Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba moralim öyle bozukki anlatamam sütüm az maalesef emzirmenin yanısıra bebeğime mama takviyesi de yapıyorum.günde 2 kere süt dolduğunu hissediyorum gece ve sabah.onun dışında hep boş gibi bu yüzden 2-3 kerede mama veriyorum(5ay olmk üzere).ısrarla sadece sütümü vermeyi denedim ama olmadı doymadı çok moralim bozuldu.emzirip ardından mamayı verdiğimde sanki hiç emmemiş gibiydi.memede ağlıyor göğsümü çekiştiriyordu.bende üzülerek kabullendimki sütüm az ve mama vermeye devam ettim.yemem içmemde gayet iyidir.nerde hata yaptım bilmiyorum.süt sagma pompası aldım damla damla geliyor.her annenin bebeğine yetecek sütü olurmuş benim neden olmadı bebeğimi çok seviyorum ve emzirmek istiyorum.eşim bunu bildiği halde 2 yaşına kadar günde 2 bardak anne sütü vermek gerekiyormuş yoksa bağışıklığı zayıflar hasta olur dedi.durumu hatırlattıgımdada düzenli beslenirsen olur dedi net bir sekilde.resmen üstümde baskı hissettim.etrafımdaki bazı insanlarda cabası.sırf bu yüzden başka çocuk düşünmüyorum.çok kırgınım.eşimi cok sevdiğim için ona ne küsebiliyorum ne kızabiliyorum sadece kırılıyorum bu dutumdanda usandım.süt arttırma yollarını denedim bi yere kadar oldu devamlılığı olmuyor.benim gibi olan var mı.sütü az karışanı çok
Sıkma canını. Sütun geleceği varsa da stresinden dolayi gelmiyordur. Ya hemde yoksa yoktur yani. Her bebek 2 yasina gelene kadar anne sütü alacak diye bir kural yok ki arkadaşım. Olsa iyi olurmuş ama olmayınca da canını sıkma. Sağlık olsun ya. Bende almamisim anne sütü. Benim oğlum da öyle. Ama zekamizda, sagligimizda yerinde oldu çok şükür. Allah başka dert vermesin:)
Merhaba moralim öyle bozukki anlatamam sütüm az maalesef emzirmenin yanısıra bebeğime mama takviyesi de yapıyorum.günde 2 kere süt dolduğunu hissediyorum gece ve sabah.onun dışında hep boş gibi bu yüzden 2-3 kerede mama veriyorum(5ay olmk üzere).ısrarla sadece sütümü vermeyi denedim ama olmadı doymadı çok moralim bozuldu.emzirip ardından mamayı verdiğimde sanki hiç emmemiş gibiydi.memede ağlıyor göğsümü çekiştiriyordu.bende üzülerek kabullendimki sütüm az ve mama vermeye devam ettim.yemem içmemde gayet iyidir.nerde hata yaptım bilmiyorum.süt sagma pompası aldım damla damla geliyor.her annenin bebeğine yetecek sütü olurmuş benim neden olmadı bebeğimi çok seviyorum ve emzirmek istiyorum.eşim bunu bildiği halde 2 yaşına kadar günde 2 bardak anne sütü vermek gerekiyormuş yoksa bağışıklığı zayıflar hasta olur dedi.resmen üstümde baskı hissettim.etrafımdaki bazı insanlarda cabası.sırf bu yüzden başka çocuk düşünmüyorum.çok kırgınım.eşimi cok sevdiğim ona ne küsebiliyorum ne kızabiliyorum sadece kırılıyorum bu dutumdanda usandım.süt arttırma yollarını denedim bi yere kadar oldu devamlılığı olmuyor.benim gibi olan var mı.sütü az karışanı çok
bol bol kuru incir hurma su ve süt için bir arkadaşımda çok işe yaramıştı sütü artmıştı baya onun dısında bazı insnalaın sütü cabuk kesilir doğr dogmaz mamayla büyüyüp çok sağlıklı olan kişiler var kafanıza takmayın
Uyku durumunuz nasıl ? Uyku yoksa süt az oluyor hep. Gerçekten çok önemli bir sebep.
Memede ağlaması ve çekiştirmesi gaz sancısından da olabilir. Böyle uzaktan kolay konuşması , siz daha iyi biliyorsunuzdur ; mama verdikçe emme hissi azalıyor ve dolayısıyla sütte azalıyor.
