TACİZ SONRASI OLUŞAN TRAVMA MI BU? BENİM GİBİ OLAN VAR MI??

Canım doğuda görev yaparken böyle bir olay yaşadım. Bağırdım kaçtı ve telefonunu düşürdü pislik. Polise gittik, buldular, yüzyüze getirdiler beni, bağırdım çağırdım polislere bu ne saçmalık diye. Sonra ailesi yaşadığım apartmanı bastı vs derken şikayetimi geri aldım, zaten çok da bir yaptırım yoktu. Tüm bunlara rağmen ilk altı ay sonrasında atlattım. Güvenli hissetmediğim yerlerde tek olmadığım sürece aklima dahi getirmiyorum, gelmiyor da. Sürekli tekrarlama kafanda.

Allahımm bir de şikayet ettiniz ve bunları mı yaşadınız size de çok geçmil olsun

Çok geçmiş olsun. Biz bayanlar olarak artık hava kararınca dışarıda, gündüz vakti tenha sokaklarda, ıssız asansörlerde v.s. Bulunmamalıyız. Maalesef durum bu..Başka çaresi yok...

Taciz sürekli olduğu için normalleştiriliyor ama çok travmatik bir durum. Bu kadar etkilenmeniz çok normal. Zamanla azalmazsa psikolojik destek almayı düşünebilirsiniz. Birilerine anlatmak da iyi gelebilir. Ben de bir iki hafta evden çıkamamıştım sonra bir arkadaşıma anlattım konuştuk onun anlaması daha iyi geldi.

Ben de buna benzer bişey yaşadım ben çabuk atlattım. Rabbim kimseye yaşatmasın benim ic huzumu korumamama okuduğum sürelerin çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Dışarı çıkarken okuduğum süreler var yatarken okuduğum süreler var. Beni gerçekten rahatlatıyor. Heleki Ayetel Kürsi okudum mu tamam diyorum artık bana hiç bir kötülük gelmez.
İnşallah siz de en kısa zamanda atlatirsiniz
Bu tiplerin kökü kurusun ama ne yazık ki hep var olacaklar. Rabbim iyilerle karşılaştırsın iyileri , kötüleri de birbirine musallat etsin

Ya bu pislikler bir bitse de bir nefes alsak ya agir kufur edesim var.
Konu sahibi arkadasim cok gecmis olsun umarim bir an once atlatirsiniz.

Bir çok defalar sözlü tacize uğradım. Domates satan seyyar satıcı, kağıt toplayan gençten bir adam, yolda karşımdan gelen biri..... Etrafta sapık o kadar çok ki. Muhtemelen uygun ortamını bulsalar bu sapıklar fiziksel tacizde de bulunurlar. Allah hepimizi, tüm çocuklarımızı bu sapıklardan korusun inşallah.

Korkmakla olmaz tenha yerlerde ve asiri kalabalik yerlerde sorun vardir bence yasadim biljyorum oyle bir kafaki herkesin icindede yapabilir kim acaba diyene kadar utanc duyarsin soylemeye onun icin cantanla sag ya da sol yaninda olacagindan (muhtemelen)ozel bolgelerine dogru tut ki daha iyi hissettiriyor sana pimpirikli ol demiyorum ama bu sapiklar heruerde olabilir tedbirli ol ama korkma cunku geneli korkaktir bunlarin ve yuksek sesten korkarlar unutma ins.birdaha asla yasamazsin

Ben yaşamama rağmen çok korkuyorum. Sizin böyle hissetmeniz çok normal. Geçmiş olsun.
Ya arkadaş bu insanlar nasıl bu kadar kötüleşebiliyorlar. Millet uzaya çıkıyor, millet beynini geliştiriyor. Bunlar hala uçkuru derdinde çıldıracam.
Ben de Bi uygulama üzerinden kıyafetlerimi satıyorum, etek satıyordum biri kız profilinden şey yazmış işte üzerinde dener misin duruşunu göreyim. Denedim. Bu kez ben kısa istiyorum satın alıp kosaltacağım ama biraz katlayıp öyle resim atar mısın duruşuna bakayım dedi, öyle yaptım. Baktım bu kez de yazmış ki daha fazla katlayıp oturarak resim atar mısınız, artık sapık olduğunu anladım ve çıldırdım resmen. Hiçbir bilgisi de yoktu fake hesaptı.

