Ya bende bayağı bayağı azalttım ancak benim kızım süt yüzünden bana aşırı bağımlı haldeydi. Gündüz hem paşamda asla kimseye gitmiyor. Babasına bile gitmiyor ben varken. Ve ben onu yarım saat bile bırakıp çıkamıyorum bi yere. Geceleri resmen meme dışarda uyuyorum o da yanımda emzik gibi kullanıyordu beni. Şuan çok kötü gribin hem ona bulaştırmak istemiyorum hemde ilaç kullanamıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.Azaltarak biraktirdim ben aslında. Tiksindirmeyi şahsen doğru bulmuyorum. Gerçi benimki tiksinmez bandı söker atardı sanırımama tabi tercih sizin. Bir iki güne çocuk zaten uyum sağlıyor. Doğasında olan bir şey. Bizim davranışlarımız işi zorlaştırıyor aslında. Siz normal görecek doğal davranacaksıniz çocuk da unutacak. Ben gece masal anlatarak uyutuyordum. Babası göğsüne yatırıp konuşunca sızıp kalıyordu. Birkaç gün sonra gece uyanması o kadar azaldı ki. Çok rahatladık. Gündüz de ilk günde aynı yerde iki sonra bir kez emzirdim. İstedikçe dikkatini dağıttım. Öğle uykusuna babaannesi vardı yanımızda o yatırdı. Ben görünmedim gözüne kolay uyuyunca gündüz emmeyi de kestik. Beklediğimden çok daha kolay oldu. 21 aylikti bu süreçte
Bende azalttım yani bugün dönüm noktası oldu artık. Yoksa son 1 aydır azaltmaya çalışıyorum ve son 2 gündür günde 1 2 kez istiyordu. Düşünün sabahtan beri eklediği halde göğüslerim şuan boş gibi. Gece meme açık uyuyordum ve şuan çok kötü gribin açıkçası ona bulaştırmak istemedim yanımda uyumak istediği için ve ilaç bile kullanamıyorum emzirdiğim için. Teşekkür ederim yorum için.Birdenbire birakmak iyi degil kademeli olarak azaltmayi oneriyolar bende oglumu 23 aylikken biraktirmistim tatil haftamiza denk getirmistim zaman dolu dolu gecince meme o kadar akillarina gelmiyo sizde devamli birseylerle doldurmaya calisin zamanini yas naneyi buzdolabinda tutup sogutun sonrada sutyenin icine koyun bu sut uretimini onluyo mastit olmayi engelliyo ben bu sekilde biraktim ve hic sorun yasamamistim
Benim kızımda öyle işte benimki hatta yanımda uyuyor sırf meme için. Meme açık uyuyoruz beni emzik niyetine emiyor. Şuan çok kötü gribin artık yeteri kadar emdiğini düşündüğüm için gribi de ona bulaştırmak istemedim yanımda uyutarak. Teşekkür ederim yorum için.bende kızımı yeni sütten kestim 15 gün felan oluyor. üstelik benim ki daha 1 buçuk yaşında. ilk iki üç gece ara ara uyandı istedi ondan sonra gece boyu hiç kalkmadı. bende bant yapistirmistim ve bir kac gün gerçekten benim içind e zordu tekrar emzirmek istiyordum simdi geçti çok şükür bir sıkıntı yok. ayrıca belirtmek istiyorum benim kizim gece sürekli kalkan ağlayan meme isteyen bir çocuktu gece gündüz. bir kac gün sabretmelisin
Ya yapmayın ne olur bu doğanın kanunu ne yapabilirdim ki bi yandan mecburdum. Uzun uzadıya yazmadım sıkmamak için ama şuan çok kötü gribim ve kızım sırf meme için yanımda uyuyor meme açık uyandıkça emiyor yani emzik niyetine sanki. Ve ben ona grini bulaştırmak istemedim. Ayrıca 1 aydır bayağı azalttım Yani çok bağımlı iken aniden kesmedim.Yazık o bebeğe. Yaptığınızı doğru bulmuyorum resmen tramva yaşatmışsınız.
Tabi ki herkes kendi çocuğunun huyuna göre tavrını belirleyecek. Her yöntem herkeste işe yaramaz ki. İki kardeş bile aynı huyda gelişmiyor. Ama şu da bir gerçek ki alışıyorlar ve çok çabuk uyum sağlıyorlarYa bende bayağı bayağı azalttım ancak benim kızım süt yüzünden bana aşırı bağımlı haldeydi. Gündüz hem paşamda asla kimseye gitmiyor. Babasına bile gitmiyor ben varken. Ve ben onu yarım saat bile bırakıp çıkamıyorum bi yere. Geceleri resmen meme dışarda uyuyorum o da yanımda emzik gibi kullanıyordu beni. Şuan çok kötü gribin hem ona bulaştırmak istemiyorum hemde ilaç kullanamıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.
İnanın anlatarak olmuyor tamam diyor ama krizi gelince ağlıyordu aslında inat ediyordu meme diye. Bende yaklaşık 1 aydır bayağı azalttım son 2 gündür de günde 1 2 kez falan istedi. Şimdi de grip olduğum için tamamen kesmek istedim.Sütten kesmede sıkıntı yok ama yöntem biraz sıkıntılı. Anlatarak uzaklaşabilirdiniz, yaşı gelmiş artık.
