Tabularımı yiktim vicdan yapiyorum...

Geniş mezhepliler için ne ka guzel başlık.
Bencede vicdan yapmalisin nikahsiz haram yaptığınız.
Kız valla senin mezhep daha geniş. Daha dün 19 yaşındaki kıza nasıl tecavüze uğradın biraz anlatsana dedin ya, ne çabuk unuttun

öpüşmek haram ama 19 yaşındaki kıza sen şu tecavüzü anlat biraz nasıl oldu detay ver derken ki hoşgörüsüzlük , kendini bilmezlik , nasıl vursam nerden vursam da yaralasamcılık mübah öyle mi ?

kötü kalp kadar günah değil öpüşmek korkmayın bu kadar..

Kız valla senin mezhep daha geniş. Daha dün 19 yaşındaki kıza nasıl tecavüze uğradın biraz anlatsana dedin ya, ne çabuk unuttun
Pardon anlamadm ben olayı bilmiyorum kaldiki o yasta yasanabilecek en kötü şeyi yaşamış bir genç kiza hadi detay ver deyip asla üzmem.baskasiyla karistirdiniz sanırım.

Bazi mezheplere gore bkrden fazla nikah kiyilabiliyor, bazi mezheplere gore geneleevlerde muta nikahi kiyiliyor, bazi mezheplerde minicik cocuklarla birlikte olmak helal kiliniyor, yani diyecegim o ki mezhepler cok güzel.
Elhamdulillah "genis mezhepli" yim, bu mezhep cok güzel cok insancil, gelsenize?

( bu icerik mezhep kavramini hakaret olarak kullanan uye olmasaydi, yazilmayacakti)

Pardon anlamadm ben olayı bilmiyorum kaldiki o yasta yasanabilecek en kötü şeyi yaşamış bir genç kiza hadi detay ver deyip asla üzmem.baskasiyla karistirdiniz sanırım.

size yazılmadı ki zaten..
alıntıda sizden yapılmamış..

Bazi mezheplere gore bkrden fazla nikah kiyilabiliyor, bazi mezheplere gore geneleevlerde muta nikahi kiyiliyor, bazi mezheplerde minicik cocuklarla birlikte olmak helal kiliniyor, yani diyecegim o ki mezhepler cok güzel.
Elhamdulillah "genis mezhepli" yim, bu mezhep cok güzel cok insancil, gelsenize?

( bu icerik mezhep kavramini hakaret olarak kullanan uye olmasaydi, yazilmayacakti)

Kendine müslümanların çoğu o mezhepten zaten. Kadınlar tecavüze uğrasın, dayak yesin, çocuklar evlilik adı altında gerdeğe sokulsun umurları olmaz ama 2 insan kendi isteğiyle bir araya gelirse kıyameti koparırlar.

Yok canım ben sana yazmadım. Alıntıladığım kişiye yazdım onu.

Merhaba Arkadaslar hemen konuya geceyim
Bir yıllık bir iliskim var yazın sonuna doğru nisanlanmayı aralik gibide evlenmeyi düşünüyoruz.Bize kalsa hemen evleniriz de babam o tarihlerde olsun deyince fazla üstüne gidemedik.
Neyse biz hep kafelerde filan görüşüyorduk bir ay önce atamam oldu ve ben ankarada ev tuttum.Erkek arkadasim ilk defa yanıma geldi.Cok güzel bir gün geçirdik gezdik filan akşamda film izleyelim dedik ama birden öpüsürken bulduk kendimizi.Ben karşı koymak istiyordum ama yapamadım cok seviyorum onu öpmek istedim.Daha fazla ileri gitmesine izin vermedim ama gidene kadar dudaktan soluksuz öpüştük.Ben 26 yasindayim ve bu yasima kadar hic böyle birsey yasamadim.Hem sevdigim insana yakin olduğum icin cok mutluyum hem de büyük bir suçluluk duygusu var içimde. Yanlış yaptın diyorum kendime.Sanki artık beni sevmiycekmis gibi sanki onun gözünde basit biri olmusum gibi hissediyorum. Lütfen sert elestirmeyin beni.Böyle hisseden oldu mu.ve benim sevgilimle böyle yakinlasmam cok mu yanlış.
Ha ha Allah iyiliyini versin opustun dıyemı vıcdan yaptın bıde kendı nısanlınla?canıö benım sen burda ne konular var bılıyomusun onlar vıcdan yapsın

Dini kaygıların varsa şöyle düşün:
Yaptınsa kendine yaptın, başkasına mı yaptın-zarar mı verdin?
İstedin yaptın, öpüşmek güzel şeydir, eh baş başa kalınca öpüşülür de ne yapalım? Nefs...
Zemin hazırlarsan, her şeyi yaşarsın, daha ileri de gidebilirdin, gitmedin.
Bir öpücük, 25-26 yaşına kadar aldığın ilk öpücük...
E o ortamda öpüşmeseydin zaten cinsel tercihlerini sorgulaman gerekirdi artık değil mi?
Nelerin nelerin tövbesi-affı var, seninle Allah arasında o kısmı.
Nikahlanana kadar bir daha ortam hazırlamazsın, kendine söz verirsin tamamdır.
Evliliğe de birazcık daha acele edersiniz :)

