Sütüm kesildi :(

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
mrb 8aylık bebeğim var.İlk başlarda çok fazla sütüm vardı fakat 5.aydan sonra azalmaya başladı.Isırgan çaylarıyla, rezenelerle, tavuk yemekleriyle çoğaltmaya çalıştım ama onlarda kısa süre etkisi gösterdi ve maalesef ne yaparsam yapayım artık çok ama çok azaldı.20cc bile zor çıkıyor.Elimde değil ama üzülüyorum. Bunu buraya şu çoğaltır yada bu çoğaltır diye tartışmak için değil sadece bebeğime mama vermek zorunda kaldığım ve mamalara güvenmediğimden dolayı olan üzüntümden dolayı yazıyorum keşke mucize bişey olsaydı süt çoağltan Keşke bu kadar kafaya takmasam ama çok üzülüyorum ve bebeklerini 2yaşına kadar emziren annelere çok imreniyorum

Uzulme benim de sutum yok denecek kadar az. Ek gida mama idare ediyoruz. Mamalar kotu degil. Hic emziremeyenler var.

azalması normal ama inatla emzirirsen sütün kesilmez azalsa da.. zaten artık ek gıdaya geçeceksiniz sütü tatlı niyetine olacak ama o kadarcığı bile yeter ona merak etme

Canım sutu getiren en önemli şey yemin ederim olumlu düşünmek. Sutum yok diye diye üzülürsen gercekten azalır. Var de olacak de buna İnan. Ayrıca milkplus malt içeceği e-bebekten almıştım icimi kotu ama sanki biraz iyi geliyor. Sütun bol olsun..

Seni anliyorum
Benim de 9 aylikken sutum birden kesildi
şok olmustum etrafimdaki herkes sutten kesince birden kesme soyle yap boyle yap diye akil veriyordu
sutten kesmenin zorluklarini anlatiyorlardi

inanamadim hani bu kadar kolay degildi bu is dedim
Bir anda bitti
cok aglamistim
Sanki evladimdan ayrilmistim cunku emzirmek onunla aramdaki bagi kuvvetlendiriyordu
bir anda o bag koptu sanki

bebeğinizi 8 ay emzirmişsiniz ne güzel şükredin bence...her insan nasibi kadarını alır muhakkak..ne bir damla eksik ne de bir damla fazla...
çorbalar,meyve püreleri her çeşit yemek yiyebilir yavaştan bebeğiniz..
anne sütü artık ona tatlı gibi olacak...
bunda bu kadar üzülecek bir durum yok..
Allah sağlık versin

Naneli limon onceki konunu biliyorum bence stresten kesiliyor gibi geldi ama sen su andan itibaren booool sivi al ama bol olsun bak o zaman nasil fazlalasacak gorursun ben kizimi 2 yasina kadar emzirdim ayrica birkac gun boyunca gunluk 5 gr kadar dereotu ye sonra birhafta ara ver tekrar ye sutun gelecektir

Ben 4 ay emzirebildim deli sütüm vardı kalkanlara birikenle poşet poşet süt attım buzluğa sen düşün gerisini butun yaz gogusumde kestigim atlet parcalari geceleride havlularla yattim devamlı taş gibiydi göğüslerim emzirmek hele zülüm geliyodu memenin ucu agzindan cikarsa 7 delikten fiskiye gibi süt fışkırırdı o yaz sicağinda ne cektim ya emzirmeyi birakayim 1 ay sutyen takmicam dedim :)) kizim suan 7 aylik sadece geceleri ve sabahlari emiyor alisti tabi agzina şar şar şar akmasına emmek zor geliyor zilliye :) tek gögüsümden azcık bi süt gelio diğerinde hiç yok biz mama ve ek gıdalarla idare ediyoruz hiçte dert etmedim kendime sütüm yok die bir gram anne sütü alamayan var..

sonuçta mecbursan vericeksn mamayı,yapıck birşey yok,ama bence sen birde aşureyi dene ben tam sütüm kesilecekkn komşular aşure getirmeye başladılar benm sütümde artmaya :) sonra ben aylarca aşure kaynattım evde :) evet biraz kilo aldırdı ama inanılmaz süütm oldu öyleki dondurucuya bile attım emzirmeyi bırkatıktan sonra dondurucudaki sütlerden kullandık o kadar yani :)

Merhaba,
Üzülmeyin lütfen 8 aylık olmuş maşallah. Ek gıdalarada geçmişsinizdir, emzirmeye devam ederseniz tamamen kesilmez zaten. Hem sadece mama ile bebek büyuten anneler var onlar ne yapsın.

Aşure benimde sütümü çoğalttı inşallah bir kaç güne tekrar yapacam. Ben bira mayası da kullanıyorum ama ilk başta ki etksini göremiyorum. Çok merak ediyorum bu 2-3yaşına kadar emziren anneler acaba sütleri mi çok hiç mama vermiyorlar? yoksa onlarında mı sütü az da mama vermek zorunda kalıyorlar?

Benimde sütüm asla taşacak , fıskıracak kadar olmadı kızım 1 yasını geçti doktorumunda onayıyla mama hiç vermedim. Ek gıda alıyor kaşık mamasi veriyorum keçi sütü yada günlük inek sütü ekliyorum muhallebilerine artık. Hala da emziriyorum. Bir de süt sagma makinesine güvenmemek lazım onunla denedigimde benimde az geliyordu ama sık sık emzirdim hep emzirdim. Moral cok önemli. Bu konuyu dert edince sütüm azalırdı benimde.

İncir kürünün süt arttırdığını duymuştum. 7-8 adet kuru incir ortadan bölüp yarım litre suda haşlayıp sabah akşam bir bardak içiliyor. Umarım faydası olur

canım bencede şükret benimde bir konum var on günlük bebeğime mama vermek zorunda kaldım sütüm vardı ama gögsüm yaraydı.şimdi biraz düzeldi de verebiliyorum kendini üzme stres daha beter eder ama ne güzel emzirebilmişsin.ayrıca mama kötü değil ihtiyaç...

..

Allah hastalık vermesin.Şimdi ki mamalar da mineral ve vitamin bakımından anne sütü kadar zengin.Her sağlıklı çocukta illa anne sütüyle büyümüyor.Çocuğa dikkat etmek,gazlı yemeklerden kaçınmak hijyeni öenmesemek bunlarda anne sütü kaadr değerli

Benim sütüm ilk ayda çok azdı ama kase kase yediğim tahin-pekmez,kuru dur kompostosu veeee kısır veya bulgur pilavı(soğan bulgur çooook iyi geliyor) sayesinde bazı arkadaşların dediği gibi fışkırıyordu oğlum emerken göğüsümü çekiyordum çünkü çok geliyordu yutamıyordu 17.ayda zorunlu bıraktım emzirmeyi (( ondan sonra 6.ayda doktora gittim göğüslerin doluyor diye inşallah seninde böyle olur
Süt arttırıcı şeyler ye ama bunların yanında çok su iç benim yatak odamda sürahi duruyordu gece kalktıkta su içiyordum bayağı bardak bardak 2litreden fazla su içiyordum gerçekten etkili oluyor

herkes anne sütü alacak diye birşey yok çocuk benim görümcem 1,5 yaşına kadar anne sütüyle besledi ama çocuk hafta 1 hasta olur çok çelimsiz eşim mamayla büyümüş 192 boyu var bende 172yim maşallahımız var ki şimdiki mamalar çok iyi üretiliyor...kocaman olmuş bebeğin ek gıda yedir yok hiçbirşey yemez ilerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…