Süt yetersizliği!!

Bire bir aynilarini yasadim. Yalniz sutum vardi ama bebegim emmiyordu. Cok kilo vermişti. Mama verecekseniz biberon kullanmayın. Siringa veya cay kasigiyla içirin. Öncesinde 15er dk emzirin. Sonra mama verin. Uyumaya meyillidir muhtemelen, 2 saati kesinlikle gecirmeden uyandırın mutlaka. Ben malesef canini yakiyordum uyansin diye. 1.5 saat olunca uyandirmaya başlıyordum. Gogsunuzu cok yormadan sağım yapmak da sutu artırır.
Bir dee kullanin mutlaka bana dua edersiniz. Bira mayasi tableti. Sutumu cok cok artırdı benim. Bir de uyumak. Bebege bakan birileri var mi? Siz de yorgunsunuz uykuya ihtiyaciniz var. Bebekle birileri ilgilensin 2 saat kesintisiz uyuyun eminim sutunuz artacaktır. Lohusalik psikolojisi zor. Siz bebeginiz icin harika bir annesiniz. Hic bir eksiginiz yok. Mama vermek bir hata degil. Gün aşırı kilosunu ölçün doktorla. Aç kalip sarilik olmamali, bugunler onemli kilo alimi. Sonra yavas yavas mamayi bırakırsınız. Gazı gececek, yumuk gozleriyle size bakacak, 40 gunlukken falan gulucuk atmaya başlar. Cok guzel gunler bekliyor sizi. Umutsuzluga kapılmayın. Bol su için, dinlenin, bebeginizi göğsünüze yatirin emmese de yatsin. Bira mayasi tableti de mutlaka kullanin. Humana caylari da iyi gelmisti bana. Bir de kuru inciri kaynatmak.

cocuk acsa sut yetersizse neyin inadi bu anlamiyorum.
Anladigim kadriyla konu sahibi de karsi degil mamaya cevresi sorun. Kizcagiz kilo verdigini bile soyleyemedim diyor. Uzuldum. su dogum yapan kadinlari bi rahat biraksalar yakalarindan dusseler dunya cok guzel olurdu.

Sırf mama vermemek için bebeği açlıktan ağlatmak.. kafalar pırıl pırıl. Açlık sonrası gelen sarılık,sürekli uyuyan ve daha çok aç kalan bi bebek daha sonra artan sarılık derecesi daha çok kilo veren bebek daha az emdiği için daha az gelen süt vs .. ve siz sırf eşiniz ve ailesi konuşuyo diye bebeğinizi açlıktan ağlatıyorsunuz tebrikler ne diyelim

Birde ben buna kesin ve kesinlikle inanmıyorum, onu ye şunu iç, süt çok gelirmiş.
Sizin ihtiyacınız olan
iyi beslenmek
Yeterince dinlenmek ve bol su içmek vede kafanızın rahat olması
Neler yiyip, içen ve sütü bir damla gelmeyenler var.

Her yenidoğan kilo kaybeder, süt yetersizliğinden değil o.
Ayrıca 4.gün şakır şakır süt gelmez zaten, damla damla kolostrum gelir ve büyük bir mucizedir o.
Ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz olur, yetersiz süt yoktur, yetersiz emzirme vardır.
Dış seslere kulağınızı kapayın ve Bebeğinize yoğunlaşın, her şey yoluna girecek emin olun

Uzun uzun yazmak için yorgunum ama kıyamadım.... Öncelikle mama ver ama şu şekilde 2 saatte bir emziriyorsan misal bir memeni 15 dk emsin sonra diğer memeni 15 dk emsin ardından 60 CC mama hazırlayıp ver.( Böyle yaparsan bebek sarılık olmaz hem ..hemde sütün kesilmez)
Diğer 2. Saat geldiğinde ise sadece direk mama ver 120 CC felan hazırla ne kadarını içerse bu arada sen uyu ve su iç vs ki sütun artsin... Bu şekilde devam et 1 ay boyunca sonra sında sütun artınca bebek alışınca mamayı bile istemez ... Üzülme başlarda böyle olması normal önemli olan devamında bilinçli davranmak ben 2 buçuk yaşına kadar sadece beni emdi ek gıda bile almadı tombiş kızım ..ve ilk 2 ay ben böyle yaptım sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsiniz

