ya o aramaları çok büyük bir terbiyesizlik aslında. nedir yani daha siz okey demediniz, karşılıklı okeyleşmeden, sizin onayınızı almadan arayıp sormak nedir? bunu bir de halihazırda çalışırken iş başvurusunda bulunan kişiye de yaptıkları oluyor. misal siz çalışıyorsunuz ama işteyken iş arıyorsunuz, görüştüğünüz yer sizin hala altında çalıştığınız patrona arayıp sizi soruyor falan, bana başvuruda bulundu da ondan arıyorum falan diyor. yemin ederim bizim millet insanı her türlü utandırır. bana da birisi yapacaktı direkten döndü. benim iş yerim yapısal değişikliğe gitti, yeni değişiklikte bir iki önemli hakkımızdan feragat etmemiz gündemdeydi. ben de haklı olarak başka iş aradım görüşme yaptım vs görüştüğüm kişi bana, şimdi şu an patronunu arasak hakkınızda ne söyler muhabbeti yaptı. iyi şeyler söylerler ama bu görüşmenin gizli kalmasını istiyorum dedim. allahtan aramamış yani.
bu konularda dikkatli olmak lazım, referans muhabbetini diyorum tabii. benim eski patron, eski bir çalışan için kendisini aradıklarında kızın yaptığı her şeyi anlatmış. kız pek masum değildi, çok dedikoducuydu. eski patron da abartarak anlatmayı severdi. yapıyorlar böyle saçmalıklar. ben oradan ayrılıp şu an çalıştığım yere girdim, ilk zamanlar arada arayıp yoklardı beni. bir keresinde ne dedi biliyor musunuz? sana bizim kadar tolerans gösteren bir yer olmaz bunu da unutma demişti

aşırı iş yükü ve saçma mobbingler nedeniyle son aylarda düşen performansımı kastediyor burada. normal bir yer olsa devam ederdim deli miyim rahat batsın? bana öyle dedi ama çok şükür şu anki iş yerimde hiç benzer saçmalıkları yaşamadım. ve oradan da daha uzun süredir çalışıyorum.
açıkçası kadın da size imzalamayacaksan gelme tarzında davrandığına göre bu konu onlar için önemli anladığım kadarıyla. umarım içinize sinen güzel bir işiniz olur en kısa sürede.