• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taciz Sayılır mı

youonlyliveonce

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
5.100
200
363
Herkese merhaba önceden yaşamış olduğum bir hadiseden bahsetmek istiyorum size. Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum yer değişikliği yaşadım kurum içinden bundan önceki çalıştığım birimin en tepesindeki kişiye yakındım yazı işleri bendeydi. Birgün o şahısın bana küçük bir hatadan dolayı uyarısı olmuştu ve haksız yere almıştım uyarıyı haliyle bende kırılmıştım. Beraber çalıştığımız diğer arkadaşın sıklıkla yaptığı sanki ben yapıyormuşum gibi uyarması beni üzmüştü. Bu arada ben 27 kişi 43 yaşında falan. Bu mevzunun ertesi günü yanıma geldi dün üzüldün mü ben vicdan olarak dün çok rahatsız oldum deyip bana sarıldı hemde uzun süre bırakmadan... Bu şahıs evli ve 4 tane çocuğu olan biri. Ve bu hadise bir kere daha yaşandı bana sarıldı o esnada birşey yapamadım çok şaşırdım baya utandım ama iyi niyete yordum. Siz ne düşünüyorsunuz Bu arada sen benim kızım sayılırsın falan dedi onu eklemeyi unuttum

Son düzenleme:
Bu yaş farkı kızı gibi hissedeceğiniz bir şey değil aslında ama benim doktorum da saçımı okşar konuşurken, başlarda kıllanmıştım ama farkettim ki adamın tarzı babacan. Bir süre gözlemleyin ve de aradaki mesafeyi de belli ölçüde tutun.

Herkese merhaba önceden yaşamış olduğum bir hadiseden bahsetmek istiyorum size. Bir kamu kuruluşunda çalışıyorum yer değişikliği yaşadım kurum içinden bundan önceki çalıştığım birimin en tepesindeki kişiye yakındım yazı işleri bendeydi. Birgün o şahısın bana küçük bir hatadan dolayı uyarısı olmuştu ve haksız yere almıştım uyarıyı haliyle bende kırılmıştım. Beraber çalıştığımız diğer arkadaşın sıklıkla yaptığı sanki ben yapıyormuşum gibi uyarması beni üzmüştü. Bu arada ben 27 kişi 43 yaşında falan. Bu mevzunun ertesi günü yanıma geldi dün üzüldün mü ben vicdan olarak dün çok rahatsız oldum deyip bana sarıldı hemde uzun süre bırakmadan... Bu şahıs evli ve 4 tane çocuğu olan biri. Ve bu hadise bir kere daha yaşandı bana sarıldı o esnada birşey yapamadım çok şaşırdım baya utandım ama iyi niyete yordum. Siz ne düşünüyorsunuz Bu arada sen benim kızım sayılırsın falan dedi onu eklemeyi unuttum
kesinlikle normal değil.
neden müsade ettin buna hem de iki kere.
derhal mesafeni koy.
kamu kurumu diyorsun bir de.
işyerlerinde böyle kucaklaşmalar olmaz,olmamalı

iş yeri ve sarılmak??

bu ne samimiyet? bu kadar yüz vermeseydiniz keşke.

niyeti iyi olabilir ama ben sevmem böyle şeyleri.

Aslında sizin kendinizi rahatsız hissettiğiniz her türlü hareket taciz sayılır da malesef Türkiyede bu işi ciddi şekilde takip etmiyorlar. Bildiğim kadarı ile yurt dışında ikya bir şikayete bakıyor uyarı alması. Dosyasında da yer alıyor bu şikayetler. Ama bizde nerdeee.

Adam babacan bile olsa bana gore isyerinde formal olmak gerekiyor samimiyete luzum yok. Sarildiginda kendinizi geri cekin.

Kişi dengesiz hareketlerinde ayarsız biri mi. Benim eski amirim kadında bağırır çağırır ağlatır , sonra pişman olur akşam arar özür dilerdi, onu hatırlattı, mesafeli yaklaşırdı herkes .
Siz yine de sarılmasına izin vermeyin, ne münasebet canım. İçten içe size ilgi duyuyor ondan pişman olmuş vicdan yapmış sanki

Keske itseydin adami. Sana da normal gelmedi ki konu actin burda neden musade ettin. Sessiz kaldigin icin yuz bulacak iki kere yapmis devam eder daha bu adam.

Bence niyetini en iyi siz anlarsınız.. O günden sonra tavırları size karşı samimiyetinde falan bi değişiklik bi laubaililik yoksa bence bi sıkıntı yok demektir.. Belki gerçekten vicdan yapmıştır.. Dediğim gibi bunu sarılma şeklinden bile en iyi siz anlarsınız..

Tacizse dava mi açacaksınız ? Üstünden zaman geçmiş. Ve adamın ikinci kez sarilmasina göz yummussun. Ilk yaptığında rahatsız olsaydın onun tekrar bu davranışı yapacak olma ihtimalinden dolayı ikinci kez olmasın diye temkinli olmaz miydin ? Şimdi bunu burda sormak niye ? Bence adamdan çok siz kabahatlisiniz . o samimiyeti vermek ve ilk yaptığında host demediginiz ikinci yaptığında tepik atmadiginiz için.

Back
X