Tahammülsüzzz Biz !

nur0993

Türkiye Cumhuriyeti <3
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2011
2.496
31
158
Günaydınn arkadaşlar.. Kısaca özet geçeceğim derdimi.. Eşimle aynı dili konuşmuyoruz.. Yani o A diyorsa ben B anlıyorum ya da tam tersi.. Olmadık şeylerden kavga ediyoruz,kavga etmekle kalmayıp büyütüyoruzz büyütüyoruzzz.. İkimizinde öfke kontrolü yok.. Hele ki eşimin hiç yok.. Aşırı derecede sinirli. Sinirlendiğinde gözü hiç bir şeyi görmüyor.. Kendine,etrafa zarar veriyor.

Bu sıralar kavgalarımız çok sıklaştı ve şiddetli kavgalar ediyoruz. İkimizinde tahammül seviyesi en altlarda. Çok kırıyoruz birbirimizi. Mesela sabah yine kavgayla uyandık. Dün akşam topladığım çamaşırlar neden ütülü değilmiş onlardan giyecekmiş. Bende daha yeni topladım dedim, birazda söylendim. Tamam dedi çekil ben yaparım bilmem ne... Başladı kavga. Söylemediğimiz sözü bırakmadık birbirimize. O çıktı işe gitti,bende 1 saat sonra felan çıktım eşimin yanına uğrayıp gidiyorum işe.. Orda öptü sarıldı barıştık. Yani 1 saat önce düşman olan biz değildik sanki..

İyiyken çok iyiyiz. Bizden mutlusu, bizden iyi anlaşanı yok. Ama kötüykende çok kötüyüz. Her durumun zirvesini yaşıyoruz.

Şimdi biz kendi kendimize düzelemeyeceğiz. Birbirimizi de yıpratmak istemiyoruz. Çok seviyoruz zaten.. Ne yapmamız lazım fikriniz var mı ? ben Aile terapistine gitmeyi düşünüyorum.. Önerebileceğiniz biri varmı? İzmirde oturuyorum.
Okuduğunuz için Teşekkürler.

Son düzenleme:

Aynı eski ben

Ben de böyleydim önceden, hemen parlar hemen sönerdim, ama tahrip olurdu ilişkimiz. Şimdi gerildiğimde derin derin nefes alıp ortamdan uzaklaşıyorum, 10 dk sonra geri geldiğimde o konudan eser kalmamış oluyor ve fikir beyan ediyorum.

Biraz kendimizi törpülemekte fayda var, inan hayat daha güzel oluyor bu şekilde.

Bizde de vardı biraz o durum. Tartışmayı öğrenmekle ilgili bu. Bu konuda bir uzman size yardım edebilir. Ama aile terapistine direk gitmek yerine ikiniz ayrı ayrı psikyatriste gidin, aile terapisine gerek olup olmadığına o karar versin. Belki de sorununuz birbirinizle değil de tek tek kendi içinizde öfke kontrolünüzle ilgilidir ve bunu çözünce zaten yoluna girer herşey. Aslında mesele derin, sanırım ikiniz de biraz benim gibi ya hep ya hiç insanlarındansınız. Hayatta siyahla beyazın yanında grilerin de olduğunu öğrendiğimizde çamaşır sepetine söylenen kocaya gülümseyip geçebileceğiz. :))) Ama bunu başarmak çok da kolay değil. Kişisel gelişimim adına ben terapiden çok yararlandım. Tavsiye ederim.

Bir uzmandan yardım almamız şart artık. Belkide dediğiniz gibi olmalı ayrı ayrı gitmeliyiz önce.. Eşim ya hep ya hiç.. Biraz bende de var tabi.. İkimizde alttan almıyoruz. O bağırıyo ben bağırıyorum.. Yükseldikçe yükseliyoruz.. Nereye kadar böyle gideriz bilmiyorum.. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Çok istiyorum öyle yapmayı ama olmuyor.. Çok sinirleniyorum.. Şunu da söyleyim bunu da söyleyim içimde kalmasın derken alev topu oluyoruz ikimizde.

Nasıl yani o söylesin ben he kocacım diyip susayım mı ?

tabıkı hayır o bagırıken cok sıcak bır gulumsemeyle beraber eşinızın bulundugu ortamı terk edın

not : küçük kavgalarda yanı gereksız olan camasırdı utuydu yemektı temızlıktı gıbı seylerde

para,aldatma,aile,iş ,kumar,uyusturucu gibi buyuk şeyler harıc

Çok istiyorum öyle yapmayı ama olmuyor.. Çok sinirleniyorum.. Şunu da söyleyim bunu da söyleyim içimde kalmasın derken alev topu oluyoruz ikimizde.

