Süt yetersizliği!!

Mamaya karşı olan çok bilmiş eşinize söyleyin arkadaşımın bebeği bu sebeple 3 gün yoğun bakımda kaldı. Onun bebeği memeyi tutuyordu emiyordu tartıya bir gittiler şok.

Bebeğe yoğun bakımda kan verildi. Kan değerleri alt üst olmuş.

İnat ediyor doymuyor diyorsunuz da yeterli süt alamıyorsa tabiki inat edecek uyarı veriyor size.

Siz aç kalırsanız ne oluyor biz düşünün.
Mamayı öcü gibi görmekten vazgeçin artık.

Üzgünüm ama sütünün az olduğunu sanan annelerin %99u yanlış yönlendirmeler ve yanlış uygulamalar yüzünden sütünün yetmediğini be bebeğinin doymadığını düşünüyor.
Bir anne bebeği karnında büyütüp dünyaya getirebilecek güce sahipse doyurabilecek gücü De vardır.
Mesela
Bebek sürekli emmek istiyor aç— çünkü emme refleksi var ve bildiği tek şey emmek
Aranıyor aç
Ağlıyor aç bu çocuk
Uyumuyor aç
Mama verdik hepsini içti uyudu demek ki açmış —- çünkü senin de ağzına kolay akan bir şeyi dayasalar sen de içersin, mamanın da hazmı sütten zor olduğu için uyursun bi güzel.

İlk ay bebeğin kakası ilk aydan sonra çişli bezlerinin miktarı doyduğunu gösterir sadece emen bebeklerde
Öyle her ağlıyor doymuyor sanılan bebeğe mama dayanmaz
Bu anneyi bilmiyorum ne kadar kayıp var
Bebeklerde ilk günler bir miktar kayıp olması normal
Ayrıca bebeği emzikle oyalamadan sürekli emzirmek gerek
Bazen emzirirken doğru emzirme olmadığı için de verimli olmuyor ayrıca meme yarasına sebep olan da bu, yanlış emzirme
Mama verilmesi gerekirse de biberonla değil, bardakla, kadehle ya da enjektörle verilebilir ya da eds denilen emzirme destekleyici sistem kullanılabilir ki Bebek biberonun kolaylığına alışıp anneyi reddetmesin

Ayrıca sağım asla süt miktarı için kriter değildir.
Bebek her zaman fazla emer ve sağıma alışkın olmayan memelerden hiç süt bile gelmeyebilir.
Bir de ileride olması muhtemel memelerin şişkin olmaması, sütün durduk yerde akmaması, yutkunma sesi olmaması doymadığını göstermez.
Memelerin yumuşaması iyi bir şeydir, terbiye olduğunu ihtiyaca göre süt üretildiğini gösterir.
Malesef her zaman böyle olmuyor doğurduğumuz bebeği her zaman doyuramıyoruz. Teknikler yöntemler evet ama süt üretiminin tamamen anne bünyesi olduğuna inanıyorum.

Normal doğum yapan arkadaşım emzirme ile ilgili hiç sıkıntı yaşamadı sık sık emzirdi yediği içtiği dengeli hiç biberon almadı tartıya bir gittiler şok kilo kaybı o kadar fazlaki bebek 3 gün yoğun bakıma girdi.

Sezaryen doğum yapan arkadaşım aynı anda myomektomi oldu bebekle buluşması uzun sürdü bebek memeyi ilk buluşmada reddetti bebek memeyi hiç tutmadı arkadaşım günde en az 1lt süt sağıyordu ilk 6 ay sadece anne sütüyle besledi.

Anlayacağınız olmadı mı olmuyor olacağı varsa da her türlü oluyor. Hırs yapmanın illa emecek deyip bebeği hırpalamak lohusayı üzmek gereksiz.

