Bebeğiniz yeni doğmuş sütünüz yetersizse bazı öğünler mama ile destekleyin ki açlıktan yeni doğan sarılığı olmasın. Benim bebeğime de süt yetersiz gelmişti o yüzden sarılık oranı yükselmiş, doktor aç kalmış bu çocuk deyince kendimi nasıl yetersiz ve kötü hissettiğimi anlatamam.
Tabii ki emzirmeyi bırakmayın pes etmeyin emmese bile sütünüzü sağın, göğüsleriniz boşalsın ki daha fazlasını üretsin.
İlk zamanlar göğüs uçları ne yazık ki yara oluyor, hemen hemen her kadın bu dertten muzadariptir ama zamanla geçecek.
Mamaya karşı ise önyargılı olmayın, sütünüz artmazsa mama ile desteklersiniz, bu dünyanın sonu değil. Eşiniz ve diğerlerinin dediklerini de kulak ardı edin. Lohusalık döneminde bık bık konuşup akıl veren insanlardan da nefret ediyorum, yardımcı olmak yerine moral bozuyorlar. Birde mamaya karşı koca var ki o da ayrı bir cins, bir benzer durumu yaşamıştım oturduğu yerden akıl veren elinden bişey gelmeyen ama her bir şeye karışan kocamı hormonların etkisiyle de olsa gerek boğasım geliyordu. Neyse ki geçici süreçler bunlar, bir dönem sonra yoluna girecek. Evinize bebek tartısı alıp kilo artışını takip edin, doktor kontrollerini ihmal etmeyin, doktorunuz en doğru şekilde sizi yönlendirecektir.