Süt sağma makinası hakkında yardııııım

ARTVINLI9876

Evlatlarim sana emanet allahim
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
4.212
2.341
698
Selam kızlar.Bende süt sağma makinası almaya karar verdim.
Ama hangi marka alayım bilemiyorum.Siz süt sağma makinalarınızı nereden aldınız.Banada fikir olsun,yardım bekliyorumopuyorumnanaktan

benim makinam ameda lactaline 8 aydır onu kullanıyorum cok memnunum biraz pahalı ama isime yaradı

artvinli medala kullandım cnm çokta memnun kaldım hymarry wavy cananda medala kullanıyolar...
hatta wavy ikinci el aldı ...sende bulabilirsen çok iyi olur çok fazla işe yaramıyor çünkii ikii bebe olunca

Selam kızlar.Bende süt sağma makinası almaya karar verdim.
Ama hangi marka alayım bilemiyorum.Siz süt sağma makinalarınızı nereden aldınız.Banada fikir olsun,yardım bekliyorumopuyorumnanaktan

Benim de makinam Medela..Çok memnunum.Benim için o makina olmazsa olmaz oldu.Hala devam ediyorum onunla.Ben Fındıkzade'de Karagül iş merkezi var oradan aldım.Piyasaya göre daha hesaplıydı.

Anladım arkadaşlar demekki medea iyi diyorsunuz.Eşime söyledim markayı ona bakıcak alırken.
Ben çıkamıyorum malum dolanıcak gücm bile yok

Dırımcım ikinci eli bende düşündüm ama eşim nereden kimden buluruz,bozuk çıkar vs.diyor.Artık bakalım daha zaman var nasılsa

Bende medela sewing (elektrikli)kullandim ama sutum cabuk bitti deger kaybetmesin diye garantisiyle baskasina satmistik cok ucuza,,,keske daha once olsaydi sana yollardim.

canım ben de ameda kullandım ama çok kısa süre kullandım..
benim bebekler sabah kahvaltısını sırayla memede yapıylar sonra arada mama üstüne tatlı niyetine kullanıyolar :)) ya da ben ağlama krizlerinde yatıştırıcı olarak kullanıyorum memeyi o kadar..öyle çok doyurucu olmadı sütüm ve makinayı da ilk 10 gün falan kullandım o kadar..bilgin olsun ama ameda çok iyi biraz pahalı ama çok iyi bir ürün tavsiye edebilirim..

Ben 11 ay kullandım.

Maşallahhh iki bebeğe yetecek kadar sütüm oldu ..Ve bunu kesinlikle süt sağma makinesine borçluyum..

Bir tanesinin kilosu az olduğundan dolayı emme güçlüğü çekti sonra da hiç kana kana güçlüce çekemedi.

Ben medela elektrikli ve pilli kullandım.
Biri iki memeği emerdi ancak doyardı.
aralarda da sağardım miniciğime...
Ek gıdadan sonra hiç emmek istemediler .O zamanda süt öğünlerinde anne sütü verdim biberonla.
Hatta kahvaltılarını bile anne sütüyle hazırlardım.
Şükür boldu.
Dolu dolu 11 ay boyunca verdim.
Kesinlikle tavsiye ederim.

Ama ben tek göğsümü sağarken diğeri akardı.
Sonra Medela ofisle görüştüğümde ,ikiz bebek olduğu için çift pompalı kullanmamı önerdiler.
Süt de iki bebeğe göre geliyor çünkü.
İki pompalı olanı kullansaydım sanırım daha uzun süre anne sütü verebilirdim.
Çünkü uyarılma iki memeden olduğu için süt daha çok gelecekti.

ya bu makina işi benim kafamı çok karıştırdı ya. kimisi asla kullanma sütünü hemencik kurutur dio kimisi kullan çoğaltır dio. bizim bi tanıdığiın tek bebeği var kadıncağız 6 ay zor bela verebildi sonra kesildi sütü... hep makinayala sağdı ama emmeyi sevmiodu bebeği..
off bende kararsızım doğumdan sonra almak en iysi duruma göre ....

dorukcum ikiz anneleri için st sağma makinası şart bence,hemde hastane çantanda bile olmalı.
nedenine gelince,erken doğum oluırsa kvez gerekebilir,sütünü sağman lazım.
Birde dşük kilolu doğarlarsa emme güçleri olmuyor.
Ben ilk doğumumda çok kullanmıştım.o zaman ödünç almıştım,ama şimdi bana ait olsun istiyorum.

doruk sağma makinası asla sütü azaltmaz cnm ....

aksine çoğaltır bizler iki bebek dünyaya getiriyoruz
diğer bebeklere oranla %30 eksik doğuyalar....bu yüzden 3 kilodan fazla doğmuş bir bebekten daha z kuvettleri var....emme reflexleri tam gelişmiyor gelişsede çbukyoruluyolar...üstelik bebeklerde yeni doğduklarında sarılık olma olasığı yüksek olunca sık beslemen gerek bir bebeğin bir göğüste 1 saat tutma lüxsün yok çünki öteki bebeğin var...ilk doğduklarında 2 saaate bir besleniyolar küçük oldukları için...yetişemiyorsun tam beslneme bitti derken ikinci öğün geliyor...makina şartt ben arkadaşımdan aldım allah razı olsun valla...

ben medela kullandım; ama çekim gücü azaldı sonradan. şimdi servise göndereceğiz. arkadaşımda aynı problemi yaşadığını söylemişti. chicco' nun sağma makinesini kullanıyorum artık, medela'dan daha iyi çıkarıyor sütü; ama acıtıyor biraz.

