Bugün cuma kötüyüm hastayım demicem(ananem sürekli uyarır cuma günü iyiyim de kızım diye)o yüzden iiyyim bugünüme çok şükür sibelim rüyalar da olmasa daha iyi olcak...
ÇAĞLA 2,canım iyiyim yani iyiyim evet iyi olcam da dualarınızı eksik etmeyin emi
Bugün cuma kötüyüm hastayım demicem(ananem sürekli uyarır cuma günü iyiyim de kızım diye)o yüzden iiyyim bugünüme çok şükür sibelim rüyalar da olmasa daha iyi olcak...
ÇAĞLA 2,canım iyiyim yani iyiyim evet iyi olcam da dualarınızı eksik etmeyin emi
oyy kuzum sen merak etme...eksik edermiyim hiççç....Allahım sağlık,sabır,güç,kuvvet,mutluluk,huzur versin inş....Allhım gönlüne göre versin!!!
iyiyim de tabi kuşum ve hep iyi ol üzülme artık
dualarımız seninle tabiki inş. çok daha güzel olucak herşeyy
Yettim gariii
Doğum gontrol uzmanınız geldii açılın bakemm
Kızçeler doğum kontrol haplarına karşı önyargınızı yadırgadım açıkcası..
Bende pko olan dönemde yasmin kullandım hem pko dan kurtuldum hemdee sancıdan. Ayrıca günümüzün d.kç haplarının zararı değil bir çok yararı var. Fakat ne yazıkki milletimizde hep bir önyargı oluşmuş çocuğunuz olmazgıllanırsınızz
kuzular ben yasmin kullandım uzun bi süre gıllanmadım..
ayrıca günümüzün hapları rahim kanserini önlüyorlar bu konuyla ilgili daha öncede ben bi site adı vermiştim tamamen bilgilendirme amaçlı bi site ; doğumkontrolhapım.com du galiba.. bi araştırın derim ben
hepinizeeee öpücükleeeerrr
zehraaammmm
'milletimizdeki hep bi önyargı' kısmına asla katılmıyorum. aslında milletimizde hiç bilinç yokki bu kadar çok hap kullanılıyor.
evet eskiye nazaran dozları azaltılmış ilaçlar da var. ve çağlanın dediği gibi belli bi süre kullanımda ki sende sadece hastalığın(pcos) döneminde kullanmışsın, biyolojik düzenin bozulmadan faydasını görürsün. bizim karşı çıktığımız konu yıllarca doğum kontrol hapıyla korunma şekli.
kimse de bana bunun faydası olduğuna inandıramaz.
ben uzun süre tüp bebek merkezinde çalıştım. tıp fakültesindeki y.lisansımı yarıda bıraktım. çok örnek gördüm, inceledim.
uzun süre doğum kontrol hapları kullanacaklarda da belli zamanlarda ara verilir.
çünkü bu hormon yükleri sizdeki yumurta oluşumunu baskılar. uzun zaman atılamayan yumurtalar deforme olur. gebeliklerin düşükle sonuçlanması, uzun süre gebelik olmaması veya çoğul gebeliklerin rastanma olasılığı çok çok yüksektir.
bu demek değil ki yıllarca bu yöntemle korunan herkesin uzun süre çocuğu olmayacak.
söz konusu 'canlı' olduğu zaman asla kesin ifadeler kullanılamaz.
aşırı kıllanma (aslında insanda tüy yoktur bize daha kibar geldiğinden tüy deriz) durumunda, rahim ve meme de kist, adet düzensizliği gibi bazı durumlarda doktorun önerdiği doğum kontrol hapları kullanılır tabi. hastalık durumunda da asla kullanılmaz görüşünü savunmuyo kimse. ama belli bir tedavi süresi vardır. onun dışında herşeyin de olduğu gibi bunun da fazlası zarar.
en doğal korunma yöntemi kondom.
(tabi ki kişisel görüşlerim bunlar.)
özgenin kayınvalidesi mi rahatsız :26:
nurayımm hoşgeldin kuzucum
biz böörtlenle dun yine konustuk bu mevzuyu da... o da hiçbişey olmasa bile o bi ilaç değil mi? böbreklerine zarar verecek bir agrı kesicinin bile ne kadar zararı varken her gun içicegin bi ilaç istemiorum dedi ve konu kapandı
ilk 2 ay sadece o da dr. onay verirse...
sonra o koruncak...
