- 16 Ocak 2012
- 1.888
- 342
- 113
Dogru soyluyorsun yanlis anlasilabilir ama biz aciklamasini yaptikBulmasına bende bulmadım tarihler garip zatenBen yorumumu genel yaptım basına gelen birileri olabilir düşüncesiyle.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dogru soyluyorsun yanlis anlasilabilir ama biz aciklamasini yaptikBulmasına bende bulmadım tarihler garip zatenBen yorumumu genel yaptım basına gelen birileri olabilir düşüncesiyle.
Merhaba,burada çoğunuzdan yaşça küçüğüm ama daha olgun kişiler olduğunuz için derdimi daha iyi anlayabilirsiniz diye düşündüm.9-10-11 yaşlarımda tam hatırlamıyorum yaşımı büyük erkek kuzenim tarafından her bize geldiğinde ya da biz onlara gittiğimizde taciz ediliyordum.Küçük olduğum için doğru düzgün hiçbir şey bilmiyordum ve yapmasına izin veriyordum.İzin verdiğimi düşündükçe kendimi kirlenmiş hissediyorum ve utanıyorum.Bir gün evde kimse yoktu bu sefer tecavüz etmeye kalktı bacaklarımı tuttu bende çığlık attım kaçmaya çalıştım en sonunda yumruk attım bir şey yapamadı.
Bir gün mahalleye yeni bir çocuk taşınmıştı yanında bir tane daha çocuk vardı beni yakalamaya çalıştılar bende kaçtım oyun zannettim ama o yeni taşınan çocuk beni önüne aldı yakalayıp ve terbiyesiz bir şey yaptı taciz etti ben tabi naptığını bilmiyordum gülüp geçtim yanında bir tane daha çocuk vardı dedim ya o nolduğunu anlamıştı ve arkadaşlarıma anlatmıştı çocuğu tehdit etmişlerdi çocuk o günden sonra taşındı zaten.
Bu olanları hep içime attım aileme bile anlatmadım .6. sınıfta depresyona girmeye başladım ve aradan neredeyse 5 sene geçti hala depresyondayım Niye depresyona girdiğimi hiçbir zaman anlayamamıştım ama dün her şeyi anladım ve araştırdım.Meğerse bu tacizler yüzünden depresyona girmişim.Etkisini ergenlik dönemimde görmeye başlamışım.Tedavisi varmış ama bunu çok geç anladım.Hem zaten ailem beni psikiyatriste götürmüştü tabi o zamanlar ben neden depresyonda olduğumu bilmediğim için etkisini göremedim.Şimdi tekrar beni götüreceklerini sanmıyorum hem bunları da anlatamam çok utanıyorum.Biri bana dokunduğunda veya nefesini hissettiğimde ara sıra iğrenirdim bunun nedenini hiçbir zaman anlayamamıştım ama şimdi hepsini anlıyorum.Bu takıntımı yenmeye çalıştım ama hiç başaramadım.Dünden beri bu konu aklımda ne yapmam lazım ? Sizce bunu anlamam çok mu geç oldu ? ve kendimi kirlenmiş hissediyorum bunlar aklıma geldikçe
Sen bakma canim onlara. Nelere sebep olabileceklerini bilmiyorlar. Sen gercek olmasan bile anlattiklarini yasayanlar burayi okuyup "demek anneme babama anlatsam da bana inanmazlar." dusuncesine girebilir. Bunu dusunemiyorlar. Her insan iyo olamiyor iste. Bosver. Hayatin her alaninda boyle insanlar karsina cikacak ne kadar mukemmel bir insan olsan da yalancilikla suclandigin olacak. Sen guclu dur yeter ki. Sana inanmayanlara da yazma. Hic kaale alma derim.
Akli basinda olanlar sana yol gosterecektir. Digerlerine "gul gec." lutfen.
Mesela bedduan gercekte bunu yasayan biri bir başkası yaşasın o acıyı yaşasın istemez...
Bu taciz kotu bir olay yaşasın sa eğer allah yardim etsin bu senin suçun günahın değil... İnadına sağlam olan gereken bir durum...yok bizle dalgaysa yazık günah bu yorum yapan insanlara...
masum oldukları için el uzatabiliyorlar,siyasette konusu vardı,öğretmen 5 yaşında koruyucu aile olarak alıp taciz etmiş kızı..benimde bu dünyada tıkandığım nokta masum insanların neden bunları yaşadığı. birde kafama böyle şeyler takılınca mutlaka cevabını alıyorum bazen bu cevaplar can sıkıcı oluyor
Aslında hep hatırlıyordunuz ama beyniniz geriye itmiş yaşanılanları, biraz duşununce yenden parçaları birleştirmişsiniz.
Fazla duşunmeyin. Bugünden itibaren atın gitsin kafanızdan. Ailenizede anlatmayın. Elinize birşey geçmez.