Bebeğiniz yeni doğmuş sütünüz yetersizse bazı öğünler mama ile destekleyin ki açlıktan yeni doğan sarılığı olmasın. Benim bebeğime de süt yetersiz gelmişti o yüzden sarılık oranı yükselmiş, doktor aç kalmış bu çocuk deyince kendimi nasıl yetersiz ve kötü hissettiğimi anlatamam.
Tabii ki emzirmeyi bırakmayın pes etmeyin emmese bile sütünüzü sağın, göğüsleriniz boşalsın ki daha fazlasını üretsin.
İlk zamanlar göğüs uçları ne yazık ki yara oluyor, hemen hemen her kadın bu dertten muzadariptir ama zamanla geçecek.
Mamaya karşı ise önyargılı olmayın, sütünüz artmazsa mama ile desteklersiniz, bu dünyanın sonu değil. Eşiniz ve diğerlerinin dediklerini de kulak ardı edin. Lohusalık döneminde bık bık konuşup akıl veren insanlardan da nefret ediyorum, yardımcı olmak yerine moral bozuyorlar. Birde mamaya karşı koca var ki o da ayrı bir cins, bir benzer durumu yaşamıştım oturduğu yerden akıl veren elinden bişey gelmeyen ama her bir şeye karışan kocamı hormonların etkisiyle de olsa gerek boğasım geliyordu. Neyse ki geçici süreçler bunlar, bir dönem sonra yoluna girecek. Evinize bebek tartısı alıp kilo artışını takip edin, doktor kontrollerini ihmal etmeyin, doktorunuz en doğru şekilde sizi yönlendirecektir.

Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum. :KK43:
Kuru üzüm ve kuru kayısı birlikte kaynatıp içmek. Goguslere sıcak ıslak havlu kapatmak . Bol emzirmek emmiyorsa sağmak. Dengeli sağlıklı beslenmek bol sivi

Esım cok karsı mamaya ha birde sureklı herseye yorum yapan ailesi var. Daha cok sinirleniyorum kilo kaybettiğini bile soylemedım hıc birıne ama yinede anne sutu daha saglıklı gelişimi ıcın
Çocuk kilo kaybediyorsa mama ver lütfen. Senin bu yaşadıklarını her anne çekiyor. Emzirmeye alışma hem bebek hem anne için zaman alabiliyor. Benim bebeğim çok kilo verdi. Biz de aman mama içmesin derdindeyim. Şimdi pişmanım. Zaten anne memesi özellikli çok az akıtan biberonlar var. Onları kullanıyorsun ilk haftalar. Öyle biberona da kolay alismiyorlar. Anne memesini de seviyorlar zaten. İlk 3 ayda alacağı 1-1,5 kilolar o kadar önemli ki. Kaldı ki ne kadar iyi beslenirse sarılığı da o kadar kolay geçer.

Önerim: çocuk aç kalmasın hem mama hem meme devam edin. Çocuk kilo alsın. Çocuk kilo almaya başlayınca emzirme kampı yaparsın. İnternette Tomris in emzirme günlüğü var. Harika bir kaynak. Öyle mamayı bırakır memeye dönersiniz.

