Sütten kesmenin verdiği vicdan azabı :(

Ya bende bayağı bayağı azalttım ancak benim kızım süt yüzünden bana aşırı bağımlı haldeydi. Gündüz hem paşamda asla kimseye gitmiyor. Babasına bile gitmiyor ben varken. Ve ben onu yarım saat bile bırakıp çıkamıyorum bi yere. Geceleri resmen meme dışarda uyuyorum o da yanımda emzik gibi kullanıyordu beni. Şuan çok kötü gribin hem ona bulaştırmak istemiyorum hemde ilaç kullanamıyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Bende azalttım yani bugün dönüm noktası oldu artık. Yoksa son 1 aydır azaltmaya çalışıyorum ve son 2 gündür günde 1 2 kez istiyordu. Düşünün sabahtan beri eklediği halde göğüslerim şuan boş gibi. Gece meme açık uyuyordum ve şuan çok kötü gribin açıkçası ona bulaştırmak istemedim yanımda uyumak istediği için ve ilaç bile kullanamıyorum emzirdiğim için. Teşekkür ederim yorum için.

Kararli olmalisiniz. İkinci kez başlatıp kesmek daha çok üzer çocuğunuzu. Benim oğlum 1 hafta hem gece hem gündüz ağlamıştı 2 yasini doldurduğu halde. Siz 3 yaşında da bıraktırsanız aynı şeyleri yasayacaksiniz zaten. 2 yas uygun der uzmanlar. Zaten bir ay kalmis. Vicdaniniz rahat olsun.

Benim kızımda öyle işte benimki hatta yanımda uyuyor sırf meme için. Meme açık uyuyoruz beni emzik niyetine emiyor. Şuan çok kötü gribin artık yeteri kadar emdiğini düşündüğüm için gribi de ona bulaştırmak istemedim yanımda uyutarak. Teşekkür ederim yorum için.

Yazık o bebeğe. Yaptığınızı doğru bulmuyorum resmen tramva yaşatmışsınız.
Ya yapmayın ne olur bu doğanın kanunu ne yapabilirdim ki bi yandan mecburdum. Uzun uzadıya yazmadım sıkmamak için ama şuan çok kötü gribim ve kızım sırf meme için yanımda uyuyor meme açık uyandıkça emiyor yani emzik niyetine sanki. Ve ben ona grini bulaştırmak istemedim. Ayrıca 1 aydır bayağı azalttım Yani çok bağımlı iken aniden kesmedim.

Tabi ki herkes kendi çocuğunun huyuna göre tavrını belirleyecek. Her yöntem herkeste işe yaramaz ki. İki kardeş bile aynı huyda gelişmiyor. Ama şu da bir gerçek ki alışıyorlar ve çok çabuk uyum sağlıyorlar

Sütten kesmede sıkıntı yok ama yöntem biraz sıkıntılı. Anlatarak uzaklaşabilirdiniz, yaşı gelmiş artık.
İnanın anlatarak olmuyor tamam diyor ama krizi gelince ağlıyordu aslında inat ediyordu meme diye. Bende yaklaşık 1 aydır bayağı azalttım son 2 gündür de günde 1 2 kez falan istedi. Şimdi de grip olduğum için tamamen kesmek istedim.

Çok teşekkür ederim aynen bende sizin gibi düşünüyorum.

Sutu kesmede sIkinti yok ama yonteminiz cocuga travma yasatiyor farkindasiniz dimi?
Bugune kadar basini guvenle koydugu yere sac yapistirip korkutuyorsunuz yani bildiginiz guvendigi daga kar yagdiriyorsunuz.
Kusura bakmayin yonteminiz cok kotu.
Anliyorum bunalmissiniz ama yolu korkutmak olmamaliydi.
Surekli gogusu acikta yatan annenin gogusunu birden vermemesi ve actiginda cocugun tuy gormesi ne kotu, azcik o cocugun yerine kendinizi koyun.
Emzik verebilirdiniz sadece geceleri ne biliyim gece emmelerini kademe kademe azaltabilirdiniz..
Ben cok uzuldum kiziniz icin

