Sütümüz Nasıl Çoğalır?

dn0328

çok şükür bin şükür
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
1.568
47
358
merhaba annecikler.
malum bebeklerimizi emziriyoruz ve emzirmeyede devam edicez inş.e onlarda büyüdükçe daha fazla emmek istiyor haliyle daha fazla süt lazım.sütümüzün artması için neler yapabiliriz.tecrübelerimizi burda paylaşalım meleklerimizi bol bol emzirelim opuyorumnanaktan

bence bol bol sıı tuketmek ıse yarıyo ayrıca sogan acayıp sut yapıyo bıde bol bol yesıllık yemek lazım.. emzırmek sutu sagmak sutu cok cok arttırıyo

bebek ne kadar emerse süt vo kadar çoğalır çünkü bebek emerken uyarı gönderiyor emmese sütümüz gelmez zaten
tatlı yiyen inek olmazmış yani bol yeşillik
rezene içinde hem süt yapar hemde bebeği rahatlatır diyorlar
en önemlisi sütün %70i sudur yani bol bol su dr günde en az 2 - 3 lt demişti sanırım
komposto ve m.suyunuda öneriyorlar
ben özellikle kayısı suyu içiorum çünkü gaz için etkiliymiş ee sütümden bebişime geçiodur sanırım

bildiklerim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir ;)

öncelikle bol su içmek arttırıyor elbette.. uyumak ve dinlenmek çok arttırıyor. süt bitene kadar aynı göğüsten emzirmek sonra diğerine geçmek de çok etkili.. bebek ne kadar çok emerse o kadar artıyor..
yemeklerden benim deneyimlerime göre de
- bulgur pilavı
- dere otu
- ayva, kompostosu, tatlısı
- pırasa (sanırım susattığı ve bol su içmemi sağladığı için)

şimdilik aklıma gelen bunlar.. humana still tea de çok ekiliydi.

Ben gazın sütten bebeğe geçmediğine inananlardanım, birçok uzman da bunu doğruluyor. Ben yediklerime hiç ama hiç dikkat etmedim emzirirken ve gaz sorunu yaşamadık..Hatta tüm yaz ve hatta kış boyu çıplak ayak dolaştım bişey olmadı. Ama siz bana bakmayın, yediklerinize dikkat edin ve ayaklarınızı üşütmeyin:))

herkese tşk ederim.
bende bebeğe gaz geçmediğine inanıyorum.çünkü gaz yapacak hiçbişey yemiyorum ona rağmen oğlum kuduruyo gazdan.
humana still tea yi bende kullanıyorum.gerçekten ii.bol bol su içiyorum.meyve suyuda içiyorum.inş sütümüz bol bol olur kızlar.

iki gündür uykusuzum bugün sütüm yok denecek kadar az. yani dinlenmek, uykuyu iyi almak sütü artırıyo. bol su içmek gerekli. bunun dışında somalideki aç kadınların bile sütü bol yani yediklerimizle ilgili olduğunu sanmıyorum. bebek emdikçe süt artar yada sağdıkça.

Back
X