Kayınvalide dilerse gelinine verir diye birşey söz konusu olamaz....Düğünde gelen tabak çanak gibi en ufak birşey de,altın bilezik gibi büyük şeyler de,gelin ve damada aittir..Dinimize göre böyledir bu,kesinlikle kayınvalidenin hakkı yoktur,üstelik bunu izinsiz yaparsa dediğim gibi çok küçük birşey dahi olsa,kul hakkına girmiş olur,kendisine ait bir eşyayı aldığı için de hırsız hükmüne girer..Dinimize göre bu böyledir,görgü kurallarına göre de böyledir,benim olmayan bir eşyayı ben nasıl sahiplenebilirim ki?
Konu sahibi,kayınvalidesi bu yöntemi kullanmasaydı zaten o bırakırdı kendi isteğiyle belkide çoğunu...Herşey yaklaşımda bitiyor arkadaşlar,niyet önemli kesinlikle..
Evlenmeden önce zaten çeyizimize en güzellerini alıyoruz,onlara ihtiyaç bile olmuyor.Ama bu demek değildir ki,benden izinsiz biri bana hediye getirilenlere göz koysun..
Bende evliyim..Düğünümüzde tabak-çanak getirenler kayınvalideme vermişler hep.Düğünden sonra gittiğimizde,açtı konuyu götürün kızım diye,yerimden kalkıp bakmadım bile..İhtiyacım yok çünkü Allah'a şükür;,mala mülke de önem veren insan değilim..Anne sen beğendiklerini al,ihtiyacın olan birşeyler varsa onları da al,gerisini dolduralım bir çuvala,götürüp kermeslere veririz,hayır olmuş olur dedim..Ve samimi söylüyorum çuvalla evet resmen çuvalla getirdik ve kermese de verdik...
Kayınvalidenin işin dini boyutunu bilmesi lazım,ona bir şekilde kırmadan,anlayacağı bir dille izah etmeye çalış canım..