artık günde 850 ml. ile 1 litre arasında süt sağabiliyorum.. :Saruboceq:
bu benim için büyük bi başarı öyküsü ve özellikle çalışan anneler ve sütünü sağarak veren annelerin okumasını istiyorum..
sezeryanla doğum yaptım. göğüs uçlarım içe çökük olduğundan hemşire yardımıyla, silikon göğüs uçlarıyla vs. hiç bir şeyin yardımı olmadı emzirmeme ve oğlumu emziremedim.. böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim, o nedenle pompa da almamıştım.. doğumu annemlerin yanında yaptım, pompayı internetten sipariş verdim, pompa gelene kadar günde 1 kez hastaneye gidip ordaki pompayı kullanıyordum, 2 hafta bu şekilde geçti, sütüm çok az geliyordu, günde yanlızca bi kere sağabiliyordum ve sütüm bitecek diye çok korkuyordum..
nihayet pompa elime ulaştı ama bu seferde sütüm çok az geliyordu, daha önceki sayfalarda da belirtmiştim, her sağmada 40-50 cc ancak çıkıyordu..
yaklaşık 1,5 ay boyunca 1,5 - 2 saat arayla sürekli olarak süt sağdım, bu arada süt yapması için duyduğum gördüğüm her şeyi denedim.
aklımda hep sütün artması gerektiği düşüncesi vardı, bunu çok istiyordum, biraz fazla süt sağdığımda resmen havalara uçuyordum, eşime anneme vs. o an evde kim varsa gururla sağdığım sütü gösteriyordum, çocuk gibi mutlu oluyordum..
çabalarım sonuç vermeye başlamıştı, günde bi kere süt veren ben, artık bütün gün sağdığım sütü veriyordum oğluma, ama geceleri mama içmeye devam ediyordu,
hiç yılmadan ve bu kadar süt yeter diye düşünmeden sürekli olarak sağmaya devam ettim, günde 6 saatim pompayla geçmeye başladı ve nerdeyse 2 aydır günde en az 850 en çok 1100 ml. süt sağar duruma geldim.. bunun için çok şükrediyorum..
avantajlarım vardı: kayınvalidem ve annem çok destek oldular, özellikle kayınvalidemin yönlendirmeleri ve sürekli motive etmesi gerçekten büyük şansdı.. oğlumla ilgilenecek biri mutlaka vardı, bu sayede ben de süt sağabildim.. işe başladıktan sonra sabah evden sütümü sağıp çıktım, öğlen süt iznine gelip yine sağdım, öğleden sonra okuldan gelip tekrar sağdım, akşam tv. izlerken ya da internetin başına geçince bi elimde yine pompa süt sağdım..
medelanın elektirikli pompasını kullandım..
silikon göğüs ucu kullanmak zorunda olanlara da yine medelanın göğüs ucunu kesinlikle tavsiye ederim. ne yazık ki oğlum emmeyi reddettiğinden silikon uçları kullanamadım..
sütün artmasında en büyük etken sürekli süt akışı sağlamak, bunun için de sürekli, kısa ve düzenli aralıklarla memeleri boşaltmak gerekiyor.
düzenli yiyip içtiklerime gelince: bol su, bazı günler 1 litre süt, iki fincan still tea, protein tüketimine dikkat ettim, haftada en az bi kere balık, tavuk ve kırmızı et tükettim, bulgur nerdeyse 2 güne bir tükettim.
kimse sütüm az diye üzülmesin, sütünüzü artırmak sizin elinizde, ben yaptıysam herkes yapabilir.