İşlerim çok yoğundu canım şu son bir kaç gündür. Az önce hepsini noktaladım çok şükür, rahat rahat hafta sonuna başlayabilirim. Hafta başına da işim kalmadı pek böylece.
Canım ben doğum kontrol hapı kullanıyorum şuan, benim ilk başta ki sebebim düğün tarihine yakın adet tarihimi bileyim istemem di,çünkü muhtemelen düğün günü adetimin de ilk günü olacaktı.Önce bir jinekoloğa gittik nişanlımla bizim fikirlerimizi aldı. Nişanlım evliliğin ilk zamanlarında korunmak istemediğini eğer mümkünse benim korunmamı istedi. Doktorum da bunun mümkün olduğunu söyleyerek tüm hormon testlerini yaptı öncelikle.Bu sırada da nişanlımı da ürolojiye gönderdi.Nişanlım başta mırın kırın etti ama, çaresiz gitti.O da muayeneden geçti

Bana Qlairista isimli hapı verdi doktorum.Hiç ara vermeden içiyorsun.Haplar renk renk içinde zaten.Her biri kadınların ay içerisinde ki hormon seviyelerine göre ayarlanmış. Son iki tablet beyaz tamamen hormonsuz yani, ve o günlerde de adet oluyorsun.Biz zaten kısa süre sonra bebek istiyoruz ama, en azından ilk aylarda beklenmeyen birşey olsun istemedik.
Ben hiç bir yan etkisini görmedim.Sadece ilk kutu bitene kadar, ara ara ufak kanamalar oldu.Damla damla şeklinde.İkinci kutuya başladığımda tamamen ortadan kalktı bu durum.Bunun dışında, ne kilo alımı, ne baş ağrısı, ne mide bulantısı ne de başka birşey yaşamadım.İlaç gayet açıklamalı.Unuttuğun zaman, ne yapman gerek, unuttuğun hap kaçıncı gün hapıysa ne yapılmalı falan hepsi çok açıklayıcı.
Benim bu konu da ki deneyimim bu, ancak asla hormon testi yaptırmadan ilaç kullanma.