sütü az olan şubat anneleri ve neler yaptıkları...

merhaba..
bende şubat annesiyim,hemen hemen en başından beri mama takviyesi yapıyorum malesef.
sütümü bir türlü yettiremedim,hemen hemen herşeyi denedim ama o günlük oluyor mesela,ertesi gün yine azalıyor.ve mutlaka emzirip arkasından mamayı veriyorum.yada bri öğün emziriyorsam diğer öğünde mama veriyorym ki sütüm biriksin diye.
ben tahin helvasının da işe yaradığın duydum,girip çıkıp ağzıma atıyorum ama süt yaptımı yapmadımı henüz anlamadım ama veremediğim kilolarımın üzerine kilo yaptığı kesin!:((

humana still tea içiyorum hergün.
şunu denedim çok süt yaptı dediğim bi yiyecek henüz keşfedemedim!
ben bu süt olayına çok takmış durumdayım.
kimsenin yanında mam verdiğimi söylemek istemiyorum,çünkü çok tepkiler alıyorum böyle olunca stres yapıp sütüm dahada azalıyor.

merhaba..
bende şubat annesiyim,hemen hemen en başından beri mama takviyesi yapıyorum malesef.
sütümü bir türlü yettiremedim,hemen hemen herşeyi denedim ama o günlük oluyor mesela,ertesi gün yine azalıyor.ve mutlaka emzirip arkasından mamayı veriyorum.yada bri öğün emziriyorsam diğer öğünde mama veriyorym ki sütüm biriksin diye.
ben tahin helvasının da işe yaradığın duydum,girip çıkıp ağzıma atıyorum ama süt yaptımı yapmadımı henüz anlamadım ama veremediğim kilolarımın üzerine kilo yaptığı kesin!:((

humana still tea içiyorum hergün.
şunu denedim çok süt yaptı dediğim bi yiyecek henüz keşfedemedim!
ben bu süt olayına çok takmış durumdayım.
kimsenin yanında mam verdiğimi söylemek istemiyorum,çünkü çok tepkiler alıyorum böyle olunca stres yapıp sütüm dahada azalıyor.

yaşasın ben gibi birini buldum benimkide her öğün vermesem oğlum uyumuyo açlıktan ama mama kullandığımı duyan herkes aa neden emzir diyo ebeye bile söyleyemedim kullandığımı. annemde çok tepki veriodu kullandığımı duyunca ama yanıma gelip kaldığında kızım şu çocuğa mama yap demeye başlamıştı. bende duydum tahin helvasını ama tatlı şeyler arkasından bol su içirdiği için çok süt yaptırıyor diyorlar sütün %70ini su oluşturuyomuş çünkü.

yaşasın ben gibi birini buldum benimkide her öğün vermesem oğlum uyumuyo açlıktan ama mama kullandığımı duyan herkes aa neden emzir diyo ebeye bile söyleyemedim kullandığımı. annemde çok tepki veriodu kullandığımı duyunca ama yanıma gelip kaldığında kızım şu çocuğa mama yap demeye başlamıştı. bende duydum tahin helvasını ama tatlı şeyler arkasından bol su içirdiği için çok süt yaptırıyor diyorlar sütün %70ini su oluşturuyomuş çünkü.

evet aynen senin yaşadıklarını yaşıyorum canım..çok üzücü ama neyapıyım..mama verdiğime üzülüyorum ama neyapıyım bebeğimin doyması önemli olan,sütüm yetmeyince açlıktan uyuyamıyorki oda..mamayı veriyorum ohh bi güzel uyuyo yavrucum.vermesem sattlerce memede kalıyor ,saatlerce memede emzirdiğimi biliyorum.nedeni sütümün yetmediğinden tabi.ama esiye oranla biraz daha farketti sanki.
mama vermeden sadece emzririrek uyuttuğumda çok mutlu oluyorum.
ben güne iyi başlıyorum yani sütlü olarak ,ama gün içinde azalıyor benimki.
şöyle işe yarayan bi tarif blursan yazarmısın..bende sürekli araştıtır oldum internetten sütü ne artıtrr diye..haa bide kuru dut kompostosu iyi geliyormuş.denemedim ama denicem

