Sütten kesmenin verdiği vicdan azabı :(

Zaten 1,5 yasindan sonra emzik gibi kullanmaya başlıyorlar. Onlara faydası olmadıği gibi iştahlarıni da azaltıyor. Eşinize bunu uygun bir dille anlatırsiniz. Ben oğlumda ilk etapta azaltarak bırakma yöntemini denemistim. Azaltma konusunda anlaştık ama bu şekilde tam olarak birakmasi mumkun olmadı. Direkt kesmekten başka çare de kalmıyor bu durumda. İnanin bir hafta, on gun sonra daha kabullenmis olacak bu durumu.

yeteri kadar emzirmişsiniz zaten büyümüş artık yeterince vicdan azabı yapmanıza gerek yok.yeni besinler onun için daha faydalı olacak öyle düşün.

2 yasına kadar emmıs zaten masallah
daha ne olsun
ben 5 bucuk aylıktı saglık sebebıyle kesmek zorunda kaldım sutden
benım ölmem lazım ozaman

bırden bıre kesmek yerıne azaltarak kesseydınız zorlanmazdı ama bırakmıssınız bı kere
ek gıdayla gecıstırırsınız alısır unutur gıder bukadar uzulecek bırsey yok kı

Kızımı 28 ay emzirmeme rağmen o vicdan azabı bende de olmuştu ne kadar emerse emsin anne de çocuk kadar bağımlı oluyor emzirmeye bizim içinde alışkanlığı bırakmak zor haliyle ,zaten azaltarak bırakmışsınız mastit olmazsınız büyük ihtimal bende 24 aydan sonra azaltarak dört ayda anca bitirdim çünkü sık emen bi çocuktu bizim yerine koymaya emziğimiz vardı şükür çünkü uykuya emip sonrasında emzikle geçiyordu benim fikrimce tiksindirmeden bırakırsanız daha iyi olur konuşun anlatın bize anlamıyor gibi geliyor ama çokta güzel anlıyorlar ben memede süt bitmiş abla oldun artık o kadar çok içtinki bak kocaman oldun demiştim abartarak ilk gece tamam dedi ikinci gece şansını denedi hani abla olmuştun ya sen dedim heeee hatırladım demişti herkese süt bitti ben abla oldum dedi üçüncü gece anmadı bile ama bir hafta uykuya geçmesi 1,5 saati aldı karanlıkta yatakta bol bol sohbet ettik giderek zaman aralığı kısaldı siz yeterki sabırlı olun bir bakmışsınız hallolmuş emme işi ama emmeyi bıraktıktan sonra bütün çocuklar sabaha kadar deliksiz uyumuyor kızım 4 yaşında şimdi ama hala gece iki sefer mutlaka uyanıp beni yatağına çağırıyor bende sabaha kadar ne zaman kesintisiz uyuyacağım onu iple çekiyorum

Gayet guzel icmis sut, vicdan azabi cekmeyin uzerinize duseni yapmissiniz. Ama tiksindirerek memeden kesmeyi onermiyorlar cunku cocuk memeyle ayni zamanda duygusal bagda kuruyor. Bunca zaman bag kurdugu memeden tiksinmese daha iyi olur.

Ben kızımı 21 aylık kerim utten. Doktorumuz artık kesebilirsin demişti. Ben çalıştığım için kızım zaten gündüzleri çok ememiyordu. Akşamları daha çok etkinliğe dönmüştü emme işi bizde :) o yüzden kolay oldu. Anlattım kızım artık büyüdüğün için emmeyi bırakıyoruz dedim. 2 gün içinde alıştı yeni düzene. Aksine o dönemden itibaren efeleri daha az uyanmaya başladı. 1-2 ay sonra da kesintisiz uyumaya basladi

