Tahammül edemiyorum......

Eşin doktormuş yanlış anlama maddi durumunuz iyidir. Altkatta üst katta ona ayrı bir ev tutsanız birde bakıcı olmaz mı?

canım onu eşime kabul ettirmem mümkün değil.. çünkü daimi kalıcı olarak sadece annesi gözüküyor.. ama diğerleri de evden çıkmıyorlar...güya şehirdışındalar..

annem babam benim aynı şehirdeler.. onlara anlatamıyorum.. tabiki görüyorlar ama ne ben onlar üzülsün diye konuşuyorum ne de onlar ben üzüleyim diye üzüldüklerini bana belli ediyorlar...

canım onu eşime kabul ettirmem mümkün değil.. çünkü daimi kalıcı olarak sadece annesi gözüküyor.. ama diğerleri de evden çıkmıyorlar...güya şehirdışındalar..

Olsun kalıcı olsun senin civarında bir evde olması bir problem değilki hem sen rahat edersin hem o

bakıcı tüm gün onunla ilgilenir.Çalışıyorsun ne kadar bakabilirsin ki. Sende insansın gelince dinlenmek isticeksin ayaklarını uzatıp

Ayrı ev iki taraf içinde iyi olur özellikle senin için

bencede iyi olur ama dedim ya canım eşim bunu asla kabul etmez.... en iyi çözüm hamile kalıp bağırıp çağırıp evde kimseyi bırakmamak sanırım...

allah sabır versın canım benım anlamadım goruncen galıba bekar ee o nıye bakmıyor annesıne de sen bakmak zorundasınkı gelsınler ordan bı ev tutsunlar baksın anasına

ayy bende bunu anlamıyorum ya zaten... Hepiniz bi evde toplanın benim evimden uzak durun di mi ama.. Yok ama tatlım bunlar birilerinin üstühe yıkılmaya bayılıyorlar... Beddua etmek istemiyorum ama çıldırıyorum resmen içim içimi yiyo.. Iki ayda eridim resmen...

bencede iyi olur ama dedim ya canım eşim bunu asla kabul etmez.... en iyi çözüm hamile kalıp bağırıp çağırıp evde kimseyi bırakmamak sanırım...

Şimdilik hamile kalmak sana çözüm gibi görünüyor ama inanki çözüm değil. Sadece sana öyle geliyor.

Çoğu arkadaşta benimle aynı fikirde.

bence pek sağlıklı bir düşünce değil. hamileyken her sözün dinlenecek mi sanıyorsun. daha çok üzülebilirsin. hele bir de bebek olunca senden hiç çıkmazlar. çok iyi düşün. bir de hormonların etkisiyle en ufak şeyleri bile kafaya takıyorsun eee senin de derdin pek ufak değil. yazık bebeğine de sana da, bu stresle iyi bir hamilelik geçiremeyebilirsin. hayatınız bence biraz daha düzene girsin. kayınvaliden tedaviye başlasın yaşamınızı bir düzenleyin, ondan sonra bebek düşünün benim fikrim...

şu durumdayken hamile kalmayı düşünmen, zaten psikolojinin ne boyutta olduğunu gösteriyor...çok bunalmışsın belli lakin pek fazla yapacağın birşeyde yok gibi...

Görümcen ve kaynının sende sürekli kalmayacaklarından ne kadar eminsin..eğer emin değilsen zaten bir şekilde kocan ayrı bir ev tutacaktır onlara...yani böyle cümcür cemaat yaşanmayacağını az çok kocanda bilir heralde...

Eğer sadece kayınvaliden kalacaksa, bunu çok ta kafanda büyütme derim..zaten akşama kadar iştesin...görümcenin ve kaynınında zırvalamalarına kulak asma..ver cevaplarını geç..bak canım daha 8 aylık evlisin...öyle efendi olayım ağır olayım kötü gelin demesinler diye sakın susup oturma.....yoksa daha çok çekersin.....her lafa ver cevabını....sen onlardan değil, onlar senden usansınlar...

haklısın canım bunların dilinden konuşmam gerekiyor.. Bu zamana kadar saygısızlık olmasın diye hep kendimi çektim ama bundan sonra onlar gibi çirkef olmam lazım sanırım...

ama annesi kanser sanırım ve çok üzülüyodur eşin.sen de aynı durumda olabilirdin.oğlun sana bakmasa ne hissederdin?biraz sabırlı ol canım yeni evlisin anlıyorum ama hastalık bu,bu sabrının mükafaatını zamanla alıcaksın eşinin yanında da allah katında da.kalbini bozma derim

haklısın canım bunların dilinden konuşmam gerekiyor.. Bu zamana kadar saygısızlık olmasın diye hep kendimi çektim ama bundan sonra onlar gibi çirkef olmam lazım sanırım...

Aaaa bak "kelebe_k" iisimli arkadaşıma katılıyorum sakın kötü demesinler diye içine atma ver ağızlarının payını yoksa benim gibi elin ayağın tutmaz sinirden ki gidişat onu gösteriyor .

