- 18 Ocak 2016
- 942
- 2.027
- 113
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Tartışır gibi bi halim mi var?Eee tartışalım mı şimdi? Kimlik olayına hiç girmeyelim bence. Konuyu da dine getirmeleyim. Böyle şeyler yasak.
Do sporları ile uğraşanlar öyle kafa göz herkese dalamıyorlar =)))
Ben de profesyonel Karateciyim ancak işler mahkemelik olunca karşı taraf sizden davacı olabiliyor ve haklı da olsanız çok ağır cezalar alabiliyorsunuz, iki kez başıma geldi ve haklı olduğum halde tazminat ödedim
önce eşinizle sonra yönetimle falan konuşun apartmandan attırın kimsenin sizi böyle huzursuz ettirmeye hakkı yokNefret ediyorum pis zihniyetli insanlardan!! 3 yıldır yaşadığım apartmanın kapıcısı bildiğiniz sapık.. Bakışları inanılmaz rahatsız edici.. resmen adam gözle taciz ediyo.. Bikaç olay daha önce oldu artık çöpü atmaya bile kapıyı açmıyorum ya önceden koyuyorum ya da gece eşim atıyo unuttum falan diyorum.. Sabahları onunla karşılaşmamak için işe geç kalıyorum.. Etek elbise falan zaten nerdeyse asla giyemiyorum onun yüzünden.. Adam normal pantolon gömlek giysem ona bile bakıyo çünkü.. Ve son olarak sabah başıma gelen olayı anlatayım hemen ve sizlerden bi fikir istiyorum.. yine evden o pislikle karşılaşmamak için geç çıktım etek giydim (diz altı hatta daha uzun kloş bi etek) kapıyı açtım bu merdivenlerden iniyo (asansör yok) günaydın dedi günaydın dedim.. bir asma katı indi ben ard arda inmemek için oyalanmaya çalıştım eşim evde olduğu halde adamın üstüne hem alt hem üst kilidi 3er kez kitledim.. gayri ihtiyari arkamı bi döndüm alt katın merdivenlerinde durmuş bekliyo ben dönünce inmeye devam etti artık dayanamadım 'Allah Allaaaah hayret bişey falan' diye söylendim.. bu ışık hızıyla aşağı indi ben öyle diyince.. 5 katı indim kapının orda durmuş bekliyo!! arkamdan beni gözleriyle yediğini kalıbımı basarım.. Bu olay gerçekten sabrımı taşırdı.. eşime bu güne kadar söylememiştim olay çıkmasın diye ama artık söylemeyi düşünüyorum napıyosa yapsın yeter gerçekten.. Ama eğer bi daha böyle bişeyle karşılaşırsam -ki eminim yarın öbür gün yine aynı şey olucak- ben öncelikle tepki vericem ciddi şekilde!! Yüzyüze bakıyoruz yaa abi diyorum adama insan konduramıyo önce sonra ayıp olur diye çekiniyo belki ben yanlış anlıyorum diye ama yok artık yani ayıbı biz yapmıyoruz böyle sapıklar yapıyo!! Allah belasını versin inanılmaz sinirliyim!! Eşim de az önce işe giderken aradı kapıyı da üstüme kitlemişsin sabah aklın nerdeyse diyo şakalaşıyo ne bilsin .. sustum kaldım.. akşam konuşimmi nasıl söylenirki bu bi fikir verseniz ???
Yok Suriyeli yok başka yerli falan derken İzmir İzmirliğini kaybetti. Eski düzgünlüğü kalmadı bu dışarıdan gelenler yüzünden. Doğma büyüme İzmirliyim, burada da devam edeceğim ama bu durumdan hiç memnun değilim. Karşıyaka'da, Konak'ta abuk sabuk, insanı tedirgin eden Suriyeli falan görmekten bıktım. İzmiri geri verin ulen! :)
Hanımlar sinirler gerilmesin isterseniz.
Sephoraa bu durumda geçmiş olsun denir sanırım, o an söylenecek okkalı bir laf vardı ama edepten mi anlık şoktan mı artık diyememişsin, çıkmamış ağzından o sözler, bizler en büyük tacizi, aşağılamayı, hor görmeyi hemcinslerimizden yaşıyoruz aslında ama çoğumuz ya fark etmiyoruz ya da hemcinsimiz diye susuyoruz, erkekler yapınca kıyameti koparıyoruz.
Bende yaşamıştım ama yaşadığım şey bir çeşit taciz miydi ezmeye çalışma çabası mı hala tam emin değilim
Yeni evliyim o zamanlar, benden 2 hafta sonra evlenen altını çizerek belirteyim en yakın dostum, evet en yakın dostum, beni şu sözleriyle incitmeye çalışırdı: "hap gibi kadınsın eşin seni nasıl beğenip aldı, boylu postlu, temizde giydiriyorsun, görüyorum her akşam eve eli kolu dolu geliyor dikkat et elinden kapmasınlar." Devamında başka bir sözde ilave ediyordu da onu burada söylemek edebime yakışmaz, aylarca duydum bu lafı, dostluk bir süre sonra bitti tabii de, işte insan sokakta hiç tanımadığı bir teyzeden de edebe aykırı laflar duyuyor dostum dediğinden de.
