Sütünüz Kaç Mililitre ve Bebeğinize Yetiyor mu

Merhaba, benim gibi aynı derde sahip olanları okudukça hepimiz adına çok üzülüyorum.Bende daha önce konu açmıştım bu derdimden dolayı. göğüs uçlarım yoktu. pompa ile çıktı ama bebeğim yinede kabul etmesi. silikon uçla emzirdim. onunlada süt etrafından akıp gidiyodu. avent markanınki özellikle. nuk aldım. onunda ucu çok büyüktü. wee markanınki en güzeliymiş.1,5 aylıkken keşfettim ama. keşke onu daha önce kullansaymışım. bebeğim bir müddette öyle emdi. tabi sütüm yetmediği için 2 haftalıkken biberon ile mama vermeye başladık. keşke kaşık kullansaydımda biberona alışmasaydı. çünkü biberona alıştı şimdi mememi silikon ile bile emmeyi reddediyor:(( eskiden sağdığımda 60-70 cc filan çokıyodu. şimdi en fazla 20-30cc. :(( off offf!!!!!!! süt yapan şeyleride çok yedim. ama bebek emmeyince sütde olmuyor bunu çok iyi anladım. mama vermek zorunda kaldığım için kendimi çok kötü hissediyorum. sütümüde düzenli sağamıyorum. kraft marka pompa var bendede ama medelanınki daha iyi galiba. hastaneden çıkınca ondan kiralamıştık. sizin yazılarınızı okuyunca kendime bir tanede ev tipi olandan almaya karar verdim. inşalllah düzenli sağabilirsem sütüm benimde artar. inşallahhh...

bende medelanın elektrikli pompasını kullanıyorum ilk başları günde toplam 100 150 cc anca çıkıyordu şuan kızım bir aylık ve ben günde 600 650 cc süt sağıyorum depolayacak kadar sütüm yok ama kızımın bir günlük ihtiyacını karşılıyor ve daha artacağınıda inanıyorum. mutlaka iki saatte bir sağın

canım bu tüm gün boyunca sağdığın miktar mı?Ve iki göğüsünü sağınca mı 100-150 yoksa tek bi gçğüsten mi?Emzirmiyor musun?Ben emzirdikten sonra sağıyorum.en az 50 ml en çok 90 ml sağdım şimdiye kadar.

biberonu sıcak su dolu kapta bekleterek ısıtabilirsin.

Arkadaşım çok Teşekkürler cevabın için...

Bebeğim memeyi almadığı zamanlar mecburen sağdığım sütümü içiriyorum öyle bir ağzını açıyo ki çabucak ısınsın diye cezvede ısıtmaya mecbur kalıyorum...Besin değeri mi düşüyo acaba???

canım bu tüm gün boyunca sağdığın miktar mı?Ve iki göğüsünü sağınca mı 100-150 yoksa tek bi gçğüsten mi?Emzirmiyor musun?Ben emzirdikten sonra sağıyorum.en az 50 ml en çok 90 ml sağdım şimdiye kadar.

canım emziriyorum ama benim bebişim biberona alıştı ama göğsümü de emmekten vazgeçmiyor ama biberondan da vazgeçmiyor. 600 650 cc toplam bir günde sağdığım süt. bir seferde 100 cc falan sağıyorum tabi ki iki göğsümden

canım bebeği emzirmen için göğüs ucuna ihtiyaç yok ki zaten kahverengi bölgenin tamamını veriyorsun. Benim de hiç yok göğüs ucum fakat gayet güzel emiyoruz. 2,5 aylık benim oğluşum da emdikçe geliyor tezi çok doğru ben çalıştım 1 hafta sağdım sütüm gidiyordu. Ağlasa da sızlasa da emzirmeye gayret et. Bilmiyorum ne dersin ama benim oğluş mememi alamamıştı göğüs ucu olan birine tutturun emmeyi öğrensin dediler gerçekten de gelen bir akrabamızın boş göğsünü emdirdik ertesi gün de beni aldı yavruş meğerse emmeyi bilmiyormuş kırk takla attım aldırana kadaar ama şimdi çok rahatım. Ayrıca 22 gün için o süt gayet iyi benden de 60 cc çıkıyordu sağımlarımda 1,5. ayında 120-150 sağmazsam gece 250 ye kadar çıktı. 15 günlükken mamayı bıraktık yaptıklarımı denemeni tavsiye ederim canım.

Arkadaşım çok Teşekkürler cevabın için...