Çok teşekkür ederim aynen bende sizin gibi düşünüyorum.Kararli olmalisiniz. İkinci kez başlatıp kesmek daha çok üzer çocuğunuzu. Benim oğlum 1 hafta hem gece hem gündüz ağlamıştı 2 yasini doldurduğu halde. Siz 3 yaşında da bıraktırsanız aynı şeyleri yasayacaksiniz zaten. 2 yas uygun der uzmanlar. Zaten bir ay kalmis. Vicdaniniz rahat olsun.
Evet inanın çok azaldı. Bugün gün boyu emmemesine rağmen göğüslerim boş gibi şuan. Umarım mastit olmaz.Zaten sütünüz bitmiştir bile artık alışkanlıktan ibarettir.... ben bıraktırıp son kez sağdıcımda 10 cc çıkmamıştı bile.
Şuana kadar uyanmadı hiç umarım uyandığında ağlamaz. İnanın çok azalttım 2 3 gündür günde 1 2 kez istiyordu. Bende çok kötü grip oldum hastalanmasını istemiyorum onda bronşit var hastalanınca 10 15 gün toparlanamıyor. Ne bileyim çevremdekiler böyle yap dediler siz böyle diyince daha fazla vicdan yapmaya başladım. Aslında ben onun iyiliğini düşünmüştüm.Sutu kesmede sIkinti yok ama yonteminiz cocuga travma yasatiyor farkindasiniz dimi?
Bugune kadar basini guvenle koydugu yere sac yapistirip korkutuyorsunuz yani bildiginiz guvendigi daga kar yagdiriyorsunuz.
Kusura bakmayin yonteminiz cok kotu.
Anliyorum bunalmissiniz ama yolu korkutmak olmamaliydi.
Surekli gogusu acikta yatan annenin gogusunu birden vermemesi ve actiginda cocugun tuy gormesi ne kotu, azcik o cocugun yerine kendinizi koyun.
Emzik verebilirdiniz sadece geceleri ne biliyim gece emmelerini kademe kademe azaltabilirdiniz..
Ben cok uzuldum kiziniz icin
Ben kararliyim ama Eşim daha sıkıntılı eğer kızım çok ağlayıp diretirse eşim hemen geriliyor dayanamıyor oğlu mu da keserken annemlere gidip kalmıştım 3 gün sırf eşim görmesin diye. Şuanda hem ben hem eşim hastayız onu evde bırakıp bi yere de gidemiyorum. Mecburen hem eşimi hem kızımı idare edecem.Kararli olmalisiniz. İkinci kez başlatıp kesmek daha çok üzer çocuğunuzu. Benim oğlum 1 hafta hem gece hem gündüz ağlamıştı 2 yasini doldurduğu halde. Siz 3 yaşında da bıraktırsanız aynı şeyleri yasayacaksiniz zaten. 2 yas uygun der uzmanlar. Zaten bir ay kalmis. Vicdaniniz rahat olsun.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim dediğinizi.o zaman vicdan azaplik bir durum yok,
dedigim gibi uyutma zamaninda esiniz destek olursa cok guzel olur,
bir hafta esim uyuttu benim, sonra ben uyutmaya basladim hic istemedi emmek.
Şuana kadar uyanmadı hiç umarım uyandığında ağlamaz. İnanın çok azalttım 2 3 gündür günde 1 2 kez istiyordu. Bende çok kötü grip oldum hastalanmasını istemiyorum onda bronşit var hastalanınca 10 15 gün toparlanamıyor. Ne bileyim çevremdekiler böyle yap dediler siz böyle diyince daha fazla vicdan yapmaya başladım. Aslında ben onun iyiliğini düşünmüştüm.
Aynen inanın bende hayatım boyunca emzirsem yüksünmem ama kızım bana çok bağımlı kaldı o yüzden azaltarak bırakmaya karar verdim. Umarım başarılı olurum .8. Ayda mama destegine baslamak zorunda kalmistim cesitli sebeplerden. Dolayisiyla emme azalmisti ve ben cok ciddi depresyona girmistim. Simdi 15 aylik gecenlerde 3 gun boyunca memeyi ahzina alip sadece isirdi hic emmedi, herhalde birakacak emmeyidiye dusundum agladim durdum. Sanki aramizdaki butun baglar kopmus gibi hissettim. Ama sonra emmeye devam etti kendiliginden.
Diyecegim o ki seni cok iyi anliyorum, oglum memeyi birakmasa 5 yasina kadar emzirebilirim o derece seviyorum:)
Şuana kadar uyanmadı hiç umarım uyandığında ağlamaz. İnanın çok azalttım 2 3 gündür günde 1 2 kez istiyordu. Bende çok kötü grip oldum hastalanmasını istemiyorum onda bronşit var hastalanınca 10 15 gün toparlanamıyor. Ne bileyim çevremdekiler böyle yap dediler siz böyle diyince daha fazla vicdan yapmaya başladım. Aslında ben onun iyiliğini düşünmüştüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?