Tacize maruz kalmak

Ne kadar iğrenç bi düşünce!

kızları babasız diye uzülme kim bilir senden sonra kaç kızı taciz edecekti hala mesleği yapıyosa

kızları babasız diye uzülme kim bilir senden sonra kaç kızı taciz edecekti hala mesleği yapıyosa
Yapıyor ama zarar veremez artık kimseye. Odasının yerini değiştirdiler

tacize uğramayan kadın yoktur gözüyle bile taciz eden var bazen farkına bile varamıyoruz varıncada şok olup kalıyoruz bende lisedeyken kalın gocuğum kocaman çantam deli gibi sıkışık otobüste tam ortaya denk geldim iki elimle askılara tutunuyordum tacize uğradığımı otobüsten inerken fark ettim tam durağa yanaşmış inecekken arkamda çantama yapışmış biri tuttu sapıkça kulağıma lütfen biraz daha kal dedi unutamıyorum şok şok oldum hemen indim.kimseyede söylememiştim sırt çantam ve montudan anlayamadım ,lütfen yüklenmeyin insan kendine konduramıyor nevri dönüyor ve kimseye anlatamıyor kolay bişey değil tacize uradığını söylemek

Benimde geldi aklıma böyle bir olay. Tam taciz olarak adlandıramam ama sanıyorum ki gidişatım farklı olsaydı ben de bir taciz mağduru olacaktım. Yıllar önce, yirmi bir yaşımdayken, üniversite tercihi için her hangi bir dersaneye danışmaya gitmiştim. Altmış yaşlarında, hem öğretmen, hem de dersanenin sahibi olan bir adam karşıladı beni. Bir sınıfa götürdü, sınıfta bir kız öğrenci var, belli ki ona ders çalıştırıyormuş, neyse başladık biz konuşmaya, işte sınav sonuç belgemi inceledi, ona göre yorumlar yaptı falan. Bu arada kız bir süre sonra çıktı, sıkılmıştı herhalde. Sınıfın kapısı açık ve öğretmenler odası da karşıda ve içeride bir kaç hanım öğretmen var. Her şey olağan yani tedirgin olabileceğim hiç bir şey yok. Adam deseniz Noel babaya benziyor, pembe suratlı, ak saçlı sakallı biri. Bana bir dahaki sınava girmemi ve beni bir sene boyunca ücretsiz çalıştırabileceğini söyledi, bende ışık görmüş ve "senin gibi bir öğrencinin ziyan olmasını istemem, senin gibi bir kaç öğrencim daha var yardımcı olduğum" dedi. Neyse bir süre daha konuştuktan sonra ben kalktım, beni uğurlarken "bak mutlaka ara, haber ver" dedi. Ama benim kafamda tilkiler dolaşmaya başlamıştı zaten konuşurken. Bu adam benim neyim ki bana hem de bir yıl boyunca ücretsiz ders versin? Hayır kurumu mu burası, ben de süper zeka değilim sonuçta yani. Bir yandan da diyorum ki yok canım gayet seviyeli bir yer, adam sapık olsa bir sürü hanım hoca durur muydu burda, hem o kız baş başa kalır mıydı bu adamla o sınıfta? Derken derken, adamın ben en son kapıdan çıkarken omzumu tutması (ince askılı body vardı üzerimde) ve sırıtarak " mutlaka gel" demesi üzerine beynimde şimşekler çaktı. Yok kızım dedim bu adamın niyeti iyi değil ve bir daha gitmedim tabi ki. O günki aklımla bir süre daha düşünmüştüm acaba bana mı öyle geldi, belki bir fırsat geçmişti elime, ben mi abartmıştım, yankış anlamıştım diye ama, şu günki aklımla en doğru şeyi yapmışım diyorum, sapıklar hart diye atlamıyorlar ya insanın üstüne, belki beni çok saf ve kolay lokma görmüştü kim bilir..

