• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülsüzlük ?

Dışarıdan gelen kuş sesi bile aşırı sinirimi bozuyor hele yoldan gelen sesler çıldırtıyor 😂 Ama bunlar her regl döneminde değil arada bir oluyor gerçekten bunu yaşamak çok zor

Ben de bazen hic umursamıyorum ama strese göre mi değişiyor bu durum tam olarak bilmiyorum.öyle oldugumda dış sesler çok dikkatimi çekiyor.bu durum daha da strese sokuyor "ya hep böyle rahatsız ederse" diye.
Buzdolabı sesi de şu aralar dikkatimi çeken saçma bir ses oysaki kaç yıllık dolap. Ama bu da geçer diye düsünüyorum 😂

Dikkati başka şeylere vermek tavsiyesi aldım. Bir de olumlama yapmak gerekiyor galiba bu sesler benim icin normal sesler,rahatsız olmuyorum şeklinde bilincaltını kodlamak gerekiyor bence
Bilemiyorum belki bazı sesler normalleşebilir ama yemek esnasında homurdanma benzeri sesleri normal algilayamiyorum. Bir arkadaşım asmr videosu tavsiye etmişti sinirden ekranı kiracaktim

Bilemiyorum belki bazı sesler normalleşebilir ama yemek esnasında homurdanma benzeri sesleri normal algilayamiyorum. Bir arkadaşım asmr videosu tavsiye etmişti sinirden ekranı kiracaktim
Bilinçaltınızda o normal algılayamama konusunu değistirin.bu da düzenli olarak olumlama yapmakla mümkün olabilir mesela "bu ses cok normal bir ses , hic rahatsız olmuyorum" şeklinde. Bir kitap okumustum duyguları oluşturan seyin düsünceler oldugu yazıyordu. Sizin o sesleri rahatsız edici algılamanızın sebebi yıllardır o seslere yüklediğiniz anlamla ilgili.tabi bu dedigim duzelme bir anda olmuyor.bilincaltı bir seyi 21 gün uygulandıgında tam olarak ögreniyormus.
Sonuçta her şeyin çözümü var bilincaltı bu anlamda çok önemli. Birkaç gündür yaptıgım arastırmalara göre bu şekilde çaba gösterip kurtulabilecegimi düsünüyorum. Insallah düzelir bu durumumuz. Önemli olan başarmayı istemek

15 senedir çekiyorum tabi bu süre zarfında bayağı bi azalma oldu kendi kendine.Aslında şuan koşulları iyi olan bi şehire taşındım bi doktora gitsem bende fena olmayacak
Azalma olduysa iyiymis. Demek ki bir süre sonrasında alısmıssınız o seslere. Bu durumun çözümü var bence ama psikolojik ilaçlarla çözülebilecegini sanmıyorum. Çünkü zaten bir hastalık degil sadece rahatsız olunabilecek şeyleri biz biraz daha fazla kafamıza takıyoruz. Çözümü bence o seslerden rahatsız olmamayı bilincaltımıza ögretmek

Back
X