Kızım 20 aylıkti sütten kestigimde. Ama nasıl bir emme sekliydi anlatamam. Sabaha kadar meme agzindaydi. Ustüm acik uyuyordum resmen. Sagimdan soluma dönemiyordum. Ağzından cikarttigim an uyaniyordu. Yemek yemezdi. Açıktiginda geliyordu kazagimi açıp meme diye kucagima yatıyordu. Ve bir gün artık dayanamadim aynen sizin gibi 1-2 gün boyunca azaltip daha sonra bant yöntemini denedim. Gerçekten bünye olarak tukenmistim artık emzirmekten resmen tahta gibi olmuştum lisede ki kiloma donmustum. Hatta bu kız asla memeyi bırakmaz demiştim. Ama bandı görünce 24 saatte unuttu memeyi. Travma yaratıp yaratmadigini bilmiyorum ama benim 2-3 gün sonra 1 damla sütum gelmedi. Artık süt damarlarimda kurumuş çünkü vücut bile sanki bu anı bekliyormuş. Bende ilk başta üzüldüm acaba erkenmiydi filan diye ama şimdi düşününce iyi yapmışım diyorum.

Bence de sabredin.Ben kızımı 18 ay emzirdim.Sizin gibi artık güçten düşmüştüm.Çok zayıflamıştım.3 gün emzirmedim süt verdim.Unuttu.Bence yeterince emmiş Zaten.

Onu da okurun inş :) insanın pozitif hikayelere ihtiyacı var

Ben de İkizlerimi yeni kestim.23,5 aylıklardi.
Önce azalttim
Hiç tiksindirmedim.
İkna ettim, dikkat dağıttım, hikaye anlattım.

Sen büyüdün, abla olsun, saçların uzadı, aaa ayakların nasıl büyümüş hatırladın mi falanca abla gibi..diye diye

Zaman zaman mizildadilar.ama çok şükür kolay oldu

Sütten birdenbire kesmeniz ve tiksindirmeniz çocuk açısından uygun olmamış.
Bu tip kararlar alırken nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda biraz araştırma yapmakta fayda var.
Kademeli azaltarak kesme yöntemini uygulasaydınız çoçuğunuz daha az yıpranır,
siz de vicdan azabı çekmezdiniz.

Emzirmenin çocukla duygusal bağ kurmaya ve güvenli bağlanmaya katkısı konusunda biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
Mesele sadece çocuğun karnını doyurmak değil.
Ayrıca;
Emzirmek ne kendinize zaman ayırmanıza engeldir, ne de hayatınızı yaşatmanıza.
7/24 emzirmiyoruz öyle değil mi?

Bırakma zamanınız güzel 23 yeterli ama yönteminiz yanlış geldi bana tabi sizin bileceğiniz şey ancak kademeli bıraktırmak bol bol konuşup onu meme üzerinde uyutmak her ağladığında bunları yapmak sağlıklı bir ayrılık için önemli. Evet yine ağlayacak ama empati kurdugunuzu ona gösterin.

Tiksindirerek kesmek önerilmiyor. Çocuğun travma yaşamaması için.

Hiç bununla ilgili makale okumadınız mı?
Direk tiksindirme/korkutma yoluyla kesilmez.

Önce konuşup "artık süt bitti sen büyüdün" diye anlatmanız gerekiyordu.
Ben de oğlumu 23 aylık kestim sütten. Hiç de vicdan azabı duymadım. Allah'a şükür 2 yaşına kadar emzirebildim diye düşünüyorum sadece.
Siz de böyle düşünün. Memeyle açtı gözünü 2 yıldır emiyor tabi ki isteyecek arayacak. Kararlı olup telkin edeceksiniz..

Hiç tiksindirmedim o kabullenmeme durumunda en son çaredir.

Oğluma bir haftasonu gündüz uykusu zamanı "artık süt yok sen abi oldun. Sütleri kediler içti bitti" dedim. Ve olgunlukla karşıladı. Tabi ki birkaç defa daha talep etti. Ama alamayacağını anladı.
6 ayı geçti hala ara ara dekoltemi görse dokunur "süt bitti miyav içti" der ben de onaylarım :)
Kedileri hala seviyor neyseki :)

Bebeğim 8-9 aylıkken babamın ciddi bir hastalığa yakalandığını öğrendim. Sütüm ciddi oranda azaldı üzüntüden. Bu ay 1 yaşına girecek günde Sadece 1 kez emiyor. Peki ben ne yapayım? İnanın şu an bu konuda vicdan azabı çekeceğiniz bir durum yok. Bizi düşünerek vicdanınızı rahatlatabilirsiniz. Bir hafta bile anne sütü alamayan bebekler var. 2 yaşına gelmiş neredeyse elinizden geleni yapmışsınız.