Aralık 2008 de evlendim 2009 eylülde depresyondan göçmüştüm hemen hemen işte senin gibi 9 aylık evliydim ama kendime yapmışım:Sonra tabii öğrendim nasıl davranacağımı şimdi melek gibiler ama ne faydası sinirden elim ayağım tutmuyo artık

Sen beniim gibi olma benim gibi de yapma

Bebek o kadar özel bir varlıkki sakın bunu başkalarının başınızdan gitmesi için yapmayın derim
Siz anneliğe hazır olduğunuz zaman olrsa herşey daha güzel olur
Kayınvalideniz zaten kalıcıymış ama görümceleirniz için bende dişnizi göstermeniz taraftarıyım
Konuşup konuşp oturmasın yerine . . Aynı üslupta cevap verin .Zaten rahatsızlığını anlıyacaktır.
Ara sıra eşinize rahatsız oldığunzu eve yardmcı bayan almanız gerektiğini belirtin .
Direk önyargılı olup eşim kabuletmez demeyin belki de onun aklına gelmemştir böyle birşey :26:

en iyisi kaynanan ve görümcenin size yakın bir yerde ev tutup kalmaları ama bunu da eşin istemiyormuş
yani tek kaynanan yanında kalsa başka bakabilecek kimse olmasa allah için eşinin hatrı için katlan derdim ama şu durumda yani bekar kızı varken senle kalması çok anlamsız
eşinle tatlılıkla konuşup ikna etmeye çalış canım allah yardımcın olsun

görümcen gider merak etme kaynanan nasıl birisi henuz cokta yenı evlısın bende 6 aylık evlıyım ve kaynana sendromunu fazlasıyla yasıyorum ALLAH ele ayağa koymasın inşallah cok zor iki taraf ıcınde ozellıkle senın ıcın dıyecek söz bulamıyorum hakkın rahmetınce kavusunca rahatlarsın ancak boool sabır dile ama sabredecek derdin olmasın inşallah..

O incinmesin,bu kırılmasın,bu hasta,bu hassas,bu huysuz,bu dedikoducu..

Ben alttan alayım sesim çıkmasın bir de ben sorun olmayayım...

Böyle böyle siz hasta olursunuz,herkesten önce göçer gidersiniz.

Tamam kayınvalideye bakılacak o kısmı anladık,ee ev yolgeçen hanı olmuş??

Eşini karşına al annen başımın tacı ama gelen gideni bir hale yola koy,bu böyle olmayacak
de..

yanlış anlamadıysam çalışıyorsunuz. bence eşinize annesininde sizde kalacağı için devamlı bir kadın tutmanız gerektiğini söyleyin. hem gündüz siz yokken kayınvaldenize bakar, hemde ev işlerini yapar. mümkünse misafir geldiğinde kalmasını sağlarsınız böylelikle siz yorulmamış olursunuz.

hasta bakmak zordur. hamilelik şu anda hiçte araya sıkıştırmamanız gereken birşey. eğer görümceniz davranışlarına dikkat etmezse eşinize görümceniz garip davranışlarını "kibar" bir şekilde anlatırsınız. "annen hasta haliyle bunu görüp üzülüyor" dersiniz.

eşiniz doktorsa ailede başı ağrıyanın koşacağı kişidir. özellikle kayınvaldeniz kemoterapi görecek kadar ağır bir rahatsızlık geçiriyorsa başta eşiniz kardeşine bile bırakmaz. inşallah kısa sürede iyileşir kayınvaldeniz.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Kayınvalidenizin durumu epey ağır ve bu durumda O'na başka ev açmak veya evinizden uzaklaştırmak hiç hoş olmayan davranışlardır. Aynısı sizin ailenizin başınada gelebilir bunu unutmayın.
Ama kaynınızın ve görümcenizin sizde kalmaları değil de çemkirir durumda olmaları çok can sıkıcı. Bu konuda haklısınız. Ben sizin yerinizde olsam sorunun çözümünü hamile kalmakta değil, eşimle konuşmakta bulurum.
Bu gerginliğin kayınvalidenize de yaramayacağını, ayrıca sizinde sinirlerinizin bozulduğunu, düzeni oturtmanın da eşinize düştüğünü güzelce anlatın. Eminim anlayacaktır.

cok aci bi yorum olmus,hatta soyle soyleyeyim hic olmamis.

konu sahibi arkadasim;
kayinvalideniz kanser hastasi ve esiniz de doktor oldugu icin annesinin rahatsizligini yakindan takip etmek istiyordur.
yeni evlisiniz ama biraz anlayisli olun.
gorumceniz de annesini gormek icin geliyor
biraz sabredin daha sonra esinizle bir sekilde konusursunuz.
Allah kayinvalidenize acil sifalar versin!

memurum ben ve çevremde bisürü doktor var inanki doktorlarla evlenen bayanların çoğunda bu dert var..hele sende doktor değilsen...sanki oğulları sultan süluman da kadınlar sıraya dizilmişçesine valide sultanlık taslıyorlar....kaç tanesiyle konuşsam kaynanası başında görümcesi başında ayyyy deli oluyorum....onlar için neden ben annelik duygumdan vazgeçeyim..belliki senin çorun çocuğun yok diye iyi hizmetçilik yapar diye başına bela olmuşlar...doğur bi çoçuk görümcene bırak..bakıcıya güvenemiyoruz de....işten gelincede çocuğu alıp geç odana onlar keller körler birbirine baksınlar..kendi oğlucuğunun yanına gelirken sen onların rahatı için evlatsızmı kalacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…