taciz ve tecavüze karşı kadın taktikleri

Ulkeyi erkekler yonetiyor. Kanunlari erkekler tasarliyor. Hakimlerin cogu erkek. Bunlar degismezse boyle devam eder

Yeterli önlemi alırsın almasına ama şu da var ki karşıdaki "insan" sıfatındaki hayvanın da insafına kalıyorsun bazen.!
Yani bizim toplumumuzda kadın kendini korumalı,kadın şöyle yapmalı,kadın böyle yapmalı...
erkekler ne yapmalı ? erkeklere hangi kurallar var ?! Yoook..Onlar erkektir yapar çünkü.!
Bir mini eteğe ağzı sulanan insanlar var bu toplumda ve aynı toplumda mini etek giydi diye o... yaftası yapıştırılan kadınlar....
Temelimiz yanlış en başta..Yeterince ne kadınlarımız ne de erkeklerimiz eğitilmiyor.
Hele erkekleri dominant,kendi halinde,istediğini yapabilen bireyler olarak,Kadınlar ise daha baskın ve pasif yetiştirilirken bunlar kaçınılmaz oluyor.
En başta temelden müdahale şart bu topluma ! Yoksa nice özgecanlar katledilir ! Keşke olmasa ama durum bu maalesef !

okuduklarım çok korkunç şeyler...16 yaşındayım ve korkuyorum. 13 sayfa yazı var ama bir çözüm yok. Rabbime sığınmaktan başka..Ama işte önce önlem almak gerek ama ne şekide

Erkeklerden uzak durmak paranoyakça yaşamak değil çözüm.

Yapacaklarımız belli tacize karşı sessiz kalmıcaz en çok taciz olayları otobüslerde oluyor. Böyle bi durumla karşılaştığınızda gücünüzün yettiği kadarıyla karın boşluğuna dirseğinizi indirin (denendi onaylandı süper işe yarıyor ve acayip rahatlatıyor)

Sözlü tacizleri duymazdan gelirim genelde yoluma giderim bugüne kadar kimse önümü kesip yada çembere alıp taciz etmedi. Böyle bi durumla kalabalık yerlerde karşılaşmayız zaten tekinsiz yerlerden yürümem kalabalık yolları tercih ederim genelde.

Diyelim ki geç saatte dışardayım ve ıssız bi sokaktan geçmek zorundayım kulaklığım varsa çıkarırım ( etrafın farkında olmak önemli) yoluma bakarım korkak hızlı adımlar yerine kendimden emin adımlarla yürürürüm.

Ama bence en önemlisi öğrenebilen her kadının bir dövüş sanatında uzmanlaşması lazım, böyle durumlar karşısında panik olmayı engeller savunmaya geçmeyi sağlar.

Birde toplumdaki sapıklardan ve cezaların yetersizliğin dem vurmak çaresizliği kabullenmek gibi geliyor bana. İnsan başkalarından yardım beklemeden önce kendini korumayı öğrenmeli bu tarz sapıklar sürekli olucaktır. Maalesef tecavüze uğradıktan sonra sapık yeterli cezayı alsada mağdur asla eskisi gibi olamaz

benim yaptığım gibi yapın elinizi bir iğne alın size yanaşanlara taciz etmeye çalışanlara o iğneyi batırdığınız an yanınızdan öyle bir kaçıyor ki sesini bile cıkaramıyor ben kendimi böyle koruyorum size de tavsiye ediyorum :)

Daha geçen hafta otobüste bir kız tacize uğradığıiçin bas bas bağırdı bir adama. Otobüsten çıt çıkmadı. Kızın haykırışlarını kimse umursamadı. Şoför durup adamı döve döve indireceğiniz yerde yoluna devam etti. Herkes kıza bakmakla yetindi. Hatta bundan cesaret alan tacizci kıza hakaret ve küfür etti. Yok kardeşim yok. Boşuna kendinizi yormayın. İnsanı insan değil bu ülkenin, adaletinden ne çıkar..

Daha geçen hafta otobüste bir kız tacize uğradığıiçin bas bas bağırdı bir adama. Otobüsten çıt çıkmadı. Kızın haykırışlarını kimse umursamadı. Şoför durup adamı döve döve indireceğiniz yerde yoluna devam etti. Herkes kıza bakmakla yetindi. Hatta bundan cesaret alan tacizci kıza hakaret ve küfür etti. Yok kardeşim yok. Boşuna kendinizi yormayın. İnsanı insan değil bu ülkenin, adaletinden ne çıkar..

Tacize uğradığınızda sessiz kalmayın deniliyor ama verdiğiniz örnekteki gibi haklıyken haksız duruma düşme ihtimali de var, yine suçlanan kadın! Hakimler bile tacizcilere, şiddet uygulayanlara gerekli cezayı vermezken toplumun ses çıkarmaması çokta anormal değil aslında.. Bende herhangi bir tacize uğradığımda ses çıkarmaya cesaret edemiyorum şahsen. Öyle hukuki örneklerimiz var ki artık, bu tür erkeklerin sırtını sıvazlayacaklar nerdeyse.. Çoğunluğunu erkek özelliklede ergen erkek üyelerin oluşturduğu forumlara bir göz atın, kadınlar hakkında hala ne kadar ataerkil ve daha da ötesi iğrenç düşünceler ve muhabbetler geçtiğini görün. Yeni nesilde de değişen bişiy yok gibi.. Bence tek çözüm; gereken ceza ve bence tek gereken de idam böylelerine..

Back
X