Şuana kadar uyanmadı hiç umarım uyandığında ağlamaz. İnanın çok azalttım 2 3 gündür günde 1 2 kez istiyordu. Bende çok kötü grip oldum hastalanmasını istemiyorum onda bronşit var hastalanınca 10 15 gün toparlanamıyor. Ne bileyim çevremdekiler böyle yap dediler siz böyle diyince daha fazla vicdan yapmaya başladım. Aslında ben onun iyiliğini düşünmüştüm.

Ben kararliyim ama Eşim daha sıkıntılı eğer kızım çok ağlayıp diretirse eşim hemen geriliyor dayanamıyor oğlu mu da keserken annemlere gidip kalmıştım 3 gün sırf eşim görmesin diye. Şuanda hem ben hem eşim hastayız onu evde bırakıp bi yere de gidemiyorum. Mecburen hem eşimi hem kızımı idare edecem.

o zaman vicdan azaplik bir durum yok,
dedigim gibi uyutma zamaninda esiniz destek olursa cok guzel olur,
bir hafta esim uyuttu benim, sonra ben uyutmaya basladim hic istemedi emmek.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim dediğinizi.

Aynen inanın bende hayatım boyunca emzirsem yüksünmem ama kızım bana çok bağımlı kaldı o yüzden azaltarak bırakmaya karar verdim. Umarım başarılı olurum .

Ben kendimi cocuklarim yerine koymadan boyle net kararlar vermiyorum.
Yani bugune kadar seni besleyen seyi killa tuyle kapatip cocuk korkutmak ne kadar vicdanli bi davranis olabilir ki? Vicdan azabi haliyle cekersiniz.
Karali olun diyorlar.
Neyde kararli? Cocugun aglayip inlemesine seyirci kalmak mi kararlilik.
Gece kesmesi bu kadar ani olmamaliydi, nacizane fikrim.
Kusura bakmayin bu konuda hassasim biraz.

Ben de oglumu tam 23 aylikken sutten kesmistim ve sabahlara kadar agladim. Suan ne kadar da abartmisim diyorum. Ama bantlama falan bana yanlis geldi. Ben annecigim memede sut bitti artik demistim sut artik bardakta demistim. Memeye bakiyordu sarilip kokluyordu ve sut bitti deyip geri gidiyordu. Meme diye israr etmedi ama bana bir hafta kök sokturdu. Yatagimda yatırmadi beni sabahlara kadar agladi yerde yat diye. 2 gece yerde yatmaktan sinüzit oldum hatta. Ama sonra gecti hirsi. Arada aklina duser bi boyle basini yaslar giderdi artik o da hic kalmadi.

Sunu da ekleyim. Kestikten sonra geceleri hic kalkmaz oldu. Ve ben dunya varmis dedim. Kararli durun ağladığı zaman bol bol sarilin. Meme diyecek oldugu anda ilgisini baska bir seye cekin hemen. Ben memeden kestigim gun onun yaninda annemi falan arayip aaa biliyor musun anneannesi memede sut bitti artik sut bardaktaymis falan demistim ve bu da cok etkili olmustu ikna olmasinda.

Ben 30 aylıkken kesmiştim sütten çokta kolay olmuştu,buyuk oldugu için dinledi ve anladı ve bir daha meme istemedi.Ben salça sürmüştüm görünce tiksindi hemen zaten.Memeyi bıraktıgı gun gunduz uykusunuda bıraktı bir daha hiç uyumadı gunduz.

Ve tabiki siz de ne kadar hassas da olsaniz bu donemde ona karsi asiri sabirli olun. Cunku kesin bi hircinlasma donemi olacaktir. Siz ne kadar istikrarli sakin ve huzurlu olursaniz bu donemi o kadar kolay atlatirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…