Tacize maruz kalmak

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.633
6.597
358
35
Merhaba hanımlar.
Yaşadığım iğrenç bi olayı anlatacağım. Tek amacım buna maruz kalan kadınların o anda tepki verebilmelerini sağlamak.
Su an 26 yaşındayım hala hatırladıkca deli oluyorum, kendime kızıyorum niye tepki veremedim diye.
Üniversite 3.siniftayken bi dersimi yükseltmek için tekrar almıştım. Final sınavına girmiştik, sonrasında notum aa gelsin diye ( işte o zamanların tipik öğrenci derdi) hocaya gidip notumu sorup, bir iki puan eksik varsa tamamlamasi için ricada bulunmaktı. Zaten aldığım ders olduğu için derse gitmiyordum. Devam sorunum yoktu yani. Ama bir önceki yıldan hocanın ders içinde rahatsız edici iltifatları olmuştu ama adamın yaşı 60-65 o yüzden gıcık olsamda çok önemsemedim hocayla da asla muhatap olmadım.
Neyse, hocanın odasına gittim bir kaç kez arkadaşlarımla ama hoca yoktu. bir kere yalnızken bakayım odada mi dedim odasındaydı. Sen geç otur dedi. Bende hemen masanın onundeki sandalyedeyim önümde de sehpa vardı.
Hocaya durumu anlattım.kağıdına birlikte bakalım dedi bir iki söz söyledi şöyle çalışkansın boyle iyisin filan diye. Ama insan yakistiramiyor dedem yaşında adam torunu gibi görüp övüyor diyorsun. Beklemiyorsun yani asla. Bir de bende hep iyiye yorma huyu vardır malesef.
Neyse adam kağıdımı aldı ve yanımdaki sandalyeye oturdu. Kağıda bakcaz güya. Bi kaç soruyu hep doğru yapmışım diye aferin filan dedi sona doğru adam elini bacağıma vurup bak bu da doğru filan yapmaya başladı. Ya kızlar inanın sadece ve sadece Allah im ben mi kötü düşünceliyim ben mi yanlış anlıyorum seklindeki ikimli düşünceler arasında kaldım. Zaten önümde de ağır sehpa var yer değiştirmem imkansızdı. Ateşler içinde kaldım. Hak ettiğim puan gayet iyiydi ve adam da o puanı yazdı ve aferin sana diye alnımdan öptü. Şok oldum tiksindim. Bu notu verdigimi kimseye söyleme dedi. Zaten kendi hakkim olan nottu.Kalktı yanımdan bende kaçar gibi çıktım.
O kadar kötü bir andı ki sürekli kendime kızdım günlerce ağladım. Ne isin vardı da gittin dedim, niye yalnızdın, neden sesin çıkmadı dedim.
Dedem yaşında ya. Ak sakallı koca adam. Hala kızarım kendime. Niye algılayamadim diye.
Aramızda genç yasta arkadaşlarımız da var. siz siz olun rahatsız olduysanız yasa basa bakmayın ve rahatsızlığınızı dile getirin. Kimsenin size boyle bir muamelede bulunmasına izin vermeyin. Okulda hoca, is yerinde müdür vs bile olsa lütfen sesinizi çıkarın. Ben bu olaydan dolayi bir dolu pişmanlık yaşıyorum. Sizler böyle pişmanlıklar yaşamayın. İnsallah kimsede boyle bir durumda kalmaz...

Son düzenleme:
Sesinizi neden çıkartmadınız?
Alnınızdan öptü bacağınıza dokundu ama çıkartmadınız normal davrandınız öyle mi?
Ne yapıyorsunuz hocam deyip ayağa kalkmadınız yani?
İlginç. Not için bunlara katlanmışsınız gibi geldi bana kusura bakmayın.

Size diyecek laf bulamıyorum.
İnsanlar her gün tacize uğramıyor ve ne tepki verebileceğini şaşırıyor.
Size laf anlatmayacağım. İnşallah basiniza asla gelmez de anlamak zorunda da kalmazsınız.

Lisede kimya hocam senden çok farklı bi elektrik alıyorum demişti beni sınav kağıdı bahanesiyle yanına çağırıp, bende fazla yaklaşma hoccaa çarpılırsın dedim, lise 2 kimya notum 1, Allahtan lise 3te 4tü de ortalaması alındı geçtim öylece

Ben de aynı hatayı yaptım hocaya yakıştıramadım tacizi, anlamadım niyetini uzun süre. Iki küçük kızı olan evli bir adamdı sonuçta, üstelik rehberlik hocası. Bana mı kalmıştı?

Sonuç odasında zorla aldığı bir öpücüktü. Dudaklarıma sigara kokan pis nefesi sinmiş gibi hissettim uzun süre. İğrendim kendimden.

Sonra karısı bunları öğrenip boşamış adamı. Aylarca suçluluk hissetmiştim benim yüzümden kızları babasız kaldı diye.

Aklıma geldikçe kızıyorum kendime niye daha büyük tepki vermedim diye.

Ben de 18 yaşındayken bir yerde çalışıyordum. Kalabalık bir yerde 35 yaşlarında olan patronlardan birisi sürekli şakayla karışık imalarda bulunurdu, sürekli ama sürekli uğraşırdı benle. Bir kere hatta, kovarım diyerek, zorla 1 saat kadar bir şey yapmadan karşısında öylece oturtmuştu. Ben çok küçüktüm, şimdiki gibi düşünemiyordum. Fiziken bir şey yapmasa da psikolojik olarak baskı yapmıştı bana. Bazen olay olduğunda insan algılayamayabiliyor, o sebeple konu sahibine yüklenmeyin. Basiretiniz bağlanıyor, nevriniz dönüyor bir şey oluyor işte. Tepkisiz kalıyorsunuz öylece.
Şimdi olsa kovarsan kov der kalkardım o sandalyeden mesela. Ama o anda neden bilmiyorum, put gibi oturdum.

