Merhaba
Kusan bebek kesinlikle gazlı bebektir.Bunu kızım yoğun bakımda yattığında yenidoğan servisindeki ebe söylemişti.Uzun süren uğraşlar sonucunda kızımı emzirmiştim.Gazı için çok uğraştım.Az da olsa çıkartmıştı.Henüz 3-4 günlük olmasına rağmen çıkardığı yeterli olmamış ve yatağına yatırması tam ebeye kızımı veriyordum ki kustu.Ama kızım çok kötü oldu.Sorunu ciğerlerinde olunca çok korktum.Ama hamd olsun birşey kaçmamıştı.
Dere otu ve çörek otu ile bitkisel gaz ilaçları yapılıyor.O halde sizler de bolca bu ikisini de tüketin.
Aman dikkatli olun ve mutlaka yan yatırın.Kusma esnasında boğulup ölen bebekler oluyormuş.ALLAH(CC)korusun.
Kesinlikle yatırarak emzirmeyin.Emzirirken 90 derece ile oturtun ve öyle doyurun.Hem beslenirken orta kulak iltihabı riskini önlersiniz.Hem de boğulma riski olmaz.
Kesinlikle yaşına kadar her ne olursa olsun şeker,bal,pekmez gibi tatlı besinler ve tuz ile tanıştırmayın.
Emdiğinde doyuyorsa zaten ek bir besin istemez ki.ıstediği zaman zaten ağlar.
Kızım da nedense tek yönlü emmek istedi.Sol tarafı kesinlikle istemiyordu.Aslında emmeyi istemeyen bir bebekti ve yoğun bakımda dahil saatlerce(her defasında en az 3 saat) uğraştırdı.Sol tarafı aylarca uğraştım ve sonunda tutturdum.Bu kez sağı istemedi.Yine de çok uğraştım.Bu uğraş çok sabırlı olmayı gerektiriyor.Nerdeyse 8 ayı doldurana kadar biraz sağ biraz sol tarafı emzirdim.Birini bıraktı ötekini tutturdum.Hatta ikimizle dalga geçerdim; '' kaptan sağa çek ve şimdi de sola çek '' derdim.Bu uğraşlar hiç oturarak olmadı.Bi oturduk bir kalktık,dolaştık,ayakta durduk,duvara yaslandım,yere çömeldim derken şu an ikisini de kendi isteyerek emiyor.Yetiremesem de emzirmekten vaz geçmedim.
Ama bu uğraşlarda boynum,omuzlarım, kollarım, belim,sırtım,ayaklarım koptu.Çok yoruldum ama değdi.Yeter ki iki damla bile olsun benim sütümle doysun diye uğraştım.Mama da verdim.Ek gıdaya da 4.ayında başladık.Ama ben yılmadım.Herkesi ve her şeyi emzirme uğraşında bir kenara bıraktım.
Her şey evlatlar için.Annelik de bir bakıma bunu gerektirmiyor mu?
Sevgiler.Selametle.