sütten kesme sendromu :)

*Ravza*

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2007
27
7
286
42
İstanbul
merhaba arkadaşlar. benim kızım artık büyüdü ve biz onu sütten kesmeye karar verdik. peki göğsümde kalan süt ne olcak. eğer sağarsam bitmez kii.... yardımlarınızı bekliyorumsenağlama

ben oğlumu 1.5 yaşında sütten kesmiştim ilk önceleri gündüz emzirmeyi bırak gece emzir 1 kaç gün sonrada geceleri bırakırsın o zaman göğsün de süt birikmez rahat edersin ben direk geceli gündüzlü kestim 15 öldüm yani göğüslerim şişti dokunamıyodum benden tavsiye önce gündüz kes sonra gece sana kolay gelsinnnn

canım sütten kesmeye karar verdiğine göre göğüslerini boşaltmaman gerekiyor.İlk zamanlar şişmelerinden,ağrısından taş gibi oluyorlar.El bile süremiyorsun.Kendi kendine aktığı zamanlar oluyor.Mesela ben ilk karar verdiğimde sancıdan birgün sonra tekrar emzirmeye devam etmiştim.Ben oğlumu 20 ay emzirdim.Ama kararından vazgeçmeyeceksen bu şikayetleri 2-3 gün mecburen çekeceksin.Bu arada kızın tekrar emmek için ısrar edebilir ben bunun için biraz pul biber sürmüştüm:) Caydırıcı oluyor...

cevapalrınız için çok teşekkür ederim ... yerimseniben

benim kızım 22 aylık olcak inş bu ay. ve ben onu annanesiyle tatile gönderdim. çünkü çok azimli ve inatçı bir bebeğim var

annanesinden istiyormuş şimdisırnaşık şey

ben zaten çalıştığım için 6-7 aylık olduktan sonra gündüzleri hiç süt vermedim ve azaldı. ona rağmen 2 gündür çok acıyorlar. bazen kendiliğinden akıyorlar. bide ben arasıra çok canm acıyınca sağıyorum. sizce sakıncası olurmu .

ayrıca süt kalırsa göğsümde kitle oluşur mu?

şimdiden teşekkürler

ravzacım,sütün kalması gibi bir durum olacağını sanmıyorum.Benim mesela çok sütüm vardı ama kitle gibi bir durumla karşılaşmadım canım.

Konuyla pek ilğisi yok ama bir şey sormak istiyorum arkadaşlar....Bebeğini Emziren yada bilği sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim...

Ben gebeyim..Doğum yaptığımda bebeğimi ilk emzirceğim zaman,meme ucummu açılacak!!! çünkü şuan kapalı..Yani kendiliğinden delikmi oluyor meme ucunda?? yoksa meme ucu açtırılıyormu..
Nasıl oluyor ben çok merak ediyorumda!!?

canım , zaten kendiliğinden delikler olur. senin ayrıca birşey yapmana gerek yok ama ilk 2 gün gelmeyebilir süt. endişelenmemelisin. zaten bebekler doğduktan sonra 3 gün boyunca açlığa dayanacak şekilde yaratılmışlar .. onu kucağına aldığında zaten o emme refleksi gösterecektir... :teytey: ama bazı bebekler dillerini meme ucunun üstüne koyuyorlar ve ememiyorlar. yani bu çok seyrek oluyo ama oluyo. diline sen yön verirsin...

ayrıca ilk zamanlar süt gelmediği işin yara olabiliyor. ben doktorumun önerdiği bir kremi denedim ama emzireceğim zaman bebeğime kıyamadığımdan kremi temizliyordum. nihayetinde kimyasal bir madde. ufacık vücuduna girsin istemedim. o zamanda yara oldu.

ama zeytinyağı mükemmel bir sonuç sağlıyo...

kolay gelsin

arkadaşlar kızım 20 aylık oldu artık sütten kesmek istiyorum ama cok zor olacak gibi geliyor hala geceleri üç dört defe emmeye uyanıyor iştahıda yerinde yemesi çok güzel nasıl bıraktırabilirim.

dilacım bende yeni kestik kızımı sütten . aslında iki yaşınada yaklaşmış artık.

benim kızım bütün gece yanımda yatıyordu. 15 günlüğüne annanesiyle tatile gönderdim. annanesini çok sıkıştırmış :roflol: ama sonunda amacımıza ulaştık. aynı odada olmasına rağmen kendi yatağında bile yatmayan kızım şimdi ayrı odada yatıyor. ve hala ufak denemeler yapsa bile eskisi gibi kolik değil. BAŞARDIM YANİ :hooray:

sende eğer bakabilecek bir yakının varsa , kısa süreli bir gezi ayarlayabilirsin. hem çocuklar emdikleri zaman yeteri kadar yemek yemiyorlar, anne sütüne güveniyorlar herhalde, yani benimki öyleydi. sütten kesilince kilo bile aldı

başarılar

benim ablamda baya bir emzirdi kızlarını hatta bırakmak istemdi kızı ablamda kahve sürmüştüm görsünde tiksinsin diye ölede oldu doktorlar ilaç verio sütün kesilmesi için bide kocakarı ilaçları var maydonoz falan koyularmış duymuştum öle ama faydası oluomuşi:)

evet ama bebeğin psikolojisi için zararlı diyorlar, yani anne sütü ve emmek bebek için aynı zamanda psikolojik bir ihtiyaçmış. bebek kendini güvende hissedermiş. annesiyle en büyük bağı bu olduğu için ondan tiksinmesi bebek için iyi olmaz diyo doktorlar...

benimki eskisi kadar ısrarlı değil ama sütten kesel neredeyse 1 ay oldu hala deniyor şansını:roflol:

ben yara bantı yapıştırdım iki gögsümede ve baktı meme ucu yok unuttu 3 gün sonra denedim almadı unutmuştu
benim tek avantajım bun yaptığımda 1 yaşında idi yani aklı ermeden en güzeli

ben yara bantı yapıştırdım iki gögsümede ve baktı meme ucu yok unuttu 3 gün sonra denedim almadı unutmuştu
benim tek avantajım bun yaptığımda 1 yaşında idi yani aklı ermeden en güzeli

MİRACIM ÇOK GÜZEL BİR YÖNTEM BULMUŞSUN YA... TEBRİK EDİYORUMa.s.

bende keseli 3 gün oldu..yarabandı yapıştırdım,başka şeylerle korkutmak istemedim,kıl,tüy falan..baktı ucu yok,ısrar etmedi,uf olmuş dedi..ayrıca 2 yaşına yaklaştı,aklı yerinde ama işe yaradı çok şükür..tavsiye edrim..benimkide çok düşkündü

canım sağınca bir süre sonra kendiğinden biticek çünkü sütün üretilmesini sağlayan hormon bebek göğsüne yaklaşınca salgı yapıyor bebek uzun süre yaklaşmayınca hormonda salgılanmayacak ve süt üretilmeyecek

Kızlar, konuyu açtığım zamanı hatırladım da duygulandım :),

pazartesi benim minik kızım okula başlıyor...

zaman ne kadar çabuk geçiyor

bende dedim noluyor
ilk mesaj 2008 de yazılmış
harbiden zaman nasıl çabuk geçiyor yaa
maşallah prensese

bu arada başlıgı görünce dedim HAH ARADIGIM KONU BU
benim oğlum 23 aylık ve sütten kesmek istiyorum.
yara bandı olayı mantıklı geldi.
ama tek sorunum şu,
emerek uyuyan oğlumu sütten kesince nasıl uyutucam :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…