Sütü yetmeyen, mama takviyesi yapan anneler bakar mısınız?

mehay marka adı ney cnm ...yaaa resmı varmı bakım bi..
iste mama bu marka canim ama turkiyede varmi bilmiyorum ...olmasi lazim...

Modilac 1Er Age AR Modilac - Tests de produits sur InfoBebes.com

hayir canim 3-4 saatte bir normal aralardada emziriyorum ben ama sutum cok degil ne kadar emzirsemde karsiya fiskiracak kadar olmadi hic o yuzden mama takviyesi yapiyorum...
ilk hafta mama almadan bekledim sutum cogalir diye acliktan uyumuyordu bebegim hic sutum yetmiyordu mecburen mama aldim simdi ikimizde rahatiz...herkeste ayni olmuyor ben ne kadar emzirsemde cogalmiyor sutum...hatta azaldi bile cok uzuluyorum tabi am yapacak bisey yok herseyi deniyorum cunku bitki caylari bol bol sivi tuketimi sut sutlu tatlilar ama nafile....senağlamasenağlama

kıyamam sana cnm aman aç kalmasında kuzular gönülisterki emsinler sütler çok olsunda evet olmuo işte benimki mamayı bikere bişle yese kabız oluyoo aman allahımm ohün bize işkence oluyoo zaten kolikli bebek aglamaktan parçalıo kendini

kızlar dün dr kontrolümüz vardı.bebişim 1200 gr almış dr dediki alması gerekenden fazla almış mamayı vermemeye çalış, çünkü sütün yetiyor dedi.ben de dün tek doz mama verdim yetti.Sanırım mamayı içmek bizimkine daha kolay geliyor,ve daha iyi doyuruyor.bakalım napcaz

Merhaba

ALLAH(CC)evlatlarınızı,evlatlarımızı bağışlasın ve hayırlı etsin.Olmayanlara da nasip etsin inşallah(amin).

Benim 9 yaşında oğlum var.Anne sütünü anca 10 gün alabilmiştir.Emmek istemezdi,çığlıklarla emmeyi reddederdi.Mecburen anne sütünü sağarak bir süre biberonla veya kaşıkla verdik.Aylar içinde süt emme olayı olmayınca çabucak bitiverdi.Mecbur mama verdik.

Meğerse bir sorunumuz varmış.6-7 ay içinde oğlumun dilini dışarıya iyice uzatamadığını fark ettim.Bir reklamda bebek uzatıyordu ve dikkatimi çekti.Hemen oğlumun dilini kontrol ettim.Dilini olması gibi uzatamıyordu yani DİL BAĞI vardı.Ne yazık ki bulunduğum yerdeki sağlık ocağında doktor yoktu.Ve ilde de çocuk doktoru yoktu.AYrıca sağlık çalışanları da anlamadılar.Aylar sonrası biz taşındık ve Bursa da götürdüğüm bazı doktorlar kabul etmediler.Üstelik etmeyenlerden birisi de fakülte de k.b.b doktoruydu.N e kavgalarımız oldu.EN nihayetinde ben tıb eğitimi almamıştım ya onlar biliyorlardı (!).Tam olarak 2 yaşına gireceği günlerde nihayet beni anlayan bir k.b.b.hemşiresi ile çalıştığı yerdeki (Bursa Devlet Hast.)gittik.Doktor bey de hemen bundan bizi kurtardı.Birkaç saniyelik bir işlemle kurtulduk.

Bu kadar uzun yazmamın nedeni sizler bazısı memeyi tutturamadık demişti.Olur ya sizin de evladınızın dil bağı var ise ememiyordur.O yüzden de tutmuyordur.Dil bağı olan bebekler biberon ve emziği emebiliyorlar.Ama her nedense anne memesini ememiyorlar ve anne sütünü alamıyorlar.

En kötüsü de tv.de birkaç doktor ve oğlumu götürdüğüm bazı doktorlar dil bağı olunca bebek ememez demişlerdi.AMa bunu seneler sonrasında öğrendim.Zamanında öğreneydim her ne olursaolsun dil bağını kestirir ve emzirmek için ylar geçmiş olsaydı da uğraşırdım.

Ayrıca aylık kilo artışı ve boy uzaması,baş çevresi kontrolleri zaten bulunduğunuz sağlık ocakları tarafından ya da gittiğiniz doktorlar tarafından yapılıyordur.Bu kontrollerde anne sütünün yetip yetmemesi durumunda size ne yapmanız gerektiği,yetip yetmediği söylenecektir.