Eğer durumunuzu gerçekten kötü hissediyorsanız devlet hastanelerin psikoloji servislerine gidin. Terapi iyi gelebilir.
" Kirlenmiş" kelimesini de almayın ağzınıza bir daha. O nasıl söz ? Ne yaparsanız yaşayın,ne yaşatılmışsa yaşatılmış kimse kirlenmez.
Bu kadar kıymetsiz değil o beden.
Bırakın kendinizle konuşmayı. Bu durumu kendinizle yuzleşme olarak gorun ve bıçakla keser gibi o anları kesip atın.
Herşey sizde bitiyor. Depresyon falan çoğunlukla kişinin kendisinin bizzat tetiklediği bir durum. Dilerseniz kurtulursunuz ağır bir durumda değilse haliniz.
Cnm bence asabilirsin bunlari. Sen kirli degilsin kendini inandir buna. Icine atmamani bi psikologla konusmani tavsiye ederim. Bi de bol bol dua et. Allah yardimcin olsun ins![]()
Aslında anlatım tarzınız gerçekten ilgi çekici üst üste ,film sahnesi gibi, hurra taciz ediliyormuşsunuz gibi hissettim okurken. Fake olma olasılığınız bence de yüksek ama daha lise öğrencisisiniz sanırım anlatım tarzınızda bir takım eksiklikler olabilir deyip geçtim. Yanı sıra bu tarz bir şey yaşamış birinin ''sizin de başınıza gelsin'' tarzında bir beddua etmesi de anormal, bu acıyı bilen hiç kimse yaşamasın ister çünkü. bir de 10-11 yaşlarında yaşanan taciz vakası pek de anlamlandırılamaz bir şey değildir bu olaylar psikoloji de derin yaralar açar ki 5-6 yaşında yaşayan vakalar bile çoğu kez hatırlar..
Ama bu tarz bir konuyu açmaktan bile utanç duyan onlarca kızımız var arkadaşlar, en azından onlara yardımcı olmak adına daha düzgün yazalım derim.
Olaya gelince bu tarz olaylar kişide derin izler bırakır. özellikle ergenlik dönemlerinde içine kapanma, suçluluk hissi, her dokunuşun altında bir kötülük arama, intihar eğilimi hatta yeme zouklukları, korkular, kaygılar.. 18 yaşlarına dek daha şiddetli sürer genelde semptomlar. bir psikologtan yardım almak en iyisidir ama konuyu aileye açamıyorsak kendi basımıza bir seyler denemek durumundayız. öncelikle sizin hiç bir suçunuz olmadığı konusunda anlaşalım ve daha kötüleri gelebilirdi basınıza bunu göz ardı etmeyelim. bu gunler elbet gececek ve cezasını bulacak avuntumuz var bir de. detaylı bir araştırma yapıp bazı tedavi yöntemlerinden yararlanın ve mutlaka güvediğiniz kişilere durumu açın. mumkun olduğunca da tacizciyle karsılasmamaya çalısın.. ve gerçekten korkularınıza ''gül geç'' tekniğini denemeye çalışın..
Hic mi anlamadiniz simdiki cocuklar yuzunden inandirici gelmeyebilir birde yeni uye olunca fake konu dusuncesi gelebilir aklimiza buna kirilma
Hani benimde aklimdan gecmiyor degil boyle birseyde ne denilirki cocuklukta insanin ugradigi tacizler unutulmaz sen unutmaya calis unutmak icin unut
Canım ailen olmadan psikoloğa gitme şansın var mı ? Varsa hemen terapiye başla . Yaşın 15 olduğu için ailen çok anlayışsız değilse onlarla da paylaşman doğru olabilir en azından annenle . Bu taciz olayları gerçekten kadın psikolojisini ilerde alt üst edebilen şeyler . Kirli olduğunu da asla düşünme . Aileler çocuklarına cinsel eğitim vermedikleri için erkek çocukları bazen böyle çarpık hareketler yapabiliyor sanırım . Dediğim gibi psikolog desteği şart sana .
Gül geç
dün ne oldu da her şeyi anladın?
Siz nerde yasiyorsunuz ki?
Enteresan bi anlatim olmus. Bu tacizler yuzunden depresyona girmisim...
Koştura koştura bunu mu anlatmaya geldin![]()
Ya sen fake misin genc? Hayir inanmadigim nokta herkesin sizi her gordugu yerde taciz etmesi..
9-10-11 yaşları da cabası ,olanları net hatırlıyor ancak zaman kavramı yok ,bir de bize olgun demiş pek inandırıcı değil![]()
Yeni uye ve 3. Bir sahis gibi -mis' li anlatim. Ergen bi erkeksin zannimca.
