Tahammül edemiyorum......

Balinayakafaatandelihamsi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
5.084
421
173
daha sekiz aylık evliyim ama son iki aydır resmen kabusu yaşıyorum.. kayınvalidem iki ay önce yanımıza geldi doktor kontrolleri vardı.. onların neticesinde de ameliyat oldu ve bir ay geçti üzerinden... bir kaç güne kadar da kemoterapiye başlayacak.. kayınvalidem hastaneden eve çıkınca kardeşi de bana kalmaya geldi.. kaynım şehir dışında ama her haftasonu cumadan pazara o da geliyor bize... birde bunlar yetmiyormuş gibi görümcem olacak hanımefendinin kaprisleri uzaktan bile yormaya yetiyor.. bu çarşamba da o gelecek.. ona hiç tahammül edemiyorum.. sürekli dedikodu peşinde ve eşimi bana karşı devamlı kışkırtıyor.. bekar kendisi.. dönüş biletini aldın mı dedim diye bana hırslanarak geliyor menim buna..evliliğimden hiç birşey anlamadım.. bebek istiyorum ama karar veremiyorum...ne olur bana yardım edin.. kalınvalidem artık benimle kalacak onu kabullenmeye çalışıyorum ama bu görümcemi en kısa zamanda nasıl evine gönderebilirim... artık hiiç birine tahammül edemiyorum..

Canım sağlık problemi bu, sabırlı olmaya çalış.. Anlıyorum seni daha yeni evli sayılırsınız bu yoğunluk seni de eşini de yoracak, sevmediğin insanlara tahammül etmek zorunda kalacaksın ama eşin için bunlara katlanmaya çalış, zamanla her şey yoluna girer.. Sen kayınvalidene ilgili davran, bu özenini görünce kimse bişey diyemez.. Allah yardımcın olsun, kayınvalidene de acil şifalar dilerim..

vah ki ne vah haline hadi kaynını geçtik o kadar prob değil görümceyide bı tarafa koyalım fakat bundan böyle kayınvalıdenın sende kalması off herşeyin başlangıcı.. başka oglu yokmu? nerede oturuyorlar evleri yokmu?
hadi bakmak tamam da sureklı olarak aynı evde yok anam yok..
bende 8 aylık evlııym bendede bı kaynana var... gorumce kayın kayınpeder yok ama yetiyo bana
vallahi ne diiym bence eşinle konuş karşı çık. bende keşke baştan ayrı çıksaydım tek kaynana dıye kabul ettim.ama hayatım karardı.
maalesefki burada bu formları okudukça kaynana ile beraber oturanlara acıyoruım.neydi gunahımız.
bence kabul etme. maaşları varsa bakıcı tutsunlar yada bakılacaksada kendi evlerinde bak. kendı evıne kabul etme.. yoksa sonu gelmez sancılar.bende çoocuk yapamıyorum askıya aldım eşim istıyo ayy bılmyıorum..gerekırse yakınsa eger evlerı her aksam git ugra bak yemegını yap ama onların evınde..

canım özenli davranıyorum zaten ama bunlar bunu takdir etmezler çünkü gelinim ya mecburum gözüyle bakıyorlar... artık sabır taşım çatlamak üzere.. evlendim ertesi gün bunlar evimdeydi hala da ayaklarını kesmediler

Canım Allah yardımcın olsunn. ama tavrını koy tamam hasta olabilir kayınvaliden sende bakabildiğin kadar bakarsın ama kendi evinde... eğer şehirdışında yaşayıp hastaden dolayı sizin oraya geliyorlarsa yeni bir ev tutulsun.. ev evüstünde olmaz.. tavrıını koyy o pis görümcelerin hepsini allah bildiği gibi yaptınn biz iyi karlpli gelinlerin çektiklerinin 1000 katını çeksinler inşallah..
bebek için çok erken senin sinirler zaten gitmiş bebeği kaldıramazsın canım..
dediğim gibi tavrını koy başka eve çıksınlar sende git yardım et bak ama onalrın evinde kendi evine aslaaaaaaa kabul etme

Allah sabır versin.Geçici bir durumsa biraz dişini sıkıp atlatabilirsin.
Kayınvalden bundan sonra hep sizinle kalacaksa,biraz iyileşince gelen giden azalır diye umuyorum.
En azından seyrekleşir belki.
Baktın olmuyor,görümcen konusunu eşinle sakince konuş.
Kayınvalden olumlu birisiyse,onunla da konuşmayı deneyebilirsin.

