Azaltarak biraktirdim ben aslında. Tiksindirmeyi şahsen doğru bulmuyorum. Gerçi benimki tiksinmez bandı söker atardı sanırımama tabi tercih sizin. Bir iki güne çocuk zaten uyum sağlıyor. Doğasında olan bir şey. Bizim davranışlarımız işi zorlaştırıyor aslında. Siz normal görecek doğal davranacaksıniz çocuk da unutacak. Ben gece masal anlatarak uyutuyordum. Babası göğsüne yatırıp konuşunca sızıp kalıyordu. Birkaç gün sonra gece uyanması o kadar azaldı ki. Çok rahatladık. Gündüz de ilk günde aynı yerde iki sonra bir kez emzirdim. İstedikçe dikkatini dağıttım. Öğle uykusuna babaannesi vardı yanımızda o yatırdı. Ben görünmedim gözüne kolay uyuyunca gündüz emmeyi de kestik. Beklediğimden çok daha kolay oldu. 21 aylikti bu süreçte
bende kızımı yeni sütten kestim 15 gün felan oluyor. üstelik benim ki daha 1 buçuk yaşında. ilk iki üç gece ara ara uyandı istedi ondan sonra gece boyu hiç kalkmadı. bende bant yapistirmistim ve bir kac gün gerçekten benim içind e zordu tekrar emzirmek istiyordum simdi geçti çok şükür bir sıkıntı yok. ayrıca belirtmek istiyorum benim kizim gece sürekli kalkan ağlayan meme isteyen bir çocuktu gece gündüz. bir kac gün sabretmelisinMerhaba hanımlar şuan çok duygusalım. Kızım şubatta 2 yaşını dolduracak. 23 aylık şuan yani. 1 aydır sütten kesmeyi düşünüyordum hala emziriyorum. Ama artık hem yeterli süre olduğunu hemde bu süreç beni çok yıprattığı için sütten kesmeye karar verdim. Saçlarım dökülüyor dişlerin kırılıyor aşırı zayıfladım direncim düştü şuan zaten gribin dibini yaşıyorum ve emzirdiğim için ilaç bile kullanamadım. Bende bu sabah ani kararla süt vermemeye başladım. Onu hiç geri çevirmedim ama göğüs ucuma bantla saç yapıştırdım her istediğinde gördü kaçtı çok şükür ilk kez memesiz uyudu ama saat başı uyanıyor meme diye uyku sersemi ağzını arıyor bantlı yeri görünce geri çekiliyor su veriyorum sallayıp uyutuyorum yine. Ama içim cızz ediyor bana birşeyler söyleyin ki 2 gün sabredeyim yoksa kesemeyecem sütten.(
ya allah askına annelik tamam da herkez 1 yasına 2 yasına kadar emzircek diye bisey yok ilk 6 ay onemli yani tamam emzirdin gecti bu ne böyle kendinize iskence butun gun meme dısarda ıslak kıyafet rahatsız bi anne bunu mu yasamak guzel allah askına biraz kendinize zaman ayırın deli gibi hayattan kopup emziren anneler bence hic saglıklı degil cunku zaten 1 yasından sonra herseyi verebiliyosunMerhaba hanımlar şuan çok duygusalım. Kızım şubatta 2 yaşını dolduracak. 23 aylık şuan yani. 1 aydır sütten kesmeyi düşünüyordum hala emziriyorum. Ama artık hem yeterli süre olduğunu hemde bu süreç beni çok yıprattığı için sütten kesmeye karar verdim. Saçlarım dökülüyor dişlerin kırılıyor aşırı zayıfladım direncim düştü şuan zaten gribin dibini yaşıyorum ve emzirdiğim için ilaç bile kullanamadım. Bende bu sabah ani kararla süt vermemeye başladım. Onu hiç geri çevirmedim ama göğüs ucuma bantla saç yapıştırdım her istediğinde gördü kaçtı çok şükür ilk kez memesiz uyudu ama saat başı uyanıyor meme diye uyku sersemi ağzını arıyor bantlı yeri görünce geri çekiliyor su veriyorum sallayıp uyutuyorum yine. Ama içim cızz ediyor bana birşeyler söyleyin ki 2 gün sabredeyim yoksa kesemeyecem sütten.(
azaltarak biraktirmayi oneriyorlar,
boyle bugun karar verdim kestim durumu cok zor degil mi ikiniz acisindan da.