Tamamen sizin dışınızda bir durum da olabilir. Eşiniz kırıcı birşey dememiş aslında. Siz normal olarak hassas bir dönemde olduğunuz için kırılmışsınızdır.
Ek gıdaya geçiş döneminizde yaklaşıyor. Daha çok rahatlarsınız.
Eşinize , çevrenize sutunuzun olmadığını söylemeyin sizde.
Sabah ve gece veriyorsanız bebeğiniz illaki gerekeni alıyordur, yeterli bence.
Bu arada hiç emzirilmemiş kişileri tanıyorum. Herkesten sağlamlar maşaallah.
Bebekler anne sütünü emdikten zaman, bıraktıkları an bile ağlayıp isterler. Bu doymadiklari anlamına gelmez. Bu demek oluyor ki annem beni tekrar emzirsin ben de emeyim ki annemin sütü daha da cogalsin. Maalesef herkes çocuğun aglamasindan doymadigini düşünüyor ama aslında asla öyle bir şey değil ve koca bir yalan. Allah onları öyle kurmuş. Emdikce sütü cogaltacaksiniz diye kurulmuslar... Siz de bol bol emzirin ki sütünuz cogalsin..
Sutunuzun az olmasinin sebebi mama vermeniz. Anliyorum bebeginizin ac kalma ihtimaline dayanamiyorsunuz. Ama beynimiz sutu ihtiyac kadar uretiyor. Mama vermeye devam edin lakin sutunuz bol bol gelene kadar 3 saatte bir iyi bir pompayla kurutana kadar sagin (bir sure gece dahil) Iyi uyuyun ve bol su icin. Emin olunbebeginize yetip artacak. O zaman da mamayi kesersiniz.
Sıkma canını. Sütun geleceği varsa da stresinden dolayi gelmiyordur. Ya hemde yoksa yoktur yani. Her bebek 2 yasina gelene kadar anne sütü alacak diye bir kural yok ki arkadaşım. Olsa iyi olurmuş ama olmayınca da canını sıkma. Sağlık olsun ya. Bende almamisim anne sütü. Benim oğlum da öyle. Ama zekamizda, sagligimizda yerinde oldu çok şükür. Allah başka dert vermesin:)
Öyle doluyumki ne yazacağımı dahi bilemiyorum.sana hak veriyorum.bebeğimle aramdaki bağı kuvvetlendirmek için elimden geleni yapıyorum.her şeyine dikkat ediyorum ben bunu aşmıştım aslında ama bunun gündeme bu şekilde getirilmesi beni çok üzdü kendimi iyi hissetmiyordum.
Sutunuzun az olmasinin sebebi mama vermeniz. Anliyorum bebeginizin ac kalma ihtimaline dayanamiyorsunuz. Ama beynimiz sutu ihtiyac kadar uretiyor. Mama vermeye devam edin lakin sutunuz bol bol gelene kadar 3 saatte bir iyi bir pompayla kurutana kadar sagin (bir sure gece dahil) Iyi uyuyun ve bol su icin. Emin olunbebeginize yetip artacak. O zaman da mamayi kesersiniz.
Benim henüz 40i çıkmadı emmiyor Sagip biberonla veriyoruz ve fazla sütüm de yok günde birkaç kez mama takviyesi yapiyoruz. Her kafadan ses cikiyor ve kulaklarını kapatacaksin çocuk orda aç ağlarken illede anne sütü vercem vicdansizlik bana göre. Sonuçta zehir vermiyoruz. Bebegin sağlığını eşinden çok sen dusunuyorsundur eminim. Takma kafana zaten 5 ay olmuş maşallah. Ek gıdalara başlar. Sen yine sagmaya devam et nekadr çıkıyorsa verirsin
Bebekler anne sütünü emdikten zaman, bıraktıkları an bile ağlayıp isterler. Bu doymadiklari anlamına gelmez. Bu demek oluyor ki annem beni tekrar emzirsin ben de emeyim ki annemin sütü daha da cogalsin. Maalesef herkes çocuğun aglamasindan doymadigini düşünüyor ama aslında asla öyle bir şey değil ve koca bir yalan. Allah onları öyle kurmuş. Emdikce sütü cogaltacaksiniz diye kurulmuslar... Siz de bol bol emzirin ki sütünuz cogalsin..
Uyku durumunuz nasıl ? Uyku yoksa süt az oluyor hep. Gerçekten çok önemli bir sebep.
Memede ağlaması ve çekiştirmesi gaz sancısından da olabilir. Böyle uzaktan kolay konuşması , siz daha iyi biliyorsunuzdur ; mama verdikçe emme hissi azalıyor ve dolayısıyla sütte azalıyor.
