• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm Artmıyor!

gmzklnc42

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
16
Puanlar
18
Kızlar merhaba.Bebeğim 2,5 aylıktı emmeyi bıraktı zaten öncesinde de sütüm yeterli değildi mama ile beraber veriyordum.Sonrasında sağım yapmaya başladım 2,5 aydan beri sağıyorum ama sağım başına(3 saatte bir) max gördüğüm 70-80.Şimdi 5 aylık oldu ek gıda da veriyorum az da olsa ama yine de ana besin anne sütü veya mama.Şunu sormak istiyorum.Sütüm neden artmıyor sizce? Bilgileriniz ve tecrübenizi öğrenmek istiyorum.

Bebegın emme gücüyle pompanın çekim gücü farklı oluyor yani pompanın 70-80 cektıggını bebek emse 100-120 olur tabi bebegın temas etmesire uyarıyor göğsü

Bestlak damla kullanabılırsınız
Hurma yulaf bol su soğan siyah üzüm kereviz süt yapan şeyler yiyin

Makinanın çekim gücü yavaş olabilir. Yada başlığı sizin göğsünüze uyumlu olmayabilir yada makinanın valfini kontrol edin çekim gücünü yavaşlatabilir. Genelde hastane tipi makinalar daha güçlü oluyormus. Ben lansinoh kullanmıştım o bile az çekiyor gibi geliyordu ben desteklemesem sıkıp zor çıkıyordu süt. Ayrıca bebeğinizin yanında sağım yapın ona temas edin süt inmesine yardımcı olur. Gece sağımı aksatmayin gece sağım yapmak aksatmadan sütü en güzel arttıran etken.

Bebegın emme gücüyle pompanın çekim gücü farklı oluyor yani pompanın 70-80 cektıggını bebek emse 100-120 olur tabi bebegın temas etmesire uyarıyor göğsü

Bestlak damla kullanabılırsınız
Hurma yulaf bol su soğan siyah üzüm kereviz süt yapan şeyler yiyin
Bestlak da kullanıyorum dediğiniz çoğu şeyi yaptım ama sonuç değişmedi ne yazık ki

Makinanın çekim gücü yavaş olabilir. Yada başlığı sizin göğsünüze uyumlu olmayabilir yada makinanın valfini kontrol edin çekim gücünü yavaşlatabilir. Genelde hastane tipi makinalar daha güçlü oluyormus. Ben lansinoh kullanmıştım o bile az çekiyor gibi geliyordu ben desteklemesem sıkıp zor çıkıyordu süt. Ayrıca bebeğinizin yanında sağım yapın ona temas edin süt inmesine yardımcı olur. Gece sağımı aksatmayin gece sağım yapmak aksatmadan sütü en güzel arttıran etken.
Ben de Lansinoh elektrikli kullanıyorum sonrasında da tam boşaltım için elimle de sağıyorum.Flanşı uyumlu valf de yeni yani çekmemesi için hiçbir problem yok ama çekecek bir şey yok sanırım 🥲Gece de sağmaya çalışıyorum zaten az da olsa emiyor geceleri ama çok yorgun ve bitap düşüyorum her zaman yapamıyorum ama deneyeceğim bakalım

Merhaba, bebeğinizi sağlıkla büyütün..
Süt için bebeğin nasibi derler bazen naparsan yap arttıramazsın bazende su içsen memeler taş gibi olur :)
Kendi tecrübemden dere otu benim sütümü arttırmıştı ama gaz yapıyor, malt içecekler bide.
Ama dediğim gibi bazen ne yaparsan yap olmaz :) kendinizi yıpratmayın neden az diye.

Bestlak da kullanıyorum dediğiniz çoğu şeyi yaptım ama sonuç değişmedi ne yazık ki
Pompa tam bosalma saglamaz
Göğüs tam boşalmazsa vücut “yeterince ihtiyaç yok” mesajı alır ve üretimi artırmaz.
Prolaktın hormonu gece yükseliyor hatta bu sebeble gece emziren anneler uzun süre regl olmuyor doğumdan sonra özellikle 2-5 arası gece bi sağım deneyin bakın kaç cc çıkacak
Zaten bu saattlerde sağım yapmıyorsanız süt artışı zorlaşır . Bide şöyle bisey oldu mesela araştırmıştım o zaman bende sütüm kesiliyor zannedip ilk 2-3 ay gelen süt gibi 4-5 aylarda süt gelmiyor göğüs terbiye oluyor artık bide bebegın teması oksitosin salınımını tetikliyor süt daha güzel gelıyormus . İkizlerim var biri emerken hissediyorum canımı çıkaracak gibi emiyor biri sakin emiyor yani göğsümün biri daha dolu oluyor onun ihtiyacına göre . Şimdi biri emmeyi bıraktı sağım yapıyorum 70-80 iyi bi sayı suan . Ben sağımı biri emerken yapıyorum diğer göğsümden de iniyor daha fazla çıkıyor yani bebegın teması çok etkiliyor iyice anlamış oldum bunuda bu şekilde
Power pompig yapın 20 dk sağ 10 dk dinlendir 10 dk sağ 10 dk dinlendir . İmkan varsa gece kalk ve 2-5 arası sağ mesela . Stres yapma olduğu kadar bi damlası bile şifa ben bazen artık ek gıdaya gectıgım için vaktim olmuyor mamayla bitiriyorum günü

Canım kesinlikle gece sağımı çok önemli. Benim bebişler küvözde o yüzden şuan sadece sağım yapıyorum ve normalde iki memeden 140-150 cc çıkarken geceleri her bi memeden 120-130 civarı çıkıyor. Bir de gündüzleri 1 kez ben power pumping yapıyorum onu da şu şekilde yaptığımda faydasını gördüm önce birini 10 dk sonra diğerini 10 dk sonra tekrar şekilde her memeyi toplam 30ar dk olacak şekilde 1 saat sağım yaptığımda da güzel boşalıyor meme. İnşallah işine yarar şeyler söylemişimdir makinelerimizde aynı bu arada

Kızlar merhaba.Bebeğim 2,5 aylıktı emmeyi bıraktı zaten öncesinde de sütüm yeterli değildi mama ile beraber veriyordum.Sonrasında sağım yapmaya başladım 2,5 aydan beri sağıyorum ama sağım başına(3 saatte bir) max gördüğüm 70-80.Şimdi 5 aylık oldu ek gıda da veriyorum az da olsa ama yine de ana besin anne sütü veya mama.Şunu sormak istiyorum.Sütüm neden artmıyor sizce? Bilgileriniz ve tecrübenizi öğrenmek istiyorum.
Günde 3 litre su içiyormusunuz? Bende su içmediğim için hep sütüm azdı hala az siz için dereotu,bulgur,tahin diyorlar ama ben malt içecek içtim çok o anlık olsada çoşturuyordu etkisi 2 gün sürüyordu valla

Bol su iç bebeği emzirdikten sonra sağ. Bebeği emzirdin ya 30-40dk sonra sağ sütün daha çok artcak bol bol sağ

Günde 3 litre su içiyormusunuz? Bende su içmediğim için hep sütüm azdı hala az siz için dereotu,bulgur,tahin diyorlar ama ben malt içecek içtim çok o anlık olsada çoşturuyordu etkisi 2 gün sürüyordu valla
Nası bi seymiş ki malt içecek arastırcam

Sağmak, asla bebegin emmesiyle bir olamaz, oksitosin salgılamaniz gerekiyor, anne cocuk bagi sutu arttirir.

Dogru beslenmelisiniz, sut arttiran gidalar tuketmelisiniz.

Bol bol su icmelisiniz.

Kan degerlerinize baktirin.

Solgarin süt artıran vitamini var onu alın 11 aydır süt sağıyorum inanın fark var (şuan tabiki azaldı)

4 aylık olacak neredeyse sadece emzirdim ben mama ne kadar verilir bilmiyorum ama son günlerde açmi atak mı matak ne anlamıyorum genelde iki üç saate bir emiyor du şimdi saat başı bende yetmiyor mu acaba diye çekmiyorum emebildigi kadar emiyor.

Back
X