9 10 11 yasında biri iyi kötü herşeyi bilir.anlatır aileden birine
Bide konuyu açıp gitmiyorlar mi illet oluyorum...karşılıklı sohbet olmayinca fake geliyor insanin aklına ilk mesaj ilk konu
Hikayene bir şey diyemiyorum. Yaşını hatırlamamana da bir şey demiyorum. Önüne gelenin tacizine uğramış olmanın ilginçliğini de geçtim. O yaşlarda mahalledeki çocuklar seni taciz eden çocuğu tehdit ediyor ve o çocuk HEMEN taşınıyor.. Bunun olabilmesi için ailelerin öğrenmesi gerekmez miydi?
neden dün? ben hala oradayım, sende buradasın.. okuyacağına bir cevap yazsana sevgili üye..
Yok olmamış, senaryo havada kalmış. Oturmayan çok şey var. Git biraz daha çalış üzerinde öyle gel.
Senaryo bana kopuk geldi akil almaz bosluklar var ve soru isaretleri bunu yazan ergencik biraz daha ustunde calis OLMAMIŞ
Ya buranin mm nasıl diyeyim saf mı ? Iyi niyetli mi? nedir, işte oyle insanları bol. Ateşini harlarlar da harlarlar.
Bu safdillere hiç mi acimiyorsun?
[Qİ="Sparks, post: 38207078, member: 643435"]Bana yalancı muamelesi yapan insanlara cevap vermek istemiyorum.Bir gün onların da başına gelir umarım o zaman dalga geçmek ne demekmiş anlarlar.Bunları uydurmak için hiçbir sebebim yok ve güzel yorum yapanlara çok teşekkür ederim
İşte o sizinde başınıza gelir olayı var ya o bitirdi bu konuyu :)
Allah hepinizi ıslah etsin. Bi de kadın olacaksınız. Tecavuz, taciz vs durumlarda kadının beyanı esastır. Bu bir karinedir. Biri tacize ugradım dediginde aksi ispat edilene kadar magdur kabul edilir. Siz gelip burada bir gencin taciz oykusunu tiye alıyorsunuz. Bu o kadar basit bi sey mi? Her gun kac kadın tacize ugruyor haberiniz yok heralde. Herkesin olaylara verecegi/verdigi tepkiler farklıdır. Kızı sakin anlattıgı icin yeni farkettigi icin suclamıssınız. Bilincaltı, travma aniden yasanılıp biten seyler degildir. Kaldı ki bu kız bir cocuk, tabiki kendini sorgulama doneminde, her gun yeni seyler kesfedecek. Tacize ugramıs biriyle dalga gecmek nedir ya? Bir kadın tacizden soz ediyorsa insaniyet, destek olmayı gerektirir sorgulayıp yalancı cıkarmak nedir? Sizin gibi yargısız infazcılar yuzunden taciz magdurları sessiz kalıyor, cunku siz ya kuyruk sallamakla, ya yalancılıkla, ya namussuzlukla itham edersiniz. Bu kızın zaten tacize ugramıs bir cocugun cesaretini kırdınız boynunu buktunuz sesini kıstınız. Vebali uzerinizde olsun
Böyle hassas konuları tiye almayın ve "fake fake" diye konuyu sabote etmeyin lütfen. Aynı şey Vajinismus bir kadının konusunda da yapılmıştı.
Konu sahibi bunları yaşamamış bile olsa, bunları yaşayan nice insan var ve bu konuya denk gelip burda bizim verdiğimizz tavsiyelerle ya da aynı şeyi yaşamış arkadaşların paylaşımlarıyla rahatlayabilir. Lütfen yapmayın bunu.
Konu sahibi kızkardeşim, hemen hemen çoğu kadının küçüklüğünde uğradığı bir taciz vakası var, kendini kirlenmiş hissetmen normal o da toplumun tecavüz ya da tacizde yarattığı "karıı öyle yapmayaydı bunlar olmazdı" iğrençliğindeki bakış açısı. Toplum mağduriyetimizde bile bizi suçlayabiliyor. O yüzden "kirlenmiş" lafını bir daha kullanma sakın.
Daha 15 yaşındasın, uzman yardımı alıp bunun üstesinden gayet de gelebilirsin. Lütfen bir uzmana git, yoksa ergenliğinde ve ergenliğin bitimindeki sonraki yaşlarda sosyal ve ikili ilişkilerinde büyük sorunlar yaşayabilirsin. Tekrar söylüyorum lütfen çekinme ve uzman yardımı al.
Canım, tedavi olmazsan ileride cok sorun yasarsın. Simdi bile birinin nefesini hissettiğinde rahatsız oldugunu soylemıssın, sen bu psikoloji ile degil sevgili olarak normal bır arkadas olarak bıle erkeklere, insanlara guvenemezsın, iliskilerini etkiler iletişim kuramazsın. Evlensen cinsel iliskiye girmekte zorluk çekersin. Tedavi olman lazım hem de ıcın rahatlasın kendını suçluluk psikolojisinden kurtar. Temeli sağlam olmayan bir psikoloji ile yasayamazsın, en ufak bir seyde çökersin. Ben de cok gec anladım bunu. Gecmıstekı yaralarımızı sarmadan geleceğe adım atamayız.