O zaman kesinlikle öfke terapisi almanız gerekiyor. İsterseniz tek tek isterseniz eş olarak katılabilirsiniz. Eşim gidiyor ve biz gerçekten çok faydasını gördük.

benim de sinirlenince gözüm hiçbir şey görmüyor biraz da huyum bu benim yapım böyle.

O tip şeyleri yok şükür. Bizim kavgamız incir çekirdeğini doldurmayacak cinsten oluyor hep :) Yapamıyorum işte çok üstüme geliyor bende bağırıyorum

O zaman kesinlikle öfke terapisi almanız gerekiyor. İsterseniz tek tek isterseniz eş olarak katılabilirsiniz. Eşim gidiyor ve biz gerçekten çok faydasını gördük.

Kesinlikle gitmeliyiz zaten. Ben ikimizin gitmesini istiyorum.
Eşimin siniri öyle bir sinir ki.. Psikolog değil psikiyatri lazım.. Ciddi manada hasta. İlaçlı tedavi olması gerekiyor.

benim de sinirlenince gözüm hiçbir şey görmüyor biraz da huyum bu benim yapım böyle.

Benimde bambaşka bir yapım var ama evlenince bir takım huylarımızı değiştirmemiz gerekmiyor mu ? Uyum içinde yaşayabilmek için..

Benimde bambaşka bir yapım var ama evlenince bir takım huylarımızı değiştirmemiz gerekmiyor mu ? Uyum içinde yaşayabilmek için..

evet kesinlikle öyle canım ama inan bazı insanın da elinde olmuyor böyle şeyler. yani eşinin durumunu anlatmışsın kendimi gördüm sanki sanırım benim de tedaviye ihtiyacım var. çünkü sinirlenince aslında karşımdakinden çok kendimi yıpratıyorum, kendi bakışlarımdan bile ürküyorum. en son dün gece uykumdan uyandırdı diye deliye döndüm bağrış çağrış kendime engel olamıyorum bi başladım mı otomatiğe bağlıyorum sanki. ama inan bazen insanın elinde olmuyor eşinin durumunu da bu şekilde görür ve onu tedaviye yönlendirirsen hem o rahat eder hem sen.

ben de mesela doğum yaptıktan sonra tedavi olmayı planlıyorum

Nasıl yani o söylesin ben he kocacım diyip susayım mı ?

İlk zamanlar sen sus o konuşsun hatta uzaklaş yanından,bir süre sonra oda senin gibi susmayı öğrenecek senden.Benim eşimde çok sinirli bende.Bende araştırdım ve uyguladım ilk zamanlar sustum ama o kadar zor geldiki susmak içim içimi yedi resmen söylemediklerim için:) Ama sonra gördümki oda öğrendi,ben kızınca o susuyo o kızınca ben susuyorum:)

Ama işte dediğim gibi benimde sinirli agresif bir yapım vardır. o zaman öldürelim birbirimizi Eşim sadece bağırıp çağırmaz.. Kırar döker zaman zaman.. Deli yani

Ne kadar güzel. Orta yolu bulmuşsunuz darısı bizim başımıza

Ama işte dediğim gibi benimde sinirli agresif bir yapım vardır. o zaman öldürelim birbirimizi Eşim sadece bağırıp çağırmaz.. Kırar döker zaman zaman.. Deli yani

benim gibi yani gecenin 3ünde yastıklarla saldırdım Allahtan elime sert bir cisim falan denk gelmedi :S sen kendine telkinde bulun normal zamanlarda hasta olduğundan böyle yapıyor diye o zaman alttan alman ve tedaviye yönlendirmen daha kolay olur hem bu düşünce seni de sakinleştirir.

ben mesela geceki sinir patlamasının etkisiyle yuvasından yeni çıkmış rakun gibi gözlerle yazıyorum bunları şu an :) uykusuzluktan ve sinir nöbetinden :S

Tedavi olacak zaten sabah konuştum ya gideriz psikoloğa ya da ben giderim bu evden didim. Eşim bana zarar vermez de kendine veriyor. Mesela hayatta hiç duymadığınız birşeydir kesin bu. Bir kere kavga ettik bağırdı çağırdı çok sinirlendi. Ayakta duruyordu.. Avizeye bir yumrukk.. Her yer cam el yarık .. İşin özü DELİ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…