Zehram büyük ihtimal bohça konuşulur ama kv'den sessiz biri ise yarım ağız diye tabir edilen üstten sorma yöntemini kullanır belki. sonra siz sözlünle (hep nişanlın yaıyorum siliyorum) konuşursunuz.
Elifkom çok yorgunum yageceleri uyku tutmuyor. günleri kalkasım yok yataktan. tam anlamıyla uyuyamıyorum
Hümeyram nerde.
Ece ve Zehra bu arada blogunuzu ayrıntılı inceledimçok güzel
Kızlar yaaa İstikbal futuro yatak odası için ne düşünüyosunuz?
Bi baksanızaaaaa
Fikre ihtiyacım vaaarrrr
SEVGİLİ arkadaşlarım merhaba ,
2-3 gündür hiç gelemiyordum
size anlatacakalrım varrrr...
şimdi biliyorsunuzki ben hep yakınıyordum bu ev meselesinden hem pahlaı kiralar hemde pis evler diyordum ...
sonra geçen cuma bakınırken bizim zeytinburnunda yeni daiereler gördük ama bodrum kat yada yarı bodrum gibi...fakat camlar yüksekte.
sonra sevdicekle oturduk konuştuk napabiliriz diye bi hesap yaptık zaten bi bankadan benim adıma otomatik kredi çıkmış iyi müşteri olduğum için 105 bin tl..
neyse sonra dedikki millet nerelerde yaşıyo biz sıfır binada hiç kullanılmamış mis gibi dairede yaşayamazmıyız yani bodrum katta dedik . en azından ev sahibine kira ödeyene kadar kredi ödeyelim zaten 4-5 yıl beklediğimiz şeyler var onlar gerçekleşince bu evi satıp gönlümüze göre ev alalım en azından ödediğimiz kredi bizim birikimimiz olur dedik ..
tabi benim oturacağım yer maalesef çok pahalı bir semt aslında lüks bir yer değil ama her yere yakın her yere rahat ulaşım var mesela iş yerime trenle 12 dk da gelebiliyorum orta bir yer o nedenle de ev kiraları ve fiyatları çok..ve bu ev zeytinburnunda bulvar cadesine parelel yani büyük bir alışveriş cadddesi var o cadeye yürüyerek 1,5 dakika mesafede o kadar merkezi bir yerde ama maalesef ev küçük geldi..
neyse bir tane ev bulduk görmeye gittik ... 100.000 tl yarı bodrum sıfır bina ama gelin görün ki brüt 75 net 62 m2 falan bana çok üçük geldi odalar minnacık ... napcaz hiç bilmiyorum ..
Emlak Ofisinden 2+1, 75 m2 Satılık Daire 100.000 TL'ye sahibinden.com'da - 114850433
ev bu kızlar fotolarda biraz büyük görünüyor ama değil salonu 9 m2 mesela ...
neyse velhasıl tabi birde bu eve eksper 100 derse biz bakadan ancak 75 milyar çekebilioz 25 milyar bulmamız şart ancak bu para bizde düğün sonra olabilir zaten nişanlımın bana taktıklarıyla eşin dostun taktıkları anca bu kadar olur.
neyse peşinat içinde teyzeler ve dayılarla görüştük olmadı 1-2 kişiden alıp tamamlayıp düğün sonrasındaki hafta hemen iade edicez.
ama biz şimdi bu evi beğenmedik hala arayıştayız zeytin burnunda 100-110 arasına ancak bodrum bulunabiliyor yeni bina yada 4-5-10 yıllık binalarda ben yeni bina istiyorum ama ..zaten bodrumda yşıcaz hiç değilse mis temiz olsun diyorum
elin evine kira vereceğime 2 göz oda olsun benim olsun diyorum ..
şimdi size bir sorum var..
1. siz olsanız ne yapardınız alırmıydınız böyle bir ev?
2. biliyorsunuz balayına rixosa gidecektik toplamda otel+uçak 3750 tl para verdik daha bunun alışverişi olacak orada gezmesi olacak ortalama bize 4500 e patlar diyorz.
nişanlım dioki ev alırsak balayını iptal edelim yada ucuz bir yerlere gidelim çıkamayız altından diyor..
sizce ne yapmalıyım ??? balayı konusunda
not : LİNKTEKİ EVE GİTTİK BAKTIK YAZDIĞIM GİBİ 62 M2 FALAN FAZLA KÜÇÜK GELDİ HALA BAKINIYORUZ.
kafayı yemek üzereyim düşünmekten
Bi baksanızaaaaa
Fikre ihtiyacım vaaarrrr
hümeyram sen bana cwp vermedin ama ki
iyi akşamlar kızlarrr
akşam sevdiceğime patlıcan kebabı yaptımçok hamaratım yahuu
evlilik öncesi alıştırma oluyo güzel oluyo, elim yatkınlaşsın yemeğe
oyyy evlenelim artık biz yaa, çok şımardı bu akşam yineee, sanırım zaman yaklaştıkça daha bi aşık oluyoz birbirimize
aşka geldim
Sen bana bişey mi yazdın canım nerde bana gelmedi mesaj
iyi akşamlar kızlarrr
akşam sevdiceğime patlıcan kebabı yaptımçok hamaratım yahuu
evlilik öncesi alıştırma oluyo güzel oluyo, elim yatkınlaşsın yemeğe
oyyy evlenelim artık biz yaa, çok şımardı bu akşam yineee, sanırım zaman yaklaştıkça daha bi aşık oluyoz birbirimize
aşka geldim
eliffffkoviççç gayet güzel yatak odasu kuzum
mail olarak değil kuzum dün akşam buraya yazdım
hüüüümmm şimdi görüyorum yazdıklarını lütfen kendini üzme kuzum bunu hiç birimiz yapamıyoruz ama nişanlılık dönemi hem zor hemde en güzel dönemlerimizden biri inşallah iş olayı olumlu olur evini ve tüm istediklerini kendi fikirlerine uygun yaparsın..davetiyeye gerçekten çok para vermeye gerek yok ama sen beğen davetiyeni umarım seni çok üzmezler..nişanlında ailesinin baskısında kalıp sana yansıtmaz inşallah..ben bu dönemleri atlatacağınıza inanıyorum dualarımda olacaksın cnm...bu arada diş probleminde geçer inşallah hemen her şey üst üste gelir ya böyle..