Malesef her yerde var öyle insanlar..
Birazdan yazarlar mama verme sadece emzir diyecekler..
Sadece mama ile büyüyen hiç anne sütü alamayan insanlar var bu dünyada.
Aşırı geriyorlar lohusaları. Bebeğe yapılan eziyet ayrı zaten. Yazık günah. Bunun da bir vebali var..
Karnı aç olan minicik bebek nasıl huzurla uyusun?
Bir de buranın bir kamu spotu var “bol bol emzir”
İk adar irrite edici ki

bu yuzdeyi neye gore verdiniz merak ettim? istatistiki bi calismami yaptiniz? hanfendi mama öcü degildir. ve sizin verdiginiz yuzdenin aksine bazen yeterli sut uretimi olmayabilir. anne ille de beni emecek, agliyor ama aclik aglamasi degil bu, emsin ki gelsin sutum du biraz daha diretiyim demesi ve el kadar bebegi terbiye eder gibi ac birakmasi yanlis. konudaki bayanin coktan mamaya baslamasi gerekirdi. ki doktor yonlendirmis. oncelik evet anne sutu ama bunun da oncesinde gelen bir sey var. cocugun ac kalmamasi
Şu mama verme diyen insanları aç bırakmak lazım ancak o zaman anlarlar o bebeğin ne ile savaştığını

Her yenidoğan kilo kaybeder, süt yetersizliğinden değil o.
Ayrıca 4.gün şakır şakır süt gelmez zaten, damla damla kolostrum gelir ve büyük bir mucizedir o.
Ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz olur, yetersiz süt yoktur, yetersiz emzirme vardır.
Dış seslere kulağınızı kapayın ve Bebeğinize yoğunlaşın, her şey yoluna girecek emin olun
Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz ?bunca sütü gelmeyen insan yetersiz emzirme yüzünden mi mama kullanıyor ,sütü gelmiyor ?süt emzirmenin yanında yeterli beslenme ,dinlenme ve bünye işi .

Bir de buranın bir kamu spotu var “bol bol emzir”
İk adar irrite edici ki
Ben de başka irrite olanlar da varmış. Herşeye bol bol emzir.
Bebek kilo kaybetmiş dr mama demiş.
Kimyon çayı demlemekten, göğüs kalkanından, kadehten, şırıngadan bahsediyorlar. İşin ciddiyetinin farkında değiller.

Malesef her zaman böyle olmuyor doğurduğumuz bebeği her zaman doyuramıyoruz. Teknikler yöntemler evet ama süt üretiminin tamamen anne bünyesi olduğuna inanıyorum.

Normal doğum yapan arkadaşım emzirme ile ilgili hiç sıkıntı yaşamadı sık sık emzirdi yediği içtiği dengeli hiç biberon almadı tartıya bir gittiler şok kilo kaybı o kadar fazlaki bebek 3 gün yoğun bakıma girdi.

Sezaryen doğum yapan arkadaşım aynı anda myomektomi oldu bebekle buluşması uzun sürdü bebek memeyi ilk buluşmada reddetti bebek memeyi hiç tutmadı arkadaşım günde en az 1lt süt sağıyordu ilk 6 ay sadece anne sütüyle besledi.

Anlayacağınız olmadı mı olmuyor olacağı varsa da her türlü oluyor. Hırs yapmanın illa emecek deyip bebeği hırpalamak lohusayı üzmek gereksiz.
Biberon verdikleri için emmemiş olabilir mi?
Hırs yapmak değil bu
Yanlış bilinen ve yanlış yönlendirilen çok anne var

Bende sizin gibi düşünüyordum emzirmek daha iyi diye ama doktora götürünce bu çocuk aç dedi mecbur mama almak zorunda kaldım.

Büyük ihtimal stresten sutunuz az geliyor olabilir yavaşça masaj yapın bol bol su için süt yapacak şeyleri araştırın ve onları tüketin sutunuz gelir mamayı da zamanla azaltır sadece emmeye devam edersiniz. Sağlıkla büyüsün yavrunuz.

Biberon verdikleri için emmemiş olabilir mi?
Hırs yapmak değil bu
Yanlış bilinen ve yanlış yönlendirilen çok anne var
Orada mevzu bebeğin emmemesinden ziyade buna rağmen annenin fazlasıyla süt üretmesi sadece sağarak bile yetiştirmesi

Sık sık emzirmeden bahsediyorlarya herkes için geçerli değil

Ben kızıma 3 hafta biberon vermedim emzik vermedim kadehle az az mama verdim açlıktan çılgına dönen bebeği kadehle beslemek ne demek benden daha iyi kimse bilemez 3 hafta gece gündüz gerektiğinde kadehle verdim 6 saat yerimden kalkamadığımı bilirim sonuç gene olmadı süt üretimi düzene girmedi doymadı ama ben ruh hastası oldum süt olayı yüzünden çok uzun aylar gözyaşı döktüm

Şimdi kısmetse 2.bebeğime kendimi kesinlikle paralamayacağım emerse emer emmesse mama yer

Bebekler büyüyor ama annenin yaşadığı olaylarların etkisi geçmiyor.

