- Konu Sahibi _sekerpare_
-
ev zamanla yıpranabilen birşey , başka evde alsanız 5 sene sonra onda da yıpranmalar başlayacak...Çok zor karar vermek.Allah olmayan herkese versin ev .Ama alırken de iyi bakmak lazım hemen kapılmamak lazım.Sonra evin içinde esya varken tadilat maddi manevi çok zor.off...
Evimi 2012de aldım, büyüklüğüne, 12m2 mutfağına ve aynı büyüklükteki kapalı balkonuna kapıldım civarda böyle ev yoktu, parkesinden fayansına, mutfak dolabına kadar zevkimin yanından geçemiyordu. Ancak geçen yıl tadilatını yapabildim ama şu an bu konumda böyle düzenlenmiş bir evin ederi 2.5 milyon, ben asla alamam. Tadilat zor evet ama evin değerine de değer katıyor.Çok zor karar vermek.Allah olmayan herkese versin ev .Ama alırken de iyi bakmak lazım hemen kapılmamak lazım.Sonra evin içinde esya varken tadilat maddi manevi çok zor.off...
Bence önce bir gezin,nasıl evlere nasıl fiyatlar isteniyor? Oralarda yaşarmısınız bunlara bir bakın,sonra karar verin.Sadece araba için degil , evin tadilat masrafı ustayla uğraşmak onun için tekrar kredi çekmek gibi nedenlerle...
Gule güle severek yaşayın inşallah.Sanırım yaş ve hastaliklar nedeniyle biraz tahammülsüz oldum.Çok kötü evlerde yaşadım 22 yıllık evliliğimde hep sabrettim kendi evim olunca gerçekleştiririm hayallerimi diye...Şimdide araba gibi oğlumun istekleri gibi öncelikler çıkınca hayallerimi ertelemem gerekecek.Detaylara takılan biriyim yapı olarak.Evimi 2012de aldım, büyüklüğüne, 12m2 mutfağına ve aynı büyüklükteki kapalı balkonuna kapıldım civarda böyle ev yoktu, parkesinden fayansına, mutfak dolabına kadar zevkimin yanından geçemiyordu. Ancak geçen yıl tadilatını yapabildim ama şu an bu konumda böyle düzenlenmiş bir evin ederi 2.5 milyon, ben asla alamam. Tadilat zor evet ama evin değerine de değer katıyor.
Hiç birimiz ev alırken pimapenlerde kaynak lekesi var mı, banyoda göllenme olur mu diye düşünmüyoruz çünkü çok ince ayrıntılar. Yaşadığınız gerçekten üzücü ama çözülmez sorunlar değil. Benim evde eskiye ait kalan sadece balkon fayansları ve camlarsonuç mükemmel oluyor emin olun.
Ben de aynısını düşündüm. Aslında eve düzenli bakım yapmadıklarından dökülüyor şuan bence. Mesela fayans kırılırsa biraz derz dolgusu ile tadilat yapılabilir ama yapmazsan o kırık yerden evin duvarları su alır rutubet olur ya da dolabın menteşesi gevserse sokarsın eğer sikmazsan zamanla düşer ve kırılır. Evdeki hasarlı yerler beklememeli hemen tamir edilmeli. Annemlerin evi de 10 yıllık ama çok eskidi bu yazdığım sebeplerden.11 yıllık ev yeni sayılır, neden o kadar kötü kullandınız da o hale geldi ki anlamadım ben. Ben 8 yılda bir defa badana yaptırdım sadece,o da tadilat yaptırdık diye,yoksa gerek yoktu bir 8 yıl daha kullanırdım. Ayrıca bizim de işçilik ve malzemeler iyi değildi. Bence arabanızı yenileyin,eve tadilatı sonra yaparsınız.
Yaşam alanı çok önemli bir unsur hayatta, yaşınız da artık rahat etmeyi isteme yaşı, haklısınız ama oğlunuz eğitimini tamamladıysa eğer yurt dışına çıkma imkanını da kendi yaratsın bir zahmet. Sizden beklemesin (mesela), geçici çözüm olarak mutfak dolaplarınızı boyayın, ben tadilattan önceki yıllarda boyamıştım eskileri çok iyi gelmişti bana. Banyodaki düzenlemeden başlayın. Değişecek olan sadece zemin fayansıysa korkunç fiyatlar çıkmaz döşeme işini üzerine yaptırırsanız pisliği de az olur., tekzen koçtaş gibi yerlerde istediğinizde ala banyondolabı da bulursunuz, hatta sanayide bir ustaya makul sayılacak fiyata yaptırabilirsiniz bile. Evet her koşulda hazır bir eve geçmek gibi olmayacağı kesin ama keyifli oluyor benden söylemesi. Pimapenlere gelince deformasyonu yoksa bence izlere çok takılmayın, hatta onları da boyayabilirsiniz.Gule güle severek yaşayın inşallah.Sanırım yaş ve hastaliklar nedeniyle biraz tahammülsüz oldum.Çok kötü evlerde yaşadım 22 yıllık evliliğimde hep sabrettim kendi evim olunca gerçekleştiririm hayallerimi diye...Şimdide araba gibi oğlumun istekleri gibi öncelikler çıkınca hayallerimi ertelemem gerekecek.Detaylara takılan biriyim yapı olarak.
