İç Giyim ve Gecelik - Sabahlık - Pijamalar sütyen ölçüsünün bir türlü olmaması

serapakel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
205
4
46
İzmir
seninki de dert mi diyeceksiniz ama napayım canımı sıkıyor bu durum çok.

sütyen ölçümü bulamıyorum. Göğüs çevrem 85 cm ama göğüs altım 67 cm. Bu durumda 70 B giymem gerekiyor hesaplamalara göre ama 70B aldıgımda içinde boğuluyorum ve göğüslerimin yarısı ancak toplanıyor. Daha büyük alınca da bağlanan kısmını dikip kullanmak zorunda kalıyorum. Keşke zayıfım işte hem de göğüslerim ufacık olsaydı da su dertten kurtulsam orantılı olsa diyorum. Değişik bedenlerden 5-6 sütyenim var ne mutlu onlarla derdim yok. Ama internette çok güzel modeller görüyorum almaya korkuyorum olmayacak diye.

Son düzenleme:
b memenin kendisi yani yuvarligi :)

demek ki sen 70 C giyeceksin,

bilmiyorum olmadi 80 a giy arkayi o kadar dikmeye gerek yoktur ya:)

b memenin kendisi yani yuvarligi :)

demek ki sen 70 C giyeceksin,

bilmiyorum olmadi 80 a giy arkayi o kadar dikmeye gerek yoktur ya:)

yaklaşık 5 parmak kıvırıyorum cogu sutyeni. Onları evde giyiyorum ben de diğer 5-6 taneyi dışarıya ayırdım. 80B iki tanesi biri 75di öyle farklı tellerden çalıyor . O kadar şeker modeller var ki hiç birini alamıyorum korkumdan . straplez sütyen ise neredeyse hiç giyemem aşağı dogru kayar o. Napacağım bilmiyorum.

evet bazen ölçülere göre ayarlansa da hesap tutmuyor...vücut orantısı kişiye göre değişiyor... benimde göğüs boyutuna göre aldığımda sırtım sımsıkı oluyor rahat edemiyorum...bi beden büyük alsam bu sefer büyük geliyor...bende aynı dertten muzdaribim...satın alırken sıkıntı yaşıyorum... o yüzden bazı çamaşırlarım iyice yıpransa bile atmaya kıyamıyorum, çünkü zar zor bulduğum rahat çamaşırın aynısını bulamam korkusu ile :)

birde ben tellerini mutlaka çıkarıyorum..çıkarınca daha rahat oluyor..birde öyle dene istersen...çünkü teller çamaşırı orta kısıma doğru kasıyor... çıkarınca göğsüne göre şekil alacaktır zaten...

ben de senin gibiydim tutturamıyordum, hiç istedigim gibi olmuyordu ama 5 kilo verdim artık tam istedigim gibi ölçümü buldum.

.

yerli markalarda genelde cup olmuo hepsinde b yazıo
daha pahalı markaları cuplara göre yapıyorlar

evet bir kaçının tellerini çıkardım tesadüfen biri bezin içinden cıkmıs gogsumu deliyordu. Çok rahat ettim öyle de.

mağazalarda öyle yapıyorum kup oturuyor onu anlayabiliyorum ama bantını hemen üzerime yerleştiriyorum tam gelecek mi diye. İnternetten alınca buyuk sorunlar oluyor.

anladım canım bende en son aldığımı netten aldım hatta korkarak aldım olurmu diye ama bi sorun çıkmadı eğer göğüslerin baya varsa sana silikonlu tavsiye etmem asla hafif süngerli daha iyi olur bende öyle kullanıyom çünkü bide netteki resim yanıltıcı olabiliyo başıma geldi biliyorum

ben telsiz yapamam,birde benimkiler hep tül olacak

öyle ici destekli ne deniliyor onu bilmiyorum ama o tarz seyler giyemem...

silikonlu hiç kullanmadım ama 1 tane destekli var altında kalın sünger olanlardan. Göğüsü havaya kaldırıyor daha büyük gösteriyor. Düğün dernek falan oralarda kullanıyorum eğer önü açıksa kıyafetimin yoksa asla rahat edemem o ne öyle ay. İnce sünger iyi bence de.

rica etsem o standart cupların oldugu markaları yazar mısınız buradan ya da mesajla?

Selam,
Junonun dedigine katiliyorum genellikle ucuz, çin mali veya kalitesiz yerli uretim mallarda cup olmuyor.(cok iyi yerli uretimlerde var yanlis anlasilmasin)
Mutlaka iyi bir sutyene yatirim yapin kizlar allah muhafaza ozellikle cin mali adi boyalarla yapilanlar meme kanseri bile yapiyor!
Bu konuda benim en favori markalarim : Suwen, Miss Claire ve Yeni İnci.
Bir de tellerden sikayet etmissiniz. Teller kolay cikiyorsa veya rahatsiz ediyorsa cup muhtemelen kucuktur. Cunku tellerin yani cupun bitis kisminin iki gogus arasindaki kisma gelmesi lazim. Tel, cup (meme) ustunde degil iki gogus arasindaki boslukta oldugunda surtunme minimum olur cunku tel gogus kafesi uzerinde sabit durur. Bilmiyorum tam anlamiyla anlatabildim mi biraz karisik oldu sanirim

bak canım sana bi tavsiyede bulunayım ben gelinlik altına almıştım bi sütyen silikonsuz süngersiz düz yani alttan destekli o kadar memnunumki renk renk aldım benim biraz koltuk altı göğsümde var onu bile toparladı bide içten yapışkanlı diyolar ya göğsü tutuyo askısızda kullanırsın yani rahatça

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…