evet aynen senin yaşadıklarını yaşıyorum canım..çok üzücü ama neyapıyım..mama verdiğime üzülüyorum ama neyapıyım bebeğimin doyması önemli olan,sütüm yetmeyince açlıktan uyuyamıyorki oda..mamayı veriyorum ohh bi güzel uyuyo yavrucum.vermesem sattlerce memede kalıyor ,saatlerce memede emzirdiğimi biliyorum.nedeni sütümün yetmediğinden tabi.ama esiye oranla biraz daha farketti sanki.
mama vermeden sadece emzririrek uyuttuğumda çok mutlu oluyorum.
ben güne iyi başlıyorum yani sütlü olarak ,ama gün içinde azalıyor benimki.
şöyle işe yarayan bi tarif blursan yazarmısın..bende sürekli araştıtır oldum internetten sütü ne artıtrr diye..haa bide kuru dut kompostosu iyi geliyormuş.denemedim ama denicem

bitere giderken inan çekiniyorum artık ,emziricem doymıcak mama vermek zorunda kalıcam diye.yada bana birilerinin gelmesini de istemiyorum hiç.küçücük daha bebeğim,şimdiden mamayamı başladın demelerinden.bilmiyorum benmi çok büyütüyorum bu mama olayını.bir an önce büyüsede şöyle 4*5 aylık olsa ozaman daha normal karşılanır belki mama takviyesi ama daha çook minik..şimdiden yetimyorsa ilerde neyapıcam bilmiyorum..
niye yetmiyo olabilir hiç anlamış değilim..

ilk 6 ay hiç mama vermeden sadece anne sütü verenlere çok özeniyorum..

canım sorma bende çok özeniyorum ilk günler hep eşime ben iki yaşına kadar emziricem diyordum eşimde yok askere gidene kadar emzir diye dalga geçiyordu. ne iki yaşı şimdiden yetmiyo bebeğime. valla bende duyduğum herşeyi deniyorum ama anlamıyorum pek artıp artmadığını. sanki biz çok hevesliyiz mamaya yok kaynamış su bulundur sonra onu ısıt sonra soğut emse hemen çıkar göğsünü ver geceleri falan çok mu kolay sanki mama hazırlamak. bende bebeği olan herkese soruyorum mama kullanıomusunuz die herkesinde sütü var kardeşim maşallah kimse kullanıom demio o zaman daha çok moralim bozuluyor. sen hangi mamayı kullanıosun?

bitere giderken inan çekiniyorum artık ,emziricem doymıcak mama vermek zorunda kalıcam diye.yada bana birilerinin gelmesini de istemiyorum hiç.küçücük daha bebeğim,şimdiden mamayamı başladın demelerinden.bilmiyorum benmi çok büyütüyorum bu mama olayını.bir an önce büyüsede şöyle 4*5 aylık olsa ozaman daha normal karşılanır belki mama takviyesi ama daha çook minik..şimdiden yetimyorsa ilerde neyapıcam bilmiyorum..
niye yetmiyo olabilir hiç anlamış değilim..
valla tatlım bazı insanlarda olmuyormuş işte benim kayınvalideminde hiç olmamış hep mamayla büyütmüş. Annemde gelin kaynana toprağına çekermiş dio:):):) benim üzüldüğümü görünce eşimde ne olacak bende mamayla büyümüşüm aşkım dio bende işte benim korkumda senin gibi olması diyorum:1::1::1::1:o zamanda bi bozuluyo:1::1::1:

Bol bol yeşillik, helva, balık, kırmızı et, bollll su, hurma, irmk tatlısı, şekersiz komposto, rezene, bebeğiniz küçük olmasa bulgur diycem ama bebeğiniz daha ufak. Özellikler emzirirken ve emzirdikten sonra su için çok işe yarıyor.