2019a girdik. Süt yazsanız internete, size milyon tane makale çıkar nasıl keseceğinizle ilgili. Göğüse saç bantlamak nedir dalga geçer gibi? Çocuklarınızı hiç mi anlamıyorsunuz empati kurmuyorsunuz, benim beynim uyuşuyor bunları okurken.

Süt beslenmedir, meme bağ aracıdır. Çocuk sütü emmezse ölmez ama bağlı olduğu memeden iğrenerek ayrılırsa tramva yaşar. Kocanızı yatağınızda bi kadınla bassanız bunalıma girmez misiniz? Ne farkı var çocuk için, çocuk buna bağlı şuan.

Şu saç işini kesin hemen.Günde 10 kere emiyorsa birden 5e düşürün. “Aa daha süt gelmemiş bebeğim, geldiğinde haber vereceğim” diyerek erteleyin. 1 hafta sonra günde 3e düşürün. Aynı bahanelerle ve her istediğinde daha çok oyun oynayarak. Yaklaşık 1 aylık sürece yayın. Ne göğsünüzde süt kalır, ne çocuk etkilenir. Ben 2 aya yaymıştım, kızım ne olduğunu anlamadı bile. Tamamen kestikten 1-2 gün sonra anne meme demişti, bende “artık büyüdüğün için süt gitti ama meme burda. İstediğin zaman dokunabilirsin. Artık seninle başka sütler içeceğiz” demiştim. Memenin onu terketmediğini, sadece sütün bittiğini anlatmak çok önemli.

Ben de 1 aya yaymıştım süt hava kararınca gelecek ay dede çıkınca gelecek dedim akşam pencereye koşar ay dede gelmiş diye koşarak atlardı üstüme bir dönem gündüz hiç sormayınca artık gece emzirmeyi de kestik iki gece zorlandık hep agladi sarildim artık süt gelmiyor ama istersen biberonla süt verebilirim dedim kafasını koymasını sagliyordum memeye çok garip gelebilir ama o dönem daha başka bir bağ oluştu aramızda sanki bir sırrını paylastigin insanla nasıl yakinlasirsin ya onun gibi çok keyifli ve rahat bir süreçti. 2 yıl alıştığı bir durumdan acımasızca çekip almak bence gaddarca. Evet daha çok ağlayacak belki evet hep isteyecek ama sabırlı ve kararlı olmak lazım zaten en çok uğraştıracak iki alışkanlık bir memeden kesme iki bezi biraktirma bunlarda da biraz uğraşalım bisey olmaz.

Sizin çocuğunuz var mı?
Yenidoğan dönemi hadi bilemedin ilk 6 aylık dönem dışında bu dedikleriniz olmuyor ki.
Hani şu meme dışarıda, ıslak kıyafet olayı.. Zaten meme bebeğin ihtiyacına göre terbiye olur. Öyle ilk zamanlar gibi kontrolsüzce süzülmez.

Ayrıca işkence gibi de gelmiyor normal bir anneye. Tabi ki herkes uzun süre emzirecek diye bir şey yok, ama o dönemler de hafızamda yer eden çok önemli anlar benim için..

Öyle ki sabah işime gittim. Öğlen sırf gün içinde emzirmek için eve gelip işime geri gittim. Dediğiniz gibi hep meme açık olsa sosyal hayatımıza nasıl devam edebilirdik dimi? :)

Oğlum hala kucağıma tırmanır ama o emzirme anı kadar yakın olmayacağız bir daha. Olay sadece beslenmek değil yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…