TACİZ SONRASI OLUŞAN TRAVMA MI BU? BENİM GİBİ OLAN VAR MI??

benminikkus

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2019
104
47
13
30
Hanımlar merhaba,
Ben bundan uzun süre önce bir taciz yaşadım. Geç vakitte, yollar karanlıkken evime yürüyordum. Birden arkadan özel bölgeme doğru bir el hissettim hem de normal bir dokunma şeklinde değil :KK43: 25 yaşlarında bir pislikti. Ben bir anda çığlığı bastım. Bağırarak koşmaya başladım. Sanırım bağırtımdan korkmuş olacak ki peşimden gelmedi çok şükür.
İlk hafta evden dışarı adımımı atmadım. Aylarca sokakta yürürken bacaklarım titreyerek yürüyordum biran önce eve ulaşmaya çalışıyordum.
Önceden dışarda hayat dolu özgür ruhlu bir kız olan ben sokak şimdi sokak kalabalık olmayınca kalbi küt küt atmaya başlayan birine dönüştüm. Arkamda bir erkek olduğu zaman istemsizce korkmaya başlıyorum. Acaba bana birşey mi yapacak diye.. Bekliyorum beni geçsin önümde olsun da öyle yürüyeyim.
Bu normal mi yoksa bu okaydan dolayı abartılmış hisler mi yaşıyorum ? Sizler de sokakta benim gibi hissediyor musunuz ? :KK43:

O korku hepimizde var maalesef . Akşam sokakta yürürken arkamdan bir erkek gelse durup ayakkabımı bağlıyorum önüme geçsin diye. Sizinki ağır bir travma olmuş çok geçmiş olsun çok üzüldüm.

Aynı şeyi öğrenciyken yaşamıştım.ikinci öğretimdim.gece 11 gibi dersten çıkıp yurda dönüyordum.yurdun olduğu yer karanlık ve kimsenin geçmediği bir yerde o saatlerde.genç,bisikletli bir çocuk kolumdan çekip atla arkama dedi.korkudan bayılacağımı hissettim.hemen telefonla birini arar gibi yapıp,beni köşede bekle geliyorum demiştim.gitti baktı oraya çocuk ve kimse yok kaçamazsın demişti.bağırıp koşarak yurda girmiştim.o pisliği çok aradık yurt sahibiyle ama kaçmıştı.ömür boyu unutamayacağım birşey ama üzerinden yıllar geçti.lütfen unutup hayatınıza bakmaya çalışın.yoksa travma yaratır,herşeyden ürker hale gelirsiniz.Allah böyle insanlardan uzak tutsun hepimizi.çocuk doğurmak marifet değil,onu insan olarak yetiştirmek marifet.artık etrafımız böyle pisliklerle dolu malesef.

Geçmiş olsun.
Allah belasını versin o pisliğin de.
Olayın üzerinden uzun süre geçmesine rağmen iyi hissetmiyorsanız psikolojik destek almak iyi gelebilir belki.
Yada ailenizle durumu paylaştınız mı,korkup içinize atmakta sizi etkilemiş olabilir.
Tacize uğrayan mağdur kadınlar hakkında bir video izledim geçende, gerçekten çok üzücü ve korkutucu.
Bende akşam kendim hava almaya çıkıyorum bazen ve tenha sokaklarda istemsizce gergin,hızlı yürüyorum.

Umarım en kısa sürede atlatırdınız 🌼

O korku hepimizde var maalesef . Akşam sokakta yürürken arkamdan bir erkek gelse durup ayakkabımı bağlıyorum önüme geçsin diye. Sizinki ağır bir travma olmuş çok geçmiş olsun çok üzüldüm.
Önceden sanırım hiç başıma gelmediğinden ya da etrafta bu kadar sapığın olduğunun farkında olmadığımdan, böyle şeyler hiç hissetmezdim.. Teşekkür ederim bu arada

Teşekkür ederim. Geçti ama sanırım psikolojik olarak atlatamadım sokakta tek olunca korkarak yürüyorum hala :KK43:
Sizin yaşadığınızı ben lisede yaklaşık on iki sene önce yaşadım. Hala arkadan yürüyen olunca tırsıyorum geçsin diye yavaşlıyorum. Ben çığlık bile atamadım donup kalmıştım 😞 hiç böyle bişey yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi.pislik kahkaha atarak uzaklaşmıştı muhtemelen benden birkaç yaş küçüktü o zamanlar.Allah belalarını versin böylelerinin. Bu korkularınız sadece azalır ama hiç geçmiyor 😞