beni sutten kesme zamaninda en cok esimin destegi rahatlatmisti,
o uyutmustu,
ben uyutmaya kalktigimda cocuk emmek istiyordu cunku ancak onunla uyumaya aliskinlardi zaten.
Azalmıştık zaten bayağı gündüz 1 2 kez istiyordu dün 1 kez emdi bugünde kendisi aslında hiç istemedi akşam isteyeceğini biliyordum bende istemesin diye o yöntemi uyguladım. 1 ay öncesine kadar yarim saatte bir nerdeyse meme dışarda geziyordum. Çok teşekkürler yorum içinazaltarak biraktirmayi oneriyorlar,
boyle bugun karar verdim kestim durumu cok zor degil mi ikiniz acisindan da.
beni sutten kesme zamaninda en cok esimin destegi rahatlatmisti,
o uyutmustu,
ben uyutmaya kalktigimda cocuk emmek istiyordu cunku ancak onunla uyumaya aliskinlardi zaten.
Evet çok haklısınız yorumları okuyunca biraz rahatladım ne bileyim insan ister istemez üzülüyor. Teşekkür ederim yorum için.Emmesi gerektigi kadar emmis..23 ay ideal bence..
Hiç anne sütü almayan hic annesini tanimayan ya da ne bileyim okadar aç cocuk var ku dünyada..onlari düşünün..
Azalmıştık zaten bayağı gündüz 1 2 kez istiyordu dün 1 kez emdi bugünde kendisi aslında hiç istemedi akşam isteyeceğini biliyordum bende istemesin diye o yöntemi uyguladım. 1 ay öncesine kadar yarim saatte bir nerdeyse meme dışarda geziyordum. Çok teşekkürler yorum için
Evet kesmek istememin en büyük sebebi de bana aşırı bağımlı hale gelmesi yüzünden. Babasına bile gitmiyor benden başka kimse onu uyuyamıyor. Onu birine bırakıp asla yarim saat bile bi yere çıkamıyorum. Bu yüzden bende artık bunalmıştım. Teşekkür ederim yorum için.:) bence sabredin.kararli durum.hatta bebeğinizle beraber hava değişimi falanda güzel olur.avm lerdeki oyun parklarına gitmek gibi ilgi çekici ve yorucu şeyler yapın.sizde adaçayı için ki sütünüz çok gelmesin.23 ay gayet ideal bırakma ayı.duygusal düşünüyorsunuz ve öyle düşünmeniz normal ama ikinizin iyiliği için sabredip,kesmeniz en doğrusu.
O kadar çok taktik deniyoruz ki inanamazsınız. Anlatması kolay da işte uygulaması zor. Allah yardım etti valla. İnsana imkansızmis gibi geliyor. Ama kararli olunca kendiliğinden halloluyor bir de tuvalet maceramız var onu da sonra anlatırım artık :)Darısı başıma.Hani çocuklar bazen ağzı açık dinler ya öyle okudum.
Benimde oğlumu 8 aylıkken kızıma hamile kaldığım için kesmek zorunda kalmıştım. Onda çok kolay olmuştu hem sütüm zaten yok gibiydi çok azdı hemde anlamıyordu hemen vazgeçmişti 2 günde. Teşekkür ederim bilgileriniz ve yorumunuz için.Benim ilk çocuğum hiç emmedi, 40 gün sağarak süt aldı.
Hiç de vicdan azabı duymadım.
Artık bırakma zamanı ve zaten alışkanlığa dönmüş bir ritüel aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?