Tahammülsüzzz Biz !

Doğru...Saçma sapan bir konuda bağırıp çağırdığı zaman susabilirsin.
Sonradan nasılsa saçmaladığını anlayacaktır.Cevap verdikçe,üste çıkmak için zalimleşir.
Sen böyle yaparsan,o da zamanı gelince aynı yola başvuracaktır.

Eskiler,bizim büyüklerimiz (sizden 2 kuşak öncesi ve daha eskiler),evliliğin sırrını böyle anlatırdı.
Biri bağırdı mı diğeri susacak derlerdi.

Artık kimse böyle öğütler vermiyor sanırım.
Aman altta kalma ezilirsin,susma kendini ezdirme,o kim ki filan deniyor.

Öyle de denmiyor ama alttan al da demiyor kimse artık..

başka söze gerek kalmıyor...

başbaşa bir tatile çıkın öncelikle derim.gerçekten iyi geliyor,bizim bebeğimiz olmasına ağmen gittik ,gerçekten zor bir bebek ona rağmen tatilde birbirimze evdekinden daha çok vakit ayırdık.bu bize çok iyi geldi....gerçi eşin asabi biriymiş bu konuda kesinlikle tedavi olmalı ,benim eşimde de tam tersi bir sıkıntı var,8 yıllık evliyiz adam sinirlerini aldırmış sanki,tepkisiz,aman boşver der,ben bu durumda daha da sinir olurum o ise susan taraf..inan bu durumda çok kötü.ağız tadıyla bir kavga edemedik :)) diyorum biraz tepki ver ,ben napıyom diyo :)

Bende eskiden böyleydim , evlenince düzeldim.. Çünkü eşim çok duygusal , kıyamadım..

Öfkeliyken hiiiç konuşmuyorum normalde üşengeç olan ben sinirliyken herkül gücünde olup evin altını sütüne getiriyorum.. Yanlış anlaşılmasın , temizlik yapıyorum stres atıyorum ve en sonunda yorulup içeriye gidiyorum , gayette sakinleşmiş bir halde

Tatilden geleli 1 ay olmadı daha.. Yeni gittik yani. ORdada kavga ettik Bu erkeklerin orta ayarı yok mu acepp

Hiç içimden gelmez :)) Sinirliyken yapmam gereken başka birşey bulmalıyımm

birisi bizimi yazmış ne...evde ne tabak ne robot bırakmıştım kırmamış eşimde 2 kapıyı halletti:) ilk aylar olur sonra hamile kaldım geçti..

maşallah birde doğdu kızım istesekte bağıramıyoruz birde sen bilirsin deyince kavga çıkmazmış...:):)

geçiyor cnm ama önlem almayı ihmal etme bir bizde oluyor diye de üzülme:)

Bizim de bir kapı bir avize vakalarımız var :) Ben kıramadım daha birşey :) İlk aylarda sayılmayız. 1 seneyi geçti :) Randevu aldım psikoloğa gidicez. Bakalım işe yarayacak mı

günün birinde bir çocuk babanne demiş siz dedemle hiç kavga etmiyorsunuz..neden?

babannesi başlamış anlatmaya...
birgün eşşek üzerine yük yüklemiş dedenle gidiyorduk evladım demiş
eşşek tökezledi deden 'birrrrrr' dedi demiş... anlamadım ama devam ettik demiş.
eşşek bir kez daha tökezledi deden 'ikiiiiiii' dedi demiş...
aradan zaman geçti eşşek bir daha tökezledi ve deden çıkardı silahı tak diye vurdu demiş....

neyse daha sonra ben bir konudan dolayı dedene kızarken deden bana 'biirrrr' dedi demiş...

işte evladım o gün bu gündür biz kavga etmeyiz demiş,mutlu mutlu geçiniriz demiş:):):)

eşimle bu hikayeye çok güleriz bizzz anlatmak istedim:)

Hiç içimden gelmez :)) Sinirliyken yapmam gereken başka birşey bulmalıyımm

Hımm ev işi sarmadı madem benim yaptığım ikinci bir şey daha var.. Çiçeklerime bakmak sulamak , bahçe de kafa dağıtmak..

Bahçe yoksa bile saksı da bitki yetiştir , güzel uğraşların olsun..

