Tahta kurusu mu sivrisinek mi?

freespirit7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
560
574
53
Bu da dert mi diyeceksiniz arkadaslar ama 10-15 gundur her yerim yara icinde surekli isiriliyorum. Sinek savar sıkıp yatiyorum alti saat etkili yaziyor uzerinde. Gece sinek sesi de duymuyorum ve gece cok bi sey de hissetmiyorum sabah bi uyaniyorum kasinmaya basliyor. Hic ses de yok. Tahta kurusu mu var acaba diye dusundum. Bazalara, yataklarin dikis ve etiket yerlerine baktim alt ve ustlerine, olmadi gecenin korunde uyanip isigi actim bi sey var mi diye hicbi sey yok. Kardesim bendeydi, o da isirildi. Esimde bi sey yok. Kardesim de ses yok diyor. Ikimiz de en az 30-40 yerimizden isirildik kac gundur. Anlamadim ki bu nasil is...

Resim atsanız iyi olur tahta kurusu isiriginin şekli kırmızı ve içi şiş olur

Doktor biliyor ne olduğunu .
Tatilde inek ahırının önünden geçip denize gidiyorduk oğlanlar ısırılmlş yara gibi oldu doktora gittik pire dedi
Tahta kurusu yürüdüğü yer kabarır derler
Ama örümcek falansa bir ay geçmiyor kaşıntısı.

Uyuz olmuş olabilirsiniz doktora gidin bence.Çarşaflarınızı kaynar suda yıkayıp kızgın ütüyle ütüleyin.

Pire ısırığında ısırdığı yerde kan oluyor.
Camasira bulaşıyor.
Sivrisinek bazısında alerji yapıyor. Bir kere isirinca bütün vücutta kaşıntılı kızarıklık olabiliyor.
Yakarca derler küçük sinek gibi birşey varmış o da olabilir.
Fenistil jel alın eczaneden. Isırık yerine sürünce kaşıntı tutmuyor.

Benim aklıma pire geldi. Ortalıkta zıp zıp zıplayan küçül siyah canlılar var mı iyice gözlemleyin

Uyuzda en çok karın göbek bolgesinde kaşıntı olur. Oraya yerleşir. Deri altından ilerleyerek gider o yüzden sıra halinde noktalar olur. Tahta kurusunu bilmiyorum. Ama onunda gece faaliyete geçtiğini duydum. Cildiyeye gidip sorun böyle farklılıklar hissediyorsaniz.

Kardeşimde de aynı belirtiler vardı.Özellikle geceleri daha fazla kaşıntı oluyor.Eğer öyleyseniz fazla yayılmadan gidin bence.
Bende gece kasinti olmuyor, uyandigimda birkac tane yeni kasinan yeni isirilmis gibi duran yer var. Sirtimda yok kolumda cok az yuzumde de hicbir sey yok.

Gobegimde de hicbi sey yok bacaklarimda cok var.

Fenistil pek cok bocek sokmasına bire-bir. Burda küçük sinekler var üvez denen onlar da bahsettiginiz gibi isiriyor kabariyor ve tatlı tatlı kaşınıyor. 3 5 gün o kizariklik ve kabarcıklar geçmiyor.

Ayni dert bende de var neredeyse 3 haftadir ne oldugunu anlamadigim bi isirilma var heryerim isirik icinde cozemedim gitti cok kasiniyor ustelik gece basliyor

Gecen yil yoktu, bu yil bezdim vallahi. Fisfislar bile cok etkili olmuyor, tabii bahsettigim sey sinekse. Insallah bitlenmemisimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…