Şu an benim 11.ayında bir kızım var.Doğduktan sonraki ilk 4 saat içinde ne yazık ki ölümden döndü. Küveze alındı.Ve ben kızımı sadece bir kez doğumdan hemen sonra az da olsa emzirebilmiştim.SOnrasında 2 gün boyunca göremedik.Ancak 3.gün yoğun bakımdaki ebe 30cc.de olsa anne sütü istemişti.Onca üzüntüden sonra birkaç damla dahi çıkartmak için saatlarce uğraşmıştım.Sonuçta istediği saatte istediği miktarı (tüm gün içinde dahi) sağamamıştım.Ve mama ile tanışmak zorunda kaldı.SOnrasında da kızım bir hafta küvezdeyken beni emmek istemedi.Sütüm yetmedi derken saatlerce(3 saaten az olmayan uğraşlar)bazen ebe ve yardımcıları kontrolünde bazen tek olarak emzirebilmek için uğraştım.Çok ama çok zor anlar,günler yaşadık.Eve geldiğimizde de kesinlikle doyuramadım.Ya da ben öyle sandım.Gerçi ağlayıp dururdu.Baktık olmadı yine DOKTORDAN habersiz bir şekilde,sadece ebenin verdiği mamayı alıp verdik.
DOktor kontrolüne gittiğimizde kesinlikle vermeyin dedi.Hem de 6 ay boyunca vermeyin dedi.

AYrıca'' her ne olursa olsun üzülme yok,rahat ol,her gün banyo yap ve sıcak su altında her seferinde masaj yap,2 litre su ve 1 litre olabildiğince doğal meyva suyu,çokça salata olmadı marul v.s.yeşillik, dereotu,günde 3 bardak süt,uyku,dinlenmek,huzurlu bir ortam,şekerli tatlılar birşey yapmaz,çorba,bol sıvı tüketimi olmalı,ayva,soğan,bulgur yemeli ve ne olursa olsun sık sık emzirmelisin,emzirerek süt oluşumunu desteklemelisin'' demişti.

Birkaç ay uyguladım ama sonrasında bazen uyguladım bazen uygulayamadım.Ve her ay en az ''500gr almalı'' dedi.Alt sınır bu ve bunu almadı mı ve sütün olmadı mı istemediğim halde kesinlikle anne sütü olmadığında mama veririm.Her ne olursa olsun üzüntü v.s. duyguları bırakmalısınız demişti.

Bunlar cidden etkiliyor.Her ne olursa olsun sütünüzün olmadığını bile düşünerek üzülmeyin.Sütü çok etkiliyor.

Ben kızıma emzirebilmek için halen ayakta dolaşıyorum.Yeter ki emsin diye nerede ne şekilde emmeye başlıyorsa orada mum gibi kalıyorum.GEceli gündüzlü yeter ki birkaç damla olsa da sütümden alsın diye ne mücadeleler veriyorum bir bilseniz.Şu an kızım 8.5 kg. ve kollarım bu kadar az kiloda olmasına rağmen dolaştırmaktan ağrıyor,çok yorgunum.Ama yine de yılmadım.Evde misafir dahi olsa ben kızımı alıp evin içinde dolaşıyorum.Sadece ikimiz varken daha sakin emiyor.BEn de kızım için buna özen gösteriyorum.

Akmasada damla damla da olsa ikinizin haricinde olan herşeyi bırakın ve emzirebilmek için uğraşın derim.

Çook ama çok yazdım.Naçizane ben de yaşadıklarımı yazayım da belki uygulayan olur istedim.
Bol sütlü,sağlıklı günler dilerim. Sevgiler.Selametle. opuyorumnanaktan-

Gaz sancılarıyla gece yarısı acile gittik.Bitkisel ilaçlar verildi ve kullandık.Çokça hemen etkili olmasa da rahatlatıyordu.
Bunların içeriğinde ise '' DEREOTU ve ÇÖREKOTU '' vardı.Televizyonda bitkilerle ilgili konuşan 3 ayrı kişi de dereotunun yenmesini ya da bir bağ dereotunu bir litre suda haşlayıp suyunuiçmeyi önerdiler.Anne sütünden bebeklere geçtiği için faydalı oluyor imiş.ınşallah sizlere de faydalı olur.

