Sutyen Sorunum

Afclue

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2013
51
2
6
35
İstanbul
Merhaba arkadaslar bir problemim var. Ben 15 yasindayim, lise 2 ye basliyicam ve hala sutyen kullanmiyorum. Sanirim vucudum gec gelisiyor zaten goguslerim de kucuk. Hatta sutyen takmak icin bir beden var mi onu bile bilmiyorum ama yukari asagi hareket ettigimde aci veriyor her neyse sorunum bu da degil. Anneme nasil soyleyecegimi bilemiyorum annem de bunun konusunu hic acmiyor. Hemen git soyle diyeceksiniz ama utaniyorum nasil soylemeliyim bilmiyorum lutfen yardimci olun. Ya da sutyeni alip oyle mi gostereyim... Lutfen.

Tabiki sütyen bedenleri var canım bunu nasıl bilmezsinki artık genç kız olmuşsun her bedene göre sütyen var ayrıca anneninde sütyen konusunu açması gerekirdi seninde utanmanı gerektiricek bi durum yokki sonuçta o senin annen sende bi genç kızsın tabiki danışıcaksın annene annende sana fikir vericek artık sütyen takmak istediğini bu şekilde rahat edemediğini söyle gidin alın böyle olmazki

Son düzenleme:

Eminim sana görede beden vardır canım eğer bakmaya gidersen sana uygun olanını verirler annenle konuş bence beraber gidin almaya

Ya çok tatlısın ama:)
Ablan falan yok mu ona söylesen?
Benim de 11 yaşında kız kardeşim var yeni yeni büyüyo onun da, anneme sormaz gelir bana sorar bu tür şeyleri

Annen o senin utanacak bi'şey yok, anne artık taksam mı kıyafetten belli olacaklar diye rahatsız oluyorum dersinEn fazla annem gibi ah benim küçük kızım büyümüş diye duygusala bağlar

canım utanmana gerek yok o senin annen söylemeye çalış artık büyüdün san agöre vardır
eger çok utanıyorsna bir arkadaşınla alıpda söyleyebilirisn

Ben de senin gibiydim, simdi masallahim var ) o yuzden bunu kafana takacak olursan hiiiic dusunme bence.

Sutyen konusuna gelince, sporcu sutyenleri oluyor onlardan kullanabilirsin, yarim atlet gibi dusun, hem giymesi kolay hem de icini doldurdum doldurmadim derdi yok, direkt ustune yapistigi icin de hoplayip ziplarken anlattigin gibi canin yanmaz.
Boyle basla sonra devami gelir zaten.

Hem sen buyuyorsun bu utanilacak birsey degil, emin ol ayni seyleri annen de yasamistir ayni yaslarda onunla paylasip beraber alisverise gidebilirsiniz.
Ya da bir arkadasinla ic camasiri satan bir yere gitseniz satici hemen ilgilenir, zaten biri gelse de don sutyen satsak diye bakiyorlar :)) yani onlardan da cekinmene gerek yok.
Hala icine sinmiyorsa abla gibi bir iliskinin oldugu komsunuzun kizi veya kuzenin vs olur onunla da gidebilirsin.

Bazi seyler gozle farkedilir hale gelmedikce ebeveynlerin aklina gelmiyor bazen.
O yuzden herzaman her yasta ihtiyac hissettigin herhangi birseyi annenle konusmaktan cekinme, sana en yardimci olacak kisi yine o farketmemis olmasi onemsemedigi veya tersleyecegi anlamina gelmiyor...

merhaba canım
gögüslerin hala bu kadar küçük ise bence çok gec kalmadan doktora gitmelisin ki ilaclarla uyarılsın ve büyüsün sonra büyüyünce çok dert edersin silikon filan benim gibi canım .
araştırdım ve gördümki gelişmediği görüldüğünde mutklaka doktora başvurulması gerekiyormuş

Hic duymamistim! Hakkaten cok bilgilendirici olmus yorumunuz, kendi adima tesekkur ederim...
Mesela ben regli de gec olmustum. Hic oyle birseye basvurmadik. annem teyzelerim de oyleymis. Fakat su an kimsede sorun yok.
Bi ara hormon vs dusunceleri olmustu fakat yakin cevremiz hep doktordu bekleyin hemen uyarici tedavi almayin diye israr etmislerdi dedikleri gibi de oldu...
Sanirim en iyisi dedigniz gibi test yaptirmak. Fakat doktorlarin onerdigi ilk tedaviye de maalesef guvenilmiyor bazen acele ediyorlar.

aslında bunu senın annene soylemen degılde annenın bu zamana kadar sana yardımcı olması gerekıyordu malesef boyle anneler var benım annem de oyleydı ergenlıkte yasadıgım degısımlerın neredeyse hıcbırınde yardımcı olmadı

Lcw'da genc kiz aksesuar bolumunde satiliyor canim sporcu sutyenleri var cesit cesit. En ulasabilecegin yer orasi, bir bak istersen.

LG G2 D802

Ben henuz regl olmadim, annemle regl konusunda sohbetlerimiz oldu o konuda problem yok. Fakat sutyen konusu cok onceden acilmisti o zamanda goguslerim yeni belirginlesmeye baslamisti kisacasi ihtiyac yoktu. Simdiyse var ve konu acilmiyor ve ben nasil soyleyecegimi bilmiyorum utangacim bu konularda

hormonların eksik salgılanmasıyla alakalı oluyormus bu durum
bende orta 2 gıderken sutyen takmıyorudm ama butun arkadaslarım sporcu atletı veya sutyen kısmına gecmıstı
malesef bende oyle olmadı bende 12 yasında adet oldum

benımkı boyle degıl ama bıldıgını hıc gogus dokusu gelısmeyen ınsanlar var

İlginiz icin tesekkur ederim, o kadar da kucuk degiller ya zaten ben gec gelismeye basladigim icin normal gibi regl de olmadim, doktora gitmistik birkac sene once bir problem olmadigini soyledi.

İlginiz icin tesekkur ederim, o kadar da kucuk degiller ya zaten ben gec gelismeye basladigim icin normal gibi regl de olmadim, doktora gitmistik birkac sene once bir problem olmadigini soyledi.

anlayamadım lise 2 ve regli olmadınızmı?
regli olmadıgınız için gelişmemiş olabilir gögüsleriniz ama lise 2 deyken sutyen takar büyük bir cogunluk ben uyarayımda

Evet olmadim, bu normal diye biliyorum ama?

lise 2 de yaş kaç oluyor 15 yada 16 mı?
mutlaka normaldir doktora gittiğiniz için ama regli olmadıgınız ıcınde goguslerınız buyumuyor dıye dusunuyorum

Regl olmamami dert etmisti bizimkiler. Gogus de dogal olarak gelismemisti tabi.
Fakat regl sonrasi tedavi ile gogsun uyarildigini sizden duydum ve dokunun hic gelismedigi insanlari dusununce ciddi bir saglik sorunu olabiliyormus. Bu acidan hic bakmamistim, amaaan bende de oyleydi seklinde genel olarak takindigim tavrin da ne kadar yanlis bir yonlendirme oldugunu gordum sayenizde... tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…