Merhabalar. Komşularımızdan birinin evinde iki aydır bitmeyen bir tadilat var. Evin içini falan düzeltiyorlar. Önceleri hiç umursamadım hiç rahatsız olmadım ama şimdi bana batan şey şu ki, tadilat neredeyse herhalde hiç bitmiyor. Bazı şeyleri tuhaf zamanlarda yapıyorlar mesela pazar sabahının sekizinde demir kesme sesi, akşamın geç saatinde matkap sesi ve o ses saatlerce sürüyor. Nasıl anlatayım, iki aydır devam eden bir tadilat var ama aletler abuk sabuk zamanlarda çalıştırılıyor. Aralıklarla ama tuhaf saatlerde. Sormak istediğim şey şu, tamam tabi tadilatını yapacak ama bunun bir sınırı ya da en azından yapılması gereken yapılmaması gereken bir saati yok mu? Pazar günü sabahın köründe, geceleri 11'de 12'de falan tadilat mı yapılır? Hakkı var mı böyle bişeye? Normal gün içinde de yapıyor, bu dediğim zamanlarda da yapıyor. Artık canımı sıkmaya başladı, tadilat diye sesimi çıkarmadım, hepsine katlandım ama sanırım artık gerçekten rahatsız oluyorum. Evdekilere söyledim, bişey yapamazsın adamın kendi evi, istediği zaman istediğini yapar falan diyor. Benim de bu aralar canımı sıkan şey bu. Geçen pazar sabahın yedisinde, bu pazar sekizinde başladılar mesela. Hafta içleri de dokuz gibi başlıyorlar. Bir insan evinde istediği zaman kafasına göre istediği saatte tadilat yapma hakkına sahip midir?