Canım hoşgeldinn
açıklaman için teşekkürler.. halkımızda bilinç olmadığı bir gerçek evet sende biliyorsun ki d.k. hapları belli bir yaştan sonra zaten kullanılmıyor ; yasak.. ama daha yeni evli çifte sakın hap kullanmayın çocuğunuz olmaz diyenleride çok gördüm ben.. senin sözünü ettiğin o uzun süre 1-2 yıllık bir süre değildir tahminimce
özgenin kayınannişinin rahminde miyom vardı bugün o yüzden tıpa gidiceklerdi tatlım
selam babyler nasılsınız:)
kaldıgım yerden çeyiz alış verişine devam
hisar düdüklü ve ar yıldız cezve almış bulunmaktayım:)
nurayımm hoşgeldin kuzucum
biz böörtlenle dun yine konustuk bu mevzuyu da... o da hiçbişey olmasa bile o bi ilaç değil mi? böbreklerine zarar verecek bir agrı kesicinin bile ne kadar zararı varken her gun içicegin bi ilaç istemiorum dedi ve konu kapandı
ilk 2 ay sadece o da dr. onay verirse...
sonra o koruncak...
hoşgeldin canım hayırlı olsunnn
senin dugun söz nişan tarih felan bişe belli deil mi bakim ugrayıp kacıosun ama hiç bahsetmiosun
bende de ar yıldızın duduklusu ve tencere takımı olcak kayınvalide almış
berfincim. güle güle kullan cicilerini. ben de rüyamda yine tencere alıyodumselam babyler nasılsınız:)
kaldıgım yerden çeyiz alış verişine devam
hisar düdüklü ve ar yıldız cezve almış bulunmaktayım:)
yagmurcumm allah razı olsun duaların için.. bu günler geçecek, bitecek böyle düşünmeye çalış.ezan okundu dua ederken sizlerede ettim elimi açar açmaz ağlamaya başladım inan hala yazarken ağlıyorum yakalancam! ama umarım dualarım(ız)kabul olur nurayımm içim haala acıo yaa bunun üstünü örtsemde unutmuş gibi yapsamda pollyanacılık oynasamda yok dilerim kalbimden söküp alsın yüce rabbim cuma yüzü suyu hürmetine nolur alsın özlem ihtiyac duymım kokusu burnuma gelmesin nolurr
hoşbulduk bitaneeem
böörtlenin çok haklı.
benimki de ilaca, enjeksiyona karşı (her ne kadar bu sektörde çalışsa bile)
ama söylediğin çok mantıklı, doktor kontrolü şart. iyi bir doktor.
zaten evlenmeden bir kaç ay önce bence bütün çiftler bi kadın doğum uzmanıyla görüşmeli. birlikte yaşayacakları o özel hayatları için hem en doğru bilgileri edinecekler hem de sağlık kontrolünden geçip olası bir rahatsızlık durumu varsa bunu en başından önleyecekler.
evlilik fuarına gidecek misiniiizzzzz
canım yalan olmasın herhalde 5 6 aydır bulara uğramıyorum.. malum çok zaman geçti..
biz erdiden ayrıldık.. neredeyse 3 yıl olcaktı ve biz ayrıldık...
sınavdan sonra söz yapıcaktık.. ocaktada nişan olucaktı bizim..
kıyafet bile ayarladık.. ne giysek falan die.. sınavdan sonrada erdi gelicekti yüzüklerimizi alıcaktık.. ondan sonrada söz..
ailemede söylemiştim.. 3 yıldır bilmeyen aileme söylemiştim..
kader kısmet diyorum.. yuvarlarsak 1 ay oluyr ayrıldıgımız.. hiç görüşmedik hiç konuşmadık hiç aramadık..
rabbim herkese hayırlı huzurlu mutlu evlilikler nasip etsin
canım yalan olmasın herhalde 5 6 aydır bulara uğramıyorum.. malum çok zaman geçti..
biz erdiden ayrıldık.. neredeyse 3 yıl olcaktı ve biz ayrıldık...
sınavdan sonra söz yapıcaktık.. ocaktada nişan olucaktı bizim..
kıyafet bile ayarladık.. ne giysek falan die.. sınavdan sonrada erdi gelicekti yüzüklerimizi alıcaktık.. ondan sonrada söz..
ailemede söylemiştim.. 3 yıldır bilmeyen aileme söylemiştim..
kader kısmet diyorum.. yuvarlarsak 1 ay oluyr ayrıldıgımız.. hiç görüşmedik hiç konuşmadık hiç aramadık..
rabbim herkese hayırlı huzurlu mutlu evlilikler nasip etsin
yok tatlım ben açmadım daha:) ekdiklerimi tamamlayıyım açıcamberfincim. güle güle kullan cicilerini. ben de rüyamda yine tencere alıyodum
çeyiz topiğin var mı senin?
çağlam zor oldu herşey.. ben sınava gircektim.. sınavdan önce bunun olması beni çok etkiledi.. sonra en yakın arkadaşım ortada hiç bişey yokken sözlendi. bunlar bni çok etkiledi. ben ben çok mutsuzdum.. hani hayatımın en zor dönemlerini geçirdin diyebilirim..bence de kusummm 3 ay once gitmeyi dusunuyorum bi yandan da korkuyoum tabi bişey cıkarsa diye...
oldum olası kadın dogumculardan cekinmişimdir
dişçi fobim bile yok ama kadın dogumcu fobim var
amin diyorum öncelikle...
ama dedigin gibi hayırlısı kader bi yerde olcakların önünne gecilmiyor... eger o senin kısmetinse donup dolasıp yine gelir zaten
yalnız her seye ragmen de bu guclu durusuna hayran kaldım berfincim... en güzelleri en iyileri bulur dilerim seni hep...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?