çok haklısınız
konu sahibinin morali bozulmasın diye yazmayacaktım ama örnek olsun diye yazıyorum ben de
sezaryen doğum yaptım sütüm ertesi gün geldi ancak belki acemilikten doğru emzirme pozisyonunu da bulamamış olabilirim ya da tamamen genetik faktörler, annem de bizi 40 gün filan emzirmiş çünkü, 3 gün sonraki kontrolümüzde bebeğim kilo kaybetmişti
doğum sonrası ilk birkaç gün normal diye düşündük, eşim de mamaya karşıydı, doktor mama tavsiye etmesine rağmen başlamadık
ilk ay kilo alamadığını farkediyordum ama sütüm artar diye düşünüp mama vermemeye devam ettim. 1.ay kontrolümüzde farklı bir doktora gittik 3 kilo doğan bebeğim sadece 2850 kg idi. doktor hastaneye yatırmak istedi acilen mamaya başlattı.
aslında sarılığı ya da herhangi bir rahatsızlığı olmamıştı çok şükür ama şanslıydım daha kötüsü olabilirdi
istemeye istemeye mamaya başladım, hem anne sutu hem mama alıyor çok şükür sağlıklı.
sütü artırmak için denemediğim şey kalmadı gerçekten, artık kısmeti böyleymiş
sürekli kamu spotlari olunca ilk 6 ay anne sütü mutlaka diye insan kendini çok kötü hissediyor, bir de etrafın baskısı. sanki süt yeterli de biz vermiyoruz.
dediginiz gibi bünye meselesi, insan üzülüyor ama bebelerimiz sağlıklı olsun da gerisi mühim değil
bu forumda biriyle dertlesmiştim.
bana demişti ki çocuğuna vereceğin tek şey anne sutu değil, anne sevgisi, güzel ahlak iyi bir eğitim vs gibi birçok şey var. o kadar doğru ki
bazen gözümüz kör oluyor bişeyleri göz ardı edebiliyoruz farkında olmadan.

Canm daha çok yeni doğum yapmışsın bebeğin kilı vermesi normal benim oğlumda ilke kilo vermişti buna takılma.. bide sütün daha tam oturmamıştır emzirmeye devam et sütün bollaşacaktır.. ama bu aralar bebeğin doymadığını anladığın an biraz mama takviyesi ver çok küçük daha sarılık falan olur.. zaten sütün ona yettiğinde mamayı kesersin..

Evet çünkü mantığını biliyorlar işin.
Doktorlar 3.aydan sonra mama takviyesi veriyor genelde.
Çnkü besin değeri annedeki eksikliklere göre azalabiliyormuş sütün.
Hem anne hem bebek sağlığı için gerekli görüyorlar.
Ama bizim ülkede , emzirmese bile emziriyorum yalanı söyleyenler var ya.
Yahu kardeşim bunda utanılcak ne var.
Çocuguna zehir vermiyorsun.
Emziriyor olmak kimseyi daha mükemmel anne yapmaz.
Mama vermekte kötü anne yapmaz.
Aşalım artık bu konuları valla daral geldi
Emzirip emzirmemekte iyi ya da kötü olunmuyor evet
Ama yurtdışı örneği yersiz çünkü onlar emzirmiyor bile
Ayrıca o yurtdışında bile anne sütünün önemini daha çok vurguluyorlar artık
önemsemedikleri için mama başlarlar
Neden süt varken mama başlayalım?
Besin değeri azalıyor diye bir şeyin mama firmalarının oyunu olduğunu düşündünüz mü hiç acaba?
Doğurabilecek kapasitede olan bir annenin sütünün besin değeri olmaması düşünülebilir mi?

