- 19 Ocak 2014
- 2.821
- 4.195
- 448
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Geçmiş olsun.. Maalesef yaşadığımız ortam içinden çıkılmayacak hale geliyor günden güne..
Ayrıca dipnot: Çooook özlendin!in vino veritas
Geçen sene her gün her gün konuşuyorduk bu sene araya işler güçler dersler ayol. Dürticiğiiiim seni.Kuzuucum burdayım ben. Dürt arada. Özlemeeee.
Geçen sene her gün her gün konuşuyorduk bu sene araya işler güçler dersler ayol. Dürticiğiiiim seni.
Bir Cumartesi fasılı sözünü de unutmadım.
Anladım, ilginçmiş.Bir kitapda okudugumagore osmanli zamaninda tum kadinlar carsaaf giydikleri icin hayat kadinlari kendilerini belli etmek icin sigara icerlermis
Aslında toptan içilmese, kimse içmese sağlık ve toplumsal açıdan çok daha iyi olur özellikle son nefesini çekip de toplu taşımaya binenlere uyuz oluyorum, erkekler çok yapıyor. Ama içiliyor yapacak bişey yok, herkesin kendi tercihi.Ayipmis diyolla. Ben yürürken içmem. Ama bir yerde duruyorsam,oturuyorsam içerim. Yürürken sigara icene kadın erkek farketmez uyuz olurum.
O da olabilir ama özellikle sokakta içilmesine yönelik bir tepki o. Tuhaf.Bazı insanlar büyüklerinin yanın da sigara içmez saygıdan oturu yani yetiştiriliş tarzı öyledir bu da onun gibi birşey sanırım
"Allahım ben sinirli bir insanım. Bana böyle tipleri denk getirme, elimde kalırlar. Amin" diyorum bu tür konuları okuyunca. Abd'de yaşıyorum, bu tür tacizlere alışık değilim. Ama Türkiye'de çok olduğunı biliyorum. 3 hafta sonra Türkiye'ye geleceğim. Çok muhafazakar bölgelere girmediğim sürece şortumu da, kısa kıyafetimi de giyeceğim. Biri deli sinirimi attırırsa kendi düşünsün artık.
ben şeyi merak ettim. yorumlarda çok sert, döver gibisiniz her zaman. gömüp duruyorsunuz insanları tabiri caizse. reel de neden sessiz kalıp dinlediniz.
valla klavye kahramanı diyorlar ya yeni bir yakıştırma olarak, bana öyle geldiniz. bana biri öyle dese ben onu orda gömerdim yani.
Bostanlıda okadar rahattımki bugüne kadar sanki kurtarılmış bölge gibi geliyordu bana. İnsanlarıda diğer yerlere göre daha nezih. Şuan okuyunca gerçekten çok şaşırdım. Heryere dağılıyor demek ki bu tip insanlar.
Yok sert bir insan değilim ben. Gerektiği yerde gereken yorumu yapıyorum sadece. Bana danışan yüzüne baktığım bir insan da olsa, burda ekranın arkasında da kalsa ne yorum yapacaksam onu yaparım. Klavye kahramanı yakıştırması çok çirkin.
Şimdiye kadar bir tacize sustuğum olmamıştır. Tekvandocuyum adamlara tekme tokat giriştiğim bile oldu. Ben ondan şikayetçi olurken adamın da benden şikayetçi olduğu oldu. Konunun başından beri yazıyorum kadının giyim kuşamından, yüz ifadesinden beklemediğim bişeydi. Bulunduğum sokakta hiç hiç beklemediğim bişeydi. Hazırlıksız yakalandım, kısa bir andı tepki veremedim. Zaten -yine bir çok kez yazdığım şeyi yazayım- tepki vermediğim için kendime sinirlendim.
yok bence benim tabirim o kadar çirkin değil. zira ciddi anlamda sert yorumların. ama tutup da o kadar ahlaksızca laf atması kadının hiç idare dilecek bişey değil.
pişmanlığın olduğuna göre basiretin bağlanmış sanırım. bir de tekvandocu olsam biterdi o kadın. bir daha kimseye böyle yaklaşamazdı. ben o kadına çok pis sinirlendim çünkü..
bende konser izlerken kadın tarafından resmen popom ellenmişti erkek sanarak döndüm baktım şokları yaşadım kadın nerdeyse 50 yaşındaydı napıyorsunuz dedim maşşallah dedi çok hoşşunuz hadi dedim belki ( iyi niyetimden ölcem) sevmiştir falan yok bi baktım okşuyor resmen o zamanki aklımla uzklaştım yapıştırsana bi tane var böyle sapık kadınlarda.Evet taciz edildim. Hem de bir hemcinsim tarafından.
Dün akşam eşimle dışarı çıkalım dedik. Araba bendeydi, o da servisle gelecekti. Biraz erken gitmişim, bostanlının göbeğinde barlar sokağına çıkan bir sokağa park ettim. Gideceğimiz yere öneceden karar vermediğimiz için eşimi bekleyeyim dedim. Arabada sigara içmediğimiz için indim, arabaya yaslandım, bi sigara yaktım telefonla uğraşıyordum.
O sırada annem yaşında bir kadın mırıldanarak bişey söyledi yanımdan geçerken. Adres ya da bişey soruyor sandım, "efendim anlayamadım" dedim. "P......gini mi bekliyorsun" dedi daha yüksek sesle. Şok oldum, kala kaldım bişey diyemedim. En son ağzımdan kısık bir "ne diyorsun sen be" cümlesi çıktı. Kadın kahkaha atarak yürümeye devam etti. Elim, ayağım titredi, çok sinirlendim, ne olduğumu şaşırdım. Bütün akşamım zehir oldu.
Gayet modern görünümlü bir kadın, tanımadığı, ilk kez gördüğü bir diğer kadını para karşılığı fuhuş yapmakla itham etmekten çekinmiyor. Nasıl bir millet olduk biz?
Bu ilk değil, son da olmayacak biliyorum ama bıktım, bunaldım, sıkıldım. Karşı cinsten defalarca gördüğüm tacizlerden de, hemcinslerimin bu tarz tacizlerinden de sıkıldım. İnsan olmayı ne zaman öğreneceğiz merak ediyorum. Yolda beni yatırıp bilmem ne yapmak isteyen adamların sözlerinden, toplu taşımada dibime kadar girip taciz edenlerden, teyzelerin cehennemde yanacağıma dair vaazlarından, sahilde koşmaya ya da bisiklete binmeye çıktığımda peşime takılan adamlardan, evime kadar takip edenlerden, kişisel alanlarıma tecavüz edenlerden bunaldım.
Bu sadece benim derdim değil, hepimizin derdi. Kadın olarak bu ülkede yaşamak eziyet. Lütfen çocuklarınıza kendinden farklı olana saygı duymayı öğretin artık. En azından iki üç nesil sonrası kurtulsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?