Tadilat yaptırmakmı satmakmı?

_sekerpare_

Nirvana
Pro Üye
25 Mart 2010
4.030
3.964
773
50
Ankara
Merhabalar hanımlar.Evimiz 11 yıllık bina 7 yıldır kredi öduyoruz iki yil kaldı borcun bitmesine.Birde 20 yaşinda bir honda arabamiz var.Başka da bir kuruş kenarda paramiz yok.Arabamız artik masraf çıkarmaya başladı değismesi gerek.Evimizi sıfır aldik ama içine en kötü malzemeyi kullanmış müteahhit sagolsun.Banyo dolabı çürük duş yapilan yerdr su gölleniyor,wc nin fayansları kirık dökük.Mutfak dolabı kırık dökük değil ama asla temizlenmiyor yağ lekelerini içine çekiyor sildikce kusuyor vs...Pimapenlerden soguk eve üfüruyor camlarin üstü kaynak yanıği olmuş çıkmiyor.Evimiz şu an 2250 ediyor.Arabayada 220 veriyolar.Hepsini satıp daha küçük farklı bir semtten ev alıp arabayıda degiştirip ahir ömrümuzde borctan kurtulmak istiyorum ben.Yaşımız 47 .Artık yaşamak gezmek giymek istiyorum.Oğlum universite okuyo yurtdışına yollamak istiyorum gibi...Ama eşim biraz eski kafalı .Ev satmaya karşı yani.Yavaş yavaş yapariz nolcak ev dursun şimdilik acelesi yok kredi çekip arabayı halledelim diyo.Ben artik borç istemiyorum .Şu an oturduğumuz semt nezih temiz bir semt .Ama satarsak burdan alamayız gibi görünüyor.Benim bir sürü kronik hastalığim var hayatım borç odemekle geçti yavaş yolu tercih etmek istemiyorum.Eşimde 2250 lik evi satıp daha ucuz ev almayı deger kaybı olarak görüyor.Siz olsaniz ne yapardınız?

Hesap kitap tutuyorsa sizinki mantıklı. Sadece yaşadığınız çevreyi değiştirdiğinizde standartlarınız düşmeyecekse sorun olmaz. Artık paranızı çocuğunuz ve kendiniz için harcarsınız.

Alacağınız evde de benzer sorunlar yaşamayacağınızın garantisi yok maaleaef, evin konumu iyiyse tadilat daha manrıklı, ben geçen yıl bütün evi kırıp döktüm yeniledim mutluyum, borcumuz oldu tabi ki ödüyoruz yavaş yavaş ama daha uygun fiyata daha memnun kalacağım bir ev alır üzerine arabayı da yenileyecek para bırakabilirim diyorsanız söylediğiniz makul. Bir de piyasanın nereye varacağı önemli evi satar yenisini de hemen bulamazsanız paranız erir ve çok pişman olursunuz.

Eşim radikal degişimlere kapalı birisi.Dediğiniz durumdan da korkuyor sanki.Aslinda 20 k maaş var ama tabii ona göre de giderimiz var.(sağlık giderleri vs)Tapu abonelikler noter gibi masraflar çok tutuyor yazık degil mi diyor

11 yıllık ev yeni sayılır, neden o kadar kötü kullandınız da o hale geldi ki anlamadım ben. Ben 8 yılda bir defa badana yaptırdım sadece,o da tadilat yaptırdık diye,yoksa gerek yoktu bir 8 yıl daha kullanırdım. Ayrıca bizim de işçilik ve malzemeler iyi değildi. Bence arabanızı yenileyin,eve tadilatı sonra yaparsınız.

Tadilat için 150-200 bin gözden çıkarmak lazım , her şey ateş pahası
Evin konumu iyiyse bence satmayın . Arabayı yenilenebilirsiniz . Ama öyle çok üst model almayın . Sigortası kaskosu da ayrı masraf. Sanırım bir çocuk var . Oğlum dediniz . Eee o da büyümüş artık , kendi yokunu çizer siz de Clio tarzı bir araba alın , yeyip içip gezin .

Bizim evde kimse oturmamıştı ama geldigimizde bina 4 yıllıktı ve fiyatı uygundu iskan olmadıgı için.Evde bina toplantıları yapılmış vs.kullanılmış biraz yani.Birde banyo nem almış zamanla yaptırırız dedik evin içi önemli değil dedik gücümüz anca yetti.Semti sevdigimiz için kırik dökük gozümüz görmedi.Biz yapmadık yani

Ev satılır mu böyle bir dönemde dursun.
Her ev zamanla bakım ister bundan kurtulmak mümkün degil.
Mutfaktan başlayın yenilemeye

Faizden haberi var mı eşinizin? Tekrar 10 sene borca girmeye değer mi? Ben yeni evi alırken eşime söyledim emlakçı getiriyorum diye eve eşim şehir dışındaydım ve 1 haftada satıldı 2 hafta içinde de yeni ev bulup aldım ve taşındım.. Eşe bırakırsanız ev alamazsınız..

O da haklı aslında sıfor ev olsa kat mülkiyetine geçiş bile ciddi masraf, daha bunun komisyonları var. Kabus gibi. Küçük küçük tadilata girin o zaman, bir yıl mutfak dolapları, bir yıl banyo zemin fayansı gibi, öyle yapınca ödemesi de zor gelmez belki. Maalesef ülkemizde borçsuz yaşamak istemek çok büyük lüks ihtiyaç varsa borç kaçınılmaz. Ha 1.5 milyona kendinizinkinden iyi bir ev bulursanız o zaman her şey rahat rahat olur ama ev dediğinizin illa ki bir tadilat işi olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…