Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmez lezzeti pişi (hamur kızartması)evimize mutluluk verir.Tüm ev halkının evde olduğu zamanlarda kahvaltıya pişi mutlaka yapılır...Pişi mayalı ve mayasız olmak üzere çeşitleri vardır.Bazen kolay olsun diye mayasız yaparız.Ama en çok bilinen mayalı pişidir. Çay,peynir ve pişi muhteşem bir üçlü olur.
Mükemmel bir pişi denince o puf puf kabarmış dokusunu, çıtır çıtır lezzeti gelir hemen aklımıza. İyi pişinin en önemli bir diğer noktası ise yağ çekmemesi.
Pişi hamuruna koyacağınız 1 yemek kaşığı sirke, hamurun yağ çekmesini engeller. Yağınızı...
Mayalı yaparım çoğunlukla ama mayasız da severim. İçi boş oluyor ya kızarınca mayasızın, içini açıp peynir, zeytin, domates, Nutella, bal vs koyup yiyeceksin var ya offf
Kesin pişi muhabbetini
Eşim birkaç gündür dikkat ediyor kendine, Dr kilo ver demiş, ben pişi yapsam bana inat mı yaptın der
Mayalı yaparım çoğunlukla ama mayasız da severim. İçi boş oluyor ya kızarınca mayasızın, içini açıp peynir, zeytin, domates, Nutella, bal vs koyup yiyeceksin var ya offf
Kesin pişi muhabbetini
Eşim birkaç gündür dikkat ediyor kendine, Dr kilo ver demiş, ben pişi yapsam bana inat mı yaptın der