Tahammül edemiyorum......

aslında haklısın bu haftasonu öyle yapacağım.. atlayacağım arabama kardeşimi de alacağım güzel bir alışveriş yapacağım... ben kendime yazık ediyorum bu pislikleri kafama takarak...

bak benden sana dost tavsiyesi haftasonları git kuaförüne,git alışverişine.okuldan çıktın mı gez arkadaşınla birgünde yemek yapma dışardan getirt.dışarı gidin yiyin.sen hizmetçiliğe değil,o evin hanımı olmak için evlendin. bu sırada gelsin yardımcın temizliğini yapsın.hiç acıma kendinin ve eşinin tüm imkanlarını kullan.kimseye yaranılmaz.evle,işle,telaşla sen çökersin.kocanda beğenmez seni.kimseye hele elin oğluna yaranamazsın,yaptığın fedakarlık görevin olur.bir gün gelir yapmasaydın derler.adamında üstne gelme,üsteleme bir süre sonra o etrafında döner merak etme

Bir acı var kördüğüm boğazımda
Tadım yok biraz bu aralarda
Dağıttım birazda son zamanlarda
Yüreğim artık beni yormasana

Gönül gözüm kapandı sesim çıkmaz
Artık bu odalarda
Heves ederdim ya eskiden artık gücüm yok bu hayata
Çekip gidesim var artık yalan dünyadan

Son düzenleyen: Moderatör:
ya annemlere giderim gitmesine de annem abbam yalnız geliyorum diye üzülürler.. kendi ailemide herşeyden haberdar edip üzmek istemiyorum... ;(;(

Hep bu hatayı yapıyorlar, ailen tabiki herşeyini bilecek onlarla paylaş... Eşinde ailenin bilmesinden dolayı huzursuz olsun biraz hem, ailende seni daha sık çağrıırp sana daha sık gelsinler bakalım, birazda görümcen rahatsız olsun, sahipsiz olmadığını bilsinler...

az evvel aradım zaten annemi.. bugün bize gelin diye.. o da sen zaten çok yoruluyorsun kızım gelmeyelim falan dedi.. bende olmaz ille geleceksiniz dedim...madem onun abisi ablası evimden çıkmıyor bende kendi ailemi iki güne bir çağırmaya karar verdim..

ya annemlere giderim gitmesine de annem abbam yalnız geliyorum diye üzülürler.. kendi ailemide herşeyden haberdar edip üzmek istemiyorum... ;(;(

Hayır , durum bu haldeyken ailenize gidip kalmanız herşeyi daha beter yapar..Ama şöyle yapardım ben olsaydım kardeşim varsa kardeşimi çağırırdım bir kaç gün benimle kalsın diye..

Bunu yapmamıyorsanız mutlaka kendinize haftada en az iki kere program yapın dışarıda..Kalmayın evde..Sizinde bir hayatınız olduğunun farkına varmıyorlarsa siz zorla farkına vardırın..

Bazen mecburiyetlerden doğan şeyler yaşarız evlenince..Bu olağan dışı değildir aslında..Kayınvalidenizin hasta olmasıda taktirdir..Bu yüzden sizde kalmasıda sizin fedakarlığınıza bağlı..
Aile önemlid bir kurumdur..Her şekilde sahip çıkmak lazım..İyi gündede kötü gündede..

Evet zor durumdasınız..Hamilelik çok büyük bir değişikliktir.. Bunu hiçbir baba anlayamaz..

FAKAT , bu kadar fedakarlık göstermenize rağmen hala eşinizin bir desteği ilgisi yoksa işte burada iş değişir.. Çünkü eşlerin, tüm olumsuzluklara göğüs germesinin tek nedeni, huzurudur..Eğer huzur ve ilgi yoksa beraberinde gelen hiçbirşeye tahammul olmuyor..

Sizin tahammulsuzlugunuz ailesine değil eşinizden gelmeyen anlayış ve alakaya sanırım..

Kayınvalideleri bir nevi anlayabilirim fakat asla ve asla görümceleri anlamıyorum anlamak istemiyorum..

Bende bir görümceyim..Yaşadığım tüm olumsuzluklar hep bende kaldı, kimseye anlatmadım.. Onunla ilgili sıkıntılarda muhattap aldığım tek kişi yine kendisi..

Oraya gittiğimde bile çok saat oturmuyorum..Her türlü ikramda (ki buna mecbur değil)ve güler yüzde bulunmasına rağmen..Çünkü kendi evi.. Belki planları , belki ağlayası, belki kendince kendine ait şeyler yapası v.s var..

Neden koca bir gününü çalayım ki ? Birlikte plan yaptığımız günler haricinde çok durmuyorum evde..

Bir hayat kolay kurulmuyor.. Bayanlar koca bir hayatı geride bırakıp kendisine çok yabancı bir hayata tutunmaya çalışıyor..Bu kolay bir meziyet değil..

