Süt yetersizliği!!

Tıbbi bir sorun yoksa her anne kendi yavrusunu besleyebilecek kadar süt üretir, ama bazı rahatsızlıklar evet yetersiz süt üretimine sebep olabilir, tiroid buna sebep oluyor mesela.
Onun dışında sütüm az diyerek mama verdikçe süt üretiminde azalma olur, çünkü memeye talep azalır. Azaldıkça daha çok mama verirsiniz verdikçe süt daha da azalır.
Eğer gerçekten mama verilmesi gerekiyorsa buna sağ sol değil düzenli kilo takibiyle doktor karar verebilir. Emzirdim çocuk ağlıyor öyleyse aç diye bir durum değil bu.
İki çocuk büyüttüm, birincisini sürekli panik halinde doymadı sütüm yetmedi vs vs düşünceleriyle 6 ay emzirebildim, daha doğrusu emziremedim bile sağarak verdim.
İkincisinde nerdeyse yine aynı hataya düşmek üzereyken bu konuda ciddi araştırmalar yapıp üstteki bilgilere ulaşıp olayları akışına bıraktım.
Aç olduğunu düşündükçe daha çok emzirdim, süt yapsın diye yiyip içtiğim her şeyi bırakıp normal beslenmeye geçtim.
Şu an oğlum 20 aylık hala öğünlerinin ciddi bir kısmı anne sütü çok şükür.
Sütün yetiyor mu yetmiyor mu düşünceleri anneleri kaygıya itip strese sokuyor, böyle böyle azalıyor süt
O zaman sütü olmayan insanların hepsi ya hasta yada bu işi sizin kadar iyi bilmiyor .

Ben emziremediğim ve çok üzüldüğüm için doktor arkadaşlarımın bilimsel veriler ve yazılmış makaleleri ve yapılan araştırmaları gönderdikleri ve benimde didik didik okuduğum bir konu üzerine yorum yazdım.ben zaten emzirmeyin demedim ya da mama daha faydalı da demedim. Sadece abartılacak bir konu değil sadece biz abartıyoruz bukadar dedim.bukadar abartılınca anne sütü vermeyen bayanlarda otomatikman bunalıma giriyor ve kendini yetersiz hissediyorlar.bunlara gerek yok diyorum.sanırım anlayamadınız yada yüzeysel okudunuz.nyse bol sütlü günler tüm annelere.
Arkadaşım burda sen kendini parçalasan bu konuda kendini anlatamazsın .bol bol emzir ,şunu bunu iç yoksa bebek sabahlara kadar ağlasın hasta olsun
Buranın zihniyeti bu,ben bıraktım anlatmaya çalışmayı

Arkadaşım burda sen kendini parçalasan bu konuda kendini anlatamazsın .bol bol emzir ,şunu bunu iç yoksa bebek sabahlara kadar ağlasın hasta olsun
Buranın zihniyeti bu,ben bıraktım anlatmaya çalışmayı
Ah canım ah.
Çok yol almamız lazım daha bazı konularda.
Bak sen nasıl anlamışsın çünkü kafa çalışıyor.
At gözlüğü var bu konularda insanlarda.
Bişey bilmez, anne kaynana dan duyduğu neyse onu yerleştirir bilinç altına.
İnşAllah yeni anne olan bayanlardan bu baskı zamanla ortadan kalkar.

Ah canım ah.
Çok yol almamız lazım daha bazı konularda.
Bak sen nasıl anlamışsın çünkü kafa çalışıyor.
At gözlüğü var bu konularda insanlarda.
Bişey bilmez, anne kaynana dan duyduğu neyse onu yerleştirir bilinç altına.
İnşAllah yeni anne olan bayanlardan bu baskı zamanla ortadan kalkar.
Valla canım istiyorlar ki anne hiç uyumasın ,sürekli bebekle yapışık otursun ,dinlenmesin vs vs.
E anne dinlenecek ki psikolojisi düzelsin ,uyusun ,zaten olacaksa da süt olur bebek emer,emdikçe de artar .
Ama yok bizimkiler tam tersi olsun anne sinir krizi geçirsin ,bebek de o gerginlikte büyüsün.
Göğüsümü gere gere de söylüyorum ,hem süt hem mama verdim .cok yorgun olduğumda eşim biberonla besledi.
Sonuc ben mutlu olduğum için bebeğim de çok mutlu .

Konuyla pek alakası yok ama, bu süt mevzusu döndü mü aklıma hep afrika'daki beslenemeyip ölen binlerce bebekler geliyor.
Halimize şükür edelim.
Keşke onlarında, o bebeciklerinde mama içme imkanı olsaydı. O annelerin kim bilir nasılda kor gibi yanıyordur yürekleri ...

Kızlar hepinize tek tek cok Tesekkur ederim cevaplar ıcın. Ben mamaya karsı degılım ama esım ve ailesi beni o kadar bunalttıkı anlatamam. Salı gunu tam bir haftalık olduk ve kontrole gittik cok sukur kilo almış cok kafaya takmıştım. Bol bol emzırıyorum. Sırtım kambur oluyor o derece doymak bilmeyen bı bebek ve ilk gunlere gore sutum cok sukur dahada arttı. Ama gunde yada gece bir defa mama veriyorum. Artık dayanacak takatim kalmıyor annem bendeydi oda yarın gidiyor. Bılmıyorum napıcam. Bu arada alt tarafta dıkısım vardı oda acılmis onada ayrı kafayı takip aglıyorum yarın doktora gıdıcem artık islem yapılsın. Tekrar Tesekkurler herkese.

Kızlar hepinize tek tek cok Tesekkur ederim cevaplar ıcın. Ben mamaya karsı degılım ama esım ve ailesi beni o kadar bunalttıkı anlatamam. Salı gunu tam bir haftalık olduk ve kontrole gittik cok sukur kilo almış cok kafaya takmıştım. Bol bol emzırıyorum. Sırtım kambur oluyor o derece doymak bilmeyen bı bebek ve ilk gunlere gore sutum cok sukur dahada arttı. Ama gunde yada gece bir defa mama veriyorum. Artık dayanacak takatim kalmıyor annem bendeydi oda yarın gidiyor. Bılmıyorum napıcam. Bu arada alt tarafta dıkısım vardı oda acılmis onada ayrı kafayı takip aglıyorum yarın doktora gıdıcem artık islem yapılsın. Tekrar Tesekkurler herkese.
tatlim ben de nerdeyse ilk 2 ay bir ogunde mutlaka mama veriyordum doymuyor diye..sonra sabretmeyi ogrendim..süt gelmiyor diye pes etmemeyi..bebis ceke ceke kendi getiriyor sütü zaten..bi de kafana takma sunu yiym sütüm olsun vs diye..kafan rahat olsun sütüm var de en iyi motivasyon.

Back
X