Sylemek mi doru, sylememek mi doru?

*Kus-Yuvasi*

SANA MUHTACIM ALLAHIM
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2007
435
7
96
Diğer

Arkadaslar bir konuda cok kararsiz kaldim, bana yardimci ola bilirseseniz cok mutlu olacagim.

Mesele su:

Benim k.validem ve k.babam Türkiyede yasiyorlar. Gecen hafta k.validemi (kendisi 80 yaslarda) hastaneye kaldirmak zorunda kaldilar, meger safra kesesinde tas varmis, onuda düsürünce, bu pazartesi cikti.

Bense dün gecmis olsun diye aradim telefonla. Telefona ilk basta k.babam cikti ve dediki, k.validen diyorku cok hastaymis cocuklarinin, yani bizim, yani almanyaya, gelmek istiyor, biriniz gelin ve k.validenizi alin dedi. Daha sonra telefona k.valide cikti, oda dediki sakin kimseye bu konuda bir sey deme, ben iyiyim, ben k.babani birakip gelemem oralara. Sakin esine (yani ogluna) bir sey deme dedi, o simdi üzülür dedi.

Benim esimde eminimki üzülür, cünkü isteyecekki, hem annesi hem babasi birlikte gelsinler. ama k.babam gelmez, sadece k.valide gelir gelirse de.

Simdi ben bu konuyu acsam esime, üzülür bu belli, cünkü istemez annesinin babasinin ayri kalmasini ve babasinin böyle bu sekil konusmasina kizacak, yani yanliz buraya göndermek istemesine.

Ama egerki bir sey demesem, ve esimin kulagina bu konusma gelmis olsa, esim yanlis anlar ve zannederki ben özellikle demedim, cünkü annemi istemiyordu gibilerinden ... yoksa ben fazla incemi düsünüyorum?

Bana sizde fikirlerinizi verirseniz, cok mutlu olurum, simdiden tesekkürler ...

canım bende bu konuda senin gibi ince düşündüm şimdi:1closedeyes:bence eşine anlatmalısın dediğin gibi sonra niye bana söylemedin diyebilir:hulya:

Garıp bı durum ama ıstersen sÖle eŞıne panık yapmadan
mazallah bıŞey olursa Çok pıŞman olursun sona

yarın bi gün annesine bi şey olursa vicdan azabı çekersin
bence söyle.kararı eşin versin
annesini mi getiriyor babasına mı kızıyor
ikisini bir mi getiriyor
ne yapacaksa işte
ama bilmesi gerek.sonuçta kadıncağız hasta ve yaşlı

Ben senin yerinde olsam olayı olduğu gibi eşime aktarırdım. Yani babasının söylediklerini ve arkasından annesinin söylediklerini olduğu gibi eşime aktarır yorumu kendisine bırakırdım. Acaba adam kadını başından atmayamı çalışıyor ne bileyim kafam karıştı kadın iyi durumda ise adam niye karısını yurtdışına oğlunun yanına göndermeye çalışsın ki ne bileyim.... Sen yinede olduğu gibi eşine anlat derim ben.

ben çoktan söylemiştim bile nolur nolmaz diye..
karar senin cnm

canım bende bu konuda senin gibi ince düşündüm şimdi:1closedeyes:bence eşine anlatmalısın dediğin gibi sonra niye bana söylemedin diyebilir:hulya:

Garİp bİ durum ama İstersen sÖle eŞİne panİk yapmadan
mazallah bİŞey olursa Çok pİŞman olursun sona

Bence de eşine olayı aynen söyle , bırak kararı kendi versin .Sonra arada sen kalırsın canım .

esine sölemen gerekir canim..

Sagolun arkadaslar, inanin cok sevindim, bende söylemeye megilliydim zaten, ama iste bir türlü karar verememistim. Ama sizlerde öyle düsündügünüze göre söyliycem artik. Umarim hayirli bir karar olur, sonucta benimde istedigim her seyin hayirlisi olmasi.

Babamın vefat ettiğini üzülürüm diye bana söylemeyen amcam ve halamlarla her türlü denemelerine rağmen 6 yıldır konuşmuyorum. bu kadarı yeter herhalde

Babamın vefat ettiğini üzülürüm diye bana söylemeyen amcam ve halamlarla her türlü denemelerine rağmen 6 yıldır konuşmuyorum. bu kadarı yeter herhalde

Basin sag olsun canim. Üzüldüm senin adina. :çok üzgünüm:

Ama ne demek istedigini cok iyi anladim canim, tesekkürler. opuyorumnanaktan

Belli ki kayınbabanız siz söylemeseniz de,
oğluna söyleyecektir bence ondan önce davranın ve söyleyin derim...

normalde konustuklarim o kisiyle aramda kalir esime iletmem..bu farkli bir durum isin icinde soylemek istemedikleri farkli birseyler var..esinle konus fikrini al..ona gorede davranirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…