Sütüm yok :(

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
Akşam 5 buçukta normal doğum yaptım ve sanki bebeğim saatlerdir aç kaldı gibi hissediyorum, emzirmeye çalıştım bebeğim emmeye çalışıyor ama meme ucum bile sert değil, sıktıkça azıcık bi sıvı geliyor ama süt falan gelmiyor. Ememiyor emmeye çalışıyor ama boş.. nasıl doyacak bu çocuk mama vermek istemiyorum ama sütüm gelene kadar aç mı duracak? Hastaneden göğüs pompasi istesem verirler mi benim mi almam gerek? Biraz artirir belki pompayla çekmek uyarır göğüslerimi ya?? Cok moralim bozuldu.

Bugun daha yeni dogumdan cikmissin buraya yazmaya nasi vakit buldunuz.merak etmeyin daha coookk yeni bi annesiniz.sut en az 2 3 gun gelmez.hemsireler doktor sizi bilgilendirmistir.sikmayin caninizi simdiden dert edilecek bi durum yok

Gözünüz aydın, hayırlı olsun. Benim de tedirgin olduğum bir durum bu süt mevzusu. Ama kendini mama vermemek adına şartlamak daha çok stres yaratır. Hemşirelere danışın.

Akşam 5 buçukta normal doğum yaptım ve sanki bebeğim saatlerdir aç kaldı gibi hissediyorum, emzirmeye çalıştım bebeğim emmeye çalışıyor ama meme ucum bile sert değil, sıktıkça azıcık bi sıvı geliyor ama süt falan gelmiyor. Ememiyor emmeye çalışıyor ama boş.. nasıl doyacak bu çocuk mama vermek istemiyorum ama sütüm gelene kadar aç mı duracak? Hastaneden göğüs pompasi istesem verirler mi benim mi almam gerek? Biraz artirir belki pompayla çekmek uyarır göğüslerimi ya?? Cok moralim bozuldu.
Öncelikle Allah bağışlasın gözünüz aydın, lütfen sakin olun şuan size en çok sakinlik gerek. Normal doğum mu, sezaryen mi? Normalse hemen sütün gelir, sezaryen ise bir kaç günü bulur panik yapma. Hemşireler bakmadı mı? Ben doğum yaptım daha ameliyathanede hemşire meme ucumu sıktı sütün geliyor dedi. Hiç üzülme hemen mama verme birdaha memeye döndüremezsin. Ben de ertesi gün ağlayarak hastaneye gitmiştim sütüm gelmiyor diye. Ilık düş al, süt arttırıcı çaylar var eczanede onlardan al. Sık sık emzir 20 dakikada bir emdikçe gelecek emin ol. Onun midesi kayısı çekirdeği kadar

Ilahi dogum sonrasi gogusden oyle bembeyaz sut gelmez ki :)...normal dogum yaptiysan daha hizli gelir,sezeryan ise bir gun sonrasinda bile gelebilir,stres panik yapma...Pompadan once ciplak gogsune hatta bebeginide giydirilmeden sadece bir battaniye orterek gogsune koy,ten temasiniz sutunun gelmesini dahada hizlandirir,hatta bebis gozleri kapali vaziyette ufaktan ufaktan dudaklarini tenine dokundurarak arayis icerisine girmeye baslar...once gogsune siktikca su gibi sivi gelir sonrasinda koyu sari kivamli kolostrum gelir bebek emdikce cogalir,ilk gun iki cay kasigi kadar bile yeterlidir bebek icin,kotu dusunme suan en guzel zamanlariniz,bol bol ten temasi kur emzirmeye calis,sende bebiste yavas yavas alisicaksiniz emzirmeye,gozunaydin hayirli olsun bu arada...

Geçmiş olsun hayırlı evlat olsun inşallah
Miniğin midesi kiraz çekirdeği kadar aldığı ona yeter çok huysuz olursa mamayı o zaman düşünürsünüz
Şimdiden panik yapmayın stres yapmayın 1 2 güne düzene girer

Canım ilk gün zaten şakır şakır süt gelmesini bekleme.Sen süt verdikçe çoğalacak zaten bebeğinin mide hacmi şu an kira kadar birşey.İLk gün gelen süt kolstrum yani daha katımsı olmaalı.Kafana takacak birşey yok inan.Ve sakın mama verme sütün varken sen sık sık emzir sadece uyuyor falan deme emzir.

Bebeğiniz hayırlı olsun . Bu kadar panik olmayın doğum yaptığınız gibi süt öyle sular seller gibi akmaz. Memenizden gelen o sıvının adı kolostrum. Bebeğin ihtiyacı olan herşeyi içerir. Zaten daha kiraz kadar midesi var. Çok sıl emzirin bol su için zamanla beyaz süt gelmeye başlayacak.

Sabırlı ol henuz sutun inmez sık sık surekli vermeye calıs ilk agız sutu biraz bulanık sarımsı gelir o bebek için cok onemli ! Bebişinde henuz cene kasları zayıf cekmesi zor olur. Ama olur. Emdikce sutun iner ucu cıkar stres yapma bu gayet normal 3 cocukla tecrube edindim :) analı babalı buyut inş.

Gözünüz aydın ilk birkaç gün damla damla da gelse bebek onla doyar, sık sık emzirip sütünüzü arttrın.ilk 1 ay emzirme aralıgınız 2 saati aşmasın göğüslerinizi sırayla verin uzun süre emzirilmeden beklemesin süt üretimi yavaşlar.
Kafasına da bir elinizle destek olun cabuk yorulur o şimdi doğru emdiğine emin olursunuz böylece.
Hemşireden falan uygulamalı destek alın mutlaka büyükler unutmus oluyo böle seyleri pek faydaları olmuyo o konuda.Kolay gelsin :)

Öncelikle hayırlı olsun. Şu an memeni siktiginda beyaz sut gelmez zaten bala benzer bir sivi gelir.