Ama bunun haricinde, el alem için vicdan yapma, basit görünür müyüm deme... Şu dünyada neler oluyor, ne sapıklıklar dönüyor, millet önce bi kendi yediği nanelere baksın. Öpücüğü tartışıyoruz ya... Yatsan kime ne? Milletin özelini çekiştireceklerine, önce kendi faydasız hayatlarına baksınlar.

öpüşmek haram ama 19 yaşındaki kıza sen şu tecavüzü anlat biraz nasıl oldu detay ver derken ki hoşgörüsüzlük , kendini bilmezlik , nasıl vursam nerden vursam da yaralasamcılık mübah öyle mi ?

kötü kalp kadar günah değil öpüşmek korkmayın bu kadar..
Dediğiniz konuda ki kızın başına gelen de gelebilirdi konu sahibinin başına.Erkek arkadaşı kendini frenleyemeyip ileriye de gidebilirdi.Konu sahibi bu kadar rahatsız olduğuna göre,ileride başına bu iş geldi diye ,kendini evlenmeye de mecbur hissedebilirdi, bir daha aynı hataya düşmemeli bana göre.

Dediğiniz konuda ki kızın başına gelen de gelebilirdi konu sahibinin başına.Erkek arkadaşı kendini frenleyemeyip ileriye de gidebilirdi.Konu sahibi bu kadar rahatsız olduğuna göre,ileride başına bu iş geldi diye ,kendini evlenmeye de mecbur hissedebilirdi, bir daha aynı hataya düşmemeli bana göre.

aynen zaten ilk mesajım o yönde bu kadar rahatsızlık duyuyorsa bir daha evde buluşmasınlar..
ama öpüşmeyi harama geniş mezhebe bağlamanın da alemi yok..

aahh tabi yaa, öldürmek , dövmek,tecavüz etmek günah değil ama bu günah. böyle düşünenler yüzünden kadına şiddet artarak devam ediyor.

Ne zaman böyle konular açılsa haram mı değil mi diye tartışılıyor.

İnancı olmayanları bilmem ama inananlar için olay net, bu yanlış, bunu tartışmak "ama bu daha haram" diye başka örnekleri öne sürmek manasız, burada bir inanç sistemini baştan yazacak değiliz.

Cinselliği kafasına göre yaşayanlara laf söylemek örümcek kafalılıksa evlenene kadar bundan uzak duranları tiye almak ya da aksini ispatlamaya kasmak da hoşgörüsüzlük.

Kaldı ki geçenlerde bu tip bir konunun altına kocasına akşam yapacaklarını anlatan bir kadın vardı, çoktandır birlikte olmamışlar da yani sekse öcü diyen yok ama ortada nikah olsa bile bunu böyle ulu orta konuşmak abes, milletin mahreminden bize ne, "şöyle seksi bi konu açılsa da sevgilimle, kocamla ne yaptığımı detaylandırsam" diyenlerden gelen gınayı da ifade edeyim sırası gelmişken .

Burada sayısız alt yapıdan insan var, kimisi için öpüşmek bile bu konuda olduğu gibi ağır bir psikoloji, bunun doğal olduğu yönündeki sanal ve reeldeki söylemler, aksini duyunca tırnak çıkarmalar ailesi ve inancı gereği bunu kaldıramayacak kızların sevgililerin de iteklemesiyle cinsellik yaşayıp sonra olmadık işlere kalkışmalarına neden oluyor, psikolojileri bozuluyor, zar diktiriyorlar çünkü herkesin çocukluğu aynı rahat ortamda geçmedi, herkes bunu olağan karşılayacak anne baba tarafından yetiştirilmedi ve öyle bir çevreye sahip değil.

Yani herkes istediği ve inandığı gibi yaşasın, evlilik dışı cinselliği normal görenler bu konudaki öpüşme sonrası hisleri anlayamaz, anormal görenler de diğerlerinin öpüşmesini, sevişmesini engelleyemez.

Bu konuların varacağı bir nokta yok, herkes inandığı gibi yaşayacak.

Ve konu sahibi, siz de bundan sonrasını kendi inandığınız gibi yaşayın, sonrasında rahatsızlık duyacağınız şeylerin meydana geleceği ortamlara zemin hazırlamayın, insan nasıl hissediyorsa ona göre yaşamalı, sonra başkasının tesellisi kâr etmez, bırakın teselli etmeyi böyle hissetmeniz bile anlamsız gelir çünkü herkesin değer yargıları farklı.

Back
X