Bebeğim memeyi almadığı zamanlar mecburen sağdığım sütümü içiriyorum öyle bir ağzını açıyo ki çabucak ısınsın diye cezvede ısıtmaya mecbur kalıyorum...Besin değeri mi düşüyo acaba???

kesinlikle cezvede ısıtma sütü benmari usulu ısıt tahmin edersin artık ne zamanlar acıkacağını ona göre hazırlıklı ol ama cezvede sakın ısıtma canım besin değerinde çok düşme oluyormuş araştırma yapabilirsin.

canım emziriyorum ama benim bebişim biberona alıştı ama göğsümü de emmekten vazgeçmiyor ama biberondan da vazgeçmiyor. 600 650 cc toplam bir günde sağdığım süt. bir seferde 100 cc falan sağıyorum tabi ki iki göğsümden

sağol canım demekki benimkide normalmiş...Emzirdikten sonra 300 ila 500 arası sağıyorum...

sizin sütünüz baya fazlaymış ozaman bebekler kaç aylık benimki 16 aylık hala emiyor ama benimde ilk başlarda fazla gelimiyordu onunki daha 1 aylık bile değil zaten bukadar gelmez kafası karışmasın

kesinlikle cezvede ısıtma sütü benmari usulu ısıt tahmin edersin artık ne zamanlar acıkacağını ona göre hazırlıklı ol ama cezvede sakın ısıtma canım besin değerinde çok düşme oluyormuş araştırma yapabilirsin.

Çok teşekkürler bundan sonra cezvede ısıtmam artık çok sağol arkadaşım

sağol canım demekki benimkide normalmiş...Emzirdikten sonra 300 ila 500 arası sağıyorum...

canım mutlaka bebeğini emzir benim sadece sağmakla değil bebeğimin emmesiyle de arttı sütüm bugün diğer günlere göre çok daha fazla gelmeye başladı. benim kırkım yeni çıktı doktoruma kontrole gittik. emzirme nasıl gidiyor diye sorunca sağıp verdiğimi söyledim ve doktorum çok kızdı. sağmakla sütünü çoğaltamazsın sütün kısa bir süre sonra biter dedi makine bebeğin emmesi gibi beyne uyarı göndermez dedi. emzirmeme baktı ve bebeğimin çok güzel emdiğini söyledi eve geldiğimden beri hiç sağmadım. normalde sağınca 130 cc falan süt geliyordu önce kızımı emzirdim sonra süt kalmış olabilir diye sağdım sadece 20 cc falan geldi onuda kaşıkla ağzına verdim. açıkcası bugün kendime moral geldi

peki kızlar bi yere gittiğinizde ne yapıyorsunuz
ben 2 hafta önce doğum yaptım bebeğim emmiyo alıştı biberona
dışarı çıkarken ne yapıcağımı düşünüyorum
siz ne yapıyorsunuz ????

süt sağıp dışarı çıktıgında yanında goturebılırsın. 6 saat kadar oda sıcaklıgında kalabılıyor. eger eve gıdıyorsam yanımda goturuyorum sagma makınasını:) bide ısı muhafazalı paketler var onlardAn alabilirsin.

süt sağıp dışarı çıktıgında yanında goturebılırsın. 6 saat kadar oda sıcaklıgında kalabılıyor. eger eve gıdıyorsam yanımda goturuyorum sagma makınasını:) bide ısı muhafazalı paketler var onlardAn alabilirsin.

peki sütü ısıtıyomusun nasıl veriyosun cnm
artık makinayla dolaşıcaz başka çare yok hihoyyyt

emzirmeyi çok istiyordum ama göğüs uçlarım hiç yoktu, silikon ucu da oğlum almadı bir türlü, o nedenle sütü sağıp veriyorum ama yetmiyor, mama da veriyorum.. çok sıvı tüketmeye çalışıyorum sadece.. keşke emzirebilseydim, bebeğini emziren anneler hakkaten çok şanslılar..
Canım benim bebeğimde ilk doğduğunda emmeyi reddetti çünkü göğüs ucum hiç yoktu silikon başlık taktım onuda almadı bende devamlı sütümü sağıp verdim.Sütümü sağdıkç hem sütün çoğaldı hemde meme uçlarım çıktı şimdi bebeğim beni emiyor.Umarım sende başarırsın emzirmeyi.

inşallah benım oğlusumda benı emer sezeryanla dogum yaptım ılk 10gun hiç sutum gelmedı 19gunden sonra az az gelmeye basladı 3-4 saat te bır sagıyorum ve ıkı gogusumden 80 ml gelıyor mamada verıyorum oğlusuma ac olunca durmaksızın aglıyor dogunca cokta kılo kaybettı 3500 gr dogdu 2900 kadar dustu onun için mamadanda kesmek ısstemıyorum korkuyorum bugunden ıtıbaren2 saatte bır sagacam bakalım artıs olcakmı

oğlum 14 aylık oldu, süt problemimizi aşalı bir yıl olmuş. hala süt sağıyorum. sabah 8 de 300 ml., öğleden sonra 4 te (işten ancak geldiğim için) 300 ml. ve akşamda 2 kere daha sağıyorum toplamı 1 litreyi buluyor.

ek gıdalarla arası çok iyi olmadığı için sütün hepsini bitiriyor.
isteyen azmeden herkes sütünü artırabilir.
ben yaptıysam herkes yapabilir.