Sen sürekli emzirmeyi dene, bebeğini sürekli kucağına al ten teması çok önemli.

Bebeğim ilk doğduğunda enfeksiyon riski vardi kuveze alacaklardı biraz bekleyelim emzir düzelme olursa almayız demişlerdi ve ben onu duyunca saatlerce emzirmek için uğraştım benim de meme ucum yoktu ama cabaladim ve 1 saat uyuduktan sonra koltuk altına kadar memelerim sut doldu sisti ki benim sezaryendi hemen geldi. Sakin ol ve emzirmek için uğraş.

Bi de benim başına geldi hastanedeki emzirme danışmanı beni yaniltmisti silikon meme uçları iyi degil bebek memeyi emmez falan diye bu yuzden 3 gun cok zahmet cektim bebegimi de yordum.sakin böyle şeylere inanma ben bebegimi meme ucum çıkana kadar yaklasik 1 ay silikon ucla emzirdim sonra hic meme reddi falan yaşamadık.

Sutun tam anlamiyla 4. Gun gelecek 3 saatte her gogsunu 20 dk emzir.. gelecek sabir

Bebeği en geç 2 saatte bir göğüse tutmak lazım hemşireler sizi yönlendirecektir. Süt tam olarak 3. günden önce gelmeyebiliyor normal aslında bu sürede nasıl olsa süt yok deyip bebeği memeye tutmamazlık yapmayın yoksa süt uyarısı gerçekleşmez. İlk gün çok az mama veriliyor çok zararı olduğunu düşünmüyorum süt gelene kadar sadece... Sonra zaten mama vermeyeceksiniz. Mama olayını da hemşirelere sormanızı tavsiye ederim. Benim kızım sadece ilk gün mama aldı sonra mamaya falan da alışmadı sadece anne sütü aldı, hayırlı olsun bebeğiniz. Bahtı açık olsun :)

Bugun daha yeni dogumdan cikmissin buraya yazmaya nasi vakit buldunuz.merak etmeyin daha coookk yeni bi annesiniz.sut en az 2 3 gun gelmez.hemsireler doktor sizi bilgilendirmistir.sikmayin caninizi simdiden dert edilecek bi durum yok

Niye vaktim olmasın ki yatıyorum saatlerdir hastanede, hatta boş durmaktan sıkıldım bile bebeğim de emzirmeye çalışmalarımız dışında ancak uyuyor :)

Gözünüz aydın, hayırlı olsun. Benim de tedirgin olduğum bir durum bu süt mevzusu. Ama kendini mama vermemek adına şartlamak daha çok stres yaratır. Hemşirelere danışın.

Valla ebeye danıştım mama gönderdi aç durmasi hosuma gitmiyor vericem mecbur :/
Öncelikle Allah bağışlasın gözünüz aydın, lütfen sakin olun şuan size en çok sakinlik gerek. Normal doğum mu, sezaryen mi? Normalse hemen sütün gelir, sezaryen ise bir kaç günü bulur panik yapma. Hemşireler bakmadı mı? Ben doğum yaptım daha ameliyathanede hemşire meme ucumu sıktı sütün geliyor dedi. Hiç üzülme hemen mama verme birdaha memeye döndüremezsin. Ben de ertesi gün ağlayarak hastaneye gitmiştim sütüm gelmiyor diye. Ilık düş al, süt arttırıcı çaylar var eczanede onlardan al. Sık sık emzir 20 dakikada bir emdikçe gelecek emin ol. Onun midesi kayısı çekirdeği kadar

Ben de sıktım meme ucumu azıcık bi sıvı geldi sadece. Normal doğum yaptım kac günü bulur acaba:/

Meme ucunuzun sert olması gerekmez. Bir arkadaş sezaryense 2 gün somra gelir demiş. Öyle bir şey de yok. Sezaryense de sütüm hemen gelmez diye üzülmeyin sakın. Bebeğinizi memede tutun. İstediği kadar emzirin, eminim sütünüz vardır. Güle güle büyütün :)

Niye vaktim olmasın ki yatıyorum saatlerdir hastanede, hatta boş durmaktan sıkıldım bile bebeğim de emzirmeye çalışmalarımız dışında ancak uyuyor :)

Valla ebeye danıştım mama gönderdi aç durmasi hosuma gitmiyor vericem mecbur :/

Ben de sıktım meme ucumu azıcık bi sıvı geldi sadece. Normal doğum yaptım kac günü bulur acaba:/
Zaten o azıcık sıvı kolostrum. Var işte sütünüz.

hayırlı olsun oncelıkle
dogum yaptıgınızda hemen oyle beyaz sut gelmez zaten

ılk agız sutu sarı sıvı bır su olur hatta ılk gun ıctıgı 1 yudum sut bıle doyurur
2 saatde bır meme verın sız gogsunuzu kavrayın bebegın dudagına degdırın actıgı an ucunu tam kahverengı kısmını agzına dayayın emsın
dırek sadece ucunu verırsenız gogus ucunuz catlar yara olur kahverengı bolgeyı verın

emdıkce sut gelecek sız bebegınızı kokladıkca sutunuz artacak
ılk 1 haftaya yakın sarı yaglı kıvamlı gelecek sonra bembeyaz sut olacak

Back
X