öözzgeeemmm ve dilaaaaa çok geçmiş olsun canlarım benim çabucak iyi olun yaaaa
Canım görmemişim k.bakma sabah telden girdim yazdım gözümden kaçmış yoksa ben hemen cevap yazardım... İnşallah iyi olacak canım ne diyeyim ortak nokta da buluşuruz diye umuyorum.. dişim şu an ağırıyor maalesef bakalım yarın öğlen gidince ne olacak
hemen cevap yazacağını bildiğim için söyledim kuzum :) bi gelişme var mı peki yada konuştun mu nişanlınla canım..diş ızdırabı çok kötü yaaa allah sabır versin inşallah
Bi baksanızaaaaa
Fikre ihtiyacım vaaarrrr
ben geldim hemen günaydınlayayım dilamm
ama nerde ki kızlar zehra da erken gelirdi ama o da yok bugün :26:
günaydın herkeslreeee
elifimm yatak odası güzel ama daha güzel de bulunur sanki kuzum biraz daha mı baksan kii:26:
hoşgeldinn canımmm
merak ettim vallahi kızlarıı mavişe bi msj atim bakimm :44::44:
zehranın numarası yokk, özge de ortada yok ona sorardıkk:44::44:
özlemcim şimdik şöyle bişey insanlar bi kere ev ipotekli deyince şöööyle bi bi metre uzaklaşıyo
Yaani aslında mantık olaarak değişen bişey yok Alıcı ha parayı sana vermiş ha bankaya olan borcunu ödemiş ama malesef insanlar bi sebep olmamasına rağmen itici görüyo Ben bireysel kredilerde değilim ama şubeden arkadaşım diyo oturucaksa alsın dedi Bilemiyorum alengirli oluyomuş Tapuya git bankaya git ipoteği kaldırt Kimse yanaşmıyomuş Tam olarak süreci bilmiyorum ama arkadaşım böyle söyledi özlemcim
Özlemcim bizde sizinle aynı soruları sorduk sürekli..
Rabbime şükür standartlara göre çok iyi maaşlar alıyoruz ikimizde, ev alalım millete neden kira ödeyelim ki dedik
180 bin kredi çekmeyi göze aldık sen düşün..
Ancak evin iskanı yokmuş, son anda vazgeçtik..
Şimdi ev almayı düşünmüyoruz bile
Neden diye soracak olursan eğer;
Evlilik hazırlığı sürecinde yediğim çikolatadan,içtiğim suya kadar hesap yaptım
Öyle anlar oldu ki byemek yemedim ayın sonu dayan diye.
Ve biz tüm bunların sonunda ev alma fikrini erteledik
Evet belki elalemin evine 900-1000 tl kira vereceğiz belki,
Ama bizim ilk yıllarımızda huzurumuzdan başka hiçbir şey önemli değil ki..
Ki ben o evleri nasıl beğenmiştim anlatamam, 4+1 170 metre kare vs vs..
Ama dediğim gibi herşeyden vazgeçecektik belki bi 7-8 yıl daha
Bir daha hayata gelmeyeceğiz
Çoluğumuz çocuğumuz olmadan gezmezsek ne zaman gezeceğiz?
Bu hayatın tadı ne zaman çıkacak?
Ve balayı..
Bilmiyorum ama ömrümüzün belkide en güzel tatili
Bundan sonra seni bilmem ne adalarına da gönderseler, bu atdı vermesi zor, neredeyse imkansız!
Bence 3-5 masraf için hayallerinden vazgeçme!
Bir ömür daha ne evler alabilirsiniz, 45-50 yaşına gelince keşke balayına gitseydim mi dersin yoksa keşke evi erken alsaydım mı?
Bence bunu sor kendine..
Şükür ki sağlıklı insanlarsınız, ne paralar gelir gider daha
Benim nacizane fikrim de bu
canım bende senin gibi düşünüyordum kira ödemektense kutu gibi evim olsun benim olsun diyordum ama vazgeçtim kirada oturcam belki 3 ay belki 3 yıl bilemem neden vazgeçtiğimide anlatayım sana,,ailelerden destek isteyip onları bi ton borca sokacaktık biz de öyle borcun içinde olacaktık sadece evi alınca bitmiyor ki eşyası halısı kilimi bi sürü eksiğioluyor evliliğimin ilk yıllarında borç ödemek istemedim yine borcumuz olacak balayı fln ama ev kadar çok olmayacak çoğu evlilik maddi sıkıntıdan yıkılıyor ağzımın tadı bozulmasın dedim ve içime sinmeyen ev almayı hiç düşünmedim ev senin olunca çıkazsın satamazsın uzun süre yeni borçtan kurtulduk dersin sonradan pişman olabilirsin bence düğün sonrası eline geçen takına göre yol alman tabi karar senin ben çok düşündüm saçım bile beyazlamış bunaltmayacam kendimi dedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?