Böyle hissetmeniz çok normal. Cebinizde biber gazı taşıyıp korktuğunuz an elinizi biber gazına götürürseniz daha güvende hissedersiniz.

Ben de toplu taşımada tacize uğradım ve şok oldum çığlık bile atamadım. Hemen indim ama gece vaktiydi arkamdan inerse ne yaparım diye acayip korkmuştum.

Olayı devamlı düşünmemeye çalışın. Yanınızda bıçak ya da biber gazı taşımak da güvende hissettirir. Lütfen kendinizi eve kapatmayın.

Aynısını lise 3e giderken ve evime çok az bir mesafe kala yaşadım.
Cuma günü, gündüz vakti ve cuma namazı saatiydi.

Utancımdan bağıramamıştım bile.
Asla başıma böyle bir şey gelebileceğini düşünmemiştim.
O pisliğe sadece ne yapıyorsun diyebildim sessizce. Yere attım kendimi ve utanarak kalktım eve yürüdüm. Anneme ilk dediğim bunu bana nasıl yapar oldu.

Babama önce çantamı çalmaya çalıştı dedim, sonra gururuma yediremediğim için söyledim biraz değiştirerek.
Şikayetçi olacaktık, ifade verdim ama bulamadılar.

Çok kötü günler geçirdim, arkadaşlarım bıraktı beni eve uzun bir süre. Sonra üniversite için başka şehire gidince bitti gitti, hatta ondan sonra bir konserde de ufak bir taciz yaşadım ama ilk şok gibi değildi, korkmadım.

Şu bir gerçek ki eskisi kadar özgüvenli değilim, korkuyorum ve tetikteyim.
Size de geçmiş olsun.

Hissettiklerin yasadigin olaydan sonra gayet normal.Gerçekten büyük geçmiş olsun.Bunu ve bunun daha beterini yasayan bir suru kizlar kadinlar var.Allahtan korkmaz kuldan utanmazlar.Temkinli olun ama korkmayin Rabbim sizi ve tum kadinlari korusun boyle pisliklerden.

Yaşadığınız şeyi yaşamamış olmama rağmen, apartmana girmeden mutlaka etrafımı kolaçan ederim. Duyduklarımız, gördüklerimiz bile yetiyor bu konularda paranoya yapmaya... Siz bizzat yaşamışsınız, bu bir travma, elbette etkileri olacak. Lütfen yardım alın, tek başına üstesinden gelmeye çalışmayın. Aile desteği de çok önemli, onlara da anlatın. Siz niye utanıyorsunuz? Bunu yapan şerefsizin utancı olmalıydı bu ama onda utanacak vicdan olsa zaten böyle bir şey yapmaz ruh hastası. Geçmiş olsun.

Maalesef siz tacize uğradığınız için böyle hissediyorsunuz ama tüm kadınlar gündüz de olsa ıssız bir yerden geçerken sizin yaşadığınız korkuları yaşıyor. Bu pis sapiklar yüzünden.

Merak etme, ben de aynını yaşadım, arkadaşım daha kötüsünü yaşadı. Asansörde esir aldı onu, yıllarca asansör kullanamadı, 16 katı bile çıkmışlığı vardır. Ha bana sorarsan ben de sokakta o olayı yaşadıktan sonra arkamda bir erkek varsa önüme geçmesini bekliyorum yoksa nabzımın sesini mahalle duyar. Ama taciz edilmesek bile bence artık çoğu kadın ıssız bir sokakta arkasında erkek varsa tırsar. Devir kötü sonuçta. Ama kendini sakinleştirmek için, kendine şunu söyle; her erkek kötü değildir, helal süt emmiş de vardır, belki arkamdaki de o kısıma giriyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…