Aynı şeyi öğrenciyken yaşamıştım.ikinci öğretimdim.gece 11 gibi dersten çıkıp yurda dönüyordum.yurdun olduğu yer karanlık ve kimsenin geçmediği bir yerde o saatlerde.genç,bisikletli bir çocuk kolumdan çekip atla arkama dedi.korkudan bayılacağımı hissettim.hemen telefonla birini arar gibi yapıp,beni köşede bekle geliyorum demiştim.gitti baktı oraya çocuk ve kimse yok kaçamazsın demişti.bağırıp koşarak yurda girmiştim.o pisliği çok aradık yurt sahibiyle ama kaçmıştı.ömür boyu unutamayacağım birşey ama üzerinden yıllar geçti.lütfen unutup hayatınıza bakmaya çalışın.yoksa travma yaratır,herşeyden ürker hale gelirsiniz.Allah böyle insanlardan uzak tutsun hepimizi.çocuk doğurmak marifet değil,onu insan olarak yetiştirmek marifet.artık etrafımız böyle pisliklerle dolu malesef.
Teşekkür ederim. Galiba çok taktım herşeyden ürküyorum gerçekten de . Hele bir erkek sokakta arkamdan yürüryorsa korkudan bir bağırmadığım kalıyor. Halbuki o kişinin benden haberi bile yok belki de..

Geçmiş olsun öncelikle. Malesef abartılı bir durum değil tavırlarınız. Artık kadınlarımız sokakta özgürce gezemiyor böyle ahlaksızlar yüzünden.
Bende bir taciz yaşadım dokunmadı ama ıssız bir sokakta hızla gelmişti o gün bugündür aldığım tüm psikolojik desteklere rağmen akşamlari sokağa çıkma taraftarı değilim. Hele arkamda bir bey varsa vay halime ellerim titrer kalbim atar başım döner midem bulanır.

Psikolojik destek alabiliyorsanız alın. Tavırlarınız normal ürtünüz ama ülkemizin halide belli. Yangına körükle gitmek istemezdim ama gerçek bu. Ne düşünseniz ne hissediyorsanız çok haklisınız.

Önceden sanırım hiç başıma gelmediğinden ya da etrafta bu kadar sapığın olduğunun farkında olmadığımdan, böyle şeyler hiç hissetmezdim.. Teşekkür ederim bu arada
Ülkenin ahlaki değerleri çöktü , artık kimse güvende değil. Çantanızda biber gazı yada parfüm şişesi bulundurun acil durumlar için.

Sizin yaşadığınızı ben lisede yaklaşık on iki sene önce yaşadım. Hala arkadan yürüyen olunca tırsıyorum geçsin diye yavaşlıyorum. Ben çığlık bile atamadım donup kalmıştım 😞 hiç böyle bişey yaşayacağım aklımın ucundan geçmezdi.pislik kahkaha atarak uzaklaşmıştı muhtemelen benden birkaç yaş küçüktü o zamanlar.Allah belalarını versin böylelerinin. Bu korkularınız sadece azalır ama hiç geçmiyor 😞
İnsan ne yapacağınu şaşırıyor gerçekten bir de bu sapık o anda bana terbiyesizce laflar söyledi sesi de gitmiyor kulağımdan :KK43:

Geçmiş olsun öncelikle. Malesef abartılı bir durum değil tavırlarınız. Artık kadınlarımız sokakta özgürce gezemiyor böyle ahlaksızlar yüzünden.
Bende bir taciz yaşadım dokunmadı ama ıssız bir sokakta hızla gelmişti o gün bugündür aldığım tüm psikolojik desteklere rağmen akşamlari sokağa çıkma taraftarı değilim. Hele arkamda bir bey varsa vay halime ellerim titrer kalbim atar başım döner midem bulanır.

Psikolojik destek alabiliyorsanız alın. Tavırlarınız normal ürtünüz ama ülkemizin halide belli. Yangına körükle gitmek istemezdim ama gerçek bu. Ne düşünseniz ne hissediyorsanız çok haklisınız.
Teşekkür ederim. O günden sonra mecbur kalmadıkça çıkamıyorum artık etraf pislik dolu:KK43:

Back
X