Yemeklerinize bol kimyon katarsanız bebeğinize gaz yapmaz aklınızda olsun. İnşallah hepiniz 2 yaşına kadar boll boll emzirirsiniz, bol sütünüz olur. Ha bide sütüm az diye kesinlikle düşünmeyin...

evet elma yağı ile masaj yapıyorum canım sıcak su torbası yerinede fön makinesi tutyorum karnına düşük ayarda tabi kıyafetlerinin üzerinden. bu arada senin bebiş sık sık kakasını yapıyor mu? kimyonlu suyu yaptım içirdim sonrada mamasını verdim patır patır gaz çıkarıo şimdi valla sağol:)
işe yaramasına sevindim çünkü her bebekte başka bişi işe yarıyo,fön makinası hava üflediğinden gaz yapmasın bebişe küçük ya esinti gaz yapar diy düşündüm bi an
3-4 kere yapıyo bizimki hemde ne yapma şiddetli şiddetli :9: 8-10 kere yaparsa ishal olmuş olabilir diye takip ediyorum her gün bi ara yeşil sümüksü yapıyo diye dr götürdüm gayda testi yaptırdım bişi çıkmadı şükür bazen sarı yapsada genelde yeşil ve cıvık yapıyo

işe yaramasına sevindim çünkü her bebekte başka bişi işe yarıyo,fön makinası hava üflediğinden gaz yapmasın bebişe küçük ya esinti gaz yapar diy düşündüm bi an
3-4 kere yapıyo bizimki hemde ne yapma şiddetli şiddetli :9: 8-10 kere yaparsa ishal olmuş olabilir diye takip ediyorum her gün bi ara yeşil sümüksü yapıyo diye dr götürdüm gayda testi yaptırdım bişi çıkmadı şükür bazen sarı yapsada genelde yeşil ve cıvık yapıyo

benimki hep sarı yapıodu baştan beri. yapamayınca çok zorlanıyor ama bugün onun sıkıntısı var oğluşumda yapsada rahatlasa:34::34:
aman ya benimkinin gazına iyi gelmio hiç bişi:50::50::50::50:

Kuru dutu okuyunca aklıma geldi. İbrahim Saraçoğlunun kuru dut kürü var bi bakın derim

burdaki eczanede bir merhem karışımı yapıyorlarmış karnına ufacık sürünce tüm gazı alıyormuş dediler eşim akşam gelirken onu alacak birde onu deneyeyim bakalım:50::50:

Eczaneye ne demek gerekiyor bu karışım için? Ben de alabilirim :)

Sütüm az :( artırmak için bol su içiyorum. Uyku işe yarıyor ama bebek sayesinde uyuyabildiğimi söyleyemem... Alkolsüz biraya başladım. Fark yarattı... Umarım bol sütümüz olur :)

merhaba kızlar ben 2011 şubat abbesiyim kızıma ilk 6 ay sadece anne sütü vardim şimdi 14 aylık oldu hala anne sütü veriyorum çalışmaya başladım 10. ayda sütüm çok azaldı gündüzleri emziremiyorum doğal olarak azaldı geceleri de yetmiyor artık sürekli emmek istiyor ama bebişi yeni olan annelere tavsiyem helvada çok işe yarıyor birde süt kaymağı üzerine bal ben bunları o kadar çok yedim ki haddi hesabı yok tabi bunlar bol su içiyor bi de dinlendin mi uyudun mu çok süt geliyor şimdide rezene içmeye karar verdim denemedim ama bi denicem baalım fark olcak mı ?

iki gündür incir suyu içiyorum
mucize gibi bişey
birden göğse doluveriyor sanki içtiğim maşallahhh
herkes bilir bunu ama ben de tavsiye edeyim
şahsen ben bildiğim halde içmemiştim bu zamana kadar
yazık etmişim

bende "imnu malt kahve" içiyorum, kafeinsiz kahve tadında ama buğday ve arpadan oluşan bir içecek
denemenizi tavsiye ederim, bende incir suyu deneyecem

İncir suyunu nasıl hazırlıyorsunuz peki.? Benimde bazı günler sütüm çok bol, bazı günler ise çok az oluyor neyin yarayıp neyin yaramadığını bi türlü anlıyamadım. :S

Back
X