Canim benim anladigim kadariyla bebegin anne sutunle beslenmesi icin elinden geleni yapmak istiyorsun.Basirin baslangic noktasi kendine inanmalisin.Vazgecmedigin zamn herzaman umudu olacak.
Benim bebegim de beni hic emmedi,el ompayla sagmaya denemistim birkac gun sonra ancak damla damla sutum gelmisti.Hep emzirmeye calistim ama 20 gunden sonra vazgectim,zaten biberona iyice alsmisti oglucum.Bir ebe arkadasimin tavsiyesiyle elektrikli ompa kiraladim.Poma aksam gelmisti,butun gun hic sagmamistim belki biraz tolanir dedim zaten nerdeyse hic sutum yoktu.Pompa gelince hemen sagmaya calistim ama tam 20 cc cikmisti bir gogusumden,diyerinden de 10 cc.Kendimi cok cok kotu hissediyordum ama vazgecmeyecegim dedim,herseye ve herkese inadina ben basarabilcem dedim.Benim bebegim benim ve babasi gibi mama ila buyumeyeck dedim.Ilk bastan her 1.30 saatte sagadim bir ay boyle deva ettim,bir ayin sonunda baslangic 30 cc iken 90-100 ile birinci ayi bitirmistim.Daha sonra her 2 saatte sagmaya basladim yavas yavas sagma sikligi azalttim.Zamn zamn sutumde yineden azalma olurdu boyle olunca da hemen daha sik sagmaya baslardim ve yineden duzene giriyordum.
Benim programam bebegimi uyutuktan sonra hemen makinayi acardim.Gece sagmak cok onemli,bebegim uuyuduktan sonra ben yineden makinadaydim.Bir yerde okumustum sabah saat 4-6 arasi sutu artirmak isteyen mutlaka bu saatlerde emzirsin veye sutunu sagmalidir.yani sutu artiran hormonu en cok o saatlerde uretiliyormus.
Duzenli ve bol sivili iyecekler tukketiyorsan,duzenli ve sik sutunu sagarsin,en onemlisi moralini yuksek tutarsan ve sutunun artirmasina inanirsan sutun artirmasi icin hic bir engeli yok.
Eger baska sorunun varsa sorabilirsin canim.:1hug: