Sütü yetmeyen, mama takviyesi yapan anneler bakar mısınız?

canan76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
61
2
86
49
Ankara
bebişim 28 günlük ve 17. günden itibaren mama takviyesi yapıyorum sütüm yetmiyor, fakat doyup doymadığını anlayamıyorum, mamayı az mı veriyorum çok mu?Kızlar siz beslenme düzenini nasıl oluşturdunuz, bana yardımcı olurmusunuz?

cnm bende mama veriyorum ilk önce 60 cc ile başladık şimdi 100 - 120 cc içiyor 39 günlük şu anda

kizlar bende ilk haftadan itibaren mama takviyesi yapiyorum zaten hastanedede verdiriyorlardi eve gelince ilk hafta baya sutum oldu sonra azaldi doymuyordu yavrum agliyordu geceleri mama aldim rahatladi..
ben her 3 saatte bir 90 cc veriyorum..zaten kutunun ustunde 0-1 aya kadar her 3 saatte bir 90 cc yaziyor tam doyuyor yavrum..1-2 aya kadarda 120 cc yaziyor..

evet 3 saatte bir 90 cc diyor fakat bir de anne sütü var, hiç emzirmiyormusun?İşte benim o yüzden kafam karışık, hem anne sütü, hem mama.

bebişlerinz hayırlı olsn kızlar allah uzun ömür versn saglıklı sihatli

kızlar size tavsiyem mama vermeyin bebişleriniz emme emme sütünüz çogalacaktır ,,
diyosanz doymuyo vermek zorundayız kaşıkla verinn az geldigi için kaşıkla memeye yönelecektr o zamn sizi çok güsel emer benm en büyük hatam biberon kullnmak olduu ve gögüsümden sütüm taşarken kızım yine emmedi çünkü biberona alıştıı ve şuan yine mama veriyorum ilk başlrda sorun olmuyo ama zamn geçtikçe insan bıkıyo gecekelk mama yedr onuda canı isterse yiyoo ama emmiş olsaydı ver gögüsü emmsinn

hakkaten zor bir durum,ama doymayınca uyumuyor,çok huzursuz ouyor.bazen memeyi de almıyor, bugün gene inat etti memeyi almadı,ben de kaşıkla verim dedim,ilk önce kaşıkla iti,sonra bastı çığlığı paşazade.bakalım napcaz

öyle canm sıpalara güç yetmiyoooo kaydirigubbakcemile3 ama dedimigi yap bencee sen kazanırsn yoksa benm gibi gece gözünn önünü görmedn yarım yamalak mama hazırlarsn kii mamyı da 1 saat içinde yemeli yoksa çöpe gidiyoo
ooff offf çok zor anne olmakk ama yinede şükürler olsnn böyle güzellikleri bize sundgu içinnn

sukur benım mama takvıyesıne gerek kalmadı ama gorumcem kızına verıyor 3aylık ama gunde 3defa 90 cc verıyor sadece ve anne sutunude her ıstedıgınde verıyor ekım29 arkadasıma katılıyorum cok vermeyın mamayı anne sutunu cok verınkı cogalsın bolbolda sıvı tuketın ben suyun cok yararını goruyorum

Benimde sütüm yetmedi, hatta gelmedi gibi birşey..yine de vermeye çalıştım 3 ay..
Size önerim; bir de elektrikli göğüs pompalarıyla sütünüzü çekmeyi deneyin..mutlaka gelir bu şekilde..
Aman atlamayın bu önerimi, sütünüz gelirse bebeğinize bundan yararlı bişey olmaz.
Ama gelmezse de yapacak birşey yok.mamaya devam..

bebişleriniz hayırlı olsun öncelikle
bende kızımı doğduğundan itibaren mamayla ve anne sütüyle büyüttuyorum
ben kızıma mamayı biberonla verdim ama uyurken ne içtiğini anlamadığından cork cork içiyordu
uyanıkken ise hep emziriyordum
böylece anne sütünü hiç bırakmadı
zira uyandığında ne içtiğini anlamıyordu bir nevi kandırıyordum onu
ne yapayım beni bırakmasındansa ben böyle bir yol uyguladım
deneyin isterseniz ama sütünüzü arttırmanın yollarınada bakın bol sıvı tüketin
bebek bakımı çok zor rabbim yardımcınız olsun

bende arkadaşlar yarım saat emzırıyorum sonra mama verıyorum zaten 3 saatte bır acıkıyo .mamada 90 cc verıyorum bazen bıtırıyo bazen 60cc içiiyor.ama emzırıyorum anne sütü önemlı.

iki arkadaşımada katılıyorm sütü çogaltma konusunda bol sıvıııı ve yeşillik bana drum bol yeşillk ye dedi örnegin inek ne yiyo yeşillik nasıl sütüü oluyooo bizimkide o hesap kızlar benmm sütüm gögüsten taşşıyodu ama tuttramdıkk sıpayaaa

hangi mamayı veriyorusnuz doktor önerisimi yoksa kafanıza göremı aldınız..bu arada doymadığını nasıl anlıyorsunuz sanki benım kuzum buyumuyor yaa

hangi mamayı veriyorusnuz doktor önerisimi yoksa kafanıza göremı aldınız..bu arada doymadığını nasıl anlıyorsunuz sanki benım kuzum buyumuyor yaa

bana doktor hastanedede mama verdirmisti cunku ilk zamanlar sutumuz cok olmuyor bilirsin..hem anne sutu hem mama verdiriyordu..bende ayni marka mamadan aldim hem seviyor hem doktor onerili..kafama gore almam su anda cok kucuk...canim doymayinca surekli agliyor zaten birde kafasini goguslerime dogru cevirip emmek istiyor ama tokken bunu yapmiyor...benimde kuzum hic buyumuyor sanki yaa (
seymacim bu arada senin kuzun ayni benim kuzuma benziyor :)))

kıslar her 3saatte bir mi çokya ee anne sütünü ne ara alıyo bebekleriniz doktorum dediki mamayla büyüyen bebek kof ki,lo yapar boş hava yani ve hastalanır sürekli ben gündse birkere gece veriyodum mama oda 75cc onuda kestim çünkü kızım emdikçe sasütüm açıldı ve tek gögsümü emiyo düşünün karşıya fıskırıyo sütüm şuan emerken bazen kavga ediyo çok az die ama mama kabuz yapıyo be obez bebek yapıyo hastalıga açık bebek oluyo i,lk 6ay anne sütü verin bence emdikçe otomatik sütler aşagıya incek siz bile şaşırcaksınız eminim bunaaa

valalhi 2500tu kızım doogdugundan sarılıktan kilosu düşmüştü tek anne sütüyle 4kilo oldu 1ayda maşallah ve tek gögsümü alıyo hala ötekini sagıp atıyom ekşimiş süt emmeyince kıslar bence gögsülere yüklenin zorla tutturun sagın ama sğüt verinnnn

Kızlar bende bişeyler sorucam.Benim bebeğim 1 haftalıkken sarılık oldu 2-3 gün düşmeyip de yükselince dr emdikten sonra 30 cc lik mama takviyesi yap dedi ilk 1-2 gün aldı mamayı ama şimdi asla almıyo bende önce emziriyorum ara ara memede uyuyup çekiyo ama mamayı asla almıyo bende yetip yetmediğini bilemiyorum sütümün.İsyan etmiyo emdikten sonra acaba yetiyo mudur.Perşembe günü dr gidicez tekrar.:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…