Sütüm kesildi :(

Canim benimde 9aylik bebeğim var.tavsiyem pekmezi suya kat bol bol iç.cogaltiyor sutu.birde bol su iç.morelini bozma.stres yaptikca sütun azalir.

Cnm bol su iç,yalnız su içerken şuna çok dikkat et; kesinlikle oturarak ve yudum yudum bir şişe al eline onu sürekli iç durup durup susamayı bekleme.Kilo başına 40 mililitre sen hesapla kilona göre.Ayakta ve lıkır lıkır diye tabir ettiğimiz şekilde içilen su,direkt olarak mesaneye geçer ve ilk idrarda çıkar dolayısıyla ne sütünü artırır nede vücudunun su ihtiyacnı karşılar.Tabiki en önemlisi anne sütü sen artırmanın yollarını dene hemen pes etme ama bu konuyuda dert edip kendini üzme,mecbur kalırsan verirsin mama en azından elinden geleni yapmış olursun

yorgunluk,stres ve uykusuzluktan benimde bir buçuk ayda kesildi sütüm.evet sadece bu kadar anne sütü alabildi ikizlerim.üstelik göğsümden hiç emziremedimde.çok küçük ve prematüre oldukları için ne kadar yediklerinin takip edilmesi gerekiyordu.göğsümü çekemeyecek kadar küçüklerdi.sağıp verdim.

yarama tuz bastı mesajınız ve burdaki yorumlar.bende emzirmeyi çok isterdim. 2 çocuk annesi olarak bu duyguyu yaşayamadım.

bol bol sütünüz olsun.artsın taşsın inşallah.

Siz 1.5 ay mı emzirebildiniz? insanın içinde gerçekten bir yara.. Allahm yardımcımız olsun.BEn hala emziriyorum hatta emzremeyi çoğalttım önceden saha sık sağar daha az emzirirdim şimdi tam tersini yapmaya çalışıyom ama çocuğum hep emmek istemiyo bazen ağlıyo süt olmadığını bildiği için emmek istemiyo.Ama yinede tamamen bitmedi sütüm bunada şükür.İnşallah artar ama önceden benim sütümü arttıran şeyler şimdi çok işe yaramıyo

Mama kotu bsey degil ...ben mamayla buyumusm allahs sukur bseyim yok..ygenm hic anne sutu alamadi premature dogdu annesinin hc sutu gelmedi.3 gun once 1yasina grdi masallahi var..yani hic anne sutu alamayan bebekler var...8 ay emmis bebegin masallah allah dahada arttrsn sutunu..ama bnu bnce bu kadr buyutme...ek gidalara gecmisinizdr zaten artik anne sutunu daha az alicak.

Kuzenim 6 ay önce doğum yaptı sütü az geliyordu bulgur baklagil meyve ve sebze yiyerek sütünü normale getirdi birde gaz yapmasın diye kendsi bir çay kaşığına yakın kimyon yutuyor su ile çok etkili oldu bebeğin hiç gazı olmuyor diyebilirim.

Annemin çok sütü varmış ben doğduğumda, memesini ağzıma sürmemişim. Süt sağma makineleri de yokmuş o zaman. Doğduğum günden itibaren ek gıdalara başlayana kadar sadece mamayla beslenmişim. Evet sağlıksızım. Astımım var, romatizmam var daha 25 yaşımdayım. 2 kere zatürre geçirdim ciğerlerim berbat.

Ama ilk 6 ay önemli. 8. aya kadar bebek alacağını almıştır bundan sonrası o kadar korkulacak bir şey değil. 13 yaşında kardeşim var. Onda da annemin çok sütü vardı. o da ağzına sürmüyodu memeyi. Sağıp verdik ama çok sürmedi. 3 ay aldı zaten öyle. sonra yine mama ve ek gıda. o 3 aya rağmen kardeşimle benim çocukluklarımızı karşılaştırıyo da annem. Kardeşim şimdi çok sağlıklı dana gibi bir oğlan. Ateşli hastalndığı sayılıdır. Ben her kış defalarca ateşlenirdim.

Yani demek istediğim o 3 aylık aldığı anne sütü bile bağışıklığını çok geliştirdi. Sen 8 ay emzirmişsin. Gayet iyi bir süre bence. Yavaş yavaş ek gıdalara alıştır. Sadece mama verme. Çorbalara falan başlayabilir heralde artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…