Orada mevzu bebeğin emmemesinden ziyade buna rağmen annenin fazlasıyla süt üretmesi sadece sağarak bile yetiştirmesi

Sık sık emzirmeden bahsediyorlarya herkes için geçerli değil

Ben kızıma 3 hafta biberon vermedim emzik vermedim kadehle az az mama verdim açlıktan çılgına dönen bebeği kadehle beslemek ne demek benden daha iyi kimse bilemez 3 hafta gece gündüz gerektiğinde kadehle verdim 6 saat yerimden kalkamadığımı bilirim sonuç gene olmadı süt üretimi düzene girmedi doymadı ama ben ruh hastası oldum süt olayı yüzünden çok uzun aylar gözyaşı döktüm

Şimdi kısmetse 2.bebeğime kendimi kesinlikle paralamayacağım emerse emer emmesse mama yer

Bebekler büyüyor ama annenin yaşadığı olaylarların etkisi geçmiyor.
Aynı düşüncedeyim emerse emer emmezse bende mama vereceğim.. dediğiniz gibi oğlumda sütüm yetersizdi benimde ve ben neredeyse psikolojik tedavi görecektim. Kafayı yemiştim adeta yaa ağlamaktan.. ahh şimdi düşünüyorumda ne oğlumu aç bırakmaya değdi ne de onca üzülmeme..

çok haklısınız
konu sahibinin morali bozulmasın diye yazmayacaktım ama örnek olsun diye yazıyorum ben de
sezaryen doğum yaptım sütüm ertesi gün geldi ancak belki acemilikten doğru emzirme pozisyonunu da bulamamış olabilirim ya da tamamen genetik faktörler, annem de bizi 40 gün filan emzirmiş çünkü, 3 gün sonraki kontrolümüzde bebeğim kilo kaybetmişti
doğum sonrası ilk birkaç gün normal diye düşündük, eşim de mamaya karşıydı, doktor mama tavsiye etmesine rağmen başlamadık
ilk ay kilo alamadığını farkediyordum ama sütüm artar diye düşünüp mama vermemeye devam ettim. 1.ay kontrolümüzde farklı bir doktora gittik 3 kilo doğan bebeğim sadece 2850 kg idi. doktor hastaneye yatırmak istedi acilen mamaya başlattı.
aslında sarılığı ya da herhangi bir rahatsızlığı olmamıştı çok şükür ama şanslıydım daha kötüsü olabilirdi
istemeye istemeye mamaya başladım, hem anne sutu hem mama alıyor çok şükür sağlıklı.
sütü artırmak için denemediğim şey kalmadı gerçekten, artık kısmeti böyleymiş
sürekli kamu spotlari olunca ilk 6 ay anne sütü mutlaka diye insan kendini çok kötü hissediyor, bir de etrafın baskısı. sanki süt yeterli de biz vermiyoruz.
dediginiz gibi bünye meselesi, insan üzülüyor ama bebelerimiz sağlıklı olsun da gerisi mühim değil
bu forumda biriyle dertlesmiştim.
bana demişti ki çocuğuna vereceğin tek şey anne sutu değil, anne sevgisi, güzel ahlak iyi bir eğitim vs gibi birçok şey var. o kadar doğru ki
bazen gözümüz kör oluyor bişeyleri göz ardı edebiliyoruz farkında olmadan.
Sağlık ocağında ilk 6 ay anne sütü veya bir annenin bebeğine vereceği en kıymetli hediye yazıları beni gözyaşlarına boğuyordu.

Kesinlikle bünye meselesi süt üreten anne her türlü üretiyor bebek emmese de üretiyor.
Oluyorsa olur olmuyorsa abartmanın anlamı yok.

Son kısma ek olarak bebek sütle değil sevgiyle büyüyor.

Şimdi olsa ilk aylarımı emzireceğim diye bu kadar mafeder miyim hayır

Aynı düşüncedeyim emerse emer emmezse bende mama vereceğim.. dediğiniz gibi oğlumda sütüm yetersizdi benimde ve ben neredeyse psikolojik tedavi görecektim. Kafayı yemiştim adeta yaa ağlamaktan.. ahh şimdi düşünüyorumda ne oğlumu aç bırakmaya değdi ne de onca üzülmeme..
İlk bebekte düşünemiyorsun. Direk yetersizlik duygusu kaplıyor. Bir bebek doğurdum doyurmaktan acizim diyordum.
İkinci de ilki kadar çabalamayacağım.
Bol bol emzir lafından bile midem bulanıyor artık.

Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsunuz ?bunca sütü gelmeyen insan yetersiz emzirme yüzünden mi mama kullanıyor ,sütü gelmiyor ?süt emzirmenin yanında yeterli beslenme ,dinlenme ve bünye işi .
Tıbbi bir sorun yoksa her anne kendi yavrusunu besleyebilecek kadar süt üretir, ama bazı rahatsızlıklar evet yetersiz süt üretimine sebep olabilir, tiroid buna sebep oluyor mesela.
Onun dışında sütüm az diyerek mama verdikçe süt üretiminde azalma olur, çünkü memeye talep azalır. Azaldıkça daha çok mama verirsiniz verdikçe süt daha da azalır.
Eğer gerçekten mama verilmesi gerekiyorsa buna sağ sol değil düzenli kilo takibiyle doktor karar verebilir. Emzirdim çocuk ağlıyor öyleyse aç diye bir durum değil bu.
İki çocuk büyüttüm, birincisini sürekli panik halinde doymadı sütüm yetmedi vs vs düşünceleriyle 6 ay emzirebildim, daha doğrusu emziremedim bile sağarak verdim.
İkincisinde nerdeyse yine aynı hataya düşmek üzereyken bu konuda ciddi araştırmalar yapıp üstteki bilgilere ulaşıp olayları akışına bıraktım.
Aç olduğunu düşündükçe daha çok emzirdim, süt yapsın diye yiyip içtiğim her şeyi bırakıp normal beslenmeye geçtim.
Şu an oğlum 20 aylık hala öğünlerinin ciddi bir kısmı anne sütü çok şükür.
Sütün yetiyor mu yetmiyor mu düşünceleri anneleri kaygıya itip strese sokuyor, böyle böyle azalıyor süt

İlk bebekte düşünemiyorsun. Direk yetersizlik duygusu kaplıyor. Bir bebek doğurdum doyurmaktan acizim diyordum.
İkinci de ilki kadar çabalamayacağım.
Bol bol emzir lafından bile midem bulanıyor artık.
Sorma canım aslında hiç nasihat vermek istemiyorum ama yinede dayanamıyorum sütü yetersiz diye üzülen annelere onlarda bu üzüntünün boşa olduğunu anlayacaklar.. sağlıkla doğrulam inşallah süt için paralanmak yok artık vallahi.

Sorma canım aslında hiç nasihat vermek istemiyorum ama yinede dayanamıyorum sütü yetersiz diye üzülen annelere onlarda bu üzüntünün boşa olduğunu anlayacaklar.. sağlıkla doğrulam inşallah süt için paralanmak yok artık vallahi.
Yeni anneye söylenmiyor herkes zamanla kendi tecrübesini oluşturuyor.
Bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim :)

Emzirip emzirmemekte iyi ya da kötü olunmuyor evet
Ama yurtdışı örneği yersiz çünkü onlar emzirmiyor bile
Ayrıca o yurtdışında bile anne sütünün önemini daha çok vurguluyorlar artık
önemsemedikleri için mama başlarlar
Neden süt varken mama başlayalım?
Besin değeri azalıyor diye bir şeyin mama firmalarının oyunu olduğunu düşündünüz mü hiç acaba?
Doğurabilecek kapasitede olan bir annenin sütünün besin değeri olmaması düşünülebilir mi?
Ben emziremediğim ve çok üzüldüğüm için doktor arkadaşlarımın bilimsel veriler ve yazılmış makaleleri ve yapılan araştırmaları gönderdikleri ve benimde didik didik okuduğum bir konu üzerine yorum yazdım.ben zaten emzirmeyin demedim ya da mama daha faydalı da demedim. Sadece abartılacak bir konu değil sadece biz abartıyoruz bukadar dedim.bukadar abartılınca anne sütü vermeyen bayanlarda otomatikman bunalıma giriyor ve kendini yetersiz hissediyorlar.bunlara gerek yok diyorum.sanırım anlayamadınız yada yüzeysel okudunuz.nyse bol sütlü günler tüm annelere.

Back
X