Ben kadıkoyden otobuse binmistim gecen sene garip bi adam surekli arkadasımla bize bakıyordu neyse evin önüne geldik inmeden önce adam ayağa kalktı önümüzde durdu oturuyorduk bizde otobuste biraz doluydu inerken niyetini hissettim galiba bi çekilirseniz bizde geçsek beyfendi diye çıkıstım sonra otobusten inerken arkamı döndüm adama baktım adam gözümün önünde baska bir kadının bacağını elledi ve kulağına bisey soyledi kadın garipçe bakıp yer değistirdi adamla göz göze geldik ben aylarca orda niye bağırıp adamı rezil etmedim diye kendime kızdım basıma gelmedi ama savunmadığım için sanki benim başıma gelmişçesşne duygular hissettim ne yapıcağınızı bilememeniz orda çok normal o psikoleji çok badka soka giriyosunuz sanki, aman otobuste en arkaya oturmayın sakın yer varsada oturmayın ben bundan sonra çok dikkat ettim birde bayanlar aranızda ümraniyede oturan varmı bilmiyorum ama çok dikkatli olun bir kaç kez rastladım ordada güvenli değil..

Herkes aynı değil ben her zaman hazır cevaptım,lisede üstüne bir de serseriydim,sesi çıkmayana bişey diyemem şok anı...

Dokunması bana anormal geldi birde o öpücük neydi ,öyle ?

Yaşlı dedemin içinde meğerse ne fırtınalar kopuyormuş , açığa çıkarmış , namaz kılması onu masum ,sevimli , zararsız yapmıyor ,
kadına çocuğa davranışta belli kurallar var ama sapık olan öyle böyle açığa vuruyor işte

Namaz kılıyor üstüne kalkıp sizi taciz ediyor biraz değişik geldi ya hoca çok iyi sizi kızı gibi görüyor ya da pis bi sapık namazın altına sığınıyor (tövbe tovbe) bana ikincisi gibi geldi sanki.

Çok üzüldüm tantanis, geçmiş olsun. Eşi öğrenmiş. Siz mi söylediniz?

Çok üzüldüm tantanis, geçmiş olsun. Eşi öğrenmiş. Siz mi söylediniz?
Teşekkür ederim. O gün benim fotoğraflarımı çekiyordu herkesi çekiyorum demişti. Çekti bir kaç poz sana mail atarım bunları dedi. Sonra olay oldu. Bi süre sonra fotoğrafları mail attı bana. Ben de beni ne kadar kırdığını, yaptığının eşine de bana ve çocuklarına da haksızlık olduğunu söyleyen bi cevap verdim. Silmemiş. Olayı açık açık söylemedim ama bir şeyler olduğu anlaşılacak bir maildi.

Eşi bu maili görmüş bir kaç ay sonraydı sanırım. Kendi mail adresinden bana yazdı ben xxin eşiyim sana seni üzecek bir şey mi yaptı tarzında bir şeydi.

Ben söylemedim yani o öğrenmiş. Bi süre sonra da boşandığını öğrendim.

Ben kimseye söyleyemedim ilk 4 ay, yaz tatili girdi araya zaten. Sonra bir arkadaşım tantanis xx bir arkadaşımızı taciz etmiş bizim onunla aramız iyiydi dikkat edelim dedi. Ben de o sıra anlattım ona olanları.

Gittik diğer rehberlik hocasına anlattık olayı. Kadındı o, inanmadı sanırım. Istersen dava edebilirsin ama bu uzun ve yıpratıcı bir süreç olur dedi bana.

Uzuun bir süre sonra (yaklaşık bir yıl sonra, lise sondayım o sıra) anlattığım arkadaşım gidip müdüreye anlattı. Kadın çağırdı beni geçmiş dönem olduğu için bir şey yapamam ama onu göz önüne alırım dedi. Odasını kendi odasının karşısına almış sonraki yıl, yeni gördüm .

Uzun uzun anlattım okuyan bi kız vardır benzer şeyler yaşamıştır belki diye. Söyleyeceğim şu, benim yaptığım gibi susmasın. Ben idareye hemen gitseydim olay farklı sonuçlanırdı belki. Korkmak çekinmek bir işe yaramıyor. Ben biliyorum ki o adam bunu sadece bana yapmadı. Bildiğim iki kişi daha var, belki daha fazlası vardır. Biz sesimizi çıkarmazsak devam ederler de.

Ben geç kaldım konuşmak için o yüzden etkisi az oldu. Ama en azından artık başkasına yapamaz odası zemin katta camdan içerisi görünüyor diye avutuyorum kendimi.

alnından opmus yani bilemedim sapıkca fikirler icinde olsa alından opmezdi ya sanki acaba bendemi iyi niyetliyim cok:)

Hayır çok iyi niyetlisiniz, baya sapık bir adam niyeti de taciz bu açık ve net.
Bacağını ellemiş zaten öncesinde

ah ah ah ne tacizler...

yaşım sanırım 7-8 dir..
aynı şekilde dedem yaşında bi tanıdığımız..
ş....siz adam nerden bileyim tuttu özel bölgemi elledi bildiğin..
nasıl oldu neden yaptı anlamadım..onun taciz olduğunu bile anlamadım ki...,sonra sonra idrak ettim...
yıllardır üzerimden atamadım
ne anneme ne babama kimseye diyemedim
yıllar sonra eşime anlatabildim
o şimdilerde 80li yaşlarında felan..
o zamanlar 60 felandı sanırım...
ne denir ki içimde yara...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…