Kadınlar kendi cinsiyetindekileri öyle aşağılıyor ki ve bunu eşlerinin, abilerinin, babalarının hatta evlatlarının yanında öyle tekrarlıyorlar ki falancanın kızı, gelini, karısı, anası diye erkekler ister istemez bizleri yaftalamayı, iyi kadın kötü kadın, ahlaklı ahlaksız diye sınıflandırmayı hak görüyorlar, erkeklere bu hakkı veren biziz maalesef, birbirimize sahip çıkmayı bilmiyoruz çünkü, kendimizin ne kadar mükemmel olduğunu göstermek için başka bir hemcinsimizin bütün ahlak, edep ve namus anlayışını ayaklarmızın altına alıyoruz.
Bizim burada şehir merkezinde çoklar. Böyle, sürekli yolunu kesip el uzatıyorlar.Tavalarımızı alıp çıkalım hepsini denize dökelim kafalarına vura vura
Karşı tarafa geçmeyeli 6-7 ay olmuştur heralde. Konak alsancak vahim durumda.
teyzenin mesleği oysa arabaya yaslanıp sigara içen her bireyin fahişe olduğunu düşünmesi kadar normal bir şey yok,çapı o kadar biliyorum üzücü ama vurdumduymaz olmak gerekiyor böyle durumlarda.Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.
Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.
O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.
Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?
Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.
Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.
Bir söz var bir kadının kötü yönünü öğrenmek istiyorsan O'nu başka kadına öv diye.Kadın erkeğin başka kadın hakkında güzel sözler söylemesini hazmademiyor malesef,kendini ezik görüyor .Hanımlar sinirler gerilmesin isterseniz.
Sephoraa bu durumda geçmiş olsun denir sanırım, o an söylenecek okkalı bir laf vardı ama edepten mi anlık şoktan mı artık diyememişsin, çıkmamış ağzından o sözler, bizler en büyük tacizi, aşağılamayı, hor görmeyi hemcinslerimizden yaşıyoruz aslında ama çoğumuz ya fark etmiyoruz ya da hemcinsimiz diye susuyoruz, erkekler yapınca kıyameti koparıyoruz.
Bende yaşamıştım ama yaşadığım şey bir çeşit taciz miydi ezmeye çalışma çabası mı hala tam emin değilim
Yeni evliyim o zamanlar, benden 2 hafta sonra evlenen altını çizerek belirteyim en yakın dostum, evet en yakın dostum, beni şu sözleriyle incitmeye çalışırdı: "hap gibi kadınsın eşin seni nasıl beğenip aldı, boylu postlu, temizde giydiriyorsun, görüyorum her akşam eve eli kolu dolu geliyor dikkat et elinden kapmasınlar." Devamında başka bir sözde ilave ediyordu da onu burada söylemek edebime yakışmaz, aylarca duydum bu lafı, dostluk bir süre sonra bitti tabii de, işte insan sokakta hiç tanımadığı bir teyzeden de edebe aykırı laflar duyuyor dostum dediğinden de.
Kadınlar kendi cinsiyetindekileri öyle aşağılıyor ki ve bunu eşlerinin, abilerinin, babalarının hatta evlatlarının yanında öyle tekrarlıyorlar ki falancanın kızı, gelini, karısı, anası diye erkekler ister istemez bizleri yaftalamayı, iyi kadın kötü kadın, ahlaklı ahlaksız diye sınıflandırmayı hak görüyorlar, erkeklere bu hakkı veren biziz maalesef, birbirimize sahip çıkmayı bilmiyoruz çünkü, kendimizin ne kadar mükemmel olduğunu göstermek için başka bir hemcinsimizin bütün ahlak, edep ve namus anlayışını ayaklarmızın altına alıyoruz.
Sen ne taraftasın, Karşıyaka'da mı? Ben Konak'a bağlıyım ve oturduğum semt nezih değil. Şöyle söyleyeyim, biraz aşağımda Roman semti var, sonra öbür yönden aşağıda da herkesin karışık olarak yerleşmiş olduğu nezih olmayan yerler var. Biz buraya zamanında bir nedenden ötürü ve ev kafamıza yattığı için geldik güya aileden bir üyemizin işine yakın olacaktı. Taşındık falan ama sonra o iş olmadıTavalarımızı alıp çıkalım hepsini denize dökelim kafalarına vura vura
Karşı tarafa geçmeyeli 6-7 ay olmuştur heralde. Konak alsancak vahim durumda.