Medelâ'da aynı problem oluyor hep.

Bende de 4 defa oldu

İçerisindeki beyaz tırtıllı yuvarlak kısmı yağ tutmuş olabilir
tam açılıp kapanmıyorsa çekmiyor

süt sağımından sonra gün sonunda ılık suyla yıkamak gerekiyor
Bir de ilk aldığınızda bu beyaz kısımın yedeği var .
Onu da takabilirsiniz

Ayrıca ;
Pompayı verdiğiniz an kullanmanız için yenisini veriyorlar
Ben çok aldım öyle ofislerinden
Servisleri çok güzel.

Çünkü sağmazsanız hemen süt kanalları tıkanıyor

kesinlikle katılıyorum. benimde 2 aylık ikiz kızlarım var. 35+3 te dünyaya geldiler. ilk bir ay birinin emmesi nerdeyse 1 saati buluyordu. diğeride emip doyduğunda ilk emen acıkıyordu. inanılmaz zordu onları beslemek. ve memedeki sütün hepsini çekemiyorlardı. süt yapımının en önemli uyaranı bebeğin emmesidir. bebek ne kadar süt çekerse yerine o kadar yapılır. ben bu dönemde süt pompasının faydasını çok gördüm. sütüm azalmadı aksine arttı. ben sağıp bir sonraki öğünde birine içiriyordum. doktorumuz bebek emdikten sonra kalanı sağ demişti. şimdi iki aylık oldular, çene kasları daha güçlendi daha kuvvetli emip daha hızlı doyuyorlar ve sütüm belirgin şekilde arttı.. tabiki süt tek başına yetmiyor mama takviyeside yapıyorum ama beslenmelerinin yaklaşık %70 anne sütüyle oluyor.
bu arada ben aventin elektirikli süt pompasını aldım. biraz pahalı ama çok kullanışlı ben çok memnunum. bu arada aldığım en önemli diğer birşeyde sterilizatör. onuda aventten aldım çok memnunum inanılmaz işimi kolaylaştırıyor...
hamilelere sağlıklı doğumlar diliyorum ikiz annelerinede Allahtan kolaylıklar diliyorum çünkü ikiz büyütmek gerçekten zormuş.....

artvinli canım ben de medelacılarfanım çokta memnunum benim olmazsa olmazım tavsiye ederim ben e bebekten 129 liraya almıştım 5 taksit yapmışlardı paylaşmak istedim kocaman öpüyorummm

Canancım bende baktım hemen e bebek sitesine.140 tl.yazıyor.fiyat olarakta çok iyimiş.eşim gelince onada göstereyimde bizde alalım.Saol tatlım valla benim hiç aklıma gelmemişti e bebek.
Bende seni çooooooooook öptm.

bende avent kullanmıştım Allah razı olsun eşim kırmamıştı beni .göğüslerim çok yara olmuştu ağlıyordum emzirirken 350 tl ye almıştık .1000 tl olsa yine alırdım çok rahat ettim

artvinli medala kullandım cnm çokta memnun kaldım hymarry wavy cananda medala kullanıyolar...
hatta wavy ikinci el aldı ...sende bulabilirsen çok iyi olur çok fazla işe yaramıyor çünkii ikii bebe olunca

artvinli cnm bende medala aldım ama kullanmadım tabii henüz....ben internetten aldım sahibinden.com dan 90 liraya hiç kullanılmamış şans denk geldi eminönünde havuzlu handa 120 tl bulmuştuk...

OOOOOOOOOO canım az kaldı ınş gelıyooo bebısler........hazırlıklar nasıl............bende medela var onu kullandım arkadas vermmıstı ama alsam sanırım daha kuvvetlı olanı alırdım cok kuvvetlı degıl hastanede kıyle cekınce daha guzel gelıyodu cunku ama yınede cok ısıme yarradı su an yıne cekıyorum altı ay olucak ama artık neredeyse damla damla gelıyo gıdıyoo sutum uykusuzluk ve yorgunluk var tabı............ıyı bak kendıne canım

ne güzel bir teknolojidir bu süt sağma makinaları.
hele erken doğum yapanlar için kurtarıcı.
bebeklerim erken doğdukları için kuvvetli ememediler.
bir hafta sonra süt sağma makinası aldık. ilk sağmamda 30cc süt çıktı. bir hafta boyunca aç kalmışlar yavrularım.
ama 10gün sonra günde 700 cc ye kadar sağabiliyordum.
sütümün artmasındaki katkısı çok büyük bu makinanın.4 ay düzenli sağdım verdim..
Medela mini elektirikli süt sağmamakinası .. fiyatı diğerlerine göre baya bir uygun .. benim işimi çokta iyi gördü diyebilirim.
piyasada daha profesyonel süt sağma makinalarıda mevcut; Avent, Ameda gibi.
bunlar bana pahalı gelmişti. bunlarda çok iyi makinalar kullanalar memnun. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…