vallahi ne diyeceğimi artık bilemez oldum o kadar çok kaynana problemi yaşayan arkadaş var ki burda tüm topikler bunlarla dolu inanın artık kaynanalardan nefret eder oldum hatta hasta olanına bile acımaz hale geldim o derece yani en iyisi evlenmeden önce kaynanalarla görüşülmeyecek diye evlilik anlaşması falan yapılmalı bu ne böyle evliliğin en güzel geçirilmesi gereken zamanları o gelicek bu gelicek annen bunu yaptı diye bir sürü sorunlar ortaya çıkıyor yazık gençliğimize yazık hayallerimize yazık tüm bunlara

sağlık işin içinde olursa tabıkı bakılacak büyüklerimiz fakat aynı evde çok zor... evleri çokmu uzak size?

benden sana tavsıye duzenını kurmadan herşey duzelmeden asla cocuk yapma..
yoksa hamıle kalırsan alıngan olursun bebgıne yansır. ruh hastası olursun. kalıcı hasar bırakır hamılelık sana.bebegınlemı onlarlamı ugrasacan. bbek için daha cok erken bence..

sağlık işin içinde olursa tabıkı bakılacak büyüklerimiz fakat aynı evde çok zor... evleri çokmu uzak size?

canım şehirdışında oturuyorlar.. eşim doktor diye bu konularda hep bize yıkılıyorlar.. tamam sağlık meselesi bu haklısınız ama sadece kayınvalidem olsa bi şekilde kabullenmeye çalışacağım ama o görümcem ve kaynım yokmu.. ne diyeyim allahlarından bulsunlar.. beddua etmicem... ömrümü yediler sekiz ayda.. resmen depresyondayım.. sanki ben onların hizmetçisiyim.. diyorum ki hamile kalıp bunları kaldıramıyorum deyip hepsini kovsam mı acaba...ayy nebileyim çaresizim çaresiz...

ah canım ne yazaym ben sana bilmem ki kelin merhemi olsa başına sürermiş. hastalıktır yine bi şekilde kayınvalidene tahammül etme durumundasın, ama inş çok fazla canını sıkmaz.ama görümce kayın kısmını hiç kafana takma. ver cevaplarını. kayınvaliden hadi neyse büyüğün yaşlı hasta kadın. ama öbürlerine pabuç bırakmamak lazım.

Tatlım yapıacak bişi yok maalesef ki kaynanalar gelinlere bana bakmak zorunda gözüyle bakıyorlar ama kendi kzılarına gelince o bakmaz kaynanasına - bakmamalı mantıındalar.

En kötüsü de gelinlerin evine akıllarına estikleri gibi gidemeyeceklerini düşünmemeleri nedense kendilerinde öle bir hak görüyorlar. En cahilinden en eğitimlisine kadar hepsi böle. Görümcenin tavırlarını gözle seni rahatsız edici iste onu istemedğini belli et.

Bebek olayını şimdi askıya al derim. Hasta biri varken allah korusun daha da kötüleşirse kalınvaliden bebeğine yeterince ilgi gösteremezsen olan sana ve bebeğine olur. Bir daha düşün derim.

Eşin doktormuş yanlış anlama maddi durumunuz iyidir. Altkatta üst katta ona ayrı bir ev tutsanız birde bakıcı olmaz mı?

Hastalık olmasa ''eşine söyle bu kadar sık gelmesinler'' derdim ama şimdi bişey desen sen suçlu olursun.. hele de geline hizmetkar gözüyle bakan bu insanların arasında kalmışsın hemen üzerine çullanırlar kötü gelin diye.. Zaten seni takan yokmuş ki baksana insanın evlendiğinin ertesi günü evine gidilir mi yaa ne cehalet !! Senin annen baban nerde, biliyolar mı bu durumu ?

hamile kalırsan, birden tüm ilgi senin üzerinde kalmayacak.. hem hamileyim, hem bunları yaşıyorum diye ağlayacaksın.. sonra da hem çocuk hem kayınvalide bakıyorum diye ağlayacaksın.. sağlıklı düşün ltf.

canım sakıınnnnnnnnnn ilgiyi üstüne çekecem diye çocuk düşünme o zaman sen hasta değil hamile olacaksın.. ama kaynanan yine hasta olacak

merak etme ilgi her daim kaynana ve görümcen üzerinde olacak.. o yüzden çocuk fikrini sil aklından.. sakın ama sakın çocuk düşünme çünkü çocuk olsa bile kocan bunları bırakmaz.. o zaman seçim yap dersen bile seçimini annesinden yana kullanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…