Eşimi tanımadan önceki erkek arkadaşımla aynen anlattığınız gibiydik:) O A diyordu ben B anlıyordum, sürekli mi kavga olur sürekli mi tartışılır??? NEYSE BİTTİ KURTULDUĞUMU FARK ETTİM, HUZURU BULDUM:)

Sonra eşimle tanıştım, baktım ki önceden sorun olan şeyler hiç sorun olmuyor, ufak şeylerden sorun çıkmıyor, üstelik eşim yabancı:) Onun ana dili farklı, benimki farklı ortak bildiğimiz bir dilde anlaşıyoruz ve DİLDEN kaynaklı anlaşmazlıklara rağmen, kavga etmiyoruz:)

Eşimle kedi-köpek gibi didişiyoruz diyenleri duydukça gülümsüyorum hep:) BİR TARAF TARTIŞMAYI BİLMEYİNCE, BİRBİRİNİ DENGELEMEYİ ÖĞRENMEYİNCE SONUÇ KEDİ-KÖPEK DAVASI OLUYOR:)

Eşimle ben elbette tartışıyoruz büyük kavgalar da olur arada ama çok nadir, neden, çünkü birbirimizi dinliyoruz, birbirimize soru sorarak ve açıklayarak ATEŞİN SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜYORUZ..

Mesela kavga ederken, tam olarak bunu mu demek istiyorsun? Diye sorunca, KAVGANIN ATEŞİ AZALIYOR. Çünkü, siz eşinizin size söylediği cümleyi B olarak Algılayıp, atağa geçmektense, SEN B mi demek istedin diye sorunca, o da size hayır TAM OLARAK B değil, A diyorum ama B den de şu kısmı ekliyorum diyor, veeee yavaş yavaş sinirler yatışıyor..:)

Bir diğer yöntem bir tarafın " saçma bir şeyden kavga çıktığını fark edip olayı yatıştırması"..... Ben çok sinirliysem eşim yapar, eşimin çok sinirli olduğunu görünce ben yaparım, çünkü eften püften şeyler için tartışmanın bir alemi olmadığını biliriz...

Bunu başarabildiğinizde hayatınız daha huzurlu olacaktır, ki ileride çocuk sahibi olmak istiyorsanız, çocuklar doğmadan HUZURLU bir ortam yaratmak için çabalayın, daha sağlıklı ve mutlu hissedeceksiniz.

Eğer sorununuz iki güçlü ve gurulu karakterin çatışması ise, ya yardım alın , ya da arada ikiniz de alttan almayı öğrenin:) Kendiniz başaramazsanız psikolojik yardım alabilirsiniz evet:)

Ne kadardır evlisiniz?Bleki alışma sürecidir:) Aynı fevrilik bende de var.Sakin düşünüp,sakin davransam olayların yatışmasını beklesem keşke ama yok direk o mesele o an çözülecek ama çözülmüyor aksine daha düğümleniyor Bu arada burçlarınız nedir? Ben bugünlerde neden bu kadar burçlara taktım anlamadım :S

yemek ütü temizlik gibi önemsiz konularda fevri tepkiler verme eşin ne derse desin karşılık vermemeni öneririm gerekirse ortamını değiştir başka odaya git ama ters cevap verme benim kocamda çok sinirlidir yeni evliyken eften püften çok şeye çok büyük tepkiler verirdi ben hep sustum yada sakin cevaplar verdim zamanla duruldu.bir taraf sinirliyse diğer tarafın sakin olması gerek yoksa böyle küçücük mevzulardan çok büyük gereksiz kavgalar çıkabilir bu da karı kocayı yüzgöz eder hiç gerek yok

Çok Teşekkür ederim cevabınız için. Evet aslında her hemfikir.. Biri sinirliyken diğer tarafın susmasında.. Ama ben bu konuda hatalıyım biliyorum. Eşim sinirliyken ben daha da üstüne gidip çığrından çıkarıyorum adamcağızı :) Bir de susayım bakalım ne olcak deneyim :))

Eşime koyduğum şartlardan biri o zaten. Biz bu şekildeyken çocuk asla düşünmüyorum. Kavgalı bir ortamda büyümesini hiç istemem.

1 senelik evliyiz. İkimizde çok çabuk adapte olduk diyebilirim evliliğe. Hiç alışma sorunu çekmedik.
Bende öyleyim işte. Kavga esnasında susup sakinken konuşalım demem. Orda ne varsa içimde dökerim. Demek ki yanlış birşeymiş :44: Benim burcum İKİZLER , eşimin burcu KOÇ

Ben susmayı bilmiyorum işte. Susunca tepeme çıkar diye mi korkuyorum nedir. Baskın taraf olma gibi alışkanlığım var. Benim dediğim olcak,karşı taraf suscak,istediğim yere gidilcek vs. Bıktırdım adamı zaar. :18:

her konuda sus demiyorum ama böyle ufak mevzularda alttan almayı bilmezsen evlilik çıkmaza girebilir dediğin gibi kocan senden bıkabilirde
ben çok sakin olmama rağmen adam bana dırdırcı der düşün yani erkek milleti çok konuşan herşeye bağırıp çağıran kaba tabirle cazgır kadınlardan çabuk soğuyor
evlilik birbirini idare etmektir bazen alttan almak kendini ezdirmek değildir evdeki huzuru sağlamak için gereklidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…