Bu olaya benzer bende bir olay yasadim ama 12 yasindaydim dini dera aldgim bir hoca vardi her hoca hoca degil malesef 3 arkadstik ve hoca dewamli diger kizlarin bacaklarna dokunuyor onlari opuyordu kendinide opturuyodu para da verms diger arkadslarma gizli digerlerine soyleme demis 3 umuzede ayni seyi yapti fakat bn almam dedim almadim kendimi opturmedim olabildgi kadar uzak durdum yaklasmadim ve 3 gun sonunda arkadaslrma bu adam sapik bn babama soylicem dedim arkadslarm seni hocaya soylicez oyle biri degil dediler meger o gun onlardan ev telefonlarni almis aksam ustu bir arkadsmi aramslar annesi cikmis sz kimsnz demis bn okuldan ogretmeniyimdemis yarin soyleyin biraz erken gelsin demis kadinda suphelenip neden demis telfnu suratina kapatmis arkadsim anlatmis boyle boyle bze ders veren hoca diye benm ailemi aradi kadinbnde annmlere soylemistim polise soyledik o gun bugundur o hoca ortalikta yok gitmis bide camii hocasiydi bu adam yani demek istedigim tepki verwbilirdin gecte olsa

Ben 12 yasinda cocuk halimle tepki verdim ne dokunabildi ne opebildi ve aileme soyledim gerekli kurumada

Bugün de bu kadar olmasa da çok benzeri başıma geldi cidden susmak aslında bunların devamını getirmek demek sanırım. Tabi ben lise öğrencisi değilim, o zaman böyle bişey yaşasam cidden sarsılırdım herhalde.

Bu tur konulara, neden bahsi gecen kisinin dini inanclari katilir hic anlamiyorum. Konunuzu yazarken, adamin namaz kildigini soylemenize hic gerek yoktu. Gereksiz bir ayrinti. Zira namaz kiliyor olmasi, onu ne temize cikarir, ne de "tamam iste, ibadetlerinin arkasina sakliyor yaptiklarini" dedirtir. Acik konusmak gerekirse, ben bu tur konularin maksatli acildigini, ibadetlere ozellikle vurgu yapildigini dusunuyorum.

Bnimde basima boyle bir olay geldi camii hocasiydi bunu yapan bnde tesetturlu bir bayanim namazi herkes kendi icin kiliyor her namaz kilan insan durust temiz diye birsey yok namaz inancimizn geregi sarti farzi cok dini konulara girmek istemiyorum bu forumda yasak oldugu icin fakat eger konu sahibi bunu kasitli yaptiysa o onun gunahi bizi ilgilendirmez her musluman inancinin geregi gibi yasasaydi bu dunya su an bu halde olmazdi zaten malesef cogu musluman oldugu halde inancinin gereklerini ne oldugunu bilmeyen tonlarca insan varrrrr

O yuzden birakin kim ne isterse onu yazsin kimse konu sahibi namaz kiliyordu ama sapikti dedi diye her namaz kilan insandan uzak duracak kadar salak bir millet olmadigimiz kanisindayim

üniversiteye hazırlık için dersaneye gidiyordum. bi tarih hocamız vardı gençti yakışıklıydı tüm dersane kızları hayrandı buna. o da zaten herkesle iyi geçinen güler yüzlü neşeli, sohbet etmeyi seven biriydi. o yüzden daima etrafında kız erkek öğrenciler dolu olurdu hep onunla konuşmak isterlerdi.

ama ben pek katılmıyordum o hocanın da ortamda olduğu sohbetlere, yapı olarak çekingen biriydim onunla alakası yoktu.

bi gün yine sohbet ediyor herkes, konu şiirden açıldı, döndü o hoca bana, ''sen en çok hangi şairi seversin'' dedi, söyledim kimi sevdiğimi. dedi ki ''ben ondan daha iyi şiir yazıyorum''. herkes okuyun hocam şiirinizi falan diyor tabi, ben gülümsedim sadece.

sonra bana bi test vermişti 'tarihin çok zayıf senin' diye. 'çöz yapamadıklarını sor' dedi. oturup çözdüm, tabi boş bıraktıklarım oldu. etüt zamanı ona soru sormak için etüt sınıfına gittim. orda yoktu, öğretmenler odasına çıktı dediler. şaşırdım. o saatte hocaların etütte olmaları kuraldı, wc dışı bi yere gidemiyorlardı.