Sen ne taraftasın, Karşıyaka'da mı? Ben Konak'a bağlıyım ve oturduğum semt nezih değil. Şöyle söyleyeyim, biraz aşağımda Roman semti var, sonra öbür yönden aşağıda da herkesin karışık olarak yerleşmiş olduğu nezih olmayan yerler var. Biz buraya zamanında bir nedenden ötürü ve ev kafamıza yattığı için geldik güya aileden bir üyemizin işine yakın olacaktı. Taşındık falan ama sonra o iş olmadıBiz de 6 senedir burada kalmış bulunduk. Neyse ki benim yaşadığım yer öyle durulmayacak türden değil ama bu dışarıdan gelenler herhalde her yerde var. Bazen başka semtlerden "gezmeye" gelen tipler yüzünden rahatsız ediliyoruz (gürültü gibi) ama hepsi bu kadar.
Bi ara da Konak, Kordon Suriyeliden geçilmiyordu son günlerde pek kalmamışlar. Nereye gitmişler bilmiyorum. Çok değişik bi olay ya, İzmir'in göbeğindesin ama her tarafın Arapça konuşan insan dolu. Kimsenin giyimine laf söylemiyorum ancak ben İzmir'de çok sayıda sarıklı, çarşaflı insanlar görmeye alışık değildim. Hadi türbanı kastetmiyorum, o insan istemiş ve kapanmış, bunda bir ilkellik de yok zaten ama kara çarşaf, sarık, fes gibi şeyler 2016'da görmekten hoşlandığım şeyler değil. Açıkçası kapkara çarşaflı insan özellikle bomba olaylarından sonra bende şüphe uyandırır oldu, o örtüye istese bişeyleri çok rahatlıkla gizleyebilir.
Aynini ben de yaşadım 4 yilimi zehir etti pislik ! Her yerde karşıma cikiyordu. Önceleri tesadüf dedim baktım alakasız yerlerde bile dibimde bitiyor. Merdivenden tam çıkış kapısından çıkarken paldır kuldur kapı sesi bir bakmışim karsimizda, esimle birlikte çıkarken bile.(kameradan bakıp öyle çıktığını anladım sonradan)Nefret ediyorum pis zihniyetli insanlardan!! 3 yıldır yaşadığım apartmanın kapıcısı bildiğiniz sapık.. Bakışları inanılmaz rahatsız edici.. resmen adam gözle taciz ediyo.. Bikaç olay daha önce oldu artık çöpü atmaya bile kapıyı açmıyorum ya önceden koyuyorum ya da gece eşim atıyo unuttum falan diyorum.. Sabahları onunla karşılaşmamak için işe geç kalıyorum.. Etek elbise falan zaten nerdeyse asla giyemiyorum onun yüzünden.. Adam normal pantolon gömlek giysem ona bile bakıyo çünkü.. Ve son olarak sabah başıma gelen olayı anlatayım hemen ve sizlerden bi fikir istiyorum.. yine evden o pislikle karşılaşmamak için geç çıktım etek giydim (diz altı hatta daha uzun kloş bi etek) kapıyı açtım bu merdivenlerden iniyo (asansör yok) günaydın dedi günaydın dedim.. bir asma katı indi ben ard arda inmemek için oyalanmaya çalıştım eşim evde olduğu halde adamın üstüne hem alt hem üst kilidi 3er kez kitledim.. gayri ihtiyari arkamı bi döndüm alt katın merdivenlerinde durmuş bekliyo ben dönünce inmeye devam etti artık dayanamadım 'Allah Allaaaah hayret bişey falan' diye söylendim.. bu ışık hızıyla aşağı indi ben öyle diyince.. 5 katı indim kapının orda durmuş bekliyo!! arkamdan beni gözleriyle yediğini kalıbımı basarım.. Bu olay gerçekten sabrımı taşırdı.. eşime bu güne kadar söylememiştim olay çıkmasın diye ama artık söylemeyi düşünüyorum napıyosa yapsın yeter gerçekten.. Ama eğer bi daha böyle bişeyle karşılaşırsam -ki eminim yarın öbür gün yine aynı şey olucak- ben öncelikle tepki vericem ciddi şekilde!! Yüzyüze bakıyoruz yaa abi diyorum adama insan konduramıyo önce sonra ayıp olur diye çekiniyo belki ben yanlış anlıyorum diye ama yok artık yani ayıbı biz yapmıyoruz böyle sapıklar yapıyo!! Allah belasını versin inanılmaz sinirliyim!! Eşim de az önce işe giderken aradı kapıyı da üstüme kitlemişsin sabah aklın nerdeyse diyo şakalaşıyo ne bilsin .. sustum kaldım.. akşam konuşimmi nasıl söylenirki bu bi fikir verseniz ???
Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.
Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.
O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.
Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?
Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.
Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?