Ben tarilqt yaptırırdım ama bunu 32 yaşındaki halimle söylüyorum. Bizim şuan birikim yapma zamanlarımız o yüzden aklım nasıl mal edinirim de.Merhabalar hanımlar.Evimiz 11 yıllık bina 7 yıldır kredi öduyoruz iki yil kaldı borcun bitmesine.Birde 20 yaşinda bir honda arabamiz var.Başka da bir kuruş kenarda paramiz yok.Arabamız artik masraf çıkarmaya başladı değismesi gerek.Evimizi sıfır aldik ama içine en kötü malzemeyi kullanmış müteahhit sagolsun.Banyo dolabı çürük duş yapilan yerdr su gölleniyor,wc nin fayansları kirık dökük.Mutfak dolabı kırık dökük değil ama asla temizlenmiyor yağ lekelerini içine çekiyor sildikce kusuyor vs...Pimapenlerden soguk eve üfüruyor camlarin üstü kaynak yanıği olmuş çıkmiyor.Evimiz şu an 2250 ediyor.Arabayada 220 veriyolar.Hepsini satıp daha küçük farklı bir semtten ev alıp arabayıda degiştirip ahir ömrümuzde borctan kurtulmak istiyorum ben.Yaşımız 47 .Artık yaşamak gezmek giymek istiyorum.Oğlum universite okuyo yurtdışına yollamak istiyorum gibi...Ama eşim biraz eski kafalı .Ev satmaya karşı yani.Yavaş yavaş yapariz nolcak ev dursun şimdilik acelesi yok kredi çekip arabayı halledelim diyo.Ben artik borç istemiyorum .Şu an oturduğumuz semt nezih temiz bir semt .Ama satarsak burdan alamayız gibi görünüyor.Benim bir sürü kronik hastalığim var hayatım borç odemekle geçti yavaş yolu tercih etmek istemiyorum.Eşimde 2250 lik evi satıp daha ucuz ev almayı deger kaybı olarak görüyor.Siz olsaniz ne yapardınız?
Eğer aldıklarında öyleymiş. 7 yıl yaşamışlar,bir 7 yıl daha böyle yaşanabilir o halde diye düşündüm ben. Çünkü para çok gidiyor tadilat işlerineBen de aynısını düşündüm. Aslında eve düzenli bakım yapmadıklarından dökülüyor şuan bence. Mesela fayans kırılırsa biraz derz dolgusu ile tadilat yapılabilir ama yapmazsan o kırık yerden evin duvarları su alır rutubet olur ya da dolabın menteşesi gevserse sokarsın eğer sikmazsan zamanla düşer ve kırılır. Evdeki hasarlı yerler beklememeli hemen tamir edilmeli. Annemlerin evi de 10 yıllık ama çok eskidi bu yazdığım sebeplerden.
Muhit çok önemli. Daha kötü konumdansa tadilatı tercih ederim. Ayrıca 20 bin maaşla yurtdışında çocuk okutamazsınız. Çocuğunuz artık büyümüş. Bu şekilde istekleri varsa burs bulmasını söyleyin. Aksi takdirde hayal kırıklığı yaşarsınız.
[/QUO
Yurtdışında okutmak değil halihazırda iyi bir devlet ünv.de okuyor zaten.Gezmeye yabancı dil ögrenmeye bi rsureliğine gondermekten bahsediyorum.
En acilden başlayın tadilata mesela su toplanan yerden, mutfak dolaplarım eski tipti onları boyadım geçen sene, bu sene de ankastre ve tezgah değiştireceğim. Sizi en çok rahatsız edende başlayın, kendi zevkinize göre yaptırdıkca hoşunuza gidecektir.
Adını hatırlamıyorum şimdi ama eve gidince bakarım markasınaHangi boya ile boyadınız dolabi?Ben koltuklarımın
Yarım kaldı gonderi.Koltuk kenarlarını richle boyadım kat kat vernik attım ama soyuldular malesef.siz memnunmusunuzAdını hatırlamıyorum şimdi ama eve gidince bakarım markasına
11 yıllık ev yeni sayılır, neden o kadar kötü kullandınız da o hale geldi ki anlamadım ben. Ben 8 yılda bir defa badana yaptırdım sadece,o da tadilat yaptırdık diye,yoksa gerek yoktu bir 8 yıl daha kullanırdım. Ayrıca bizim de işçilik ve malzemeler iyi değildi. Bence arabanızı yenileyin,eve tadilatı sonra yaparsınız.
Yani tabiki sıfır dolap gibi değil, yanlışlıkla birşey falan çarpsa soyuluyor ama kenarda param olmasına rağmen bu ekonomide büyük mutfak tadilatına girmem. İdare ediyor, güzel gorunuyor, şimdi tezgah ve ankastre halledip ödeyip sonra dolapları yaptiracagimI
Yarım kaldı gonderi.Koltuk kenarlarını richle boyadım kat kat vernik attım ama soyuldular malesef.siz memnunmusunuz
Çok dogru hani bir orta segment bir de en alt seviye ürün vardır ya bu adam en ucuzunu kullanmış herşeyin.Muslukları degistirdik kapıları ,laminantı,duvarları yaptirdık.Ama yap yap bitmiyorKuzucum bazı mütahit en dandik malzemeyi kullanıyor belki de öyle olmuştur. Bizim de ev 2016 senesinde 575.000’di ama adam en zikindirik mutfağı koymuştu ben değiştirdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?