Malesef her zaman böyle olmuyor doğurduğumuz bebeği her zaman doyuramıyoruz. Teknikler yöntemler evet ama süt üretiminin tamamen anne bünyesi olduğuna inanıyorum.
Normal doğum yapan arkadaşım emzirme ile ilgili hiç sıkıntı yaşamadı sık sık emzirdi yediği içtiği dengeli hiç biberon almadı tartıya bir gittiler şok kilo kaybı o kadar fazlaki bebek 3 gün yoğun bakıma girdi.
Sezaryen doğum yapan arkadaşım aynı anda myomektomi oldu bebekle buluşması uzun sürdü bebek memeyi ilk buluşmada reddetti bebek memeyi hiç tutmadı arkadaşım günde en az 1lt süt sağıyordu ilk 6 ay sadece anne sütüyle besledi.
Anlayacağınız olmadı mı olmuyor olacağı varsa da her türlü oluyor. Hırs yapmanın illa emecek deyip bebeği hırpalamak lohusayı üzmek gereksiz.
çok haklısınız
konu sahibinin morali bozulmasın diye yazmayacaktım ama örnek olsun diye yazıyorum ben de
sezaryen doğum yaptım sütüm ertesi gün geldi ancak belki acemilikten doğru emzirme pozisyonunu da bulamamış olabilirim ya da tamamen genetik faktörler, annem de bizi 40 gün filan emzirmiş çünkü, 3 gün sonraki kontrolümüzde bebeğim kilo kaybetmişti
doğum sonrası ilk birkaç gün normal diye düşündük, eşim de mamaya karşıydı, doktor mama tavsiye etmesine rağmen başlamadık
ilk ay kilo alamadığını farkediyordum ama sütüm artar diye düşünüp mama vermemeye devam ettim. 1.ay kontrolümüzde farklı bir doktora gittik 3 kilo doğan bebeğim sadece 2850 kg idi. doktor hastaneye yatırmak istedi acilen mamaya başlattı.
aslında sarılığı ya da herhangi bir rahatsızlığı olmamıştı çok şükür ama şanslıydım daha kötüsü olabilirdi
istemeye istemeye mamaya başladım, hem anne sutu hem mama alıyor çok şükür sağlıklı.
sütü artırmak için denemediğim şey kalmadı gerçekten, artık kısmeti böyleymiş
sürekli kamu spotlari olunca ilk 6 ay anne sütü mutlaka diye insan kendini çok kötü hissediyor, bir de etrafın baskısı. sanki süt yeterli de biz vermiyoruz.
dediginiz gibi bünye meselesi, insan üzülüyor ama bebelerimiz sağlıklı olsun da gerisi mühim değil
bu forumda biriyle dertlesmiştim.
bana demişti ki çocuğuna vereceğin tek şey anne sutu değil, anne sevgisi, güzel ahlak iyi bir eğitim vs gibi birçok şey var. o kadar doğru ki
bazen gözümüz kör oluyor bişeyleri göz ardı edebiliyoruz farkında olmadan.