Tüm sayfalara bakamadım illa yazanlar olmuştur benimkide tekrar gibi olacak.İlk önce doğum yapalı daha 4 gün olmuş.Sezeryanda zaten süt gelmr süresi 3 günüde geçebiliyor.Benim ilk doğumum sezeryandı ve 2. günün akşamsı sütüm geldi.Ben acemiydim yanımdada kimse yoktu,hemşireler hiç ilgilenmedi bebek boş çekti memeyi.Eve gidince yine aç kaldı kızım memeyi tutamıyordu yada belkide süt az geliyordu o yüzden redediyordu emmeyi.Pompa ile sağıp çay kaşığı ile yudum yudum verdik.Yanılmıyorsam 6 gün böyle sürdü ve doğduğu kilonun epey altıns düştü.6. Gün kuzenim geldi 2 saatte bebeğimi memeye alıştırdı doğru emzirme pozisyonu vs gösterdi.Sonraki aylar hep 1 kilo aldı kızım.Neredryse 3 yaşına kadar emzirdim.Tavsiyem emzirecekseniz mama vermeyin,pompa kullanmayın(sütü bebek emdikçe çoğalır pompa etki etmiyor),biberon kullanmayın(memeyi rededer alışırsa).Nekadar emerse süt okadar artar.Çaylar , şerbetler hikaye aslolan bebeğin emmesi.

Uzun uzun yazmak için yorgunum ama kıyamadım.... Öncelikle mama ver ama şu şekilde 2 saatte bir emziriyorsan misal bir memeni 15 dk emsin sonra diğer memeni 15 dk emsin ardından 60 CC mama hazırlayıp ver.( Böyle yaparsan bebek sarılık olmaz hem ..hemde sütün kesilmez)
Diğer 2. Saat geldiğinde ise sadece direk mama ver 120 CC felan hazırla ne kadarını içerse bu arada sen uyu ve su iç vs ki sütun artsin... Bu şekilde devam et 1 ay boyunca sonra sında sütun artınca bebek alışınca mamayı bile istemez ... Üzülme başlarda böyle olması normal önemli olan devamında bilinçli davranmak ben 2 buçuk yaşına kadar sadece beni emdi ek gıda bile almadı tombiş kızım ..ve ilk 2 ay ben böyle yaptım sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsiniz
Merağımı bağışlayın, nasıl kızınız 2 buçuk yaşına kadar ek gıda almadı? Ek gıda değilde, artık normal ana ve ara öğünler olması gerekmiyor mu?

Bugun tartı olayını ogrenene kadar iyiydim ama suan cökmus haldeyim. Bebekte inat ediyor doymuyor bilmiyorum napıcam.
Canım iyide dığumdan sonra gittiğinde bebekte kilo kaybı zaten olur. Çünkü o ilk kilosu şişliktir. Gerçek kilosu ikinci kez tartıldıgıdır. Bunu sana demesi lazımdı doktorunun önemli olan sonraki ayda kilosu. Dünyanın sonu değil lütfen şunu at kafandan.bende 23 günlük bebeğim var emziriyorum sonrada mama vwriyorum. Mazallah sarılık olur bak. Benim oldu bir gece hastamede yattık. Ver mama arada

Şu mama olayına tü kaka yapmak bi bizim ülkemizde var.
Anne sütü evet gerekli kimse inkar etmiyor ama çocugunuz kilo kaybettiyse demekki ortada bir eksik var.
Hiçbirşey çocugunzun sağlığından önemli değil.
Şimdiki mamalar anne sütüne çok yakın.
Hem mana verip hem emzirebilirsiniz.
Kızım 1 ay emdi sadece.sonra mamaya geçtik mecburen ,hiçte gözümde büyütmedim olayı.
Gayet sağlıklı çok şükür.öyle kolay da hasta olmaz.

Şu mama olayına tü kaka yapmak bi bizim ülkemizde var.
Anne sütü evet gerekli kimse inkar etmiyor ama çocugunuz kilo kaybettiyse demekki ortada bir eksik var.
Hiçbirşey çocugunzun sağlığından önemli değil.
Şimdiki mamalar anne sütüne çok yakın.
Hem mana verip hem emzirebilirsiniz.
Kızım 1 ay emdi sadece.sonra mamaya geçtik mecburen ,hiçte gözümde büyütmedim olayı.
Gayet sağlıklı çok şükür.öyle kolay da hasta olmaz.
Aynen yurt dışındakiler daha relax bu konuda.