Saygı duymak zorundayız.. Artık sadece bir abi ya da evlat değil aynı zamanda bir eş ve babadır..

Karşı taraf olarak eğer çalı görevi görüyorsak ve gördüğümüz her olumsuzluğu çocuk gibi abimize veya annemize yetiştiriyorsak bizde bir sorun vardır.. Bizlerinde birgün evlenebilecegımızı unutuyoruz..

Bana '' dönüş biletini ne zaman alacaksın '' diye bir soru sorulsa (soruyu güzel ve olgunlukla sordugunuzu farz ediyorum, bu konularda gelinlerin tavırları ve iğnelemeside çok oluyor çünkü)açık ve net gidecegım tarihi kırılmadan söylerdim..Üstünede bize katlandığı için çok teşekkür ederdim..

Biraz anlayış ...

Kefenin dengesini sağlayacak tek kişi erkeklerdir.. İlk onlarda başlıyor ne başlıyorsa..

bizimkiler evimi kendi evleri gibi görüyorlar ya soruyorum size hangi görümce gelinin yatak odasındaki çekmeceleri gardrobunu ve iç çamaşırı çekmecesini toplayayım diye karıştırır hangi gelin buna sessiz kalır ki zaten benim ne dolabımın ne çekmecemin toplanmaya ihtiyacı vardır.. bir bardağı kaldırmayan kadın dün çekmecelerimi toplamış sinirden öldüm saatlerce duşta ağladım ama ses çıkarmadım.. çünkü biliyorum ki eşim "" ne var ki bunda toplamasa da laf ediyorsun "" diyecek...

yuh artık madem toplucam adam gibi bir yer toplasın özelindee ne işi var valla benim görümcem 4 yaşındaki kızı yatak odama girip ruj sürdü diye ,bacak kadar çocugu dövmüştü bende dövdü diye kızmışdım ama seninkini duyunca .............. ama ben kocama kesin derim oda onlar gelince bana sende yapma otur ,uykun varsa yat dolanma peşlerinde der

ah arkadaşım bilirim bilirim...

bende kendi ailemden yaşadım bunları benimkilerde böyle laflar soğukluk falan olmadı ama evde çok zor oluyor
ama benimkinde eşim çok yardımcıydı ben sinirli evin kalabalığından dolayı
eve geliyosun yatmak istiyosun ev kalabalık ye iç put gibi otur uzanama
belki ev toplamak istemiyosun rahat olmak istiyosun ama toplamak zorundasın
çalışıyosun of offfffff

ne diyeyimki sen ancak kayınvaliden iyileşir veya allah korusun vefat ederse ayaklarını keser gelmezler

ama hayırlısı neyse o olsun
bi ölse üzüölürsün daha sonra keşke öle demeseydim diye
ama şu anki bulunduğun durum ve düşünceler seni böyle yapmaya itiyor
bence psikoloğa git

işte eşin arkanda olunca herşey güzel oluyor da benim eşim maalesef arkamda durmuyor

allah kayınvalideme uzun ömür versin ömrü olduğunca da yanımda kalsın benim onunla asla sorunum yok... diğerleri mahvolsun kahrolsun muhtaç olsunlar asla dönüp bakmam...

içten içten işlemek.çok fena doldurmak.size kolay gelsin.eşinize sabır gelsin.

allah kayınvalideme uzun ömür versin ömrü olduğunca da yanımda kalsın benim onunla asla sorunum yok... diğerleri mahvolsun kahrolsun muhtaç olsunlar asla dönüp bakmam...

ayy bunu ben mi yazmışım... o zaman ki psikolojim ne kadar bozukmuş:):) ... kayınvalideme asla bakmam.. bokuna kadar temizledim gider ayak bana kazık atıp gitti... asla evimde işi olmaz...:):)

Ay bunu benmi yazmışım , nekadarda psikolojim bozukmuş..

sözlerine çok güldüm :) Allah'ta sni güldürsün inşallah...
Ben kaynanamla evlenmeden papaz oldum. nişanlıma diyorum, git bayramlarda ailenin elini öp gel, ben gitmem, onlarda benim evime gelmesin.

Durumuna çok üzüldüm, yazık insan gün yüzü görürüm , mutlu olurum diye evleniyor, bu tarz durumlarla karşılaşıyor. Allah yardımcın olsun. Bence tedavisi bitene kadar ses çıkarma, bitincede kocanı ayart kaynanayı yolla. Hasta iken asla yollamaz anasını, iyleşene kadar sabretmekten başka çare yok. Diğer görümce elti vs. olanlarada sınır koy. Lafı sok morart onlar düşünsün, sen değil. İnan öyle olunca baş tacı oluyorsun. Saygı sevgi yok büyüğüm falan yaparsan paspas ediyorlar. Bükemediğin bileği öpeceksin demişler. Büktürme bileğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…