Benim göğüs uclairm ice dönük
zar zor güç bela tutrruyorum sürekli kaçırıyor ağzından ve huysuzlaniyosuyum az oldu için bende sağmaya baslaidm rekorum 80 cc suana kadar
iki satlatte bir gece 30 cc veriyorum daha aranıyorsa bı 10 cc daha yapıyorum hala da yumyo ve mikirdaniyorsa emziriyorum bu sefer iyice uykusu kaçıyor
en uzun memede kalma süresi uyumadan 30 dkdr yetersiz oldunu söyledi
yeterki anne şutu ver ister sag ister emzir dedi
ben saymasam bu kadar sutum olamazdı bile ilk saydığımda hafta ici iste 30 cc sayabildim duusn yarım saatte
git gide yukseliyor
banada 100 görmek hayal geliyor
11 günlük oğlum

kızım üçbuçuk aylık oldu. iki hafta sonra işbaşı yapacağım süt sağmaya başladım. bebeğime gün içerisinde birkaç kere biberonla veriyorum alışması için. gece kalkıp sağıyorum 100 cc falan çıkıyor. sabah emzirdikten sonra emmediği diğer göğsü sağıyorum 60 cc daha çıkıyor. sabah kalktığımda bugün ilk defa sağdım iki göğüsten 170 cc süt çıktı. aralarda emziriyorum. doktorum işe gittiğimde kızım için 400 cc civarı süt bırakmam gerektiğini söyledi. birde biberondan daha fazla içermiş daha az yorulduğu için

yazdıklarınızı okudum. benimde sütüm çok az.hamileyken bile göğüslerim çok büyümedi.doğumdan sonrada. başkalarına bakıyorum herkesin süt dolu olduğu belli benim hiç öyle değil.sağdığımdada iki göğsümden toplam 40cc çıktı.ilk ay mama vermedim sütüm artar diye bebek aç kalmış, hiç kilo alamadı çok zayıfladı.mecburen artık mama veriyorum.yediklerime dikkat ediyorum yinede sütüm az.ablam hiç dikkat etmezdi gayette bol sütü vardı.artık yapısal bişey diye düşünüyorum.hamileyken değil doğumdan sonra kilo aldım ne duyduysam yedim.birde emdikçe süt artar diyolar, ben sıksık emziriyorum 2dk.emiyo sonra ağlıyo bakıyorum süt yok hiç.ne kadar emzirirsem emzireyim hemen bitiyo kendim sıkıyorum hiç süt kalmamış.bu şekilde çocuk doymaz tabiki. sizin sütünüz nasıl artmış o kadar, bendemi bi anormallik var anlamadım..

yazdıklarınızı okudum. benimde sütüm çok az.hamileyken bile göğüslerim çok büyümedi.doğumdan sonrada. başkalarına bakıyorum herkesin süt dolu olduğu belli benim hiç öyle değil.sağdığımdada iki göğsümden toplam 40cc çıktı.ilk ay mama vermedim sütüm artar diye bebek aç kalmış, hiç kilo alamadı çok zayıfladı.mecburen artık mama veriyorum.yediklerime dikkat ediyorum yinede sütüm az.ablam hiç dikkat etmezdi gayette bol sütü vardı.artık yapısal bişey diye düşünüyorum.hamileyken değil doğumdan sonra kilo aldım ne duyduysam yedim.birde emdikçe süt artar diyolar, ben sıksık emziriyorum 2dk.emiyo sonra ağlıyo bakıyorum süt yok hiç.ne kadar emzirirsem emzireyim hemen bitiyo kendim sıkıyorum hiç süt kalmamış.bu şekilde çocuk doymaz tabiki. sizin sütünüz nasıl artmış o kadar, bendemi bi anormallik var anlamadım..

ben doğum yaptıktan 4-5 gün sonra sütüm geldi. biz direk mamayla başladık. göğüs ucum benimde içe dönüktü. sağ memem hala içe dönük. süt sağma makinesi ile sağmaya başladım. 20 ml, 30ml derken şua her sağımda 150-200ml geliyo. bebişim 5buçuk aylık oldu. şuan emiyo ama işe gelirken yine sağıp bırakmak zorundayım. sağmak sütü artırıyo ama biraz sabır gerekli.sütüm sağa sağa arttı ve 21 günlük olunca anca memeyi aldı bizim yaramaz. süt az olunca emmek istemiyolar. sütün artınca herşey normale döner üzülme. ama illa anne sütü vercem diye çocuğunu hasta etme. biz 40 günlük olana kadar mama+anne sütü verdik bi sıkıntı olmadı allaha şükür. ben bi öğlene doğru birde akşam üstü mama veriyodum sütüm o saatlerde yetmiyodu çünkü. allah yardımcımız olsun.

Back
X