Aynen yurt dışındakiler daha relax bu konuda.
Evet çünkü mantığını biliyorlar işin.
Doktorlar 3.aydan sonra mama takviyesi veriyor genelde.
Çnkü besin değeri annedeki eksikliklere göre azalabiliyormuş sütün.
Hem anne hem bebek sağlığı için gerekli görüyorlar.
Ama bizim ülkede , emzirmese bile emziriyorum yalanı söyleyenler var ya.
Yahu kardeşim bunda utanılcak ne var.
Çocuguna zehir vermiyorsun.
Emziriyor olmak kimseyi daha mükemmel anne yapmaz.
Mama vermekte kötü anne yapmaz.
Aşalım artık bu konuları valla daral geldi

Evet çünkü mantığını biliyorlar işin.
Doktorlar 3.aydan sonra mama takviyesi veriyor genelde.
Çnkü besin değeri annedeki eksikliklere göre azalabiliyormuş sütün.
Hem anne hem bebek sağlığı için gerekli görüyorlar.
Ama bizim ülkede , emzirmese bile emziriyorum yalanı söyleyenler var ya.
Yahu kardeşim bunda utanılcak ne var.
Çocuguna zehir vermiyorsun.
Emziriyor olmak kimseyi daha mükemmel anne yapmaz.
Mama vermekte kötü anne yapmaz.
Aşalım artık bu konuları valla daral geldi
En kötüsü bence bu konu yüzünden annenin kafası alak bullak olması ve çevre baskısı. Anneninde şuan dinlenmiş kafa ve vücuda ihtiyacı var.
Anne sağlıklı --> bebek sağlıklı

Sülale de kocan dahil hepsi kaynana gibi.şöyle bir saat onlardan uzak bebeğini emin bir ele bırakıp dinlendirici uyku çeksen.süt yapan çaylardan proteinden bile etkili gece emzirmek arttiriyormus.benim mesela yesem bile şöyle bi saat uykudaki üretim gibi olmuyor.

Kızlar dogum yapalı bugun dort gun oluyor. Ama suan moralim cok bozuk bugun hastaneye gittik tartısına bakıldı baya bı kilo vermıs bebegim. Doktor mamayıda tavsiye etti ben kullanmak istemiyorum ama aglıyor birde sol gogsumu emıyo saga alıstıramadım henuz sut geliyor ama memeyıde kavrayamadı. Gogus pedıde aldım denedik olmadı. Pompayla sagıyorum az geliyor. Gogus ucum zaten acayip sızlıyor krem suruyorum pek bı fayda yok Lutfen tecrubeleınızı benimle paylasin sütüm gelırmı pes etmek istemiyorum. :KK43:
Hayırlı olsun bebeğiniz. Allah analı babalı büyütsün
5. günden sonra artar sütünüz bebeğinizi hep emzirmeye çalışın özellikle geceleri.
Doktorunuz mama önermekte çok haklı ilk 15 gün içerisinde yeterli beslenemeyen bebeklerin çoğunda fizyolojik sarılık görülüyor.Ama mamayı enjektör yada ilaç emziğiyle verin.(önce 20 dakika emzirin sonra mama verin)

Merağımı bağışlayın, nasıl kızınız 2 buçuk yaşına kadar ek gıda almadı? Ek gıda değilde, artık normal ana ve ara öğünler olması gerekmiyor mu?
Evet Dr kar sürekli 6 aydan sonra başlayın diye söylediler bende vermeye çalıştım yutma vs reflekleri vardı elbbete ama sütüm yeterli olduğundan kendi istemiyordu su dahi icmiyordu vede tombiş

Back
X