Tamamen sizin dışınızda bir durum da olabilir. Eşiniz kırıcı birşey dememiş aslında. Siz normal olarak hassas bir dönemde olduğunuz için kırılmışsınızdır.
Ek gıdaya geçiş döneminizde yaklaşıyor. Daha çok rahatlarsınız.
Eşinize , çevrenize sutunuzun olmadığını söylemeyin sizde.
Sabah ve gece veriyorsanız bebeğiniz illaki gerekeni alıyordur, yeterli bence.
Bu arada hiç emzirilmemiş kişileri tanıyorum. Herkesten sağlamlar maşaallah.
Gaz sorunumuz yok.uykum iyi.hic emmiyor değil evet etmiyor umarım gerekeni alır bağışıklığı için.aslında ben olaya vahim bakmıyorum.elimden geleni yaptığımıda bildiğim için.anne sütü evet alabildiği kadar almalı ama mamada berbat bişey değilki.eşim konuyu abartınca moralin bozuldu.şu konuda da çok haklısın eşime cevreme herşeyi anlatırım saklaman onlarda herseyimi detayına kadar merak ederler.herkesin çevresi böylemi aceba.sanırım benim çevre öyle ve buna ben izin veriyorum.
bol bol kuru incir hurma su ve süt için bir arkadaşımda çok işe yaramıştı sütü artmıştı baya onun dısında bazı insnalaın sütü cabuk kesilir doğr dogmaz mamayla büyüyüp çok sağlıklı olan kişiler var kafanıza takmayın
Teşekkürler elimden geleni yapıyorum.başucunda süt su vs bulunduruyorum.ama bu kadar işte.mamalarda çok besleyici bağışıklığı kuvvetlendirici biliyorum.ama bazı insanlar maalesef başkaları hakkında hüküm veriyorlar.herkes sanki 2 yaşına kadar 2 su bardağı anne sütümü verebildi.baştan kesim kesilmesi de hiç hoş değil.
benimde sutum azdi baslarda.kemik kaynatip suyuyla sebzeli et corbasi yapip icmeye basladim. bende cok ama cok ise yaradi,sutun rengi kalitesi miktari artiyor. dene derim.
Internetten emzirme kampi yazip arayin ve birebir uygulayin, 3 ay sütü olmayan arkadasimin sutu geldi su an bebegi 2 yasinda hala emziriyor (kesmeye calisiyor)
Aynısını yasadim nerdeyse senin sütün az bizimki fıskirirdi diyen bi cevre mama verince aaa anne sütü cok önemli diyen ayni cevre ve digerleri..2 yasina kadar emsinde emsin diye direten koca gögos ucu bilr olmayan ve bebegi doymayan uykusuz ben...off takma ben 2.aydan itibaren verdim mama 4 ay emzirmeye devam ettim sonra bitti ama şunu bil emmedikce süt biter...gceleri daha cok emzirmeye calis daha artiyo bide gercekten takma bak maşaallah 11,aylik oldu bugun ogliş canavar gibi :))
Gaz sorunumuz yok.uykum iyi.hic emmiyor değil evet etmiyor umarım gerekeni alır bağışıklığı için.aslında ben olaya vahim bakmıyorum.elimden geleni yaptığımıda bildiğim için.anne sütü evet alabildiği kadar almalı ama mamada berbat bişey değilki.eşim konuyu abartınca moralin bozuldu.şu konuda da çok haklısın eşime cevreme herşeyi anlatırım saklaman onlarda herseyimi detayına kadar merak ederler.herkesin çevresi böylemi aceba.sanırım benim çevre öyle ve buna ben izin veriyorum.
Teşekkür ederim moral verdiniz.inanın bunu sorun olarak görüp başlık açmak istemezdim.kendimce çabalarım vardı.stres oldum resmen bu konuda eşim ve bazılarının tavrından dolayı çevredekiler neyse ama eşim böyle davranmamalıydı ama ben bebeğimi düşünerek burada yazılanları deneyeceğim tekrardan.bu arada annesi de kendisini mamayla beslediğini söylemişti.mesele mama süt vs meselesi değil bana yaşattığı stres.bunu hiç unutmayacağım.
benimde sutum azdi baslarda.kemik kaynatip suyuyla sebzeli et corbasi yapip icmeye basladim. bende cok ama cok ise yaradi,sutun rengi kalitesi miktari artiyor. dene derim.