Üşütmeyin,özellikle ayaklarınızdan soğuk almayın.
Sevgiler.Selametle.

ben emziriyorum ayrıca sutumude sagıp verıyorum sımdıkı bıberonlar cok guzel anne memesı gıbı ve oglum hem benı emıyor hem bıberondan verdıgım anne sutumu alıyor.ayrıca gecelerı 120 cc mama verıyorum.uyku sırasında farketmıyor nasılsa mısıl mısıl uyuyorbızde bugun 29 gunluk olduk

arkadaşlar benimle aynı sorunu paylaşanları görünce kebdimi biraz iyi hissettim açıkçası demekki sadce ben de problem yokmuş...

bizim ufaklık da memeyi tutmuyor ama benim göğüs ucum hiç yok silikon meme başı denedik onu da almıyor...çok uğraşıyorum, bebeğim 15 günlük oldu bıkmadan hergün deniyorum, 2 3 kere emip kendini yırtarcasına ağlamaya başlıyor. ilk hafta olması gereken kilodan da düşük çıkınca doktor mama takviyesi yapmanız lazım demişti o zamana kadar hep kaşıkla verdim ama kilo az çıkınca mecbur ve mamaya başladık, çünkü kaşıkla çok gaz yutuyordu.

aksi gibi dün akşam da hastalandım, bir kaç gün anne sütü hiç veremiycem..

bu arada ben sürekli günde 6-8 defa sağım yapıyorum.. günde yaklaşık 300-400 cc süt çıkartıyorum, sağan arkadaşlar ne kadar süt çıkartıyor?

real queen eğer grip falan olduysan bırakma emzir yada anne sütü ver çünkü bende grip oldum ama bırakmadım bir çok yerdede okudum aids ve benzer hastalıklar dışında diğer hastalıklar anne sütü ile geçmiyormuş ben ağzıma maske taktım ve asla bebeğime doğru solunum yapmadım bol sıvı al ve meyve tüket ilginç birşey benim normalde günlerce sürer gribim hemen atlattım dikkat et kendine geçmiş olsun

ooff off ne kadar cok kişi aynı sorunları yasıyomuş bizde 2.günümüzden itibaren mam takviyesiyapıyoruz ilk gün aglaya zırlaya gecirdik ama 2.gün aksam 8den sabah 5 e kadar hastaneyi ayaga kaldırınca önce ebe mama getirdi ogün evimize dönmeden önce dr geldi o da önce emziriceksin sonra yetmezse mama ver dedi
ilk hafta hep verdik mamayı mecbur 2.hafta sütüm bollasınca hazırladıgım mamayı almıyodu itiodu biberonu diliyle vermedik şimdi 24günlük ve 5 gündür sütüm acayip azaldı dr a gittik sabah aksam ne kadar istiosa okadar mam ver ama 3 saat seni emmemiş olsun diger zamanlarda aglasada verme mama dedi mamadan sonra da kuzum 3 4 saat uyuyo böylece 6 7 saat beni emmemiş oluyo olan bi damla sütte gitcek böyle kızlar siz nasıl veriosunuz mamayı ben o uzun aralıkta kesilmesin diye sagıyorum sürekli ama sacma geldi bana önce emzirip doymadıysa mama vermek daha mantıklı degil mi yaa ?

mama veren arkadaşlar SMA GOLD çok guzel bı mama doktorunuzla göruşun.

ah ah keşke benimde foşur foşur sütüm olsa ,dr sütün yeterli diyor ama benimki pek öyle demiyor sütüm akşam saatlerine kadar yetiyor sonra birkaç damla.mama vermezsek uyumuyor mecburen mama veriyoruz

ya mamadan sonra foş foş kusuyormu sizinkiler benımkı hemen kusuyor baya hepsini çıkarıyor..

bende aptamil kullanıyorum kızım ilk başta almadı ama dr içine biraz şeker at öle alışsn dedi 2 günde alıştı ben günde 4 kere falan veriyorum hiç emmedigi için

aptamil mama kullanan arkadaşlar pre aptamil mi kullanıyosunuz???

musyas doktora sorcaktın sol memendeki sütü neden bebeğinin içmediğini bi gelişme varmı cnm? ne yapıyosun? hala tek mememi veriyosun?

kızlar az önce hastaneden verdikleri broşürü incelerken farkettim bebişler belli dönemlerde büyüme atakları yasıolarmış 3.gün 4.hafta ve 3.ayda bu dönemde yemek uyku düzenleri falan değişiomuş annelerde sütünün yetmediğini düşünüp mamaya baslayabiliomuş bizim drumuz dedi az tartı almış basla die ama tamda 4.haftada yetmedi şimdi bitirioruz 4.haftayı yine yeter gibi oldu süt yine foşurdamıo ama bütün gün mama vermedim mesela bugn minikte istemedi sizde de böle bişi oldu mu?

Kizlar sutunuz azsa veya siz oyle saniyorsaniz emzirdikten sonra pompalayin sut gelmese bile pompalamaya devam edin.Bebeginiz kac saatte bir emiyorsa 2 veya 3 saat emzirdikten sonra pompalayin goreceksinizki sutunuz artacak.Tabiki sivi tuketimide cok onemli bol bol su icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…