öğretmenler odasına gittim, beni görünce ''gel gel kahve almaya gelmiştim ineceğim şimdi'' dedi, kapıda bekledim, içeri çağırdı. eline dolabından bi defter aldı ''bak sana ne göstericem'' dedi. gittim defteri verdi bak diye, açtım içini şöyle bi karıştırdım, bi sürü şiir yazıyor. ''benim şiirlerim, senden başkasına okutmam bunu kıymetimi bil'' dedi, nezaketen şöyle bi göz gezdirip güzel yazmışsınız dedim.

sonra güyaa defteri alacak elimden, elimi tuttu konuştuğu sırada. elimi çektim, önüme düşen saçımı arkaya itti, eli yüzümde iltifat etmeye başladı. o an o hissettiğim rahatsızlık hat safhaya ulaştı. elini öyle bi tutup fırlattım ki.. sonra hiçbi şey demeden çekip gittim, zaten sınava da az kalmıştı, bi daha ne yüzüne bakabildim, ne yanından geçebildim. sanki her yerde karşıma çıkmaya çalışıyormuş gibi hissettim.

ama hala kızarım kendime. neden tepki vermedin neden yaygarayı koparmadın neden sustun diye. şimdi bile kızarım. siz de kızabilirsiniz

Yo sanmiyorum konu sahibesi durumu anlatmak icin yazmis o anki durumdan bahsediyor o sirada namaz kiliyormus ya...ama namaza laf etmek buyuk tehlike varsa oyle niyeti olan zaten belli eder cevabinnida alir

COLIN ' e katiliyorum. En ufak seyde genellemeyi seven bir milletiz. Basortulu ama hayasiz, namaz kilan sapik temali konularin altini "zaten ne varsa boyle dindarim diye gecinenlerde var." yorumlariyla dolduranlari gorduk.

Gercekten cok gereksiz ayrinti. Namaz kilan basortu takan melek degil.Insan psikolojisi cok genis. Bu ayrintilar nerde bi dindar gorsek panik hali yasatacak bize.

Ne kadar acimasizsiniz.

normalde bir erkek ile bir kadının birbiriyle tokalaşmasını, dokunmasını vs.. garipsemiyor iseniz bence garip bir durum yok ortada.. ancak mahremiyete dikkat eden birisiyseniz hoca veya başka birisi... her kim olursa olsun tepki vermeliymişsiniz. tabi tepki vermediğiniz için pişman olmuşsunuz ancak hoca bu konuda hassasiyetinizin olmadığını düşünerek davranmış olabilir. bazı insanlar bu konuda daha rahat iken bazısı yanlış görebilir.
başımdan buna benzer bir olay geçti. bir hocamız vardı lise 1 de iken.. kendi çocuğu olmamış istemelerine rağmen..kız sınıfında okudum. ve hoca iananılmaz yakın davranıyordu. dokunur ederdi. bense hiç hoşlanmam birinin bana dokunmasından.. normlde zaten uygun görmediğim bir durum erkek hocanın kız öğrencisine dokunması da.. bir gün derste sırıma dokundu, istem dışı hocam rahatsız kalıyorum dedim o sırada sınıf sessizleşti bazen olur ya öyle anlar.. hoca o günden sonra asla yüzüme bakmadı, sözlü notumu düşük verdi. ki ders anlatmazdı bile doğru düzgün. sınıfta iki kişiye özel olarak daha da yaklaştı. idareye söyledik pek tabiiki.. sonrasında hocayı sadece erkek sınıflarına verme kararı aldılar. çünkü tek bizden giden bir şikayet değilmiş.
herkesin başına böyle şeyler gelebiliyor yeter ki çözmeyi bilin.

Bir kadın olarak bu yorumunuzdan sizin adınıza da utandım.

Tokalaştığımız ya da selamlaşmak için yanak yanağa öpüşecek kadar samimi rkadaşlarımızla bunu yaptığımız için alakasız bi hoca bacağımıza elleyebilir ya da alnımızdan öpenilşr mi yani? Erkeklerle tokalaşan kadınlar kişisel mahremiyetlerine dikkat etmiyorlar mı? Ne ilgisi var nlamadım. Bir erkekle bir kadının tokalaşmasının nesi garip ona da anlam veremedim. Tokalaşmayla bu durumun ilişkisiniyse hiç anlayamadım.

bütün bunları okuyunca aynı mahalle de olan bi arkadaşım geldi aklıma kötü oldum hatırlayınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…